Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
John_Ryder

Re: Igre, konzole i slično

Post by John_Ryder » 06 Feb 2014, 12:06

The wolf among us episode 2 :supz: :supz: :prayer:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 06 Feb 2014, 22:18

skinuh 22gb TES online-a, samo da bi sad usljedilo više gigabajtno skidanje pečeva...

Prey (2006)- više/manje generički FPS, idete kroz svemirski brod, ubijate nekoliko vrsta aliena koji vas napadaju, tu i tamo koji boss... Dopalo mi se to što, za razliku od većine FPSa danas, energija se ne regenerira. Ima jedno 8 oružja, ali cete vjerojatno koristiti najviše ono koje prvo nađete. Još jedan plus je to što, pošto igrate kao indijanac (native american), imate moć da iz vašega tjela izađe vaš duh, te u toj formi možete prolaziti kroz neke barijere, otvarati vrata i hodati po zraku na nekim mjestima, te tako dolaziti do nekih prekidača. Izuzev toga i nekim mjestima di zahvaljujući gravitacijonim stazama možete hodati po krovu, igra nije ništa specijalno, niti je izazovna. Na startu igre imate samo jednu težinu te možete otključati kada prjeđete igru neku težu razinu, ali uzevši u obzir da igra nema više završetaka, a nije ništa specijalno, nevidim potrebu za ponovnim prelaskom igre.
Prosječan fps, koji bi uskoro trebao dobiti i nastavak, koji je najavljen u post credits animacijici.
I may be an idiot, but i am no fool.

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 07 Feb 2014, 16:21

John_Ryder wrote:The wolf among us episode 2 :supz: :supz: :prayer:
Toliko dugo iščekivana, a tako kratka. Ono, imam osjećaj kao da završi bez treće trećine. Odlična? Definitivno, ali stvarno prokleto prekratka. Ipak, jedva čekam treću.
Revenge solves everything

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Feb 2014, 17:17

maddjuro wrote:skinuh 22gb TES online-a, samo da bi sad usljedilo više gigabajtno skidanje pečeva...

Prey (2006)- više/manje generički FPS, idete kroz svemirski brod, ubijate nekoliko vrsta aliena koji vas napadaju, tu i tamo koji boss... Dopalo mi se to što, za razliku od većine FPSa danas, energija se ne regenerira. Ima jedno 8 oružja, ali cete vjerojatno koristiti najviše ono koje prvo nađete. Još jedan plus je to što, pošto igrate kao indijanac (native american), imate moć da iz vašega tjela izađe vaš duh, te u toj formi možete prolaziti kroz neke barijere, otvarati vrata i hodati po zraku na nekim mjestima, te tako dolaziti do nekih prekidača. Izuzev toga i nekim mjestima di zahvaljujući gravitacijonim stazama možete hodati po krovu, igra nije ništa specijalno, niti je izazovna. Na startu igre imate samo jednu težinu te možete otključati kada prjeđete igru neku težu razinu, ali uzevši u obzir da igra nema više završetaka, a nije ništa specijalno, nevidim potrebu za ponovnim prelaskom igre.
Prosječan fps, koji bi uskoro trebao dobiti i nastavak, koji je najavljen u post credits animacijici.
neće biti nastavka. Već dugo se pričalo o nastavku, onda je studio propao ili nešto, pa su opet izvukli iz naftalina i obećavali novi svijet u svemiru, pa je i to propalo.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 07 Feb 2014, 18:51

i orginal je bio u razvoju od 95'e ; isto se bio više puta otkazivao.. Ali me nastavak ne intertesira pretjerano , posto orginal nije nista posebno

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Feb 2014, 19:34

maddjuro wrote:i orginal je bio u razvoju od 95'e ; isto se bio više puta otkazivao.. Ali me nastavak ne intertesira pretjerano , posto orginal nije nista posebno
ma ionako ga nisam dovršio. Zapeo sam negdje u jednom dijelu i potpuno zaboravio na igru. Ono, zabavna, ali ono, nije da je bila nešto posebno.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Feb 2014, 22:33

Bioshock infinite - završio nakon šest - sedam sati igranja. uz dosta otključavanja vrata radi oružja ili valute u igri. Priča je dobra makar dosta zbunjujuća, naročito završetak, pa sam pročitao po netu. Grafika odlična, naročito impresivan svijet među oblacima. Bar na početku koji je odličan, ali kasnije više nije tako impresivno. Moći su solidne makar sam samo nekoliko njih koristio. Oružja dobra. Samo što onda igra postane repetitivna s obzirom da se isto na kraju sve svodi na ubijanje neprijatelja koji nisu previše raznoliki uz par zanimljivih primjeraka. Više manje preuzete fore iz bioshock, jedino šteta što nisu ubacili ipak neke ideje koje su bile predložene, ono, da možete iscrpiti Elizabeth ili da je ona trebala imati druge moći kao kišu, pa gađanje vlastitom munjom. Interesantan lik koji ne smeta pretjerano u igri s zanimljivom mogućnošću stvaranja predmeta i slično. Kao i u prva dva bioshocka, uvijek me iznervira kada sam blizu završetka igre, pa se moram natezati za hrpom protivnika, još većom količinom nego inače što postaje više zamorno, nego igrivo. Ima nekih par odluka makar nisam vidio da je nešto utjecalo na radnju. Samo jedan završetak tako da nema niti poticaja da se iznova odigra. Jedino radi trofeja ili veće težine, ali nema uopće replay value.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 07 Feb 2014, 23:36

john_constantine wrote:Bioshock infinite - završio nakon šest - sedam sati igranja. uz dosta otključavanja vrata radi oružja ili valute u igri. Priča je dobra makar dosta zbunjujuća, naročito završetak, pa sam pročitao po netu. Grafika odlična, naročito impresivan svijet među oblacima. Bar na početku koji je odličan, ali kasnije više nije tako impresivno. Moći su solidne makar sam samo nekoliko njih koristio. Oružja dobra. Samo što onda igra postane repetitivna s obzirom da se isto na kraju sve svodi na ubijanje neprijatelja koji nisu previše raznoliki uz par zanimljivih primjeraka. Više manje preuzete fore iz bioshock, jedino šteta što nisu ubacili ipak neke ideje koje su bile predložene, ono, da možete iscrpiti Elizabeth ili da je ona trebala imati druge moći kao kišu, pa gađanje vlastitom munjom. Interesantan lik koji ne smeta pretjerano u igri s zanimljivom mogućnošću stvaranja predmeta i slično. Kao i u prva dva bioshocka, uvijek me iznervira kada sam blizu završetka igre, pa se moram natezati za hrpom protivnika, još većom količinom nego inače što postaje više zamorno, nego igrivo. Ima nekih par odluka makar nisam vidio da je nešto utjecalo na radnju. Samo jedan završetak tako da nema niti poticaja da se iznova odigra. Jedino radi trofeja ili veće težine, ali nema uopće replay value.
bilo koji od odabira u igri (tipa koju ogrlicu da odabare, ili ona udluka u banci) nemaju utjecaja na kraj, u prvom DLCu se donekle razjasni kraj

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Feb 2014, 00:05

Da, samo su preskupi da bi ih kupovao. Pa mogu bez njih.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Feb 2014, 00:09

john_constantine wrote:Da, samo su preskupi da bi ih kupovao. Pa mogu bez njih.
ja s ovakvim igrama čekam da izađu kompletne, s svim DLCima, pa ih onda kupim. Pošto se prvi DLC prjeđe komotno za manje od 2 sata, nema ga smisla samog kupovat

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Feb 2014, 18:51

isprobavam malo elder scrools online:
da je igra bez mjesečne pretplate bi bila fenomenalna, ako ne ukinu mjesecnu pretplatu ce na kraju završiti kao i star wars kotor MMO, i naravno moram napomenuti da je teški bezobrazluk imati jednu klasu koju se može koristiti samo ako se kupi ono deluxe ili kako god da se zove izdanje. Poanta igara s mjesečnim pretplatama je da svi imaju sve. Neka igrači s tom edicijom dobiju skinove, petove ili sto već, ali ne specijalnu klasu. Iz dosad viđenoga moram pohvaliti glazbu, igra je orjentirana na akciju. Ali u suštini je igra skyrim, samo prilagođena MMO-u

olio

Post by olio » 08 Feb 2014, 19:24

Šteta što borbu nisu izveli u stilu TESa, što su u jednom trenutku obećavali (valjda odustali poslije)
već je tipična lock-on MMO stil.
Zbog toga mi se first person čini totalno nepotreban.

Inače, zabavno, solidna grafika, ok questovi.

A što se tiče cijene i ograničenja, ako to ne isprave brzo će uletiti u F2P vode.

Nekako mi skupo 60$ + 15$ mjesečna pretplata

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Feb 2014, 16:55

Beyond - završio na ps3, mislim da je ovo praktički jedina igra koja ima hrvatski titl, ako ne računamo poslanika koja je bila domaća igra. Baš odlično paše, ima tu nekoliko greški, ali da se preći preko toga. A sama igra je odlična. Usprkos tome što više nema više likova kao što je bilo u prošlim igrama, zabavno je igrati kao Jodie i Aiden (paranormalno biće koje ju opsjeda). Raznovrsne lokacije, izvrsne akcijske sekvence, zanimljiva i napeta radnja, brojni likovi koje upoznate kroz igru, stvorenja i paranormalne aktivnosti. Scena kada igrate kao beskućnik je dosta realna tako da se čovjek zamisli poslije tog dijela igre. I dalje ima mogućnosti stvaranja radnje i donošenja odluke. Sada koliko to zapravo utječe na radnju, trebao bi vidjeti drugim igranjem kojega će biti. Heavy rain je bilo malo teže iznova igrati radi tog preokrata na kraju, pa više nije zanimljivo. A ovo će se još jedanput igrati samo radi akcije. Skoro da poželim da imam Aidena dok igram MGS serijal radi nekoliko mogućnosti ili bar u nekoj drugoj akcijskoj igri. Grafika i dalje fenomalna + poznate filmske zvijezde koje su dale lica i glas. Isplatilo se odigrati.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Feb 2014, 20:04

Breath of fire 3- prvi breath of fire naslov na PS1 konzoli. Kao i dosadašnji nastavci jako dobra igra, ako se dobro sjećam prethodnoga nastavka, ovo se donekle nastavlja na prethodni nastavak. Neki likovi iz dvojke se i ovdje pojave ali u drugome ruhu. Svijet je nešto manji, nema lika koji leti, kretanje je donekle "open world". Sistem borbe je turn based, iako sada neke karakteristike kao agility igraju veću ulogu. Još jedna inovacija je da u svijetu možete naći raznorazne mentore, koje kada odaberete ce vam davati neke bonuse kod dostizanja iduce razine ,)tipa ako preferirate warriror klase odaberete lika koji ce vam kod lvl-anja dati bonus kojim dobivate više energije); te tu i tamo naučiti neki njima specifičan spell. Glavni lik se može transformirati u razne kombinacije zmajeva, koje kada ih otključate sami kombinirate u ono što vama odgovara. Ima i jedna manja sim igra koja možda i ima nekih beneficija, ali se nisam previše s njom zamarao. Sveskupa u igri ima 6 likova, svaki s nekom specijalnom osobinom, koju cete morati koristiti da možete napredovati u prči, ali nasreću necete morati grindati sa svim likovima, vec samo sa ona 3 s kojima mislite igrati. Priča je dobra, i nije prekomplicirano zaključiti di ići i što raditi. Glazba je također dobra. Ako volite old-school RPGove ovo se svakako isplati zaigrati. Meni je trebalo cca 60 sati da ovo prjeđem, neznam ima li opcionalnih bosseva.

hitman_4

Post by hitman_4 » 11 Feb 2014, 01:05

John_Ryder wrote:The wolf among us episode 2 :supz: :supz: :prayer:
dobro da su se sjetili :o već više zaboravio radnju
Image

Image

Image

Post Reply