Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
-
metallicat
-
ovo je ukratko što sam našla na netu: pjevačica je simbolika njegove majke koja ga je zlostavljala seksualno i fizički u djetinjstvu, kao i otac iliti frank. don je u biti on, samo ga ona tako naziva. čak se spominje da od kad on nađe to uho sve počinje biti san i mašta jer mu je dosadno u tom ajmo reć kvartu, + ta zlostavljanja kojih mu je dosta. kraj: on upuca franka, to znači da se napokon oslobodio od tog užasa zlostavljanja.
imam i dalje pitanja, što bude njegovom tati na travnjaku, i zaš je to bitno? zašto se film zove tako, osim što ovaj ima fetiš i te dosadne pjesme?
-
remike2
-
metallicat wrote:ovo je ukratko što sam našla na netu: pjevačica je simbolika njegove majke koja ga je zlostavljala seksualno i fizički u djetinjstvu, kao i otac iliti frank. don je u biti on, samo ga ona tako naziva. čak se spominje da od kad on nađe to uho sve počinje biti san i mašta jer mu je dosadno u tom ajmo reć kvartu, + ta zlostavljanja kojih mu je dosta. kraj: on upuca franka, to znači da se napokon oslobodio od tog užasa zlostavljanja.
imam i dalje pitanja, što bude njegovom tati na travnjaku, i zaš je to bitno? zašto se film zove tako, osim što ovaj ima fetiš i te dosadne pjesme?
Nisam direktno dosad pomislio na tu simboliku, iako ima smisla (govoreći naravno za Franka te je to ionako već općenit slučaj sa takvim likovima u filmovima).
To za san mi nema osobno baš nešto smisla. Njegovom tati dok pere dvorište se zaveže oko vrata nešto zbog čega završi u bolnici te zbog toga Jeffrey i dolazi u svoj rodni grad, dok sam motiv/misao Blue Velvet se javlja kroz haljinu i zastor te da:
Frankov fetiš, pa čak i sam uvod filma kad je sve plavo dok svira pjesma - oslikavaju se neke riječi pjesme, također se spominje noć koja igra veliku ulogu u filmu, a i sama pjesma djeluje u nekim momentima freaky, a u nekim normalno ko i sam film koji iz svega lijepog prelazi u ne baš lijep teritorij, itd...
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.