Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
John_Ryder

Re: Igre, konzole i slično

Post by John_Ryder » 31 Dec 2016, 19:00

prelazi se od telltale-a Walking dead treća sezona...
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 06 Jan 2017, 03:40

Metro last light redux- Kupljeno za 4e; trebalo mi je 12 sati da je prijeđem. Priča se nastavlja tamo di je jedinica završila; naravno koji dan kasnije. Neću u detalje da ne spoilam, ali cu reci da mi je priča i u ovoj igri bila odlična; kao i u prethodnom nastavku imate dva kraja, jedan regularni i jedan "dobri" za koji morate napraviti hrpu koječega "dobroga". Sam gameplay je isto super. FPS igra napravljena za PC; nema regeneracije energije, nema gledanja kroz zidove, iako možete biti kao rambo i pucati po svemu nerjetko je bolji stealtk pristup i pomalo tamaniti neprijatelje. AI je isto vrijedan spomena. Preporučam igrati na većim težinama; igra nije preteška, na većim težinama su neprijatelji jači, ali i vas lik je isto bolji, municije je nešto manje...Dopalo mi se kada ste na otvorenome i morate nositi gas masku, ako vam neprijatelji nanesu dovoljno štete ona ce se razbiti.Iako igra je linearna, bez previše mogućnosti istraživanja, to mi ovdje nije toliko smetalo pošto se da uživiti u igru (preporučam igrati sa slušalicama). Za vas koji ste čitali metro 2034 knjigu napominjem da igra nema praktički nikakve veze da njom; ali navodno je metro 2035 pisan da pokrije i proširi igru. I sam autor je imau ruku u izradi igre , bar kada je bila riječ o priči, likovima isl. Svakako preporučam ovo
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 15 Jan 2017, 12:36

Legend of grimrock 2- nabavih ovo za manje od 1$ na nekoj akciji. jedinica mi je bila odlična; a dvojka mi je još i bolja. Igra je napravljena u stilu onih starih dungeon crawler igara tipa dungeon master (orginalno izdanih za commodore i amiga računala). Pogled je iz prvoga lica, imate 4 lika (sami birate koje od brojnih klasa/rasa koristite). Mapa je ogromna, i za razliku od jedinice nije linearna, sami briate di želite ići. Dio je neprijatelja/čudovišta iz jedinice a dio je novih. Zagonetke koje rješavate sežu od jako jednostavnih do nadasve kopliciranih. Priče nešto ima, tu i tamo vam bace koju mrvicu informacija, ali to nije problem u snalaženju di ići i što raditi. U standardnim RPG manirama ubijate neprijatelje, "LVL"ate se (osim klase kuhara; on se lvla što više hrane jede). Jedan element koji je znao ići na živce je taj što morate konzumirati hranu koji nalazite tu i tamo. Nemogu reći da mi je ikada usfalilo hrane no pošto moram nju tegliti imam manje prostora za tegliti korisnije stvari. Imate više opcija u igri, tipa da samo možete sejvati na određenim lokacijama, da si sami/ručno ma papir morate mapu iscrtavati (u protivnome vam igra iscrtava kako se krećeta mapom) ... Osobno preporučam u prvi red staviti dvije tenk klase a pozadi jednog čarobnjaka i ja sam stavio nekoga sa "range" napadima. Preporučam i da jednome liku date najosnovniju alkemiju da vam može praviti napitke. U igri nema nikakvih trgovaca.Igra ima dva moguća završetka; oba možete viditi u jednome prohodu.
Igra mi je bila odlična, izazovna, katkada malo i prekomplicirana sa zagonetkama. Svakako je preporučam, posto je svako malo na akciji može je se jeftino nabaviti. Pošto nema praktički nikakve veze sa jedinicom, možete je komotno igrati bez da ste presli prvi dio; ali svakako i jedinicu nabavite ako naletite jeftino

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Jan 2017, 18:40

Trebao bi pomoć. Moj brat ima autizam i blagu mentalnu retardaciju, pa je dosta zahtjevan oko igara. Ne želi igrati na konzoli tako da isključivo pc. Inače igra samo vožnje. Ali nisam više u toku. Mislim da niti nema previše arkadnih vožnji. Moram naći need for speed.
Trebao bi preporuke za neki FPS igre. Da nije komplicirano. U smislu da nema questova kao far cry. Nešto kao wolfenstein.
Pokušavam naći neku igru koja bi ga okupirala, a opet da je jednostavna. Pa ako imate ideje, predložite.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Jan 2017, 19:03

Inače sam razmišljao o onoj novoj verziji snes konzole. Ima 30 igara i hrpu super mario igara. Obožavao je super nintendo konzolu, ali cijene na njuškalu su prenapuhane. Da li se prodaje u hrvatskoj negdje po normalnoj cijeni?
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 20 Jan 2017, 19:26

john_constantine wrote:Inače sam razmišljao o onoj novoj verziji snes konzole. Ima 30 igara i hrpu super mario igara. Obožavao je super nintendo konzolu, ali cijene na njuškalu su prenapuhane. Da li se prodaje u hrvatskoj negdje po normalnoj cijeni?
to je nes, ne snes konzola; a ako hoces jednostavne FPSove; tu je onaj novi doom, serious sam igre, od vožnji tu je ona jako dobra hrvatska igra "gas guzlers"; F.E.a.R 2 i 3 su relativno linearne pucačine; quake 4, oni prvi call of duty-i;biošok 3 je linearan,The Chronicles Of Riddick: Scape From Butcher's Bay, Return To Castle Wolfenstein,metro 2033 i 2034 su linearne
to mi zasad pada napamet

A sto se tiče ovoga sto si rekao da bi si uzeo da bi si uzeo onu novu verziju NES-a sa 30 igara; preporučam da bolje si sam to složiš pošto ces proći DALEKO jeftinije i imati ces sve igre za sve konzole do PS1.e; mislim uključujuć s ps1-om; pogledaj link za više detalja
https://www.youtube.com/watch?v=ZjM-vaHJv_Y

i sam si planiram složiti nesto slično, kada cu imati vremena i koju kunu viška. NAravno stavio bi sve to u neko normalno: vjerojatno službeno kućište

john_constantine

Post by john_constantine » 20 Jan 2017, 21:18

Da, doom bi mogao pasati. On voli tu sf tematiku. I alien vs predator, ali nema ništa novoga. A zadnji alien nije u njegovom stilu.
Budem se malo pozabavio. Ma kad mu ne leže emulatori na pc. Zahtjevan je oko toga.
Imam još uvijek sega megadrive konzolu, pa ću gledati na ebay za igre.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 20 Jan 2017, 21:26

john_constantine wrote:Da, doom bi mogao pasati. On voli tu sf tematiku. I alien vs predator, ali nema ništa novoga. A zadnji alien nije u njegovom stilu.
Budem se malo pozabavio. Ma kad mu ne leže emulatori na pc. Zahtjevan je oko toga.
Imam još uvijek sega megadrive konzolu, pa ću gledati na ebay za igre.
u tom slučaju toplo preporučam da si uzmeš "mega everdrive"; esencijalno to je jedna modificirana disketa za segu genesis u koju ubaciš microSD akrticu s romovima i igraš sve sega igre. RAniji modeli tog mega everdrive su jeftini

alternativno imaš igara na njuškalu za 30-50kn (ili odi na hrelić pa ti se posreći i kupiš ih u bescjenje)

maddjuro

Post by maddjuro » 04 Feb 2017, 00:15

Victor vran-igra je jedan ARPG u stilu diabla. Mehanika napada je po sistemu koji je bio u , recimo, Guild wars 2-ci, a to je da svaka klasa oružja ima specifične napade, po 2 ako se nevaram. Kakao se lvl-ate dobivate više energije i bodove koje možete iskoristiti da dobijete određene buff-ove u formi tarot katrata koje nalazite i koje vam daju više energije, jače napade... svaka karta ima drugačiju vrijednost pa onda kombinirate ovisno o stilu igre. Također možete opremiti 2 magije koje odaberete od 15ak rezličitih. Priča je ok, ništa specialno, narator/glas koji čuje i vaš igrač u glavi je na trenutke smiješan kada referencira filmove tipa monty pythona isl. Mapa je relativno veliak, nepriajtelji ok, što se tiče težine predlažem da stavite u startu na hrad da barem imate neki izazov. Svako područje ima svoje opcionalne izazove tipa pobijte xy nepriajtelja prije nego što vrijeme istekne. Multyplayer je na prinicipu drop in-a, odnosno tko stavi otvorenu igru vi sako upadnete i pomažete mu. POšto nema klasa igra nema neki "replay value". Pošto sam igru nabavio za 1$ a zaokupirala me 30ak sati mogu reći sa sam zadovoljan. Bio mi je gušt za igrat, nalaziti ratna specialna oružja (npr. lightsaber kojim možete reflektirati projektile neprijatelja). Tako da ako ovo nabavite za siću nećete požaliti.

Planescape: torment- ova je igra izašla u prosincu 99'e. I konačno sam je završio nakon jedno 4 "pokušaja" u zadnjih 15 god. Prvi put sam odustao jer mi je bila prekomplicirana jer osim sto mi je engleski bio slab, htio sam nešto tipa diabla. Drugi put sam došao dosta daleko ali mi je komp otišao i izgubio sejvove a ako se dobro sijećam treći sam put bio odustao jer sam pauzirao neko vrijeme i onda zaboravio di i što treba radit. Igra je RPG, podsjeća na baldurs gate , koristi i isti engine kao ta igra. PO dizajnu i priče je igra dosta mračna, ima PUNO dijaloga, ako imate visoku inteligenciju (što sam se odlučio imati u ovom prohodu) možete puno situacija, čak i zadnjeg bossa , kroz dijalog poraziti/riješiti, imati cete više opcija kod dijaloga isl. Ako sve bodove stavite u warior build, imati cete limitirane opcije kod dijaloga. Volio bi da su neke stvari kod misija malo bolje objašnjene ali da se skužiti ako se malo promisli. Igra ima više frakcija , uključujući i jednu u koju možete ući samo ako ste đubre, ubijate nedužne po gradu (u ovoj igri možete 99% odoba ubiti ako baš želite).Kompanjoni su vam šaroliki no neće svi kontrolirati vaša ponašanja, a nisu ni svi baš jadnostavni za naći i regrutirati. Priča mi je bila odličnam kompleksna i postavlja neka "duboka" pitanja, nešto na što se i danas rijetko nailazi, no neću u detalje da ne spoilam.Dosta je poznatih ljudi dalo glasove raznim likovima u igri (lik koji je dao glas magabyte-u u seriji reboot je ovdje glas glavnog negativcs). Ako volite retro igre ovu vam svakako preporučam, da se kupit na GOG stranici za 10e,doduše ja sam je uzeo na rasprodaji po 3.

olio

Post by olio » 07 Feb 2017, 17:30

Prelazim Resident evil 7

Zasada sam vrlo zadovoljan :)
Ajd i da se to dogodi nakon par losijih nastavaka

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Feb 2017, 17:48

olio wrote:Prelazim Resident evil 7

Zasada sam vrlo zadovoljan :)
Ajd i da se to dogodi nakon par losijih nastavaka
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 14 Mar 2017, 19:52

Syberia 2 besplatna na originu

maddjuro

Post by maddjuro » 29 Mar 2017, 13:16

Alien isolation- pošto je cijena ove igre sa svim DLCima opala na prihvatljivih 10e mogao sam je mirne savjesti odigrati. Igra je smještena 15ak godina nakon prvoga aliena na jednoj udaljenoj svemirskoj postaji koja, između ostaloga, proizvodi jeftine androide. Glavni lik je kćer Ellen Ripley koja je otišla na tu stanicu po crnu kutiju sa Nostromosa da dozna što se desilo sa njezinom majkom. PO dolasku uvidi da sve nije bajno, na postaji je naravno alien, androidi su prolupali i napadaju ljude, a i sami ljudi nisu baš prijateljski nastrojeni s obziron na okolnosti. Najbolje vam je oružje šuljenje jer aliena nemožete ubiti, dok je ostale neprijatelje bolje izbjegavati jer ce buka privući aliena. Možete se skrivai po ormarima, ispod stolova isl. Imate i motion tracker iz filmova koji je najkorisniji alat u igri. A.I. aliena je genijalan; alien je nepredvidiv u svom kretanju, vreba iz ventilacijskih otvora, kreće se , staje i vraća odakle je došao...Sve u svemu prakticki nemoguće znati odakle dolazi (budete ga čuli i vidili na motion trackeru kako se kreće kroz zidove). Priče baš i nema, igra je relativno linearna (no i dalje odlična). Imate dva dlca u kojima je rekreirana druga polovica orginalnog alien filma na Nostromosu di su glasove likovima dali glumci iz orginala. Ostali dlci su neke "survival" misije di je poanta imati najbolje vrijeme. Igru sam igrao na hard težini i trebalo mi je 20ak sati da je prjeđem skupa sa dlcima koji su svaki po cca 1sat. Vizualno je igra ljepa, a audio je na jednoj sasvim drugoj razini i preporučam ovo igrati sa boljim slušalicama jer cete lakše čuti iz kojeg smjera dolazi alien. Iako strašna, nije toliko strašna ako neke druge igre ovoga tipa kao amnesia ili outlast. Kako se igra svako malo pojavi na akciji za nekih 10e ovo svakako preporučam

maddjuro

Post by maddjuro » 02 Apr 2017, 01:12

The incredible Adventures of Van Helsing 3- KOnačno je opala cijena ove igre na prihvatljivih 3eura. Iskreno sve više od 5e je previše. Igra,iako je izašla 2015, ima bugive koje nisu ni neće rješiti (vjerojatno da ljudi kupe ultimate cut verziju). Najgori bug je jedan zbog kojeg nemožete koristiti "skillove" bountyhuntera. Anyway, priča se nastavlja tamo di je dvojka stala. Lovite Prisonrea 7 koji vas je preveslao u prethodnom nastavku. Imate šest klasa svaka sa svojim stilom igre, i dalje vam je duh Katarine pomoćnik/lik zadužen za razna dobacivanja isl. Stil igre je više manje identičan prethodnom nastavku. Kao i dosada igra je action RPG , ima raznih referenci na filmove , igre , mitske likove... no bilo bi ljepo da su bili orginalniji i smislili nešto drugo od monty pythona, no išli su linijom manjeg odpora i ubacili reference iz Monty python's holy grail filma. Trebalo mi je oko 9 sati da prijeđem igru na Hard težini. Ovo sam kupio čisto da završim serijal/priču. Nastavak je korak natrag jer su snizili lvl cap sa 60 natrag na 30; reducirali broj "Skillova" i nekih drugih elemenata,a nisu praktični ništa novoga doprinjeli. Ako vidite ovo za per eura uzmite si; ili još bolje kaad bude za nekih 80% popusta kupite si the incredible Adventures of Van Helsing ultimate cut koji su esencijalno sva 3 nastavka u jednom i vjerojatno bez bugova.

Inferno

Post by Inferno » 09 Apr 2017, 00:08

na steamu Outlast i njegov DLC na debeloj akciji
4 + 1.79 evra

Post Reply