Jurassic World (2015)

Mjesto za horore iz novog milenija.
Asfodel

Re: Jurassic World (2015)

Post by Asfodel » 16 Jun 2015, 23:34

Nije tad bilo interneta, nego smo s njima gledali ono što je bilo na tv-u. A na tv-u ako će prikazivati iznutrice radit će to u vrijeme kad dijete spava. Tako da su to ugrubo bili filmovi bez kasapljenja i kupanja u krvi.
Ja sam postala fan vjerojatno zahvaljujući roditeljskom dopuštenju i beskrajno sam im zahvalna na tome :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Michel

Post by Michel » 16 Jun 2015, 23:44

Ne znam, ovako iz mojih razgovora sa horor fanovima, svi govore o tim zabranama i da su upravo zbog toga što im se zabranjivalo postali fanovi.

btw., It je išao poslije dnevnika u 20 mislim :zubifale:
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 17 Jun 2015, 00:34

kao prvo slažem se sa Michelom, Jurassic nije horror nego pustolovni blockbuster.

kao drugo
HorrorHR wrote:
Michel wrote:Meni JP nikad nije bio horor niti vidim da ga se stavlja tamo. Isto kao prvi Terminator. Bio mi je strašan kao klincu, ali nije to horor.
više je horor od screama ili sawa, pa... ;)
jel me stvarno zezate il šta!!?? Scream nije horror? dosta mi je trollova!!! https://youtu.be/1ydgrE5stYM?t=1m29s

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 17 Jun 2015, 00:39

haha glavni tvorac sajta i foruma nije troll
:supz: :supz:

Asfodel

Post by Asfodel » 17 Jun 2015, 02:01

Michel wrote:btw., It je išao poslije dnevnika u 20 mislim :zubifale:
Upravo tako, It gdje se ide na strah, a ne neki neprestani vizualni bloodbath gdje je fora u što većem sjeckanju organa.

Ne izvrtati riječi :spankme: šef nije rekao da Scream nije horor, nego da mu je nešto drugo veći horor od toga.

john_constantine

Post by john_constantine » 17 Jun 2015, 05:50

Meni ionako nisu zabranjivali horore. Jedino me stari davii zašto ne gledam normalne filmove, da su ili vampiri ili vukodlaci ili nešto. Baš kako asfodel kaže, nije bilo interneta, pa kada sam gledao naslove filmova, nisam niti mogao znati o čemu je riječ. A neki filmovi su bili kao zloglasni poput nekromantika ili guinea pig koji se tretiralo kao zabranjeno voće. A poslije, dosta blogova, naročito horrohr kojega godinama pratim i s time sam zavolio horore.

Jedino mi ide na živce kada me pitaju ili govore zašto gledam horore, ono da se uplašim ili da imam osjećaj straha. A ja ono gledam samo radi čudovišta, ništa drugo.
Michel: Meni su kao klincu dali gledati alien 2. :mrgreen: I da, imao sam noćne more, pa kada je bio na televizi poslije dosta godina, onda sam gledao s starom trilogiju i uživao. A danas mi ti alieni više nisu strašni, samo topovsko meso za predatore.
Michel puši karu.

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 17 Jun 2015, 07:47

meni je sjecam se kad sam prvi put gledao seven , film je ostavio veći dojam na mene nego bilo koji horor koji sam pogledao.
:supz: :supz:

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 17 Jun 2015, 09:12

Jebiga, ja sam baš bio mali kad je rat bio pa sam tako imao mali milijun videokazeta kući, to se dijelilo i davalo svakome. I kao petogodišnjak sam pogledao Hellraiser kazetu gdje sam se prepao kao nikada. Noću bih spavao s roditeljima, nema šanse da sam zaspem. Ujutro opet gledam Hellraisera i tako ne znam ni ja sad koliko. Uglavnom roditelji su konačno skužili u čemu je fora (nitko nije ni obraćao pažnju što sam gledao jer nisu baš za to ni imali vremena) pa su sakrivali kasetu no ja sam ju pronašao par puta pa su je onda uništili.

Otprilike nekad u to doba kad sam bio petogodišnjak ili šestogodišnjak, ne sjećam se najtočnije, išli smo do strica koji je gledao film. Koji film? Petak 13ti V: Novi Početak :lol: Tad sam se prepao Jasona i njegove maske i sanjao sam to danima! Još je to najslabiji dio serijala.

Ovo mi je sve pomoglo da postanem horror fan. Roditelji ni kasnije nisu branili filmove, manje sam se plašio što sam odrastao itd.. Ali prvog Hellraisera neću nikada zaboraviti.

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 17 Jun 2015, 11:25

Asfodel wrote:
Michel wrote:btw., It je išao poslije dnevnika u 20 mislim :zubifale:
Upravo tako, It gdje se ide na strah, a ne neki neprestani vizualni bloodbath gdje je fora u što većem sjeckanju organa.

Ne izvrtati riječi :spankme: šef nije rekao da Scream nije horor, nego da mu je nešto drugo veći horor od toga.
a nego šta to znači!? oprostite svi al meni je strašnije da me Michel nazove usred noći s izobličenim glasom i pita koji mi je omiljen horror film
nego da me natjerava CGI Tiranosaur. joooj, meni se čini da ja imam ovdje posla koliko hoćeš!! https://youtu.be/IgFW1AQVDts

što se tiče zabrana, ja sam nisam htjeo gledat horrore do 7me 8me godine. moji roditelji su gledali Pet Cemetary jednom prilikom a ja sam pobjegao u drugu sobu.
kad sam počeo gledat, vidjeli su da nema nekog afekta pa mi nisu ni branili ništa. išlo im je na živce jer sam im se znao zavuć u krevet navečer al to je to.

Asfodel

Post by Asfodel » 17 Jun 2015, 13:41

Ash_Williams wrote:a nego šta to znači!?
To ti znaci usporedbu. Individualnu usporedbu koju mozes napraviti bilo s cim. Ako usporedjujes filmove mozes po vlastitom ukusu reci koji ti je od strasnih filmova strasniji ili od smijesnih smijesniji. To ne znaci da oni ne spadaju u horore ili komedije. Od dvije zgodne cure uvijek ce ti jedna biti zgodnija. Ne znaci da ce nekom drugom biti isto. I ne znaci da ova druga odjednom postaje ruzna zato sto ima zgodnijih. Malo racionalnosti.
Tebi je Scream strasan, meni zabavan, big deal.. i dalje je horor zanra.

Michel

Post by Michel » 17 Jun 2015, 13:47

john_constantine wrote: Michel: Meni su kao klincu dali gledati alien 2. :mrgreen: I da, imao sam noćne more, pa kada je bio na televizi poslije dosta godina, onda sam gledao s starom trilogiju i uživao. A danas mi ti alieni više nisu strašni, samo topovsko meso za predatore.
Meni nisu dali Aliena, tad se često puštao, ali sam nekako pogledao i to je bio Alien 3 i tek malo kasnije sam pogleda jedinicu. Neopisiv osječaj nekakvoj čuda nad tim filmom. Od svih tih Aliena, prvi dio mi je još uvijek jedan od najstrašnijih filmova jer su zarobljeni sa Alienom, a njih 7 bez nekih oružja, a takav organizam ih lovi.

Sad se malo prisjećam horor koje sam poskrivečki gledao. Exorcist je nažalost došao u teenegerskoj dobi tako da iako je bio jak efekt, bio bi sigurno jači da sam ga pogledao kao klinac. Ali tu su It, The Fog, Pet Semetary koliko se sjećam.

Da, i mene dosta često pitaju zašto volim horore. Izgleda da niti jednog drugog fana nekog žanra ne pitaju, ali oni koji vole horore, njih uvijek pitaju. Čudno im je valja, ne znam. I ne znam konačni odgovor. Možemo tu sad nabrajat da želimo osjetiti adrenalin, strah, nekakvo uzbuđenje ili da volime bizarnosti, sva ta čuda i originalnost kod starih hororaca. Da su u trash horori super, horor komedije također. Kombinacija svakakvih čudesa.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 17 Jun 2015, 17:18

Asfodel wrote:
Ash_Williams wrote:a nego šta to znači!?
To ti znaci usporedbu. Individualnu usporedbu koju mozes napraviti bilo s cim. Ako usporedjujes filmove mozes po vlastitom ukusu reci koji ti je od strasnih filmova strasniji ili od smijesnih smijesniji. To ne znaci da oni ne spadaju u horore ili komedije. Od dvije zgodne cure uvijek ce ti jedna biti zgodnija. Ne znaci da ce nekom drugom biti isto. I ne znaci da ova druga odjednom postaje ruzna zato sto ima zgodnijih. Malo racionalnosti.
Tebi je Scream strasan, meni zabavan, big deal.. i dalje je horor zanra.
nope, to nije usporedba dvije zgodne cure, ono je više usporedba npr. tebe i Nevena Ciganovića il modnog mačka.

Asfodel

Post by Asfodel » 17 Jun 2015, 18:53

Ash_Williams wrote:nope, to nije usporedba dvije zgodne cure, ono je više usporedba npr. tebe i Nevena Ciganovića il modnog mačka.
[/quote]
Pa da je i usporedba mene i pustinjskog skocimisa, neka. Bitno da se ne stavljaju rijeci u usta jer to da 'scream nije horor' nije nitko rekao.
piss&love

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 17 Jun 2015, 19:29

Ash_Williams wrote:a nego šta to znači!? oprostite svi al meni je strašnije da me Michel nazove usred noći s izobličenim glasom i pita koji mi je omiljen horror film
nego da me natjerava CGI Tiranosaur. joooj, meni se čini da ja imam ovdje posla koliko hoćeš!! https://youtu.be/IgFW1AQVDts.
čitaj što kaže asfodel, poanta je u tome.

sto ljudi sto čudi nekome paše jedno, nekome drugo, to ti je kao da sada odjednom počnem sa tobom više diskutirati jer si u jednom topicu čak dva puta stavio kečerske klipove :rolleyes: 8)

a ovo "meni se čini da ja imam ovdje posla koliko hoćeš!" - WTF, ali bar si me nasmijao. :jawbreaker:

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 17 Jun 2015, 22:36

kečerske klipove sam ubacio iz šale da napadam trollove :lol:

poanta je u tome da je "Jurassic Park veći horror od Screama i Sawa", Jurassic nema veze s horrorom, a prema tome Scream i Saw još manje.
no dobro.

Post Reply