The Evil Dead (2013)

Mjesto za horore iz novog milenija.
maddjuro

Re: The Evil Dead (2013)

Post by maddjuro » 22 Jul 2013, 04:04

Film koji mi se dopao; ali nije mi dobar kao orginal; iskreno prvi mi je još uvjek strašniji. Film je vrjedan hvale radi više stvari. Odličan "ton" i zvučni efekti; CGI se ne koristi. Priča je donekle bazirana na orginalu; iako su neki elementi priče vezane za kraj mogli biti bolji.
Definitivno film koji se ističe u hrpi horroraca koji su izašli zadnjih godina. Moram se složiti s vama da film nema ono nešto što je imao orginal.
A mislim da cameo dobrog starog brucea je bio samo za fanservice i ništa više.

Sve u svemu film koji se svakako isplati pogledati.
I may be an idiot, but i am no fool.

DakotaSkye

Post by DakotaSkye » 23 Jul 2013, 23:31

dobar, zabavan, neloši glumci i - puno krvi :mrgreen: sve u svemu, sviđa mi se.
"We survive by remembering but sometimes we survive by forgetting."

blindgod

Post by blindgod » 27 Aug 2013, 12:05

i meni se sviđa, i sad mi žao što ne pogledah u kinu. vrhunski remake, uživao sam

callac

Post by callac » 07 Sep 2013, 11:25

Onako, nit smrdi nit miriši.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Wendigo

Post by Wendigo » 25 Sep 2013, 18:18

callac wrote:Onako, nit smrdi nit miriši.
slažem se, mada meni mrvicu više smrdi.

tenkre

Post by tenkre » 24 Nov 2013, 00:44

Ne vjerujem da je 5 stranica potrošeno na ovo govno. Nisam gledao film i uopće me ne zanima. Koji je uopće smisao radit preradu B filma, osim čiste zarade. Svi koji su gledali original znaju da kopija ne može bit bolja i to su svi znali prije neg su ga počeli gledat. Čemu onda gubitak vremena? Tipove koji odluče radit prerade horor klasika bi trebalo optužit za silovanje žanra i zabranit im snimanje filmova na 5 godina pa nek si nađu drugi oblik zarade. Onom Rob Zombiju bi dao doživotnu zabranu pristupa horor filmovima. Tko je on da si da za pravo ubiti Laurie Strode? Takvi kao on srozali su žanr do samog dna. Kaj nas sve još čeka remake Tremorsa, Žace Manijaka, Leptirice....e da i obavezno moraju snimit prequel Strah u ulici brijestova da možemo vidjet kako je Freddy Kruger imao teško djetinjstvo gdje su ga roditelji zlostavljali i zatvarali u mračnu šupu gdje je da bi preživio morao jest štakore i da kao grand finale vidimo kako je to njega skupina ljudi zapalila i ostavila da izgori....

Fuj

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 24 Nov 2013, 12:28

Slažem se za 99% ovoga što si rekao. Jedino što nemožeš nazvati film govnom ako ga nisi gledao (to generalno kažem, nevezano za Evil Dead).

Nažalost ima itekako razloga da se rade rimejkovi, prikveli ili šta već. Sam takav tip koncepta u šutu dobiva puno više besplatnog marketinga i PR-a, tako da iz poslovne perspektive potpuno je logično bastardizirati neke nama kultne naslove.

Izašao ti je nedavno članak negdje da većina tenagera ne smatraju Halloween uopće strašnim filmom i maltene je većini ispao dosadan. Filmaši, tj bolje rečeno producenti i firme koje stoje iza njih to itekako razumiju i radi toga imamo moderni Halloween sa bijelim konjima itd. Neka su nova vremena, neka nova publika, pa gledaj da se reoobtaju već filmovi koji su nedavno snimljeni - Spiderman ako se ne varam, nisam gledao ali mi je tako rečeno.

Sammy

Post by Sammy » 16 Dec 2013, 18:02

Evil Dead (2013) - Krvavo i zabavno ostvarenje, dobra posveta starom Evil Deadu iako mu nije ni do koljena. Gluma i likovi ultra loši, ali kad krene akcija nema stajanja do samog kraja no moglo je to sve bit puno bolje sa više smisla i objašnjenja, ovako je samo krvava zabava uz old school efekte i nešto malo cgi-a. - 6/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Inferno

Post by Inferno » 03 Aug 2015, 11:36

Evil Dead (2013) - stara priča u novom ruhu. Glumci antipatični. Dobro je što ima dosta splattera :D al na momente meni malo prepredvidljivo i dosadnjikavo. Onog originalnog ugođaja uopće nema, jednostavno sam imao filing kao da gledam neki random hororac. Radnja skoro do kraja sljedi original bez nekih značajnih inovacija ili poboljšanja. Meh, meni ovo baš i nije nešt posebno dobro 6/10

filmofil

Post by filmofil » 12 Aug 2015, 14:56

dosta intenzivan film koji me svako malo isprepadao, od početka do kraja jako visok tempo. rekao bih da je zabavniji od originala, ali jebiga, ovaj evil dead nema asha.
This is the Zodiac speaking.

Post Reply