South Korea & Taiwan - kinematografije...

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
A$H

Post by A$H » 01 Jun 2008, 14:12

Charlie surfs again wrote:
A$H wrote:koliko znam ova druga..nije trilogija nego kvadrologija...
Postala je kvadrologija, ali se samo prva tri filma priznaju kolko sam pratio i chito po internetu...imam i chetvrti deo iz 2005. naravno...
a dobro, di god sam citao spominju sva 4 djela kao cijelinu..cak i da je 4. dio puno bolji od 3...nisam naisao nigdje da se priznaju samo prva 3 djela..imas mozda neki link di si to procitao da vidim razlog zasto je tako...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

dr mladjo

Post by dr mladjo » 01 Jun 2008, 14:21

govorite o vengence trilogiji?
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

A$H

Post by A$H » 01 Jun 2008, 14:22

ne nego o Corridors kvadralogiji..

Charlie surfs again

Post by Charlie surfs again » 01 Jun 2008, 20:06

Ocesh da se inatish a ? :shock: :lol:
E damejebesh sad da se ja setim gde sam to prochito, uglavnom jeste ima chetri filma, ali sam ja na 4. deo naleteo skroz sluchajno trazeci 3. da skinem po hubovima. Znachi evo ti ukucaj na imdb-u WC i videcesh dal ga ima. E sad priznajem mozda sam ja chito neke bajate recenzije dok su bila samo 3 filma, nigde zaista nisam nishta nashao o chetvrtom.
"AKO SI MI PRIJATELJ NE RAZGOVARAJ SA MNOM"
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com

A$H

Post by A$H » 01 Jun 2008, 20:18

Charlie surfs again wrote:Ocesh da se inatish a ? :shock: :lol:
E damejebesh sad da se ja setim gde sam to prochito, uglavnom jeste ima chetri filma, ali sam ja na 4. deo naleteo skroz sluchajno trazeci 3. da skinem po hubovima. Znachi evo ti ukucaj na imdb-u WC i videcesh dal ga ima. E sad priznajem mozda sam ja chito neke bajate recenzije dok su bila samo 3 filma, nigde zaista nisam nishta nashao o chetvrtom.
ukucaj Memento Mori pa vidi kaj ima?? po forumima sva cetiri zovu WC ili MM bez obzira kaj pise na IMDB, ako hoces ukucaj Oldboy spada u vengence trilogiju iako nema vengeance u nazivu....ako nisi nasao nikaj o cetvrtom djelu i citao si recenzije prije 2oo5. god. dok nije bilo 4. natavka onda nemres tvrdit da ga ne priznaju..nego da nisi citao o njemu u to vrijeme..uglavnom ne mislim se prepirat..postoje 4. nastavka i s time je kvadrologija....

Charlie surfs again

Post by Charlie surfs again » 01 Jun 2008, 21:00

Bravo care pobedio si. :lol:
A inache Oldboy spada u triologiju iako ta tri filma nemaju veze jedan sa drugim nego samo zato jer su od istog rezisera i imaju veze sa osvetom a WC su radili razlichiti reziseri, tako da ni to ne bi bash moglo da se nazove kao kvadrologija. Jbga isto ko kad bi za TCM reko da je kvadrologija ili koliko vec ima filmova snimljenih a realno nemaju veze jedan sa drugim i priznaje se samo prvi.

A$H

Post by A$H » 01 Jun 2008, 21:20

Charlie surfs again wrote:Bravo care pobedio si. :lol:
A inache Oldboy spada u triologiju iako ta tri filma nemaju veze jedan sa drugim nego samo zato jer su od istog rezisera i imaju veze sa osvetom a WC su radili razlichiti reziseri, tako da ni to ne bi bash moglo da se nazove kao kvadrologija. Jbga isto ko kad bi za TCM reko da je kvadrologija ili koliko vec ima filmova snimljenih a realno nemaju veze jedan sa drugim i priznaje se samo prvi.
bas i nije tako, Alien ime razlicite redatelje pa je kvadrologija, Die Hard ima razlicite redatelje pa je bio trilogija..od nedavno je posta kvadrologija...a u vezi TCM kaj se priznaje samo prvi, pogledaj po netu imas 1, 2 ,3 , 4, remake i The Beginning...

Charlie surfs again

Post by Charlie surfs again » 01 Jun 2008, 21:37

Aj onda kako bi nazvao TCM...sa rimejkom i Beginingom kako se to zove ? :D
Naravno da se priznaje samo prvi jer je jedan jedini...isto kad bi reko da je One missed call kvadrologija jer ima i americhki rimejk...
Mislim nebitno zaista, al kad si navalio aj da udjemo u srz problema. :mrgreen:
I ako je to tako zashto je onda ova Vengeance triologija triologija kad filmovi nemaju veze sa vezom, osim shto je isti reziser ? :shock:

A$H

Post by A$H » 01 Jun 2008, 21:49

Charlie surfs again wrote:Aj onda kako bi nazvao TCM...sa rimejkom i Beginingom kako se to zove ? :D
Naravno da se priznaje samo prvi jer je jedan jedini...isto kad bi reko da je One missed call kvadrologija jer ima i americhki rimejk...
Mislim nebitno zaista, al kad si navalio aj da udjemo u srz problema. :mrgreen:
I ako je to tako zashto je onda ova Vengeance triologija triologija kad filmovi nemaju veze sa vezom, osim shto je isti reziser ? :shock:
kad film ima nastavkao kao TCM, Petak trinaesti, Strava u ulici...onda postaje serijal...
Iskreno remakeove nebi ubrajao u to ali eto neki to rade..pa se nagdje npr remake Halloween zone Halloween 9...
A Vengeance se naziva trilogijom radi fanova sva ta tri njegova film se bave osvetom i tako je doslo do naziva The Vengeance Trilogy

Charlie surfs again

Post by Charlie surfs again » 01 Jun 2008, 22:54

TCM nema tolko nastavaka. TCM ima 4 nastavka. A rimejk i Begining su celina - zar ne ?
A ovo za Vengeance si u pravu, Vengeance su nazvali triologijom kritichari i fanovi ko i u Argentovom sluchaju, i bash zato ne moze da se neshto naziva triologijom samo zbog chinjenice da neki film ima 3 nastavka jer eto ti prva 4 TCM-a koji nemaju veze sa vezom, al su zato rimejk i begining celina. Ako naprave josh jedan deo to bi bila triologija i to bez ova 4. Kolko sam ja skonto triologija da bi bila triologija sama po sebi (bez toga da je kao Vengeance kritichari i fanovi krste) mora da chini celinu, isto vazi i za kvadrologiju. Alien jeste kvadrologija jer filmovi su povezani, radi se o istim bicima, kad su snimani nastavci dobro se razmishljalo o prethodnim filmovima dok kod TCM-a to nije sluchaj. TCM 2 je skrnavljenje svega shto je napravljeno u originalu, a o 3. i 4. delu da ne pricham.

A$H

Post by A$H » 02 Jun 2008, 15:14

Charlie surfs again wrote:TCM nema tolko nastavaka. TCM ima 4 nastavka. A rimejk i Begining su celina - zar ne ?
A ovo za Vengeance si u pravu, Vengeance su nazvali triologijom kritichari i fanovi ko i u Argentovom sluchaju, i bash zato ne moze da se neshto naziva triologijom samo zbog chinjenice da neki film ima 3 nastavka jer eto ti prva 4 TCM-a koji nemaju veze sa vezom, al su zato rimejk i begining celina. Ako naprave josh jedan deo to bi bila triologija i to bez ova 4. Kolko sam ja skonto triologija da bi bila triologija sama po sebi (bez toga da je kao Vengeance kritichari i fanovi krste) mora da chini celinu, isto vazi i za kvadrologiju. Alien jeste kvadrologija jer filmovi su povezani, radi se o istim bicima, kad su snimani nastavci dobro se razmishljalo o prethodnim filmovima dok kod TCM-a to nije sluchaj. TCM 2 je skrnavljenje svega shto je napravljeno u originalu, a o 3. i 4. delu da ne pricham.
nema to toliko veze, imas npr. Hackers trilogiju koji nemaju bas nikaj zajednicko osim sto su hakeri i kompovi u pitanju, imas The Dollars Trilogy od Leonea, Shark Attack trilogija zajednicko sam morski pas....a TCM za mene i ekipu koju znam sa neta ili RL je serijal...ne gledam na remake i Beginning kao cijelinu..kan npr Batman je za mene serijal...tek kad naprave i prikazu sljedeca dva filma ce se moc rec da su zadnja tri npr. trilogija..jer za to sad kao misle tako napravit..

dr mladjo

Post by dr mladjo » 02 Jun 2008, 15:33

trilogija bolje zvuči nego kao kvatrologija..
ljudi jel kvadrologija ili kvatrologija? na googlu smo mi prvi sa kvadro :-)

A$H

Post by A$H » 02 Jun 2008, 15:35

dr mladjo wrote:trilogija bolje zvuči nego kao kvatrologija..
ljudi jel kvadrologija ili kvatrologija? na googlu smo mi prvi sa kvadro :-)
ovak uvijek pisem i brijem da je to tocno..

Charlie surfs again

Post by Charlie surfs again » 02 Jun 2008, 18:38

Ma bre kvadro, jbmliga. Nego znachi sve preko 4 filma se naziva serijal ? Ma meni je i to chetri mnogo. Tri filma su celina jbga. 4 je paran broj i nekako mi bezvezan. Bolje trojka, to je taman da se zaokruzi pricha bilo kakva. Shta cesh vishe, preteruju bezveze a i to kvadrologija to zaista nespretno zvuchi zar ne ?

dr mladjo

Post by dr mladjo » 02 Jun 2008, 19:22

točno.svi najbolji serijali imaju po 3 filma...

Post Reply