Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
olio

Re: Igre, konzole i slično

Post by olio » 01 Apr 2015, 00:05

:supz:
meni jedna od top igara.
Prošo je tko zna koliko puta.

Čak sam je dosta igra u multiplayeru kada je izašla :rock:

maddjuro

Post by maddjuro » 05 Apr 2015, 19:40

F.E.A.R. First Encounter Assault Recon - kupih F.E.A.R bundle i krenuh polako ovo prelaziti. PRva igra s DLC ima je bila dobra; iako horror dio je mogao biti malo bolje odrađen. AI je bio solidan (za igru staru 10 godina), grafika je i dalje zadovoljavajuća. Priča je bila solidna, no tek sam odigrao prvi dio pa vjerujem da ima još toga što treba doznati. Ono što mi je malo upropastilo doživljaj je činjenica da vam "nadnaravni horror aspekti" neće ništa nažao učiniti (izuzev u par instanci). Također mi je malo bilo "jadno" što ako se prišuljate neprijatelskim vojnicima ubijete ih jednim metkom bez obzira di ih pogodite dok kada vas zamjete puno više treba da ih smaknete. Oružje je bilo dobro; ali šteta da nema više multyplayera pošto je on išao preko gamespya koji više ne postoji a steam preko kojega sam ovo nabavio to nije prenesao.
Sve u svemu zadovoljan sam igrom. Skupa s DLCima trebalo mi je 20ak sati da sve to pređem, iako to je na višim težinskim razinama i s nešto opreznijim načinom igre. Ljepo je bilo igrati FPS koji nije bio konzolski port.

Za vas koje potencialno zanima kupnja ovoga još se uvjek može kompletni FEAR serijal s svim DLCima kupiti ta 8 eura (steam verzije)
http://www.bundlestars.com/all-bundles/fear-bundle/

Kraven manor- survival horror koji je napravila grupica od 10ak američkih studenata, mislim za svoj diplomski ili štoveć. Iako mislim da su stavili izvornu igru besplatno; napravili su i steam verziju koju su malo doradili.
Sama igra je bila interesantna. Odlična ideja di u jednoj napuštenoj vili se odvija radnja. Ono što je posebno vrjedno spomena je da cete nalaziti pojedine makete ptostorija koje kada postavite na jedan stol u predvorju vile, se budu materijalizirale na mjestu di ih postavite, te kako ih postavite, pošto ih možete i rotirati (to predvorje ima više vrata na koja možete "prikačiti" prostorije). Imate samo bateriju te morate istraživati i rješiti par jako jednostavnih zagonetki. Neprijatelji su isto vrijedni hvale. Napravljeni su po uzoru na "weeping angels"e iz dr whoa. Drugim rječima kada ih gledate su nepomični no čim skrenete pogled ce vas napasti. Igra je izuzetno kratka. Prvi puta ce vam trebati oko sat vremena da je prjeđete. Platio sam je 1$ na nekoj akciji pa mi nije bilo žao, no nebi plaćao 6 eura koja je cijena na steamu. Igra svakako vrjedna hvale i nadam se da ce napraviti poštenu verziju. Ima dva kraja. Ako nađete besplatnu verziju na netu isplati je se odigrati, ili ako je kupite, kao i ja za 1$, preporučam vam ovo zaigrati.
I may be an idiot, but i am no fool.

olio

Post by olio » 05 Apr 2015, 20:39

postoji još fear multiplayer, ali vrlo vrlo malo igrača

Igrao sam ga ja godinama i poslije gamespya

On je u obliku fear combat odvojene komponente

I da, multiplayer je bio vrhunski, šteta što nije imao dostojnog slijedbenika

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Apr 2015, 02:35

Star Ocean: The Second Story - ovo je prvi put da sam se susreo s ovim serijalom, i iskreno nije ostavio neki specialan utisak na mene. Ps1 igra, JRPG. Po izgredu podsjeća na super nintendo eru ovog žanra. Priča je ok, ali puna klišeja koje sam već puno puta vidio u ovim igrama. Na početku ozaberete jednog od dva glavna lika, to malo utječe na dijelove priče u početku, no ne pretjerano. U samoj igri možete naći/mobilizirati jedno 10 likova; no nećete moći imati svih 10 u "party-u" već maximalno 8 (sada kako i zašto neznam jer mi se nije dalo svih 10 tražiti zbog borbene mehanike); od kojih 4 sudjeluju u bitkama. To je i poveći "skill tree" u kojemu možete učiti koješta, od huhanja, metalurgije, džeparenja itd.... U igri postoji i opcija "private time" kojom dodatno doznajete lpješta o likovima , razvijate veze među njima i još koješta čime se nisam htio zamarati. Ono što mi nikako nije sjelo su borbe. Naime ovdje cijelo vrijeme likovi se kreću i napadaju po komandama koje im zadate (tipa napadaj dok ne potrošiš svu manu, šparaj manu..), nema onog "klasičnog" meni.a di odabirete magije a za to vrijeme bitka stoji. I glavnome liku kojim direktno upravljate možete dodijeliti samo 2 napada/magije. Doduše možete rotirati lika kojim upravljate, no i tu opet samo po 2 napada možete koristiti, dok ako stavite da ih AI kontrolira imaju širu lepezu napada. Ja sam osobno preferirao stavit glavnog lika za blliske borbe a ostalo castere, jer tako sam lakše nanosio štetu pošto se često dešavalo da, pošto se nepreiajtelji stalno kreću, nerjetko promaši se napad, dok sa magijama (za koje bi bilo ljepo da je postoja opcija da se ugase dosadne animacije) to nije slučaj. Kao što sam ranije naveo, imate 10 mogućih likova s kojima možete invidualno po gradovima raditi koješta te tako ima 87 mogućih završetaka. Doduše to znači da cete viditi samo da se ovaj s ovom spetlja, ili nešto na taj kalup.
Sve u svemu ok JRPG, sa pričom ćiju sam varijaciju već iskusio u drugim JRPG-evima koje odigrah. Battle sistem mi se osobno nije dopao, te dosta opcionalnih stvari za raditi. Pa tko voli neka izvoli; sumnjam da cu opet prelaziti ovo te pokušati skupiti preostale likove

F.E.A.R. 2: Project Origin- jako dobar nastavak fear serijala. Iako je igra pomalo konzolirana, dopala mi se. Vizualno je super, iako nešto lakša od jedinice, težina mi je bila "baš taman", slow-motion je ovaj put puno bio korisnije i bolje implementiran nego u jedinici.Oružjem se može nišaniti kako spada te čak se može i mehc-odijelima koristiti. Priča se nastavlja nešto iza kraja jedinice ali sa novim glavnim likom. Opet ste na određen način vezani za Almu; a sam kraj mi je bio super i jedva čeka zaigrati trojku. Ono čega ima manje nego u prethodnome nastavku je "horror" elemenata. Najveći minus mi je bio to što su uveli "auto save only". Iako mi generalno to nije pravilo probleme, bilo je par instanci kada me to nemalo naživciralo. Također šteta da nema , bar na ovoj mojoj steam verziji igre, multyplayera.
Jedan jako dobar FPS koji vam preporučam odigrati

John_Ryder

Post by John_Ryder » 18 Apr 2015, 11:32

još 4 i pol sata i mortal kombat x se kreće haklat :supz: :supz: :supz: :prayer: :partyman:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Decadentor

Post by Decadentor » 18 Apr 2015, 14:01

John_Ryder wrote:još 4 i pol sata i mortal kombat x se kreće haklat :supz: :supz: :supz: :prayer: :partyman:
igrao multiplayer no brzo mi dosadilo, vise nisam neki gejmer :(
Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 19 Apr 2015, 01:07

Decadentor wrote:
John_Ryder wrote:još 4 i pol sata i mortal kombat x se kreće haklat :supz: :supz: :supz: :prayer: :partyman:
igrao multiplayer no brzo mi dosadilo, vise nisam neki gejmer :(
odrastao si :o :(

:lol:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Decadentor

Post by Decadentor » 19 Apr 2015, 23:30

John_Ryder wrote: odrastao si :o :(

:lol:
zabolilo me ovo.... :( :lol:
Image

hitman_4

Post by hitman_4 » 30 Apr 2015, 09:59

Image

Image

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 30 Apr 2015, 14:39

Batman arkham city- da malo "odmorim" od FEAR serijala odlučih ponovno ovo odigrati.Kako sam je prvi put prešao na konzoli, Pc port je bio dobar. Priča mi je bila interesantna, a ovaj sam put čak i sve ridlerove zagonetke rješavao. Svidili su mi se bonus "skinovi", pa tako možete igrati i kao animated batman, batman beyond, sinestro corp...
Definitivno igra koja se isplati posjedovati; pogotovo kada je možete za 5$ nabaviti (goty-eiciju)

john_constantine

Post by john_constantine » 30 Apr 2015, 18:20

Najbolja. Zato mi je bed što nemam ps4. Da igram novog batmana.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 03 May 2015, 00:48

F.E.A.R. 3- moram priznati da me je ovaj nastavak pomalo razočarao. Iako ponajviše je to jer je igračesto opadala na 15ak FPSa; zašto neznam, isto mi je i batman arkham city tako štekao (s obzirom da mi računalo ima specifikacije daleko iznad preporučenih neznam zašto je to se dešavalo, po forumu vidim da nisam jedini bio s tim problemima). No ipak sam je uspio odigrati. Priča je ok, ljepo je zaokružena trilogija i ostavljen je kraj da se serijal može komotno nastaviti. Igra ima dva kraja te možete igrati sa dva različita lika tako da ima svojevrsnu replay vrijednost, a s obzirom da kampanja traje oko 5 sati nema razloga zašto to ne odigrati dva puta. Jedan veći minus mi je bio što je igra bila pregana, te u potpunosti konzolirana; iako je PC port bio sasvim dobar. Po prvi put su stavili regenerirajuću energiju što je igru učinilo smiješno lakom, možete imati samo 2 oružja, dosta ima "scripted evenat" naravno tu je i aim asist koji se nasreću mogao ugasiti. AI je bio zadovoljavajuć. Nažalost od multyplayera nije bilo ni M. Moguće da je do mene, no nikoga nisam mogao naći za potencijalno interesantne multyplayer modove, ni ako bi mi i tu igra štekala možda i bolje da toga nema. Sve u svemu solidna igra s nešto horror elemenata. Šteta da mi je toliko "štekala", inače bi je vjerojatno još jednom odigrao.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 May 2015, 16:33

narednih tjedan dana humble bundle (u store sekciji) ima sumanute popuste na jako dobre igre. U pravilu većina ih je 24 sata na popustu pa onda dolaze nove igre. Evo jedne odlične ponude za fenomenalnu igru
https://www.humblebundle.com/store/p/da ... storefront

maddjuro

Post by maddjuro » 14 May 2015, 18:25

250 000 besplatnih primjeraka neke nosferatu horror igre; pa tko prvi njegovo

http://www.rockpapershotgun.com/2015/05 ... rror-game/

maddjuro

Post by maddjuro » 11 Jun 2015, 17:58

sanctuary rpg black edition- kupih ovo u paketu indie RPGa; igra je vizualno odrađena u "dos grafici". Da sad ne opisujem pogledajte sliku da vidite o čemu govorim
SpoilerShow
Image
. Ima puno klasa, pregršt oružja sa, nažalost, random statovima. Borbe se , kao i sve interakcije, vrše tipkovncom, konkretno unesete jedan broj, slovo ili štoveć, imati cete kraj svake opcije opis što napad radi ili što koje slovo predstavlja; (npr Q je za blacksmitha, F za coloseum.. ). Igra je retro odrađena i jako zarazna. Ima više težina, no osobno preporučam odabrati težinu u kojoj nemate samo jedan život; pošto je igra duga. MOžete tehnički ,kada poginete, otići u task menager i ugasiti igru, no lako vam se može desiti da nakon što poginete stisnete enter i onda je gotovo. Igra je zarazna; i meni je 11ak sati koliko sam je prelazio brzo proteklo. Ima humora, referenci na filmove isl. Ako je možete kupiti za neku siću, svakako preporučam

Post Reply