Novi Conan film

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
john_constantine

Re: Novi Conan film

Post by john_constantine » 10 May 2011, 22:33

Scarface wrote:
Dragonrage wrote:
Decadentor wrote:uvjeren sam da ce film bit los, tipa clah of the titans samo efekti i klanje koje ce izgdledat prejednolicno i dosadno, ako ne niko sretniji :supz:
Ako i bude...još će uvijek biti bolji od šugavog nastavka i Red Sonje. Ali čak i ne mora biti ono dobar u smislu da likovi moraju biti punokrvni a priča izvrsna (nije ni prvi po tom pitanju bio neka premija)...dovoljno je da bude brutalan što će vjerujem biti s bozirom da je R rated, a s vizulanog aspekta to već je Conan što sa Frazzetinih ilustacija što iz stripova.
Da, ali ovo definitivno nema atmosferu jednog sword & sorcery podžanra, a kamoli Conana. Stvarno su dobro rekli neki fanovi, da ovo nema naslov Conan i ne bi baš isprve skužija da se radi o njemu. Zašto se jedan Tarsem Singh nije prihvatija ovoga umisto Immortalsa, jeste li vidili taj trailer, e pa to je ekstaza.
od njega me baš zanima The Brothers Grimm: Snow White - moglo bi biti puno bolje od one mračne verzije Snjeguljice s Sigourney Weaver...
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 10 May 2011, 23:02

Scarface wrote:
Dragonrage wrote:
Decadentor wrote:uvjeren sam da ce film bit los, tipa clah of the titans samo efekti i klanje koje ce izgdledat prejednolicno i dosadno, ako ne niko sretniji :supz:
Ako i bude...još će uvijek biti bolji od šugavog nastavka i Red Sonje. Ali čak i ne mora biti ono dobar u smislu da likovi moraju biti punokrvni a priča izvrsna (nije ni prvi po tom pitanju bio neka premija)...dovoljno je da bude brutalan što će vjerujem biti s bozirom da je R rated, a s vizulanog aspekta to već je Conan što sa Frazzetinih ilustacija što iz stripova.
Da, ali ovo definitivno nema atmosferu jednog sword & sorcery podžanra, a kamoli Conana. Stvarno su dobro rekli neki fanovi, da ovo nema naslov Conan i ne bi baš isprve skužija da se radi o njemu. Zašto se jedan Tarsem Singh nije prihvatija ovoga umisto Immortalsa, jeste li vidili taj trailer, e pa to je ekstaza.
E vidiš a po meni je to definitivno to...onaj pomalo bajkovit, tajansten a opet mračan Conanov svijet prepun čarobnjaka, vještica i raznoraznih čudovišta. Što više materijala vidim, to sam više uvjeren da ekipa iza filma zaista sve radi onako kako treba...barem što se vizualno aspekta filma tiče. To je Conan kakvog je Frezzeta crtao. Sad samo treba vidit jel film kao film valja, jel priča čemu. Vizualna strana mene ne brine. Sigurno mu neču zamjerati što će čudovišta i mije radii uz pomoć CGi a ne uz pomoć gume i animatronika. Pa da je CGI bio tako razvijen 80-ih, misliš da ga Millius i ekipa ne bi koristili. ne bi vraga...ta sve je to Hollywood.
Kaj se Immortalsa tiče, izgleda dobro...ali je po meni stilski previše ko 300, previše ušminkanmo i previše fake ...tek to mi nema baš nikakve veze sa Conanom. Ovaj trailer isto ima neki blagi 300 štih, ali kombiniran sa nekim brutalnijim sirovijim, stvarnijim stilom koji je pogodniji za priču o Conanu...kao što rekoh...to je to ak se mene pita. Ljudi su previše nostaglični...iako opet, sudeći po komentarima na netu, veliki broj ljudi je jako dobro prihvatio ovaj trailer za Conana...i sam sam se iznenadio tolikim pozitivnim odazivom...

Scarface

Post by Scarface » 10 May 2011, 23:11

Ja ne vidin nikakav bajkovit ni tajanstven svit u ovom traileru (niti mi ovo vuče na strip, a pročita san ih sve plus Howardove priče), i naiša san na 95 % negativnih (i to jako negativnih) dojmova vezanih uz trailer. Očito ne posjećujemo iste sajtove i ukusi nam se jako razlikuju. Ja od ovog filma ne očekujen ništa, bar ništa pozitivno, nešto ka i Dead of Night. Pa, šta bude...
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 10 May 2011, 23:31

Scarface wrote:Ja ne vidin nikakav bajkovit ni tajanstven svit u ovom traileru (niti mi ovo vuče na strip, a pročita san ih sve plus Howardove priče), i naiša san na 95 % negativnih (i to jako negativnih) dojmova vezanih uz trailer. Očito ne posjećujemo iste sajtove i ukusi nam se jako razlikuju. Ja od ovog filma ne očekujen ništa, bar ništa pozitivno, nešto ka i Dead of Night. Pa, šta bude...
Mene pak totalno vuče na stip i ilustarcije...zapravo...mogao bih izvuči bezbroj screenshotova iz trailera i usprediti i sa kadrovima iz stripova i ilustacija...

Očito...Iako ne bih baš reko da nam se ukusi toliko razlikuju...jer smo se unazad godinu i više složili oko dosta naslova...samo tebe kao i dosta ljudi šiba ta nostalgija, pa si svi stalno motaju po glavi "kako ovaj film ne može biti bolji od originala", i original ovo i original ono itd., a činjenica je da niti ne mora biti bolji...niti je to nužno...

Ma bit će dobar film...čini se kao takav...

Scarface

Post by Scarface » 10 May 2011, 23:40

Ne uspoređujen ovo s originalom, već sa stripom, a to šta su prikopirali nekoliko scena ne znači da su uspili zadržat tamošnji filing. Bar ne po meni. No da, ostaje nam vidit na šta će ovo na kraju ličit.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Hec

Post by Hec » 14 May 2011, 17:11

Tuđi conan, tuđi stil...na nama je da ocijenimo novi stil
"Six strings to cover fear..."

boyko

Post by boyko » 04 Jun 2011, 11:10

''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Horrorist

Post by Horrorist » 08 Jun 2011, 18:14

Veliki sam fan Conana i ne očekujem previše.
Možda ću se zato ugodno iznenaditi...
When there is no more rooom in hell, the dead will walk the earth!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 09 Jun 2011, 13:02

Hrpa izvrsnih comic book look a like karakter postera...

Image Image Image Image Image

I uspredba onog prijašnjeg postera sa jednim coverom stripa koji ima je poslužio kao inspiracija (Dark Horse’s Conan issue 46, Over the Walls)...toliko o kopiranju Centuriona...

Image Image

Wendigo

Post by Wendigo » 09 Jun 2011, 13:16

nikad čuo za ove likove... :?
malo mi je lame ako su ih izmislili samo za potrebe filma, a rade po stripovskom predlošku.

Scarface

Post by Scarface » 09 Jun 2011, 14:42

Dragonrage wrote:toliko o kopiranju Centuriona...

Opet je fina slučajnost šta je baš ta naslovnica odabrana ka "inspiracija".

Dragonrage

Post by Dragonrage » 09 Jun 2011, 15:09

Scarface wrote:
Dragonrage wrote:toliko o kopiranju Centuriona...

Opet je fina slučajnost šta je baš ta naslovnica odabrana ka "inspiracija".
Što da ne...

Wendigo

Post by Wendigo » 09 Jun 2011, 17:14

postoji brdo ilustracija na kojima conan sjekirom tamani gomilu protivnika. uvijek je brdo njih i conan na vrhu, taman vadi sjekiru iz nečije glave.. :lol:
na starim srpskim izdanjim od stripoteke (ako se ne varam) je uvijek bila varijacija na tu temu na zadnjim stranicama stripa, gdje su se obično nalazili veliki crteži conana u raznim situacijama.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 10 Jun 2011, 10:20

Wendigo wrote:postoji brdo ilustracija na kojima conan sjekirom tamani gomilu protivnika. uvijek je brdo njih i conan na vrhu, taman vadi sjekiru iz nečije glave.. :lol:
na starim srpskim izdanjim od stripoteke (ako se ne varam) je uvijek bila varijacija na tu temu na zadnjim stranicama stripa, gdje su se obično nalazili veliki crteži conana u raznim situacijama.
I eto...materijala očito ima...daklem...još jednom...toliko o kopiranju Centurion lol 8)

Nego...jeben Tv spot

TV SPOT

Osobno mi ovo postao najočekivaniji hollywoodski blockbuster ove godine...ne zanimaju me ni Transformersi 3, ni Green Latern, ni Kapetan Amerika, ni ostalo kaj se ne mogu ni sjetiti sad...

I don't want your kingdom...I want your head... :supz: :supz: :supz: :supz: :chainsaw:

Scarface

Post by Scarface » 10 Jun 2011, 15:25

@Dragonrage-zašto ti je to kopiranje ili nekopiranje uopće bitno? Inače, zašto se toliko zaštitnički postavljaš prema filmu, nije mi jasno. Mislin, meni ka fanu je ovo sramota, pa opet me nije nešto briga, isto tako je bilo za Priest, i ispalo je s moje strane da je film doista smeće kakvo se i činilo na prvu ruku u traileru. Sad tu kao Conan sasvim slučajno crpi inspiraciju jedne od najklišeiziranih naslovnica i poza u stripu uopće, koja je još uz to popularizirana do neba u filmu, u najnovijem slučaju famoznim Centurionom.

Eto, lipo da jedva čekaš film i da Bog da stvarno uživaš u njemu, smao mislin da nema smisla pisat tu neke obrane i dokazivanja, kad to na kraju nije ni bitno, jer štagod mi zaključili i "dokazali", ti ga jedva čekaš, a ja i moji istomišljenici ne.

Post Reply