Ghostbusters (2016)

Mjesto za horore iz novog milenija.
HorrorHR
Site Admin

Re: Ghostbusters (2016)

Post by HorrorHR » 04 Jan 2016, 14:47

Inferno wrote:
john_constantine wrote:Michel, kakav feminizam? Prije bi rekao da su konačno popizdili radi okupljanja starih glumaca i ekipe. Već godinama je to trajalo jer su imali stalno zahtjeve. Pa ih na kraju odjebali i stavili ženske jer smatraju da će to bolje prodati film.
Michel je u pravu. :wink:
Ma to je business, novac je na prvom mjestu, da ljudi žele gledati albino azijate, novi filmovi bi bili sa njima ;)

Makar imam dojma da ima dosta tih novih filmova sa fokusom na ženske glavne uloge - mislim (ovako iz glave, nisam baš razmišljao o tome) da nije problem u feminizmu, nego se takvi filmovi više zamijete budući da mijenjaju dugogodišnju paradigmu gdje su muški likovi glavni u filmovima...

Michel

Post by Michel » 04 Jan 2016, 14:47

john_constantine wrote:Michel, kakav feminizam? Prije bi rekao da su konačno popizdili radi okupljanja starih glumaca i ekipe. Već godinama je to trajalo jer su imali stalno zahtjeve. Pa ih na kraju odjebali i stavili ženske jer smatraju da će to bolje prodati film.
Ja i dalje tvrdim da u svijetu, a posebno u hollywoodu postoji jak feministički lobi koji je uzeo maha pa mi nije čudno da se ovako nešto dogodilo. I kod nas je sve jači i jači ako se pomnije prate vijesti ili neki showovi i kako se propagiraju neke stvari kao činjenice.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Post by Michel » 04 Jan 2016, 14:49

HorrorHR wrote:
Inferno wrote:
Michel je u pravu. :wink:
Ma to je business, novac je na prvom mjestu, da ljudi žele gledati albino azijate, novi filmovi bi bili sa njima ;)

Makar imam dojma da ima dosta tih novih filmova sa fokusom na ženske glavne uloge - mislim (ovako iz glave, nisam baš razmišljao o tome) da nije problem u feminizmu, nego se takvi filmovi više zamijete budući da mijenjaju dugogodišnju paradigmu gdje su muški likovi glavni u filmovima...
Vjeruj mi, feminizam je stvarno broj 1 trenutno lobi u svijetu. Nisu samo filmovi u pitanju već mnogo toga što feministkinje propagiraju, a tu nažalost onda ispaštaju normalne žene i njihova prava.

Asfodel

Post by Asfodel » 04 Jan 2016, 18:06

Michel wrote:Nisu samo filmovi u pitanju već mnogo toga što feministkinje propagiraju, a tu nažalost onda ispaštaju normalne žene i njihova prava.
SpoilerShow
Feminizam se zalaže za izjednačavnje prava jednog spola s drugim. Znači iz ovog gore iščitavam onda da su spomenute 'normalne žene' one koje ne žele tu jednakost spolova, nego prijašnju potčinjenost :shock:
Nadam se da ne dijeliš ljude po sličnom ključu i temeljem rase, vjere i sl. kao što to radiš sa spolom.. pa da onda podrazumijevaš i jedino poštuješ 'normalne crnce' koji odbacuju tu odvratnu jednakost i veselo uskaču u polja pamuka.
Nema ljepše od generalizacije sazdane od klimavih informacija. Neki kasnovalni feministi znaju pretjerat pa je odmah automatski cijela ideja jednakosti gadljiva i svi feministi su feminaziji. Dosta infantilno rezoniranje kad se uzme u obzir da u svakom žitu ima kukolja.. nit su svi katolički svećenici silovatelji, nit su svi drotovi nasilnici i tako dalje i tako bliže. Najobičniji logički silogizam. Koji u ovom slučaju nema logike.
Uobičajena praksa neinventivnog i precijenjenog Hollywooda. Preradi, obradi, izokreni, prevedi.. ništa neobično i za zgražanje. Sad u jednoj od tih SILNIH obrada ugledamo žene u glavnim ulogama i evo svijet će propasti!
Spašavaj se tko može! Žene u glavnim ulogama u jednoj od blockbusterskih obrada! Kako se usuđuju, aaaaaaaa!
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Decadentor

Post by Decadentor » 04 Jan 2016, 19:01

SpoilerShow
Na koja se to prava odnosi? Jer po meni (no ne zivim previse u realnosti) i zene i muskarci imaju ista prava. Negdje sam procitao da se to odnosi na financije, no jel konobar ima vecu plazu od konobarice? Vozac od vozacice? Tajnik od tajnice? Uvjeren sam da ne, nego da u globalu muskarci zaradjuju vise, no to bih objasnio jednostano tao jer je puno vise muskaraca na visokim polozajima od zena. Sad se otvara pitanje zasto nema vise zena na visokim polozajima? Rekao bih zbog drustvenog ustroja i debilizma, te moguce da su zene po prirodi manje kompetitivne, te ce se prije posvetiti obiteljskom zivotu neg poslu. No da je zeni teze probiti se i postici nesto (osim ako je u pitanju lepota i sexipil) je cinjenica. Jer ce ih vecina muskaraca uvjek gledati s visoka, no ne postoji zakon koji moze promjeniti ljudsku zatucanost.

S druge strane neznam cemu toliko brijanje n ravnopravnost kad si feministice uzimaju ravnopravbost samo gdje zele. Cinjenica je da su u globalu muskarci fizicki jaci (ne kazem da me zena ne moze prebit, dic vise na benchu od mene te bolje, ograt nogomet ...) I po tome niad nemozemo biti isti, cak mi nema ni prevelilog smisla to neko izjednacavanje, s razlogom postoji neka podjela.
Pa sro onda be bi ukunili zenske sportove i imali samo sport, ukinili nasilje nad zenama i bek bude samo nasilje, pomakli skrbnistvo bad djetetom 50-50% a ne u korist majke i sl.
Naravno da sam za ista prava svima no vjerujem da je feminizam danas samo neki hir jer nwvidim potrebu za istim.
@ot film necu gledat cisto jer je remake sve dok ne vidim masu dobrh kritika
Image

Asfodel

Post by Asfodel » 04 Jan 2016, 20:12

SpoilerShow
Decadentor wrote:Uvjeren sam da ne
Krivo si uvjeren :) zato i služe znanstvenici koji se bave tim pitanjima i mjerenjima da ti i ja ne moramo laički nagađati i dobacivati se čisto da bismo nešto rekli. Imamo ruke, imamo gugl pa nek oderemo po konkretnim podacima: zadnje što sam pročitala na tu temu sam bila ponukana zbog rasprave (koja je započela time što su se 2 visokobrazovana (sic!) muškarca retorički pitala da zašto uopće potreba da budemo jednaki i da zašto ne bi žene kao i prije sjedile doma i djeci prale dupe dok oni rade što hoće ) pa su to bile statistike ekonomskog instituta (ne bi čovjek vjerovao, istraživanje je potpisao znanstvenik muškog spola) i grafički prikazane plaće prema djelatnostima i spolu tržišta rada hzz-a. Dakle, ne, ne postoji tako glup znanstvenik da uzme sve djelatnosti odjednom, smješa ih i podjeli pa dođe do rezultata za sve poslove ikad. To bi bilo debilno. Uspoređuju se plaće na istim poslovima po spolovima i dolazi se do nejednakih rezultata.
Znači ne gledati kojekakve upitne, tko zna koliko puta prepisane podatčiće s portalčića, nego konkretna relevantna istraživanja ta i ta. Ima ih, ako ja kao pripadnik takvog spola :mrgreen: sam to u stanju naći, onda su valjda svi.

To je samo jedna pay gap podtema, kud još da žena ima više visokoobrazovanih a na vodećim pozicijama tek u tragovima, kud još da se ženski sport ne prikazuje jednako na nacionalnoj tv (jer komercijalne normalno da ne) i inih dubioza, ali također i velikog problema neg. diskriminacije muškaraca u obiteljskim predmetima te nedovoljnog prepoznavanja problema nasilja nad muškarcima. Ima svega i nepravde i nejednakosti na svim stranama kod oba spola, što mi kao egalitaristu smeta i žalosti me. Gotovo kao neinformiranost oko dostupnih podataka uz imanje neoborivih stavova stvorenih tek tako, eto. Dok god postoji i najmanji pay gap (a kamoli onaj od frapantnih 21% :shock: koji je bio jedne od prijašnjih godina bio zabilježen, pazi 21%!) dotle mi nisu jasni mnogi stavovi.
No ovo nije topic za ovakve teme, a ni ja nisam brkata sa škembom. :wink:
Poanta je.. javite jeste preživjeli nakon ovog blockbusterčića, ja sam tu i držim fige, držte se! :mrgreen:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 05 Jan 2016, 00:33

SpoilerShow
meni se zgadio feminizam nakon sto sam studirao na filozofskom - sorta žena koje se uvrijede na svaku recenicu koju im uputiš.....
:supz: :supz:

Michel

Post by Michel » 05 Jan 2016, 12:09

SpoilerShow
Preporučujem svima da izdvoje pola sata svojeg vremena i pogledaju ovaj video

34 minutes video about "False accusations in Spain".

SPAIN year 2008 : 142.125 accusations against men.

The Spanish government observatory of Gender Violence shows in their report that there have been 142.125 accusations against men only in the year 2008, - and 12,7% of the accusations ended up with a conviction.
The Judge, Francisco Serrano, from the Family Court in Seville, declares that only 9,7% ended up with a conviction.

Out of 142.125 accusations - approximately 126.491 men were NOT guilty.

The 34-minutes video presents some of those persons who lately have ended up in a chaotic situation in the Spanish court system. It is based on talks maintained with these victims and linked with a summary of the statistics available and a written histology.
Feministiknije se okupile i te godine optužile toliko muškaraca pod lažnom krivicom. Na svu sreću, sve je zabilježeno u ovom videu. Kad vidim da to rade, zašto bi im vjerovao kad vidim da su im namjere nešto potpuno drugačije.

https://www.facebook.com/WomenAgainstFeminism/ :rock:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 05 Jan 2016, 12:34

Stavio sam sve ove zadnje upise o feminizmu u SPOILER tag da ne smetaju, sve buduće upise u ovom topicu oko toga ću pobrisati. Dakako slobodno ako želite nastaviti diskusiju otvorite topic u Offtopic podforumu, pa ću ako treba prebaciti ove vezane upise u taj topic.

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Jan 2016, 17:12

U svakom slučaju, meni su te ženske prodale film. Interesira me makar očekujem stereotipe. Crnkinja će biti ono navjerojatnije mrgud. Debela komičan i nespretan lik. Ova ženska koja izgleda nabrijano badass. A zadnja kao normalna i sigurno glavna u ekipi.
Ma sve ovisi ionao o karizmi tih glumica. Spy nisam gledao, a za ove ostale ne znam...
Michel puši karu.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 19 May 2016, 11:34

Očekivam da će film biti totalna propast i kao film i na zaradi u kinu. To temeljim na zadnjem traileru.

Kate McKinnon jedina mi izgleda kao da spada u film...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Post Reply