The Hitcher (1986.)

Zlatna era horor filmova
Post Reply
remike2

The Hitcher (1986.)

Post by remike2 » 02 Jun 2010, 16:56

O filmu:
The Hitcher is a 1986 horror / thriller film, directed by Robert Harmon and written by Eric Red. The film stars Rutger Hauer, C. Thomas Howell, Jeffrey DeMunn and Jennifer Jason Leigh. A remake was filmed and released on January 19, 2007; directed by Dave Meyers with Sean Bean playing the hitcher.

Glumačka postava:
Rutger Hauer
C. Thomas Howell
Jennifer Jason Leigh
Jeffrey DeMunn

Plot:
A young man transporting a car to another state is stalked along the road by a cunning and relentless serial killer who eventually frames the driver for a string of murders. Chased by police and shadowed by the killer, the driver's only help comes from a truck stop waitress.

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=DTkRRXeQb2E

Poster:
Image
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

dark_driving

Re: The Hitcher (1986.)

Post by dark_driving » 02 Jun 2010, 18:33

remake nisam gledao a original mi ostao u jako lijepom sjecanju, pogotovo ona porcija pomfrija
https://www.facebook.com/pages/Dark_Driving-Torrents/686406401480443

Boby

Post by Boby » 02 Jun 2010, 20:52

Gledao sam remake koji je jad i bijeda u usporedbi s orginalom kojeg smatram uspješno ostvarenom kombinacijom thrillera, horrora i filma ceste. Atmosferičan, označen pečatom vremena kada je sniman s tehnički zavidnim kadrovima, ovaj film bi trebao poslužiti kao jedan od predložaka za današnje generacije filmaša koje se prihvaćaju snimanja filmova žanrovski srodnih "Hitcheru".

P.S. Roger Ebert je ovom filmu dao ocjenu nula zvijezdica :lol:

remike2

Post by remike2 » 02 Jun 2010, 21:10

Nikako da pogledam ovaj film, no morat ću, čuo sam dosta dosada pozitivnih mišljenja vezano za njega, izgleda zanimljivo tako da kad tad ga budem pogledao!
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

kraykulla

Post by kraykulla » 03 Jun 2010, 08:05

ovo mi je jedan od najdražih filmova još otkad sam ga kao klinjo gledao u kinu sam.poslije sam ga ponovno pogledao milijun puta i još uvijek mi je zakon.rutger hauer je ovdje u ulozi života.remake je blijeda kopija.

Michel

Post by Michel » 01 Nov 2024, 18:55

Image

The Hitcher (1986) - ah, kultni klasik sa fenomenalnim Rutgherom Hauerom gdje on glumi legendarnog negativca Johna Rydera koji uhodi jednog mladića bez ikakvog razloga. Motiva nema niti film daje ikakve odgovore ali ima jaku suptilnost i simboliku pomoću koje momože zaključiti neke stvari. Stilski film je vrlo lijep, lagani soundtrack koji dodaje atmosferi. Žao mi je ženskog lika Nash i što joj se dogodilo, ali to samo daje filmu na snazi. U filmu ima dosta pretjerivanja jer kako odmiče, to je sve luđi i nerealniji, ali jedan od onih filmova gdje prihvatiš ta pravila i jednostavno ne zamjeraš previše tome što se događa. Kraj kad baci lisice kao viče "eto, slobodan si" i ovaj ga upuca. Jer cijelo vrijeme mu nudi izbor, bori se, imaš priliku. Glavni glumac isto jako dobar i zanimljivo je bilo pratiti njegovu transformaciju u muškarca. 7.6/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - utjecaj film leži u nastavku, u remakeu i u tome što se danas smatra kultnim klasikom. Osim toga, film to jest glavni lik je iznimno utjecao na našeg forumaša John Ryder koji si je dao nick po tom liku. Njegov origin story svi znamo, kao klinac slučajno je pogledao ovaj film u svojem podrumu i počeo idealizirati Hauerov lik, ali na našu sreću nikad nije izašao iz podruma već vrijeme provodi po forumu i tako je ostao zarobljen u virtualnom svijetu. A+, A, B+, B, C+, C
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

John_Ryder

Post by John_Ryder » 01 Nov 2024, 19:12

Hvala na mentionu! :supz: :kokicarenje: Nema mi dražeg od mog podruma i virtualnog svijeta :P
Image

Image

hitman_4

Post by hitman_4 » 12 Nov 2024, 16:03

Michel wrote:
01 Nov 2024, 18:55
Image
UTJECAJ/ZNAČAJ - utjecaj film leži u nastavku, u remakeu i u tome što se danas smatra kultnim klasikom. Osim toga, film to jest glavni lik je iznimno utjecao na našeg forumaša John Ryder koji si je dao nick po tom liku. Njegov origin story svi znamo, kao klinac slučajno je pogledao ovaj film u svojem podrumu i počeo idealizirati Hauerov lik, ali na našu sreću nikad nije izašao iz podruma već vrijeme provodi po forumu i tako je ostao zarobljen u virtualnom svijetu. A+, A, B+, B, C+, C
a naša ryderica junferica je još i junfer, piški u gače kad vidi žensku. ne znam jel taj u filmu junfer kao naša ryderica junferica koji je junfer i nikad nije jebo :D
Image

Image

Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 12 Nov 2024, 18:30

hitman_4 wrote:
12 Nov 2024, 16:03
Michel wrote:
Image
a naša ryderica junferica je još i junfer, piški u gače kad vidi žensku. ne znam jel taj u filmu junfer kao naša ryderica junferica koji je junfer i nikad nije jebo :D

Emocionalno si na razini 15-godišnjaka.Traži pomoć.
Image

Image

Michel

Post by Michel » 13 Nov 2024, 02:58

hitman_4 wrote:
Michel wrote:
Image
U filmu je baš faca, totalna suprotnost of real lifea.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

hitman_4

Post by hitman_4 » 13 Nov 2024, 09:06

Michel wrote:
13 Nov 2024, 02:58
hitman_4 wrote:
Michel wrote:
Image
U filmu je baš faca, totalna suprotnost of real lifea.
to su onda teški kompleksi našeg ryderice junferice :D
Image

Image

Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 13 Nov 2024, 10:59

Gle bolesnika, mora sam sebi odgovarat da se osjeća bitno, da sam sebi ne odgovara, nitko ne bi doživljavao te teme buahahahhahahaha
Image

Image

hitman_4

Post by hitman_4 » 13 Nov 2024, 11:19

hitman_4 wrote:
13 Nov 2024, 09:05
naša ryderica junferica creep :D

Image

Kolekcija PS4 igara našegg ryderice junferice

najjaće kad je kupio rabljenje ps4 igrice na njuškalo pa ih je kao creep slikao na maminom krevetu. ryderica junferica ima 40 godina sama ova radnja da slaže rabljene igrice sa njuškala na mamin krevet te ih slika i uploda na internet je uznemirujuča

:jawbreaker:
vrlo uznemirujuče :jawbreaker:
Image

Image

Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 13 Nov 2024, 14:17

Nakon što sam te razotkrio počeo si pisat kao srbin, loše gramatičke greške.Prejadno Michel.
Image

Image

Post Reply