Evo mojih:
1. V/H/S/2
2. Dark Skies
3. Escape from Tomorrow
4. The Purge
5. Haunter
Također vrijedno spomena: Open Grave, Chilling Visions: 5 Senses of Fear, Evidence
Ovo je američka lista, napravit ću još jednu isključivo azijsku kasnije
Slaba po broju izdanja, izašlo je možda 20 mainstream horora cijelu godinu, što je vrlo malo. Ako odbijemo horor komedije dobijemo možda 10 "pravih" horora...hitman_4 wrote:jedna od slabijih horror godina...
nažalost sličnog sam mišljenja. vidim da sam počeo gledati sve više i više filmova iz osamdesetih, ovo novije mi baš ne leži previše.filmofil wrote:sudeći po listama, dosta loša godina za žanr. mislim da su horori imali svoj vrhunac nedavno što se 21. stoljeća tiče, ispucalo se sve što se dalo ispucat, ovo je sve već reciklaža i silazna putanja.
http://www.imdb.com/title/tt1528071/referencefilmofil wrote:ili možda starimosjećam se da sam imao kapaciteta za gledat svakakva sranja kad sam došao na ovaj forum i ponekad je vrijedilo pravilo 'što lošije, to bolje', a danas se vodim za strogim kriterijima i mislim da se ne prepuštam tako lako.
al dobro, također stoji da kvaliteta u žanru pada i da se sve svodi na reciklažu više manje. zadnje što me baš iznenadilo i streslo su bili REC i martyrs. james wan, kao nekakav najperspektivniji redatelj unutar žanra, također samog sebe kopira i već je napravio tri identična filma za redom: insidious, insidious 2 i conjuring.
neki redatelji koji su obećavali su nestali. npr zašto su potonuli alexandre aja i adam green?