Star Ocean: The Second Story - ovo je prvi put da sam se susreo s ovim serijalom, i iskreno nije ostavio neki specialan utisak na mene. Ps1 igra, JRPG. Po izgredu podsjeća na super nintendo eru ovog žanra. Priča je ok, ali puna klišeja koje sam već puno puta vidio u ovim igrama. Na početku ozaberete jednog od dva glavna lika, to malo utječe na dijelove priče u početku, no ne pretjerano. U samoj igri možete naći/mobilizirati jedno 10 likova; no nećete moći imati svih 10 u "party-u" već maximalno 8 (sada kako i zašto neznam jer mi se nije dalo svih 10 tražiti zbog borbene mehanike); od kojih 4 sudjeluju u bitkama. To je i poveći "skill tree" u kojemu možete učiti koješta, od huhanja, metalurgije, džeparenja itd.... U igri postoji i opcija "private time" kojom dodatno doznajete lpješta o likovima , razvijate veze među njima i još koješta čime se nisam htio zamarati. Ono što mi nikako nije sjelo su borbe. Naime ovdje cijelo vrijeme likovi se kreću i napadaju po komandama koje im zadate (tipa napadaj dok ne potrošiš svu manu, šparaj manu..), nema onog "klasičnog" meni.a di odabirete magije a za to vrijeme bitka stoji. I glavnome liku kojim direktno upravljate možete dodijeliti samo 2 napada/magije. Doduše možete rotirati lika kojim upravljate, no i tu opet samo po 2 napada možete koristiti, dok ako stavite da ih AI kontrolira imaju širu lepezu napada. Ja sam osobno preferirao stavit glavnog lika za blliske borbe a ostalo castere, jer tako sam lakše nanosio štetu pošto se često dešavalo da, pošto se nepreiajtelji stalno kreću, nerjetko promaši se napad, dok sa magijama (za koje bi bilo ljepo da je postoja opcija da se ugase dosadne animacije) to nije slučaj. Kao što sam ranije naveo, imate 10 mogućih likova s kojima možete invidualno po gradovima raditi koješta te tako ima 87 mogućih završetaka. Doduše to znači da cete viditi samo da se ovaj s ovom spetlja, ili nešto na taj kalup.
Sve u svemu ok JRPG, sa pričom ćiju sam varijaciju već iskusio u drugim JRPG-evima koje odigrah. Battle sistem mi se osobno nije dopao, te dosta opcionalnih stvari za raditi. Pa tko voli neka izvoli; sumnjam da cu opet prelaziti ovo te pokušati skupiti preostale likove
F.E.A.R. 2: Project Origin- jako dobar nastavak fear serijala. Iako je igra pomalo konzolirana, dopala mi se. Vizualno je super, iako nešto lakša od jedinice, težina mi je bila "baš taman", slow-motion je ovaj put puno bio korisnije i bolje implementiran nego u jedinici.Oružjem se može nišaniti kako spada te čak se može i mehc-odijelima koristiti. Priča se nastavlja nešto iza kraja jedinice ali sa novim glavnim likom. Opet ste na određen način vezani za Almu; a sam kraj mi je bio super i jedva čeka zaigrati trojku. Ono čega ima manje nego u prethodnome nastavku je "horror" elemenata. Najveći minus mi je bio to što su uveli "auto save only". Iako mi generalno to nije pravilo probleme, bilo je par instanci kada me to nemalo naživciralo. Također šteta da nema , bar na ovoj mojoj steam verziji igre, multyplayera.
Jedan jako dobar FPS koji vam preporučam odigrati
I may be an idiot, but i am no fool.