El incidente Aka The Incident (2014)

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
User avatar
lemonzoo
Posts: 1171
Joined: 28 Jul 2013, 18:09
Location: youtu.be/dQw4w9WgXcQ

El incidente Aka The Incident (2014)

Post by lemonzoo » 07 Jun 2023, 00:09

Image

IMDb

Opis:
Dvije usporedne priče o likovima zatočenim u nelogičnim beskrajnim svemirima: dva brata i jedan detektiv zaključani na beskrajnim stubama i obitelj zatvorena na beskonačnoj cesti – na jako dugo.
Ovaj meksički znanstvenofantastični triler prati dvije odvojene narativne linije: u prvoj, detektiv lovi dva brata, usmrtivši na kraju jednog od njih. U drugoj obitelj kreće na izlet, a njihova kći na putu doživi napadaj astme. U oba slučaja likovi čuju eksploziju i otada se nađu zatočeni u svojoj okolini: detektiv trči u prizemlje samo kako bi se našao ponovno na devetom katu, obitelj se vozi po beskrajnoj cesti i nikada ne stiže do svog odredišta. Čak se i elementi unutar tih okolina svaki dan ponavljaju, poput pripremljenih jela i bezalkoholnih pića. Ovaj duboko uznemirujući film dotiče se tema kao što su konzumerizam, obiteljske veze i paralelni svemiri te nas tjera da se zapitamo koliko se zapravo naši životi razlikuju od života ovih ljudi, prikovanih za ista mjesta i svakodnevnu rutinu. (Izvor: TvProfil)

Žanr: znanstvena fantastika, triler, horor
Režija: Isaac Ezban
Uloge: Raúl Méndez, Magda Brugengheim, Humberto BustoUser avatar
lemonzoo
Posts: 1171
Joined: 28 Jul 2013, 18:09
Location: youtu.be/dQw4w9WgXcQ

Re: El incidente Aka The Incident (2014)

Post by lemonzoo » 07 Jun 2023, 00:11

Ovo je više SF nego horor, ali IMDb ga svrštava pod njega pa tu otvaram temu. Zanimljiva ideja, ali malo slabija realizacija. Gledao sam ga prije par tjedana pa sam više zaboravio, čini mi se da je atmosfera bila previše napeta, kao da gledam meksičku sapunicu.

Post Reply