Dracula: A Love Tale (2025)

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
Michel

Dracula: A Love Tale (2025)

Post by Michel » 25 Jan 2026, 19:40

Fantasy, Horror, Romance
Image

Imdb
Wiki

Director: Luc Besson
Writers: Luc Besson, Bram Stoker
Stars: Caleb Landry Jones, Christoph Waltz, Zoë Bleu

Kad princ iz 15. stoljeća proklinje Boga nakon teškog gubitka supruge, nasljeđuje vječno prokletstvo: postaje Drakula. Osuđen na lutanje stoljećima, prkosi sudbini i samoj smrti, vođen jednom jedinom nadom - da se ponovno ujedini sa svojom izgubljenom ljubavi.

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: Dracula: A Love Tale (2025)

Post by Michel » 25 Jan 2026, 19:41

Dracula: A Love Tale (2025) - nova verzija Dracule, i to od Bessona. Praktički rip off dosta drugih verzija Dracule, a najviše od Coppole. Vizualno, sama estetika sve od Coppole. U Coppolinoj verziji je to bolje, ali ni ovdje nije loše. Bit će ovo dosta usporedbi sa Coppolinom verzijom. Waltz je solidan, ali Hopkins je bolji. Mina mi je puno jebozovnija ovdje nego bezlična Winona Ryder. Ovdje Jonathan Harper je solidan, ali kao i takav je bolji od lošeg Keanu Reevesa. A što se tiče samog Dracule, Caleb Landry Jones je fantastičan, ali ipak nije razina Oldmana. Zapravo, njih dvoje su što se tiče glumačkog aspekta, najbolje odglumljeni Dracule. Lugosi i Lee s druge strane mi ostaju najdraži i meni najbolji Dracule, onako arhetipski. Film je veća romansa nego Coppolina verzija, ima puno više ljubavi što opet govori dovoljno jer i u Coppolinoj verziji ima. Moram ponovno pročitat knjigu, ali znam da ovo nije vjerna adaptacija jer Dracula u knjizi je čisto zlo, nema tu ljubavi. Ovo je samo Bessonov take na priču, koliko god bilo slično Coppolinoj verziji, toliko je i različito. Mislim, gargolysi, više fantazije nego u bilo kojoj verziji, ali je ljepo snimljeno i režirano. Scenarij je slab, neke rečenice su teži cringefest ali opet imam dojam da su dali srca u ovo. Nisam se dosađivao, dapače, prilično sam uživao. Ima dosta mana, ali jebemu ima nekih stvari koje baš dobro funkcioniraju. 6.5/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

John_Ryder

Re: Dracula: A Love Tale (2025)

Post by John_Ryder » 25 Jan 2026, 20:09

nikako da pogledam ovo
"Im gonna touch you now." :P

Post Reply