Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
dr mladjo

Post by dr mladjo » 14 Dec 2009, 20:11

DrugsBunny wrote: Razmišljanje što ne želim raditi stvari koje ne volim i to 3 sata?
Još jednom ću reć: odbijam gledat titanic jer smatram da je film sve u svemu loš.
znači ne pogledat film a opet smatrtat ga lošim i govorit loše o njemu?
@dr mladjo - ne vidim po čemu bi se neki horor ili komedija toliko jako odvajao od ostalih filmova?
Na kraju krajeva više manje svi filmovi imaju ili hepi ili sed ending, ne samo komedije i horori,
samo se razlikuju u intenzitetu tog veselja ili tuge i u onome što se točno dogodi.
ma znam da to i za ostale žanrove vrijedi.te sam tek tako nabrojao.naglasio sam horrore je oni su ipak glavni razlog za ovaj forum
DrugsBunny wrote: A za titanic znaš da se slupaju i potonu.
Tako da, iako možda znaš unaprijed nekim čudom ili telepatskim sposobnostima, da će filmski kraj
ili biti veseo ili biti tužan, nemožeš znati što će točno definirati taj kraj.
Protuargumenti su vam na mjestu, da.
mi smo samo govorili da razlog za negledanje nekog filma NIKAD ne treba da bude to što znaš kako će film završit.radnja,loša gluma,previše nasilnosti,... ali ne i kraj.koja je onda i smisao autobiografija,povjesnih filmova..a da ne govorimo o gledanju dvaputa,triputa istog filma...
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 14 Dec 2009, 21:49

dr mladjo wrote:
DrugsBunny wrote: Razmišljanje što ne želim raditi stvari koje ne volim i to 3 sata?
Još jednom ću reć: odbijam gledat titanic jer smatram da je film sve u svemu loš.
znači ne pogledat film a opet smatrtat ga lošim i govorit loše o njemu?
Ne. Kao što vidiš ja niti jednom nisam rekao da je loš i govorio loše o njemu.
Ako ne vjeruješ pročitaj opet sve moje postove u ovom topicu.
Spomenuo sam ga kao generalnu katastrofu više uz sarkastičan prizvuk, no dobro, manje bitno.
Te sam rekao da je ljudima oko mene loš.
dr mladjo wrote:
DrugsBunny wrote: A za titanic znaš da se slupaju i potonu.
Tako da, iako možda znaš unaprijed nekim čudom ili telepatskim sposobnostima, da će filmski kraj
ili biti veseo ili biti tužan, nemožeš znati što će točno definirati taj kraj.
Protuargumenti su vam na mjestu, da.
mi smo samo govorili da razlog za negledanje nekog filma NIKAD ne treba da bude to što znaš kako će film završit.radnja,loša gluma,previše nasilnosti,... ali ne i kraj.koja je onda i smisao autobiografija,povjesnih filmova..a da ne govorimo o gledanju dvaputa,triputa istog filma...
Uredu, to stoji. Ja sam to naveo kao jedan od razloga koji su mi u tom trenutku pali napamet, a njih za negledanje tog filma svakako ima više.
Nadam se da smo sada bar malo više ovo rasčistili.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

A$H

Post by A$H » 14 Dec 2009, 23:07

i polako nazad na temu..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 15 Dec 2009, 17:45

Prije svega moram reči da unatoč tome što se radi o vjerojatno najrazvikanijem i najočekivanijem filmu ove godine, ja osobno nisam baš pretjerano gajio neka očekivanja za isti. Naprotiv, još nakon prvog trailera i svih silnih clipova, ako izuzmemo činjenicu da je film režirao James Cameron, nije mi bilo baš najjasnije zbog čega se digla silna buka?! Naime, sam Cameron je nebrojeno puta naglašavao kako će Avatar napraviti revoluciju u svijetu filma što se tehničke strane tiče (CGI, 3D), a ja u trailerima i clipovima nisam vidio ništa revolucionarno. Naime, baš ta tehnička strana, na koju se ovaj film prije svega oslanja, ovaj naslov nije nimalo izdvajala od silnih Hollywoodskih blockbustera koje smo imali prilike gledati. S toga...moglo bi se reći da sam bio skeptičan.
Sad nakon što sam pogledao film, mogu reći da donekle ostajem pri tvrdnji da ovaj film i ne odskače pretjerano od ostatka. Naime, generalno gledajući, radi se o vrlo dobrom filmu, definitivno izvrsnoj vizulanoj poslastici koju valja pogledati u kinu, u 3D-u, ali ne mogu reći da me oduševio u nekoj pretjeranoj mjeri, ali boga mi ni razočarao.
Sama priča ne nudi ništa novo i originalno. Glavna srž filma je ekologija, ekološka osvještenost, povezanost sa prirodom, i naravno, neizbježna ljudska zloba i pohlepa. Može se tu također vidjeti dosta tragova nekih prethodnih Cameronovih uradaka, kao npr. "Aliensa" (marinci, vojska tehnika itd.), "The Abyss" (odnos pojedinaca ljudske rase i aliena) te "Titanica" (ljubavna priča).
Ritam filma je sporiji, te se ne bi mogao okarakterizirati kao nekakav nabrijani akcijski spektakl, jer velika većina akcije dolazi tek u zadnjoj četrvtini filma. "Avatar" je pametan spektakl, te prije svega ekološka poruka (te možda još pokoja koju ja nisam zamjetio). Ali s obzirom da smo tu poruku nebrojeno puta imali prilike vidjeti na filmu...k vragu čak nam je i Steven Seagal držao lekcije o ekologiji u svom filmu "On Deadly Ground"...moram se ipak zapitati da li je Cameronu bilo potrebano baš čitavih 230 (plus troškovi promocije, cirka sve ukupno 500) mil.$ da nam ju ispriča!?
Ali bilo kako bilo, što se vizulane strane filma tiče, mogu reći da izgleda izvrsno na velikom platnu. Dizajn svijeta i okoliša je veoma bajkovit, impresivan i zanimljiv. 3D je također jako dobar, te filmu definitivno da je jednu "novu vizualnu dimenziju".
Što se glumačkih nastupa tiče, posebice moram izdvojiti Stephena Langa kao Colonela Milesa Quaritcha. Lik je izvrstan, baš onako opaki negativac kojeg obožavate mrziti. Ali je ujedno i karakterno dosta jednodimenzionalan, baš kao i lik kojeg igra Giovanni Ribisi. Sigourney Weaver pak moram priznati se dobro drži za svoje godine, a što se Sam Worthingtona tiče, još uvijek mi nije jasno što Hollywoodski producenti vide u njemu i zašto ga toliko guraju u te silne blockbustere, s obzirom da ako se mene pita, lik nema baš nikakve karizme. Ali s obzirom da se njegova pojava u ovom filmu svodi na jako malu minutažu (većinu vremena na ekranu provodi kao avatar), to je i onako manje važno.

Sve u svemu Cameron je ponovno uspio snimiti film o kojem će se pričati i dostojno se vratiti u redateljsku stolicu. Neke će sigurno oduševiti, a neke, poput mene, će samo zadovoljiti.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 15 Dec 2009, 20:03

Dragonrage wrote:3D je također jako dobar, te filmu definitivno da je jednu "novu vizualnu dimenziju".
Daj mi reci, jel tlaka tih tri sata ili koliko je već sa 3Dom? Jel možeš usporediti kvalitetu 3Da sa nekim drugim fillmomm koji se vrtio kod nas?

shogo

Post by shogo » 17 Dec 2009, 07:56

Film je toliko genijalan....takav cgi se ne viđa...teško će tko ikada to nadmašiti uopće...gledao sam u 3d-u sinoć u cinestaru...genijalno nešto...ja i žena koja ne voli sf ostali paf...cameron je car

Dragone jesi ti bio sinoć na predstavi u 21:00 u cinestaru???bio tip isti ti???u dvorani 9

shogo

Post by shogo » 17 Dec 2009, 08:03

HorrorHR wrote:
Dragonrage wrote:3D je također jako dobar, te filmu definitivno da je jednu "novu vizualnu dimenziju".
Daj mi reci, jel tlaka tih tri sata ili koliko je već sa 3Dom? Jel možeš usporediti kvalitetu 3Da sa nekim drugim fillmomm koji se vrtio kod nas?
Nije tlaka bar meni jer sam nastavio zadubljen gledati i pauza ekran... :D
A 3d je neusporediv s bilo kojim filmom koji sam gledao do sada...GENIJALNO

Scarface

Post by Scarface » 17 Dec 2009, 11:09

Ide se sutra gledat, karte su već kupljene. 8)
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

maharet

Post by maharet » 17 Dec 2009, 14:15

Ovo jedva čekam :mrgreen:

Samo da je doć do kino karata :evil: Potražnja na nivou :mrgreen:

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 17 Dec 2009, 19:47

Ja idem ovo gledati u ponedjeljak i vodim cijelu obitelj.
Revenge solves everything

C2V3N777

Post by C2V3N777 » 18 Dec 2009, 15:05

Film je odličan, vizaulno prekrasan pogotovo u 3d-u

znam da je scenarij star 15 godina, ali ova priča je jako dobro upakirana i razrađena tako da tu nemam prigovora,
gluma je dobra, nemam zamjerki i nisam stekao dojam da sam sjedio skoro tri sata u kinu, jako brzo prođe film

na prvi dojam/gledanje ocjena je 9/10

ali svakako cu ovaj film otici pogledat josh jednom u 3d-u, neznam kada sam zadnji put imao zelju više puta gledat neki film u kinu

Dragonrage

Post by Dragonrage » 18 Dec 2009, 16:34

HorrorHR wrote:
Nije...prođe to. Film je sporiji ali uživaš u vizualima...a 3D je izvrstan...

Al kao što rekoh...nije mi film sad oduševio do neke mjere da bih ga proglasio najboljim ove godine...pa čak ni unazad 5, možda i više godina...al to sam samo ja...

cactus

Post by cactus » 18 Dec 2009, 21:12

Pogledao ga u 3 dimenzije i zaključak je: Animacije su jako dobre i vidi se trud,stvoren je novi svijet kao što je npr. Gospodar prstenova svijet za sebe,lijepo je gledati to 3 sata,priča je donekle predvidljiva ali preporučujem isključiti taj osjet jer samo smeta,gledati u kinu pa bio to i Cinestar,gledati
9/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

Scarface

Post by Scarface » 19 Dec 2009, 01:43

SAVRŠENTSVO!!!! To je sve šta mogu trenutno napisat. 8) 8) 8) 8)
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Metalcamp

Post by Metalcamp » 19 Dec 2009, 02:10

Ghostface wrote:SAVRŠENTSVO!!!! To je sve šta mogu trenutno napisat. 8) 8) 8) 8)
Vidim da si jos pod dojmom :) pa kad bus smoga snage, napisi neki osvrt jer citam malo po forumima i nikome nije los, ali je nekima savrsen kao tebi, a drugima dobar, ali "kao" kazu da im smeta originalnost price, dosta kliseja te patetika...

Post Reply