Cloverfield (2008)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Jan 2008, 22:48

HorrorHR wrote:U jebemti, 5/5 ?! Jedva čekam ;)

Ja pogledao jučer kopiju Cloverfielda:

Monster (2008)

http://www.horrorhr.com/monster-2008/

Image
A čuj, kad sam izašao iz kina baš sam bio pod jakim dojmom toga kako je film izvrsno napravljen...ta fora nevinog promatrača sa kamerom koji nema pojma šta se zapravo zbiva (a skupa s njime(a) ni publika) zaista pridonosi atmosferi. Mislim film nije strašan "strašan" već onako zastrašujuć koliko djeluje realan i zbilja napet....ono drži te na iglama, kaj će sad bit (?).
Ima tih nekih nedostatak...nekome će čak možda smetati to kaj se o čudovištu uopće niš ne sazna - od kud je, kaj je bilo s njim itd., već samo ono šta gl. junaci nagađaju...ma budeš vidio. Mene film oduševio...barem na prvo gledanje a za dalje ćemo vidjeti... :D

Dragonrage

Post by Dragonrage » 31 Jan 2008, 11:12

Matt Reeves is in early talks with Paramount to direct a "Cloverfield" sequel and has also made a deal with GreeneStreet Films to direct "The Invisible Woman" reports Variety.

Timing of the projects will depend on how quickly Paramount can complete discussions with Reeves, producer J.J. Abrams and scribe Drew Goddard to scare up another monster tale for the "Cloverfield" sequel.

There's a good chance the sequel will be Reeves' next film, in which case he will direct "The Invisible Woman" afterward.

"Woman" is a Hitchcock-style thriller that probes the mind of a former beauty queen who turns to a life of crime to protect her family.

Reeves wrote the script and will produce with Abrams. GreeneStreet will finance "The Invisible Woman" and will sell overseas territories.

Aryx

Post by Aryx » 03 Feb 2008, 04:21

veceras u kino pogledao film . puno vise nego sto sam ocekivao 8.5/10 . inace film bi mi bio jos bolji da se nije prikazao izbliza "stvor"

nastavak je totalno nepotreban. to ce biti ista stvar brijem kao i sa "cube" ....
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

bakero

Post by bakero » 03 Feb 2008, 15:23

Aryx wrote:veceras u kino pogledao film . puno vise nego sto sam ocekivao 8.5/10 . inace film bi mi bio jos bolji da se nije prikazao izbliza "stvor"

nastavak je totalno nepotreban. to ce biti ista stvar brijem kao i sa "cube" ....
to valja onda nabavit!
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

Evil Xander

Post by Evil Xander » 05 Feb 2008, 01:07

Veceras sam ga pogledao, samo, nisam siguran dali zbog previse kokica ili tresnje kamere, cijelo vrijeme mi je bilo poprilicno slabo. Ako je to kriterij za strasan film, onda je ovo jedan od rijetkih koji mi je uspio to napraviti. :D

Sve u svemu, dobar film, ima napetost koja se odrzi do kraja, nije bas horor, vise triler. Radnja moze down the drain, glumacka izvedba i tehnika snimanja filma ga cine napetim, pa sve i da je rijec o dokumentarcu sa klaunima koji odlaze na strajk.

8/10 zivotna drama/film katastrofe u duhu jednog alive ili the towering inferno.
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.

A$H

Post by A$H » 11 Feb 2008, 07:23

Cloverfield - 5/5 ahhh jeben film.. moguči spoileri na nekim djelovima sam se totalno naježio,radnja je odliča,malo previše romantike za takav film..cijeli film iz prvog lica je pun pogodak(sad nemrem dočekat da vidim kako će to funkcionirat u Diary of the Dead)da je snimano normalno film nebi bio ni upola dobar kao sad,nego samo još jedan Godzilla/Host klon,čudovište je super napravljeno,kao i ona mala gamad, koja mi je bila totalno iznenađenje svojom prvom pojavom..efekti odlični kao i cijela atmosfera(pojava glave kipa slobode,iznenadni dolazak vojske i fight sa čudovištem prije podzemne...),glumci su odlični,nisam vjerovao kako su uspjeli tak dobro odglumit...sitni nedostaci u scenariju,ali nimalo važno za cijelokupni dojam..zamjerka jedino kaj sam po uvodu znao kako će film završit..nisu trebali otkrit odakle je kamera,ni di su je našli ni kako,tebali su mučat..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

FilmTV

Post by FilmTV » 12 Feb 2008, 23:45

Pogledao ga i ja večeras:

http://www.filmtvblog.com/cloverfield-2008/

SPOILER
Veliki plus ide na to šta se ništa nezna, kako je došao i šta se kasnije dogodilo, nije ni bitno. Ostalo? Pa tako... 8)

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Feb 2008, 17:35

FilmTV wrote:Pogledao ga i ja večeras:

SPOILER
Veliki plus ide na to šta se ništa nezna, kako je došao i šta se kasnije dogodilo, nije ni bitno. Ostalo? Pa tako... 8)
pa nisam gledao film, ali pretpostavljam da je čovjek snimao kamerom sve to, onako kao realni horor, kuda bi baš onda znao otkud je stvorenje došlo? :wink: Možda bi ga pitalo: Gospodine čudovište, otkud ste vi došli? Jeste li s ovog planeta ili s planeta marsa? :D :lol:
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 13 Feb 2008, 19:13

john_constantine wrote:

SPOILER
pa nisam gledao film, ali pretpostavljam da je čovjek snimao kamerom sve to, onako kao realni horor, kuda bi baš onda znao otkud je stvorenje došlo? :wink: Možda bi ga pitalo: Gospodine čudovište, otkud ste vi došli? Jeste li s ovog planeta ili s planeta marsa? :D :lol:
a kaj onda komentiraš...baš zato što ga nisi pogledao muči tamo :lol: kad pogledaš film vidjet ćeš di ti komentar ne drži vodu :lol: :wink:

FilmTV

Post by FilmTV » 13 Feb 2008, 21:23

john_constantine wrote:

SPOILER
Pa da, baš to mi se i sviđa. Ne kužim šta si htio naglasiti potvrdom mog komentara. Ako se pitaš zašto sam iznenađen to je zato jer film ima brdo gluposti koje ubijaju tu realnost koja se htjela postići. Osim toga, to je američki film a njima se obično sve treba nacrtati, staviti par flashbackova da ne zaborave šta su vidjeli pred 20 minuta i ponavljati jednu te istu stvar 234 puta do ne uđe u mozak i najglupljem primjerku ljudskog roda u kinu. Eto zato sam ugodno iznenađen ;)

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Feb 2008, 21:29

FilmTV wrote:
john_constantine wrote:

SPOILER
Pa da, baš to mi se i sviđa. Ne kužim šta si htio naglasiti potvrdom mog komentara. Ako se pitaš zašto sam iznenađen to je zato jer film ima brdo gluposti koje ubijaju tu realnost koja se htjela postići. Osim toga, to je američki film a njima se obično sve treba nacrtati, staviti par flashbackova da ne zaborave šta su vidjeli pred 20 minuta i ponavljati jednu te istu stvar 234 puta do ne uđe u mozak i najglupljem primjerku ljudskog roda u kinu. Eto zato sam ugodno iznenađen ;)
Ma htio sam reći da u tipičnim filmovima baš to, objasne na kraju sve, na neki nelogičan ili logičan zaplet. Ali s obzirom da je tu tip koji cijelo vrijeme preživljava i snima kamerom, ne vjerujem da kao tipični amerikanac, kako si ih opisao, mogao shvatiti što je to stvorenje. :lol:

No, šalu na stranu, meni je više bolje kada ne objasne što je ta stvar i slično. Pa u zadnje vrijeme je sve više takvih filmova, gdje nije objašnjeno što su ta stvorenja i to. I ja sam zadovoljan, jer pitanje je da li bi zapravo bio zadovoljan odgovorom. Često se događalo da sam uvijek razočaran otkrićem, da je genetski modificirano, da je alien ili nešto drugo. Teško da mogu smisliti nešto originalno...
Michel puši karu.

FilmTV

Post by FilmTV » 13 Feb 2008, 22:07

john_constantine wrote:No, šalu na stranu, meni je više bolje kada ne objasne što je ta stvar i slično. Pa u zadnje vrijeme je sve više takvih filmova, gdje nije objašnjeno što su ta stvorenja i to. I ja sam zadovoljan, jer pitanje je da li bi zapravo bio zadovoljan odgovorom. Često se događalo da sam uvijek razočaran otkrićem, da je genetski modificirano, da je alien ili nešto drugo. Teško da mogu smisliti nešto originalno...
Da, i meni se više sviđa kada se sve na nacrta :)

Betmen

Post by Betmen » 15 Feb 2008, 19:24

opako dobro jedva cekam dvd :D

A$H

Post by A$H » 17 Feb 2008, 02:28

Pazi Spoileri

Dragon zanima me kaj mislis o ovom..

http://www.youtube.com/watch?v=8XYERYYOyJQ&NR=1

teorija da se na onoj "prvoj" snimci na kameri vidi kako nekaj pada u vodu..po netu pisu da je to kao ostatak satelita koji se srusio i probudio cudoviste(po meni glupost,jer ako je tamo tisucamam godina i spava probudilo bi se prije,dok su postavljali kip slobode prije nego od malog ostatka satelita..) ili da se radi o nekom alienskom tijelu ili meteoru radi kojeg je mutiralo nekaj u to cudoviste...

a i o ovome ima dobrih komentara..

http://www.youtube.com/watch?v=HcriLoiOAow

Dragonrage

Post by Dragonrage » 18 Feb 2008, 15:20

A$H wrote:Pazi Spoileri

Dragon zanima me kaj mislis o ovom..

http://www.youtube.com/watch?v=8XYERYYOyJQ&NR=1

teorija da se na onoj "prvoj" snimci na kameri vidi kako nekaj pada u vodu..po netu pisu da je to kao ostatak satelita koji se srusio i probudio cudoviste(po meni glupost,jer ako je tamo tisucamam godina i spava probudilo bi se prije,dok su postavljali kip slobode prije nego od malog ostatka satelita..) ili da se radi o nekom alienskom tijelu ili meteoru radi kojeg je mutiralo nekaj u to cudoviste...

a i o ovome ima dobrih komentara..

http://www.youtube.com/watch?v=HcriLoiOAow
Hmmm...čitao sam i ja o tome...a šta ja znam...moguće da su ubacili neku sitnicu koja se ne skuži odmah...

Post Reply