Final Fantasy 12- Ova me je igra ugodno iznenadila, iako sam na početku bio malo skeptičan, pošto igra nije turn based, drago mi je da nisam od nje odustao. odlične animacije, super izbor glasova za likove, osobito su mi se svidili naglasci neki. usudio bi se reći da je ovdje učenje magija najlakše koje sam dosada vidio u FF serijalu. Što se tiče klasa tehnički ih gledano nema, svatko može naučiti sve magije, praktički istovremeno, kao i nositi sve vrste oklopa i koristiti svo oružje. U igri kontrolirate tri od šest likova, po vašemu zboru. Pošto igra nije turn based, napravili su nešto što se zovu "gambiti".Njih koristite kao automatsku kontrolu likova s kojima ne igrate. Ukratko u te gambite stavote što želite da vam ti likovi rade, npr napadaju vašu metu, bacaju magije, lječe vas kada vam hp padne ispod nekoga postotka...(ja sam samo stavio da napadaju a magije sam bacao po potrebi). Plus mi je bio što nije bilo onih "victory danceova" nakon svake borbe, kao ni izlistavanje dobivenih xpa is. Nema animacija napada koje traju dugo, jedino što je animirano su specialni napadi koje možete izvoditi uzastopno sa sva tri lika, dokle god imate mane. Što se tiče summona, ima ih 13, iako se samo 4 ili5 dobiju u redovitoj igri ostali su opcionalni.Njih dobijete kada ih porazite, ja ih nisam previše koristio ali su me par puta spasili. Ogroman bonus mi je bio što se u bilo kojemu trenutku mogu izmjenjivati likovi s kojima igrate, čak i kada vam pobiju sva tri koja koristite, možete staviti nova tri lika i njih iskoristiti za bjeg8ili ako ste mazohisti i sve likove planirate lvlat možete i sa njima nastaviti borbu). Priča je ok, nije jedna od najboljih u FF serijalu. Nemam previše primjedbi što se tiče igre, malo mi je taj sistem koji vam omogućuje da učite magije i opremate oružje/magije, katkada išao na živce ali se preko toga brzo prjeđe. Moram i navesti da jedina magije koje sam koristio su bile heal i ressurect i ona jedna za micanje status ailmenta, ostalo sam sve rješavao borbom prsa o prsa. Naravno ovdje imate i podosta oružja za borbu iz daljine, tipa lukovi, puške, samostreli... Koje sam koristio sa healericom.
Ukratko svakako preporučam ovu igru. Zanimljiva je, nije turn based, tako da su borbe zanimljivije, ima puno side questova, kao i hunt questova u kojima lovite neke specijalne monstere, koji su naravno jači nego standardni protivnici.
I may be an idiot, but i am no fool.