Koji vam je najbolji film o Drakuli?
- dr_gonzo
Koji vam je najbolji film o Drakuli?
Ja sutra ili večeras moram pogledati Draculu iz 31 da bih konkretno ocijenio ovo...ali vi slobodno krenite, nemojte mene čekati 
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
-
filmofil
- HorrorHR
- Site Admin
Ja drukam za http://www.horrorhr.com/dracula-1931/ 
- DEXTER
- dragonheart
- john_constantine
koliko znam, on ne predstavlja drakulu?Boby wrote:@gonzo
Ne samo da nisi uvrstio "Nosfertu: Fantom der Nacht" s Klausom Kinskim na listu najboljih vampirskih filmova nego ga nema niti među ovima o Drakuli. Kak je to moguće???
A baš razmišljam o gledanju filmova s Drakulom, a vidim da ih ima hrpa njih, he.
Michel puši karu.
- Wendigo
predstavlja, samo što je prikazan kao nosferatu (count orlok)..john_constantine wrote:koliko znam, on ne predstavlja drakulu?Boby wrote:@gonzo
Ne samo da nisi uvrstio "Nosfertu: Fantom der Nacht" s Klausom Kinskim na listu najboljih vampirskih filmova nego ga nema niti među ovima o Drakuli. Kak je to moguće???
A baš razmišljam o gledanju filmova s Drakulom, a vidim da ih ima hrpa njih, he.
pa ono... vampirski plemić iz transilvanije koji dolazi u grad (u ovom slučaju nije london već neki grad na baltiku kojem sam zaboravio ime) brodom krcatim sanducima sa zemljom kako bi se nastanio u ruševini blizu kuće žene za koju drži kako je reinkarnacija njegove pokojne drage, bla bla itd..
- Scarface
Wendigo wrote:predstavlja, samo što je prikazan kao nosferatu (count orlok)..john_constantine wrote:koliko znam, on ne predstavlja drakulu?Boby wrote:@gonzo
pa ono... vampirski plemić iz transilvanije koji dolazi u grad (u ovom slučaju nije london već neki grad na baltiku kojem sam zaboravio ime) brodom krcatim sanducima sa zemljom kako bi se nastanio u ruševini blizu kuće žene za koju drži kako je reinkarnacija njegove pokojne drage, bla bla itd..
Naravno da predstavlja, pa ako je gore naveden Nosferatu iz '22 triba je bit i ovaj. U biti, kako ja svaćan, svaki moćni vampir koji je u nekom filmu "poglavar rase" je ekvivalent Drakuli, recimo Valek iz Vampira. Isto tako recimo Temozarela za Lucifera u Priestu.
- Boby
Zapravo u ovom Nosferatu-u vampir se zove grof Drakula; u orginalu je bio Orlock jer Stokerova supruga nije htjela ustupiti autorska prava pa su ga nazvali Orlockom. Do '79 (iz koje je ovaj film) se je već njegovo ime moglo na veliko koristiti. Krivo mi je što ga nema jer je film atmosferičan, na trenutke gotovo njem (posveta orginalu) s divnim prizorima maglovitih planina i ruševnog dvorca te nadasve pogođenom glazbom. I ovdje su uključeni likovi poput Jonathana Harpera (glumi ga Bruno Ganz AKA Hitler), Lucy i Van Helsinga te smatram da bi Gonzo trebao pridodati ovaj filmWendigo wrote:predstavlja, samo što je prikazan kao nosferatu (count orlok)..john_constantine wrote:koliko znam, on ne predstavlja drakulu?Boby wrote:@gonzo