Satan's Slaves (2017)

Mrtva djevojčica sa crnom dugom kosom živi na ovom mjestu.
Post Reply
User avatar
Michel
Posts: 11782
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Satan's Slaves (2017)

Post by Michel » 28 Oct 2022, 23:03

Drama, Horror, Mystery
Image

Imdb
Wiki

Director: Joko Anwar
Writers: Joko Anwar, Sisworo Gautama, Putra (based on a movie written by), Naryono Prayitno (based on a movie written by)
Stars: Tara Basro, Bront Palarae, Dimas Aditya

Obitelj od Rini je financijski slomljena i ona živi sa svojim ocem, majkom koja je bolesna, bakom koja je bogalj i svojom braćom Tonyjem, Bondijem i nijemim šestogodišnjim Ianom u staroj kući u prirodi u blizini groblja. Njezina majka, koja je bila uspješna pjevačica, umire od misteriozne bolesti, a otac nema novca za uzdržavanje obitelji. Kad njezina majka umre, njezin otac mora otputovati u grad kako bi prodao kuću i u kući se događaju čudne stvari. Skeptična Rini sprijateljuje se s Hendrom, sinom religioznog Ustadza, i saznaju da je njezina majka bila neplodna i da se pridružila kultu koji štuje Sotonu kako bi imala djecu. A sada, kad Ian bude imao sedam godina, povest će dječaka sa sobom. Što mogu učiniti da zaštite Iana?


"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11782
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Satan's Slaves (2017)

Post by Michel » 28 Oct 2022, 23:04

Satan's Slaves aka Pengabdi Setan (2017) - opet Joko Anwar, njegov treći film i ipak je slabiji od prva dva koja sam pogledao. Radi se o obitelji gdje majka umre i vraća se kao duh, ali tu su i lokalni sotonisti koji se žele dočepati najmlađeg klinca. Bilo mi se teško ufurat u prvu polovicu filma ali druga spašava film i postaje prilično kaotično što je po meni dobro. Ima nekoliko izuzetno jezivih scena, a vidim da je i drugi nastavak izašao ove godine i to sa boljom ocjenom. 6.5/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply