Srpski film (2009)

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
Andrej

Re: Srpski film (2009)

Post by Andrej » 23 Jul 2010, 19:40

marebito wrote: Hear hear!!
Mediji, Facebook i slicno stvaraju opsesiju i pritisak pod kojom djeca postaju emotivni invalidi, te sto dalje i dalje - sve veci mutanti...
Ono sto je nenormalno ,sad je je normalno i obrnuto. Problem je sto situacija postaje sve gora, te tako i svaka nova generacija koja dolazi.
Treba nam dobar 'klistir', tj. ni vise ni manje nego kvalitetni nuklearni holokaust ili slicno, 'to get things even'. Kad-tad ce, na kraju krajeva,
limiti biti toliko pomaknuti, da nece vise postojati termin 'pedofilija', a to je tek mali dio cijele price.
Tako je!
Svi mi ovde volimo horore i to je deo naše bezazlene voajerske želje da zavirimo u nešto natprirodno, strašno ili tragično i ona se nalazi u nama baš zato što takve stvari izazivaju u nama bilo kakvu vrstu nelagode ili što da ne - manijak isekao glupu, sisatu čirlidersicu koja nam svima ide na k...- zabave.
Filmovi kao što je ovaj su deo neke druge priče i imaju sasvim drugu svrhu, a ona je deo gore navedenog teksta.
We're all mad here...

marebito

Post by marebito » 23 Jul 2010, 19:46

Ono sto sam napisao je dio nase stvarnosti, koja je takva kakva je, nistavna i sve odvratnija. Zato guramo glave u monitore....
U svakom slucaju, ovaj film, kao sto sam pisao prije, nije gore radi gore-a niti sok radi soka. Ima poruku, koju su autori vec puno puta
objasnili, te ih potpuno podrzavam.
https://www.facebook.com/kultofredpyramid

Andrej

Post by Andrej » 23 Jul 2010, 19:49

marebito wrote: Ima poruku, koju su autori vec puno puta
Film gubi svoj smisao ako je potreban autor da objasni pouku.
We're all mad here...

marebito

Post by marebito » 23 Jul 2010, 19:52

Andrej wrote:
marebito wrote: Ima poruku, koju su autori vec puno puta
Film gubi svoj smisao ako je potreban autor da objasni pouku.
Samo zato jer ih napadaju. I ja bih reagirao na isti nacin. Problem je u neshvacanju i direktnoj interpretaciji feebleminded gledatelja.
Cast iznimkama, doduse.
https://www.facebook.com/kultofredpyramid

Andrej

Post by Andrej » 23 Jul 2010, 20:09

Taj deo si u pravu, većina velikih umetnika nije bilo priznavano za svog života i često bilo razapeto na krst.
Lepota je u očima posmatrača i vremenu koje prođe.
Imaš jedan genijalni "La Haine", koji je bio namenjen kao brutalna kritika raspada društva i šta se desilo?
Gomila klinaca je odgledala film, bez ikakvog osećaja pouke istog i sutra obrijala glave, upasalo trenerke u farmerke i "there goes the neighborhood".
Da i ja ne preterujem, nisi ti kriv ako neka budala pogrešno svati tvoje reči. Ali autor medijski plasiranog dela, mora imati odgovornost za njega i prikaz u istom.
We're all mad here...

Decadentor

Post by Decadentor » 23 Jul 2010, 20:19

al budimo realni NE moze te film promjenit, nemoze ti neki film nametnut da budes pedofil, nasilnik, uboica iliti nesto trece, to ili jesi ili nisi i ako se promjenis sigurno nece bit zbog filma nego zbog okoline, drustva, svoje psihe i percepcije....
Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 26 Jul 2010, 10:25

Decadentor wrote:al budimo realni NE moze te film promjenit, nemoze ti neki film nametnut da budes pedofil, nasilnik, uboica iliti nesto trece, to ili jesi ili nisi i ako se promjenis sigurno nece bit zbog filma nego zbog okoline, drustva, svoje psihe i percepcije....
isto kao ono kako su rekli da je slipknotova pjesma disasterpieces nagnula nekog na samoubojstvo i ubojstvo,ili si lud il nisi,nemože te neka "sitnica" poput filma,pjesme,itd. nagnut na takve tragedije
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Gosp.

Post by Gosp. » 26 Jul 2010, 12:48

Asfodel wrote: Elaboriraj... nisi napisao osvrt! :lol:
Trebao bih, da.
Film je, realno, bezveze. Sklop nizanja šokova kroz kombinaciju nasilja i seksualnih tabua (što je uvijek savršena kombinaciju za dizanje tenzija) sa tobože skrivenom etičkom porukom (osobno, smatram da je bilo kakva poruka filma samo oblik opravdanja za potencijalne napade medija i pojedinaca - koje, s druge strane, mora provocirati), niti prvi niti zadnji put viđen te s tog aspekta ne predstavlja ništa avangardno kako u filmskoj umjetnosti tako u horror-u. S druge strane, kvaliteta tehnike je ono što filmu daje posebnu dimenziju koja masu dodatno draži.
I upravo to je ono što Srpski film čini posebnim. Masa nije šokirana scenama kao takvima, masa je šokirana vizualnim doživljajem tih scena. Da su scene prikazane manje uvjerljivo, film nebi izazvao reakciju.
Počeo sam pisati nešto o "poruci" filma, no odustah. :mrgreen:
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

cbv

Post by cbv » 26 Jul 2010, 13:50

Skinut je pa ceka na gledanje... :kokicarenje:

kraykulla

Post by kraykulla » 29 Jul 2010, 18:07

pogledao i ovaj famozni film i ovako:ne smatram ga nečim previše šokantnim nego naprotiv film sa jednom subverzivnom porukom.čestitam gdinu Lakobriji na efektima svaka čast kao i u t.t.sindromu ako se ne varam.gluma super,priča super,sve u svemu rekao bi da je to jedan triler sa porukom kad se sve svede na zajednički nazivnik.kako reče moj frend:možda je ovaj film nekom pripadniki tzv.civiliziranih zapadnih naroda kao degutantan i šokantan,ali nama balkancima to nije tako.možda govorim u svoje ime,ali ovo je jedan odličan film koji se svakako isplati pogledati.respect!

DEXTER

Post by DEXTER » 30 Jul 2010, 00:41

:prayer: :prayer:

fuckin masterpiece.. zadnjih pol sata nenadjebivi!! :supz:
[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]

rikkis

Post by rikkis » 30 Jul 2010, 20:33

ne radi vam trailer :skrujufakju:

Josef K

Post by Josef K » 31 Jul 2010, 13:30

Film igra u movieplexu 3. i 4.8.
Mene je martyrs jako šokirao pa jel bi me ovo ubilo u pojam da pogledam u kinu? :zubifale:
(pitanje za vas koji ste gledali)

john_constantine

Post by john_constantine » 31 Jul 2010, 13:37

Zadro wrote:Film igra u movieplexu 3. i 4.8.
Mene je martyrs jako šokirao pa jel bi me ovo ubilo u pojam da pogledam u kinu? :zubifale:
hm... ma gledajući nasilje, scene su puno brutalnije i uznemirujuće nego u martyrs, ali ako gledaš to više kao crni humor (skužiti ćeš pri kraj), jedino ćeš biti bediran nakon završetka. :mrgreen:
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 31 Jul 2010, 15:01

Zadro wrote:Film igra u movieplexu 3. i 4.8.
meni je martyrs bio vise sokantan, tako da nebi trebo imati problema :wink:
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Post Reply