Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Sammy

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Sammy » 15 Jul 2010, 00:18

The Evil Dead (1981) - filmčina, napokon da sam se natjerao pogledati nesto dobro..napet i zanimljiv od samog početka, glazba i efekti odlični, maske predobre, gluma također, ali da je remek djelo, ne, fali još nešto - 9/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Info

Post by Info » 15 Jul 2010, 00:39

Black Christmas - ovo je odličan slasher sa odličnim ubojicom te je ovo prvi slasher ako se ne varam? Poslije Psycha? Remake je katastrofa. Ono što mi se najviše svidjelo je odlična karakterizacija likova. 9/10

My Bloody Valentine - Po kvaliteti je ok, režija, gluma, ali mogao je biti bolji. Ono što mi se jako sviđa je jako dobat twist na kraju. 7/10
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Jandra

Post by Jandra » 15 Jul 2010, 01:19

Dead snow - 6/10

Kolko god ovo bila komedija ne mogu u film stavit takve nebuloze. Pa to ni u mrak film ne spada :zubifale:
Istina, ima dosta zakon scena al kao neka cjelina kad se gleda...

metallicat

Post by metallicat » 15 Jul 2010, 01:27

Jandra wrote:Dead snow - 6/10

Kolko god ovo bila komedija ne mogu u film stavit takve nebuloze. Pa to ni u mrak film ne spada :zubifale:
Istina, ima dosta zakon scena al kao neka cjelina kad se gleda...
najbolji zombići :mrgreen:
ot: predators... 6,5/10
Image

Sammy

Post by Sammy » 15 Jul 2010, 02:56

Srpski Film (2010) - pa dobro.. :lol: ..moram priznat da sam očekivao puno veću boleštinu, ali dobro da je ostalo na ovome. Pun bolesnih i morbidnih scena koje su sve tako realno napravljene. Gluma je perfektna, pogotovo onaj redatelj Vukmir. Ne znam, jel to do mene, ali film uopce ne zrači nekom mračnom i depresivnom atmosferom, cak sam se i puko smijat na neke scene, npr. zadnju, iako nije bas trenutak bio :zubifale: . Uglavnom, ovo mi je puno bolje sjelo nego nekakvi francuski horror koje nemogu podnest vise. Srbi su napravili ogroman poso, svaka im čast. - 8/10
Last edited by Sammy on 15 Jul 2010, 15:32, edited 1 time in total.
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Ašow

Post by Ašow » 15 Jul 2010, 15:02

Srpski film je predobar film.

The Human Centipede je zadnje sto sam gledao.
Volim takve filmove i premda imdb daje malu ocjenu, ja mu dajem 9/10.
Zbog ideje. Ideja je predivna.

I malo japaneza sam ubacio i pogledao Grotesque.
A ono, klasičan japanski shit :)
--------
Last.fm

Jandra

Post by Jandra » 15 Jul 2010, 16:44

Human centipede - 7/10

Prebolesno :prayer:
Ipak, malo je dosadnjikav, slaba radnja nakon što ih spoje

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 15 Jul 2010, 18:57

Godzilla (1954) - 5/10... ponukan silnim Consovim postovima i topicima odlučih si i ja skinut par filmova i počet gledat nadajući se pritom dobroj zabavi. Ali ovaj prvi Godzilla film mi je bio totalno bezveze, jedino što je dobro u filmu je pojava same Godzille, ali i to je nekako mlako. Izgleda da ipak neću pogledati ostale filmove iz serijala. :mrgreen:
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

john_constantine

Post by john_constantine » 15 Jul 2010, 19:07

DrugsBunny wrote:Godzilla (1954) - 5/10... ponukan silnim Consovim postovima i topicima odlučih si i ja skinut par filmova i počet gledat nadajući se pritom dobroj zabavi. Ali ovaj prvi Godzilla film mi je bio totalno bezveze, jedino što je dobro u filmu je pojava same Godzille, ali i to je nekako mlako. Izgleda da ipak neću pogledati ostale filmove iz serijala. :mrgreen:
He, crno bijeli film iz 50 - tih i ti bi sada spektakl. :zubifale: Tek 1999 godine je Godzilla postao CGI čudovište. A pogledaj nastavak koji je isto crno bijeli, ali predstavlja bit serijala u što je Godzilla postao. Prva filmska bitka s divovskim čudovištima. Samo znaj da možeš kasnije očekivati u Showa razdoblju footage scene, brojne scene uništavanje zgrada, nova i stara čudovišta iz Godzilla univerzuma, trash elemente.

Pogledaj još nekoliko nastavaka. Ako ti se ne dopadne taj stil 70 - tih, možeš preskočiti Showa razdoblje (ali šteta filma Godzilla vs Hedorah) i preći na Heisei razdoblje. Više je modernije, nabrijanije i s boljim specijalnim efektima s naglaskom na horor nego je to bilo u Showa razdoblju. :rock:
Michel puši karu.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 15 Jul 2010, 19:12

john_constantine wrote: He, crno bijeli film iz 50 - tih i ti bi sada spektakl. :zubifale: Tek 1999 godine je Godzilla postao CGI čudovište. A pogledaj nastavak koji je isto crno bijeli, ali predstavlja bit serijala u što je Godzilla postao. Prva filmska bitka s divovskim čudovištima. Samo znaj da možeš kasnije očekivati u Showa razdoblju footage scene, brojne scene uništavanje zgrada, nova i stara čudovišta iz Godzilla univerzuma, trash elemente.
Ne očekujem ništa specijalno, ali pogledaj ti kolko je to lošije od jednog Them!-a ili slično. Nije stvar u efektima već u samom scenariju - tokom Godzille sam se poprilično dosađivao. :?
john_constantine wrote:Pogledaj još nekoliko nastavaka. Ako ti se ne dopadne taj stil 70 - tih, možeš preskočiti Showa razdoblje (ali šteta filma Godzilla vs Hedorah) i preći na Heisei razdoblje. Više je modernije, nabrijanije i s boljim specijalnim efektima s naglaskom na horor nego je to bilo u Showa razdoblju. :rock:
Vidjet ću još hoću li pogledati, skinuo sam si još neke, ali ti su isto prastari, ne znam isplati li mi se to gledati.

john_constantine

Post by john_constantine » 15 Jul 2010, 19:42

DrugsBunny wrote:
john_constantine wrote: He, crno bijeli film iz 50 - tih i ti bi sada spektakl. :zubifale: Tek 1999 godine je Godzilla postao CGI čudovište. A pogledaj nastavak koji je isto crno bijeli, ali predstavlja bit serijala u što je Godzilla postao. Prva filmska bitka s divovskim čudovištima. Samo znaj da možeš kasnije očekivati u Showa razdoblju footage scene, brojne scene uništavanje zgrada, nova i stara čudovišta iz Godzilla univerzuma, trash elemente.
Ne očekujem ništa specijalno, ali pogledaj ti kolko je to lošije od jednog Them!-a ili slično. Nije stvar u efektima već u samom scenariju - tokom Godzille sam se poprilično dosađivao. :?
john_constantine wrote:Pogledaj još nekoliko nastavaka. Ako ti se ne dopadne taj stil 70 - tih, možeš preskočiti Showa razdoblje (ali šteta filma Godzilla vs Hedorah) i preći na Heisei razdoblje. Više je modernije, nabrijanije i s boljim specijalnim efektima s naglaskom na horor nego je to bilo u Showa razdoblju. :rock:
Vidjet ću još hoću li pogledati, skinuo sam si još neke, ali ti su isto prastari, ne znam isplati li mi se to gledati.
A, 60 i 70 - te. Ali vjeruj da kasnije poslije prva dva nastavka postaje bolje.

Recimo
King Kong vs Godzilla je pravi primjer trash filmova s divovskim čudovištima koji djelomice pokazuje što te očekuje, ali ima stvarno zabavnih trenutaka. Ako ćeš gledati, poslije filma Godzilla vs Mothra, Godzilla prvi put postaje neka vrsta earth guardiana i kasnije je naglasak na epske borbe s divovskim čudovištima od divovskog jastoga do svemirskih čudovišta.

A film Destroy all monsters je jedan od najzabavnijih u serijalu s dobrom idejom iako dosadnim početkom, s hrpom čudovišta i standarnih fora (prvo vrijeme se radi o tajanstvenim otocima, a kasnije su u igri alieni). Ako ćeš gledati dalje, radije preskoči Godzilla revenge, jedan od najgorih u serijalu pretvoren u debilni dječji film, da bi poslije uslijedilo psihodelično glazbeno horor ludilo Godzilla vs Hedorah, najmračniji, najbolesniji i najbrutalniji u serijalu...

U Showa razdoblju ima malo povezanosti između serijala i puno je više trash elemenata nego u Heisei razdoblju, od tih navedenih stvari do stalno istih stvari koje provlače kroz film. Ali Godzilla vs Mechagodzilla, to i fanovi smatraju najboljim u Showa razdoblju, i stvarno bi ti trebao biti užitak za gledanje. Od krvave borbe na početku filma, do same ideje i prekrasne glazbe kojim se priziva božansko biće.

Ako ti ne budu valjali nastavci, slobodno preskoči na Heisei razdoblje jer nema veze s Showa razdobljom, već se nastavlja na original. 40 godina poslije, Godzilla je mutirano čudovište koje terorizira Japan. A cijeli povezani serijal uključuje brutalne borbe s više manje maštovitim čudovištima, načini na koji zaustave Godzillu, pojave čudovišta iz Godzilla univerzuma u drugom obliku, i nekoliko stvarno dobrih nastavaka od kojih treba izdvojiti Godzilla vs Biollante.

Kao što rekoh, naglasak je više na borbi čudovišta, uništavanje gradova, japanskih Godzilla stereotipa, Godzilla univerzuma i slično. Čak i čudovišta iz Godzilla filmova imaju svoje vlastite filmove. Eh da, za razliku od američkih filmova s divovskim čudovištima, japanski su puno drugačiji - a osim Godzille, imaš i druge filmove kao divovska kornjača Gamera i jedan film s divovskom meduzom koja se hrani dijamantima.

Samo daj šansu filmovima. :) Ako ti bude baš loše, biti ću ti dužan par piva radi duševne boli. Pošteno? :mrgreen:
Michel puši karu.

Bub

Post by Bub » 15 Jul 2010, 22:23

Nakon toliko odgađanja napokon pogledo [REC]2...ocijena 8/10.
SpoilerShow
Očekivao sam fucking zombie movie, virusi, infekcije klasika...kad ono ubacili vjeru, križeve, trčanje po plafonu, demone etc. Nije mi to sjelo na početku ono WTF totalna razlika od prvog dijela ili što nisu bar dali naznanku u prvome, ali do kraja ipak mi je sve bilo odlično. Baš me zanima što će biti u trećem [REC] Apocalypse, možemo svašta očekivat, ali opet ja nebih dirao zombije i mješao sa takvim stvarima...brzi ili spor zombi je zombi :evil:

dr mladjo

Post by dr mladjo » 15 Jul 2010, 23:36

naprotiv-
SpoilerShow
davali su se hintovi da se ne radi o tipičnim virusnim oboljenjima,osobito kad se ušlo u stan od doktora,nakon onoliko natpisa o egzorcizmu i sl..a u vezi 3.dijela.ostala su ona djeca.možda će se radnja prebacit i u susjednu zgradu.
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 15 Jul 2010, 23:44

@Cons, ne znam stvarno. Trenutno sam prepun sa filmovima na kompu, eventualno ću i skinut neke od ovih naslova koje si spomenuo.
Doduše, ove pive zvuče vrlo primamljivo, tako da možda čak i skinem, a zatim namjerno popljujem :twisted: :twisted:

Asfodel

Post by Asfodel » 15 Jul 2010, 23:50

Srpski film - jako dobro, više tamo..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply