The Dark Knight Rises (2012)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
maddjuro

Re: The Dark Knight Rises (2012)

Post by maddjuro » 02 Aug 2012, 02:20

ffs; ako to i naorave, neka onda bar obrade neke nove negativce; tipa pingvi, ridler, mr, freeze... a ne opet po istome i da naprave film s jockerom
I may be an idiot, but i am no fool.

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 02 Aug 2012, 14:59

maddjuro wrote:vratih se maloprije sa ovoga filma. Film nije fenomenalan, ali je sasvim solidan; bolji od prvoga, ali gori od drugoga. Ima nešto gluposti; Bane mi je dobro odrađen; ali
SpoilerShow
bane bez venoma mi nije najbolje sjeo
.A i kostim catwomanice je mogao biti sličnije onome u stripu. Akciej ima, ali nedovoljno za moj ukus. Film se svakako isplati pogledati. Sada se samo nadam da nece rebootati serijal; kao što su naoravili s spidermanom, i zasrat sve.

sta je novi spidermen gori nego ovaj prije?
:supz: :supz:

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 02 Aug 2012, 15:00

maddjuro wrote:vratih se maloprije sa ovoga filma. Film nije fenomenalan, ali je sasvim solidan; bolji od prvoga, ali gori od drugoga. Ima nešto gluposti; Bane mi je dobro odrađen; ali
SpoilerShow
bane bez venoma mi nije najbolje sjeo
.A i kostim catwomanice je mogao biti sličnije onome u stripu. Akciej ima, ali nedovoljno za moj ukus. Film se svakako isplati pogledati. Sada se samo nadam da nece rebootati serijal; kao što su naoravili s spidermanom, i zasrat sve.

sta je novi spidermen gori nego ovaj prije?

filmofil

Post by filmofil » 02 Aug 2012, 15:44

napokon sam pogledao film i, nažalost, ostao razočaran. mislim, ježio sam se svako malo, par puta su i suze skoro potekle, ali pizdio sam zbog nekoliko sitnica i klišeja jer sam od kraja trilogije (nerealno) očekivao najbolji film ikada. jedno pitanje mi je palo na pamet poslije filma: koliku je zapravo kontrolu i kreativnu slobodu nolan imao u cijelom tom projektu?
SpoilerShow
jednostavno ne mogu vjerovati da bi se takav genijalac prilagodio svim mogućim pravilima blockbustera. ljigava ljubavna priča s catwoman, onaj poljubac 2min prije nego što će bomba eksplodirati, batman NE SMIJE umrijeti, jebeni robin preuzima njegov legacy, cheesy dijalozi bez ljudskosti, čest slučaj deus ex machina, itd.
TDK će mi ostati uvjerljivi broj 1 ove trilogije, batman begins također zakon jer je podigao ljestvicu za superhero filmove i revolucionalizirao cijeli podžanr, a TDKR ću ipak pamtiti kao jedan običan blockbuster uz kojeg sam se zabavio i brzo ga zaboravio.

moja je greška što sam očekivao previše. dat ću filmu još jednu priliku kad mi se ohladi glava i slegnu dojmovi.
This is the Zodiac speaking.

Josef K

Post by Josef K » 04 Aug 2012, 02:40

Filmofil, sve si rekao. Ja bih jedino dodao da mi je ovo osobno najgori Nolanov film.
Dec, ovaj fail koji si naveo se provlači kroz cijelu trilogiju, dvaput samo u ovom nastavku.
Za mjesec, dva, repriza.

maddjuro

Post by maddjuro » 04 Aug 2012, 16:41

najvjerojatnije je film tako morao završiti, da ga mogu rebootati.

i da , kolko cujem, ovaj novi spiderman je gori od onih prethodnih

alecto

Post by alecto » 06 Aug 2012, 01:31

jako mi se svidio hardy kao bane, a čak me ni anne nije razočarala kolko sam mislila da hoće. ali other than that... slažem se s
SpoilerShow
onim kak je 8min odbrojavanja završilo po noći :facepalm:
a i neke druge stvari su mi išle na živce, npr
SpoilerShow
naravno da se ima vremena za poljubac prije neg sve eksplodira u 3 pm :lol: i naravno da tek u zadnjem trenutku skuži da bi trebao odjebat s tom bombom u ocean
a bane mi je genijalan. od cijele priče oko njega, do glasa i izgleda, baš je mrcina.
we are such stuff as dreams are made on

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Aug 2012, 14:44

Poučena TDK iskustvom klasičnog blockbustera bez magije, unaprijed sam se pripremila na još jednu precijenjenost. Kako sam pogriješila :mrgreen:

Uživala sam u svakoj sekundi. Tek poslije gledanja sam osvijestila mane, sitnice, gluposti i ono što mi nije sjelo iz osobnih razloga.
Bane mi je najbolji betmen negativac i ne da mi se previše daviti piskaranjem pa ću samo reći da bi sve bilo u superlativima. Osim njegovog glasa :( koji mi je neprimjeren toj mladoj sirovoj zvijeri. Boja je ok, ali načinom govora zvuči kao neki zli starac.
Anne je također odlično iznijela mačku, što stvarno nisam očekivala.
Ono što svi ti junaci izgovore je bilo prilično dječji napisano, unaprijed sam znala što će reći. To i neki sitni klišeji su najveće mane
SpoilerShow
tipa pusa prije herojstva od žene mačke s kojom prije ne da nije imao kemiju, nego ni minutažu poštenu.
Scenu umiranja Marion treba nekako nagraditi za najsmješnije odglumljenu scenu umiranja u povijesti, jel samo meni to bilo urnebesno? :lol:
Tako, ima još sitnih gluparija, ali nekako nisu preteške. Kad ona glazba počne, zaboraviš :mrgreen:
Ne paše mi ni
SpoilerShow
stvaranje Robina, ali to je zato što ne volim superjunake pa mi nije drago vidjeti da se kote (u smislu simbolike) u nečemu što cijenim zbog kakve takve realističnosti. Al ajd..
Kraj mi je savršen. Pogotovo zato što sam nailazila na spoilere u vezi njega i prije pa mi je drago da su ti spoileraši krivo protumačili i meni još uvećali doživljaj. Buahah!
Uglavnom, film ima devetku od mene. Možda drugim gledanjem i splašnjavanjem dojmova se pretvori u osmicu, ali nebitno... uživala sam i to je to.

Isprike na predugom izdrkavanju, ali morala sam to izbaciti iz sebe.
A sad, jel.. top lista :lol:
1. BB
2. TDKR
3. TDK
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 20 Aug 2012, 22:30

Asfodel wrote:Poučena TDK iskustvom klasičnog blockbustera bez magije, unaprijed sam se pripremila na još jednu precijenjenost. Kako sam pogriješila :mrgreen:

Uživala sam u svakoj sekundi. Tek poslije gledanja sam osvijestila mane, sitnice, gluposti i ono što mi nije sjelo iz osobnih razloga.
Bane mi je najbolji betmen negativac i ne da mi se previše daviti piskaranjem pa ću samo reći da bi sve bilo u superlativima. Osim njegovog glasa :( koji mi je neprimjeren toj mladoj sirovoj zvijeri. Boja je ok, ali načinom govora zvuči kao neki zli starac.
Anne je također odlično iznijela mačku, što stvarno nisam očekivala.
Ono što svi ti junaci izgovore je bilo prilično dječji napisano, unaprijed sam znala što će reći. To i neki sitni klišeji su najveće mane
SpoilerShow
tipa pusa prije herojstva od žene mačke s kojom prije ne da nije imao kemiju, nego ni minutažu poštenu.
Scenu umiranja Marion treba nekako nagraditi za najsmješnije odglumljenu scenu umiranja u povijesti, jel samo meni to bilo urnebesno? :lol:
Tako, ima još sitnih gluparija, ali nekako nisu preteške. Kad ona glazba počne, zaboraviš :mrgreen:
Ne paše mi ni
SpoilerShow
stvaranje Robina, ali to je zato što ne volim superjunake pa mi nije drago vidjeti da se kote (u smislu simbolike) u nečemu što cijenim zbog kakve takve realističnosti. Al ajd..
Kraj mi je savršen. Pogotovo zato što sam nailazila na spoilere u vezi njega i prije pa mi je drago da su ti spoileraši krivo protumačili i meni još uvećali doživljaj. Buahah!
Uglavnom, film ima devetku od mene. Možda drugim gledanjem i splašnjavanjem dojmova se pretvori u osmicu, ali nebitno... uživala sam i to je to.

Isprike na predugom izdrkavanju, ali morala sam to izbaciti iz sebe.
A sad, jel.. top lista :lol:
1. BB
2. TDKR
3. TDK
bilo kako ih poredaš opet dobiješ najbolju batman trilogiju....... :rock: :rock:

Michel

Post by Michel » 21 Aug 2012, 00:54

Dobiješ sranje, a ne najbolji batman trilogiju. Mislim, to mora biti najbolja batman trilogija jer druge nema. Burton i dalje ovo rastura samo tako. Toooooo :supz:
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 21 Aug 2012, 01:56

Michel wrote:Dobiješ sranje, a ne najbolji batman trilogiju. Mislim, to mora biti najbolja batman trilogija jer druge nema. Burton i dalje ovo rastura samo tako. Toooooo :supz:

i ja sam mislio da ce burtonovi filmovi bit bolji.... ali ne.... mislim ok su to filmovi... mada kad sam bio klinac bili su mi masu puta bolji nego sada....

Michel

Post by Michel » 21 Aug 2012, 14:01

Meni su bolji sada nego kad sam bio klinac. Najjači superhero film ikada. Hvala, Burtonu. 9/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Scarface

Post by Scarface » 21 Aug 2012, 14:59

Meni se baš sviđa taj kontrast u Bane-ovom glasu i njegovom surovom izgledu. Namjera je kolko znam i bila da zvuči ka stari engleski gospodin.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Aug 2012, 17:02

sto je da je, bane bez venoma mi nije bane. Sama maska mi i nema nekog smisla;
SpoilerShow
kako može bit u bolovima nakon tolko godina; ožiljci zacjele, a vidimo da kada su ga spasili, tj kad ga je ona žemska kojoj je spasio život kao klinki dosla izbavit; onje bio u zavojimam, ali ne cini mi se da je bio u bolovima. Ajde razumio bi da nosi masku da prikrije izgled; ali funkcija naske u filmu mi je glupa

metallicat

Post by metallicat » 22 Aug 2012, 13:42

Michel wrote:Dobiješ sranje, a ne najbolji batman trilogiju. Mislim, to mora biti najbolja batman trilogija jer druge nema. Burton i dalje ovo rastura samo tako. Toooooo :supz:
:supz: :partyman:
Image

Post Reply