Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
Ash_Williams

Re: Igre, konzole i slično

Post by Ash_Williams » 14 Aug 2016, 18:43

Jel europski ps4 normalno funkcionira u UK-ju?
Mislim dakako zbog utikaca, mobitel i laptop mogu prikopcat al ovo nisam toliko siguran.

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Aug 2016, 01:06

Sins Of The Demon-prva od 6 igara koje sam kupio u sklopu nekoga JRPG bundlea na steamu za 10ak kn. Odlučih malo odmoriti od čitanja mangi, pa odlucih ovo zaigrati. Igra je napravljena u ranijoj inačici RPG makera (program koji se kupi na steamu, kojim možete raditi sami svoje RPG igre, pordavati ih isl..). Vizualno je u stilu JRPGa 16-bitne ere, sistem borbi je osnovan bez nečega kompliciranoga, nemate opreme koju skupljate.... Glazba je dobra za ovaj tip igre. Ono zbog cega bi preporučio igru je priča; da ne spoilam previše glavni lik sa svojom mačkom (koja ima demonske moći i brat je liku) putuje po otoku da nađe nešto da pretvori brata u ljudsko biće. Na tom otoku su čudovišta bazirana na 7 smrtnih grijeha; odnosno ljudi koji pretjerano su, recimo, lakomi/pohlepni pretvire se u tog demona. Ima dobrih twistova i "emotivnih" trenutaka. Da prijeđete igru trbati ce vam 10ak sati. S obzirom na cijenu i ovo sto sam ranije naveo svakako preporučam (pogotovo pošto igru možete pokrenuti na tosteru možete je igrati na bilo kojem prijenosnom računalu)

tu je link za one koje zanima ovaj bundle (iako je jedan čitavi euro skuplji nego kada je bio na akciji svejedno preporučam)
http://store.steampowered.com/bundle/398/
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 03 Sep 2016, 16:21

shadow Warrior Classic Complete besplatan na GOG-u (bar zasad)

maddjuro

Post by maddjuro » 09 Oct 2016, 01:30

Over blood- jedna od najranijih survival horror igara napravljene u "3D"-u; izašla sredinom 90'ih. Što se tiče priče vaš lik se budi iz "cryo sna" bez siječanja u podzemnoj bazi koja se počela raspadati, kasnije se naiđe na par likova, neprijatelji su mutanti koji se tu u tamo pojave i nisu praktički nikakva prjetnja , s obzirom da mozete save-ati bilo kada. Zagonetke iako relativno lagane su problem jer stvari koje vam trebaju da ih riježite znaju biti morbidno pozicionirane tako morate tu i tamo kleknuti da bi dohvatili nešto što se nalazi ispod stola, (naravno nevidite da se to nalazi ispod stola), pa cete cesto nasumično istraćivati klečeći/stojeći da bi našli , recimo, municiju. Kamera zna zezati, imate 3 moguća kuta kamere uljučujući i FPS. Priča iako ništa specijalno ovih dana je ok. Igra traje oko 4 sata, nije pretjerano komplicirana iako ima par morbidnih zagonetki di sam zapeo i morao konzultirati prohoh. Horror aspekt i nije nešto vrijedno spomena. Igra nije loša ako vam nesmeta "prastara" grafika.

P.S.
Dungeon keeper besplatan na originu

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 12 Oct 2016, 11:56

Binary Domain na najtežoj razini... na Xbox 360-ici... Bogme ide nisam puno zaglavio na Bossovima
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

olio

Post by olio » 12 Oct 2016, 22:46

Binary domain je zakon.
I totalno je super na najtežini :)

Ja krenio igrati Alpha protocol

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Oct 2016, 22:56

Alpha protocol je dobra igra, naročito akcija i donošenje odluka. Jedino što sam ju samo jednom odigrao. Koliko znam, završetak je isti?
Michel puši karu.

olio

Post by olio » 15 Oct 2016, 20:55

Koliko znam, ima različitih. I varijacija sa likovima, tko je umro, kome se ne sviđaš...

Inferno

Post by Inferno » 16 Oct 2016, 10:21

Na Steamu sejl, oba metroa remaster verzije za nekih 7 i pol eura.

maddjuro

Post by maddjuro » 16 Oct 2016, 16:45

tko me moze "počastiti" metro 2034-om? :P :P

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Oct 2016, 19:34

kupih painkiller kompletnu kolekciju na g2a za 5e; nadam se da necu popušiti i da ce mi ukinuti igru (koju sam uspjesno dodao na steam), ponajviše jer sam odustao od secure pay-a koji je dosao koliko i igra......

maddjuro

Post by maddjuro » 26 Oct 2016, 01:36

Odličan komplet horror igara za SAMO 1 euro
https://www.bundlestars.com/en/bundle/h ... oes-bundle

Samo se zbog kraven manora isplati uzet

maddjuro

Post by maddjuro » 30 Oct 2016, 01:58

Borderlands pre-sequel- treći dio borderlands sage, radnjim smješten nešto prije dvojke. Pošto sad nema smisla, a nemam ni volje, ulaziti previše u samu priču reći ću samo da je igra ok (ako je kao i ja nabavite skup s vim expanzijama za manje od 100kn). Ništa joj nefali, ali nakon odlične dvojke ovo je više/manje "more of the same". Pošto se radnja odvija na mjesecu gravitacija je nešto slabija, te morate svako malo restaurirati zalihe kisika, ali to sa kisikom se ni ne osjeti, dok je ovo s gravitacijom bilo interesantno. od likova imate jedno 5 klasa (uključujuć claptrapa). Neke su korisnije od drugih, ali su stvarno mogli biti orginalniji i smisliti nešto drugo a da nije "aim-bot" za jednog lika. Ima nešto referenci na pop kulturu, iako fali nekih memorabilnih likova kao što je to imala dvojka. Samo je jedna expanzija vrijedna spomena, dok so ostale samo novi likovi, arena i skinovi. Ima nešto likova koji ovo igraju ali cete teško skupiti 3 osobe koej bi s vama igrale. Jedini novitet je da sada možete kombinirati po 3 oružja istog tipa u jedno nasumično novo. Kao što rekoh, igra je dobra, uživao sam igrajući je ali mogli su se malo više potruditi, a pošto je podružnica studia zaduženog za ovo propala, sumnjam da cemo viditi išta novoga. No kako je igra svako malo na akciji, ako je uspijete nabaviti za manje od 100kn definitivno se isplati

Dragon's dogma- Action Rpg koji je orginalno izašao 2012 na konzole i početkom 2016 za PC. Vašem liku zmaj (čiji dolazak nagovješta kraj svijeta) koji se probudi iščupa i pojede srce, pojede i kaže mu da je on odabranik koji može spasiti čovječanstvo. Krećete na misiju da spsite čovječanstvo..... Potoji 9 klasa svaka s nešto svojih napada (fighter, rogue/ranged, mage; kombinacije od po dvije ovih raniej navedenih te pojačane verzije osnovnih )koje možete po želji mjenjati; imate jednog pomoćnika kojega vi opremate, birate klase te imate opciju odabrati još 2 pomoćnika koje su napravili drugi ljudi koji ovo igraju kao što i drugi imaju mogućnost vašega koristiti. Igra mi je bila odlična. igrao sam kao rogue klasa jer treba baš gađati određene dijelove čudovišta; možete se popeti na veća čudovišta tipa chimere, zmajeve isl te ih napadati, a oni ce vas naravno pokušavati zbaciti. Priča je dobra, ima nešto opcija pa ima potencijala da je više puta prelazite (kada prijeđete igru možete s istim likom kojemu ce ostati sva oprema koja nije vezana za misije). POSEBNO moram pohvaliti DLC bitterblack isle koji je baziran na Dark souls igrama. Brutalno teško područje, s odličnim "boss.ovoma"(uključujuć grim reapera). Mapa je relativno velika, ali ni blizu skyrima. Možete se kretati di god hoćete kada hoćete. Najveći minus mi je "Save" sistem. Imate opciju samo save , samo jedan save, te autosave. Katkad se desi da vam autosave sejva i preko vašega, najveći problem kod toga je što ima par misija di se lako možete zeznuti u, recimo, dijalogu. Pogine neki lik i nećete nužno moći učitati sejv jer ce vam ga autosave prebrisat. Također ako hoćete učitati svoj sejv, morate izaći u glavni izbornik, što zna biti iritantno.
Sve u svemu jako ljepa igra koju vam toplo preporučam. Pošto je nešto starija, svako malo je na akciji

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Nov 2016, 02:20

the witch's house- o ovoj je igri bilo govora u jednom jubito filmiću kojega je gazda objavio u ,mislim, manga topicu. Ukratko, besplatna igra napravljena pomoću RPG makara; 16-bitna igra , sa odličnom glazbom , horror atmosferom. 99% zagonetki nije pretjarano teško. Kao što rekoh igra je horror, atmosfera je odlična, čak sam se i sam par puta "scimao". Igra nije pretjerano duga,može se preći za cca 1 sat; i to ako se igra po prvi puta. Ima nekoliko krajeva koji (konkretnije "true ending") potiče na razmišljanje što dalje i ako kolko tolko pratite ono malo priče cete reći WTF.
Kao što rekoh; kratka, besplatna i odlična horror igra

Michel

Post by Michel » 01 Nov 2016, 02:24

Jel se isplati uzeti ps3 ili ps4? Za trojku tražim po njuškalu, ima tu po 600, 700 kuna samo kako vjerovat daje ispravno, a opet čitam dosta kritika za trojku dok četvorku svi hvale, aloi cijena je 2000 kuna. govorim za njuškalo. ne znam što da si kupim.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply