Tom "Seronja" Savini ?

Razgovori ugodni o horor temama
Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Tom "Seronja" Savini ?

Post by Mairosu » 05 Nov 2008, 23:31

Naleteh na ovo na horrortalku...krajnje zanimljiva pricica. Radi se o filmu "Nightmare", iliti "Nightmare in a Damaged Brain" (http://www.imdb.com/title/tt0082818/). Po sredi je jedan od poznatijih "video nasty"-a, ali kako cujem generalno radi se obicnom pritupom slasheru. Elem dobro, o cemu se ovde radi...navodno je efekte radio Tom Savini, ali on to negira. Veli Tom...
Slasherama: Let's clear up the situation once for all, regarding Nightmares In A Damaged Brain. Your name is in the credits as effects guy. How do you plead?
Savini: "Didn't do it. Not guilty. They put they name on the credits - surrounded by a box. Not even Marlon Brando gets a box around his name! They put a box around my name, and I was doing Creepshow at the time. I was aware of it and called them. They actually called me back and said, 'If we come down and show you the movie and you like it, can we leave your name on it?'. I said, 'No'. Then they offered to pay me $25,000! I said, 'No, I didn't do it. Just get my name off that thing!'. I should have taken the money, because my name's still on it anyway."

Slasherama: What do you think of the movie?
Savini: "(Struggles to be diplomatic for a moment, then gives up) No… it's terrible. They did put pieces of my tape over my name on the posters, in New York, but I had fans calling from drive-in theatres, telling me my name was still on it. What could I do?"

Slasherama: You could have sued.
Savini: "Back then I could have, but I had no time. I was enormously busy on Creepshow and couldn't do anything."
Ali...
Polish interview with director Scavolini:

Q: The gore effects, especially throat slashing and the double climatic axe murder sequence, are realistic and shocking. Who were responsible for making them? Is it true that Tom Savini was only a creative consultant during gory scenes?

Scavolini: TOM SAVINI MADE UP A LONG STORY ABOUT BEING OR NOT BEING ON THE SET DURING THE SHOOTINGS. THE FACT IS THAT THERE ARE BACKSTAGE PICTURES WHO TESTIFY THAT HE WAS IN FACT, IN CHARGE OF ALL THE SPECIAL EFFECTS, AND HE CANNOT DENY IT.

BUT THE STORY BEGUN WHEN THE MOVIE BECOME A BIG HIT, AND HE ASKED FOR MORE MONEY OR HE WOULD HAVE HIS NAME TAKEN OFF SCREEN. BUT HE COULDN’T. HE HAD A CONTRACT AND HIS NAME WAS TAKEN OFF ONLY FROM THE POSTERS. THE FILM INDUSTRY IS FULL OF ASSHOLES AS YOU KNOW.
Image

Kome da verujemo ? Savini inace uvazava "jerk" reputaciju koliko cujem...
[i]Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha ![/i]

A$H

Post by A$H » 05 Nov 2008, 23:38

a lik malo mulja.. :lol: sigurno ima neku korist od toga..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 05 Nov 2008, 23:44

za tipa kažu da je na konferencija žešći debil...

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Nov 2008, 02:18

A čuj svašta je moguće.
Nego ima li tko tekstualnog dokaza o Saviniju da je takav pain in the ass? (volio bih te pinakterije pročitati)

Savini je legenda specijalnih efekata i uvijek je bilo euforičan kad bi pričao u dokumentarcima o svojim filmovima na kojima je radio efekte...

Zato ne bih volio sresti ljude koji su mi cool u filmskom ili sportskom svijetu...misliš da su olrajt ljudi, koji vole zajebanciju i druženje a na kraju ispadnu kreteni, pa se razočaraš u sve (bolje održavati tu maštu da je ta osoba koja ti je u očima legenda u svom polju dobra osoba)..
A ako je Savini ipak jerk...a jebeš ga nismo svi anđeli...

Eto meni je Bruce Campbell legenda kao glumac, a tko zna kakav je kao osoba...?
Prije sam mislio da je cool guy ali sada imam dojam da je prijo umišljeni tip kojem je slva udarila u glavu... (zdušno se nadam da se varam u tome)...

Od svih horor glumaca olrajt ljudi mi se čine:
Robert Englund - nema se tu što reći za ovog glumčinu
Ken Foree - prijo se voli zajebavati i uživati u društvu svojih fanova
Christopher Lee (kažu ljudi da je pravi gentleman)

Od redatelja:
John Carpenter mi se čini olrajt

Tko zna kakvi su Jefrrey Combs i Tony Todd kao osobe?
Last edited by dr_gonzo on 06 Nov 2008, 17:10, edited 1 time in total.
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Mairosu

Post by Mairosu » 06 Nov 2008, 02:33

dr_gonzo wrote:Ken Foree - prijo se voli zajebavati i uživati u društvu svojih fanova
Informacija iz prve ruke da je najveci car ikada.
John Carpenter mi se čini olrajt
Ako je ceniti po komentarima koje sam slusao, deluje mi dobar...i u intervjuima je OK. E, sad, jbm mu leba kakav je zaista.

A$H

Post by A$H » 06 Nov 2008, 08:56

dr_gonzo wrote:
Eto meni je Bruce Campbell legenda kao glumac, a tko zna kakv je kao osoba...?
Prije dam mislio da je cool guy ali sada imam dojam da je prijo umišljeni tip kojem je slva udarila u glavu... (zdušno se nadam da se varam u tome)...
pa bar bi ti to trebao znat..ako si procitao sve njegove knjige..dokumentarce pogledao.intervijue poslusao.. :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

arminio

Post by arminio » 06 Nov 2008, 09:47

Savini je sasvim OK. Imao sam s njim vise e-mail "razgovora" i bio je i vise nego ljubazan, davao savjete o izradi FXa i otkrivao trikove. Cak sam mu slao i komadice iz nekih Fulcijevih filmova gdje je FX radio DeRossi pa ih je sasvim prijazno i susretljivo komentirao. Osobno ga na zalost nikad nisam upoznao.
Vidim da se spominje i Foree - sa Foreeom sam bio 2 dana na setu Zone mrtvih (vidi http://www.zuti-titl.com/zona-mrtvih-bi ... rvi-2.html ) i mogu reci da je fenomenalno prijazan i susretljiv (sto potvrdjuju i drugi koji su s njim bili na snimanju cijelo vrijeme). Sto se tice Combsa, Yuzna je na ovogodisnjem Grossmannu spominjao da je "super momak" i da ga je, da mu je sugerirano, mozda mogao nagovoriti da dodje (spomenuo je da je mogao nagovoriti i Screamin' Mad Georgea jer voli putovati iako je u Japanu)! U vezi Campbella - ne znam kakav je kao covjek ali znam da je skup jer trazio je za ulogu u Zoni mrtvih puno vise nego Foree... :roll:

Sto se tice Savinija i Nightmare in a damaged brain - kako sam cu/citao uokolo, FX je radio neki francuz a navodno je Savini samo pomogao u par scena "instrukcijama". No, s obzirom na kontroverzu oko tog filma i kako je na koncu ispao (posebno zbog scena sa tim klincem koje se Saviniju nikako nisu svidjale), Savini ne zeli imati ikakve veze sa tim.
arminio

www.zuti-titl.com - drugacije o filmu / o drugacijem filmu
http://agrgic.tripod.com/rew

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Nov 2008, 17:31

Dargo mi je što je Arminio ipak odganao sumnje što se tiče Savinija, jer čovjek kojem nije bed se javiti ljudima preko maila ili sa njima popričati o FX trikovima ne može biti loš momak.
Imam dojam da Rick Baker i Savini mogu o efektima pričati danima bez da im imalo dosadi (kao što ja mogu o horor filmovima).

A za Kena Foreea da je olrajt guy sam i saznao sa stranica žutog titla...

Što se tiće "Nightmare in a damaged brain" sjećam se da je Savini govorio u jednom dokumentarco o tom filmu i kako ispada bio je samo konzultant (značio podijelio je par savijeta) i da je efekte radio stvarno neki francuz.
A što se tiče slike....pa to može slikano baš u vrijeme kad je davao konzultaciju ništa drugo...

Ali redatelj filma Scavolini želi u svom filmu i Savinijevo ime jer je on ipak legenda i kad ekipa čuje da je on radio efekte na filmu onda će ga rado pogledati... Ista stvar je i sa recimo

Chopper Chicks in Zombietown (1991) gdje glumi Billy Bob Thornton i čije ime krasi naslovnicu, bez obzira što on u filmu ima najverojatnije malu ulogu (nisam film gledao, pa nagađam), pa ljudi koji su snimali film vjeruju da će film tako bolje prodati ako je Bobovo ime prvo (a gl. glumce tko jebe...tako to ide u svijetu).

Za par godina će staviti i Clint Eastwooda na omot u "Revenge of the Creature" (1955) kao tobože gl. glumca iako je on tu imao samo 14 sekundu uloge...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Studeni

Post by Studeni » 06 Nov 2008, 20:36

mene takve stvari ne uzbuđuju previše, jer je većina likova u biznisu šajze po prirodi stvari, jer kad si unutar mašine teško je van....najbitnije je da će uvijek biti mali broj onih istinski kul likova koje ništa neće pokvariti
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

arminio

Post by arminio » 06 Nov 2008, 21:29

dr_gonzo wrote:Chopper Chicks in Zombietown (1991) gdje glumi Billy Bob Thornton i čije ime krasi naslovnicu, bez obzira što on u filmu ima najverojatnije malu ulogu (nisam film gledao, pa nagađam), pa ljudi koji su snimali film vjeruju da će film tako bolje prodati ako je Bobovo ime prvo (a gl. glumce tko jebe...tako to ide u svijetu).

Za par godina će staviti i Clint Eastwooda na omot u "Revenge of the Creature" (1955) kao tobože gl. glumca iako je on tu imao samo 14 sekundu uloge...
:)
Inace, Thorton je jedan od mnogih (poput npr. Costnera, Samuela L. Jacksona i drugih) koji su poceli sto kao epizodisti sto kao statisti u Trominim filmovima sto se sad da dobro iskoristiti :)
arminio

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Nov 2008, 21:32

Upravo pišem tekst o tome za novi post 8) ... Ima glumaca koji mnogo mogu zahvaliti upravo horor žanru što su takve zvijezde koje su danas...

- Charles Bukowski -

Mairosu

Post by Mairosu » 06 Nov 2008, 21:46

Ne zaboravi Demi Moore i njenu ulogu u 3D hitu "Parasyte" :D

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Nov 2008, 21:51

Don't worry ona je pri vrhu liste :lol:

- Charles Bukowski -

arminio

Post by arminio » 06 Nov 2008, 22:00

Mairosu wrote:Ne zaboravi Demi Moore i njenu ulogu u 3D hitu "Parasyte" :D
:lol:

Inace, to sam jedva odgledao. Doduse, ne 3D verziju. Valjda zato i nije gledljivo... :)
arminio

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Nov 2008, 22:05

Uf, to sam još gledao kao mali u kinu...ali i tad sam govorio da je Alien nenadjebiv (a tad sam bio dječarac) i da je mlada koka u filmu slatka ko med.

- Charles Bukowski -

Post Reply