Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
cactus

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by cactus » 27 May 2010, 22:16

Severance (2006)-Glume:Danny Dyer,Laura Harris,Tim McInnerny

Ograda:Sedam uposlenika odjela prodaje multinacionalne kompanije za proizvodnju oružja odlaze na team-building vikend u planine istočne evrope gdje postaju metom suludih ubojica koji ne prežu pred ničim dok ih ne vide mrtve.

Dakle,ovo je jedan od filmova koje sam počeo gledati hladno u očekivanju nekog polutreš ostvarenja a dobio više nego solidan horror sa elementima humora,neloših kill i ostalih scena i radnje koja te pomalo uvodi u preživljavanje glavnih likova. Da bude jasnije,ovo možda i nije film koji bi postao kult ali je za dobru zabavu .
8/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

john_constantine

Post by john_constantine » 27 May 2010, 22:18

cactus wrote:Severance (2006)-Glume:Danny Dyer,Laura Harris,Tim McInnerny

Ograda:Sedam uposlenika odjela prodaje multinacionalne kompanije za proizvodnju oružja odlaze na team-building vikend u planine istočne evrope gdje postaju metom suludih ubojica koji ne prežu pred ničim dok ih ne vide mrtve.

Dakle,ovo je jedan od filmova koje sam počeo gledati hladno u očekivanju nekog polutreš ostvarenja a dobio više nego solidan horror sa elementima humora,neloših kill i ostalih scena i radnje koja te pomalo uvodi u preživljavanje glavnih likova. Da bude jasnije,ovo možda i nije film koji bi postao kult ali je za dobru zabavu .
8/10
meni je baš bio prilično dosadan, ali ima dosta drskih sprdanja na horor filmove...
SpoilerShow
Npr, kada onaj negativac zaglavi u kuhinji ili u kući, cura ga ubije odmah na licu mjesta - to sam baš shvatio kao žestoku sprdanciju na horore gdje žrtve stalno pobjegnu odalamivši negativca koji ih poslije proganja...
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 27 May 2010, 22:40

meni je severance bio baš dobar. 8)

Decadentor

Post by Decadentor » 27 May 2010, 22:41

Wendigo wrote:meni je severance bio baš dobar. 8)
i vise :D
Image

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 27 May 2010, 23:46

Parasite (1982)

Dosadan tako loš da je na kraju dobar film... :rolleyes:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 28 May 2010, 15:22

Natural Selections - 4/10 .. izuzetno glupo, ali opet, u neku ruku, zabavno na trenutke
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Asfodel

Post by Asfodel » 28 May 2010, 18:24

La Horde - odličan, više u topicu
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Boby

Post by Boby » 28 May 2010, 19:21

"Quattro mosche di velluto grigio" (1971)

Ako ovaj film usporedim s "L'uccello dalle piume di cristallo", moram napomenuti do ovo doživljavam kao nešto slabije ostvarenje. Prije svega, atmosfera dosta umara te je zbog toga teško zadržati pažnju; čak i u situacijama koje bi trebale biti napete ili pak nasilne. Nadalje, niti Morriconeova glavna tema nije mi se odviše dojmila, zvuči više poput neke demo snimke kakvog progresivno-pishodeličnog banda iz vremena kada je film snimljen. Stvar je u tome da se upravo to u samome filmu i nastojalo postići.
Glavni glumac mi je jedna od slabijih karika jer kroz silnu turbulenciju raznih zbivanja on i dalje uspjeva ostaviti dojam koji graniči s čistom ravnodušnošću. Uz iznimku nekolicine (homoseksualni istražitelj ili čovjek po imenu Bog) i ostatak likova dosta je proziran i zaboravljiv.
Ubojstva nisu spektakularna ali film nije niti na takvo što ciljao.
Pojednostavljene psihonalaze prisutne su i u ovom završnom djelu Argentove "životinjske triologije".
Kako god bilo, da je ovo samostalan film od kakvog drugog redatelja, vjerojatno bi sam dojam ispao bolji; ovako se radi o daljnjem recikliranju onoga što je bilo začeto prvijencem. Gledljivo i preporučljivo za ljubitelje Argenta.

6/10

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 28 May 2010, 20:26

La Horde - 8/10... iznenađujuće zadovoljan! Film je ispunio dosta mojih očekivanja. :)
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

maddjuro

Post by maddjuro » 29 May 2010, 21:59

Never Sleep Again - The Elm Street Legacy ,iako ovo nije horror, nego dokumentarac stavljam ga u ovaj topic.
Sveopći dojam ovoga četverosatnoga dokumentarca je dobar, anakizira se svaki nastavak, svi glumci iznose svoje dojmove, objašnjava se kako su neke scene snimane (naravno svi znamo da je to bilo prije CGI-a). Interesantno mi je ponajviše bilo kada su govorili o Freddy vs. jasonu, te da je bili barem 18 rezličitih verzija scenarija za taj film. Zanimljivo je bilo da je prvobitno borba između fredya i jasnona bila zamišljena da se odvija u paklu, i prie nego što bi "ukrstili oštrice", trebali su ih zgraviti lanci te bi se pojavio pinhead i rekao "ehat seems to be the trouble gentlemen". Ali nažalost studio nije imao prava na pineda pa ništa od toga. Šteta jer to bila epic scena.

eventualno bih preporučio da ne gledate cjeli dokumentarac u jednom sjedenju, jer ipak četuru sata i nije tako malo, pa se lako zna izgubiti volja za gledanje,nakon sat dva
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 29 May 2010, 23:13

The return of the evil dead - baš odličan nastavak serijala Blind dead, puno bolji i kraći od originala s zanimljivom pričom, dobrim likovima, horor atmosferom u stilu klasičnih zombijevskih filmova (nema izlaza i takvih stvari), s par scena tučnjave, okrutne scene s djevojčicom, vidljivo loših scena spaljivanja zombija i dobar početak koji prikazuje što se dogodilo s Templarima. 4/5
Last edited by john_constantine on 30 May 2010, 09:11, edited 1 time in total.
Michel puši karu.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 30 May 2010, 01:55

Zadovoljavajući zombi film, koji me unatoć minusima nije razočarao...

La Horde (2009)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

remike2

Post by remike2 » 30 May 2010, 12:09

The Dead Zone (1983.) - dosta dobar i tužan film, sjajna atmosfera, režija Cronenberga i gluma Christophera Walkena, nije mi jedan od njegovih upečatljivih i boljih filmova te je scenarij možda mogao biti bolji tako da 7.5/10, no zasigurno ga je vrijedno pogledati.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Boby

Post by Boby » 30 May 2010, 13:55

"Bride of Frankenstein" (1935)

Konačno se je i to dogodilo; nakon dugog vremena pogledao sam horror koji me je gotovo ostavio bez riječi. Ovaj se film oslanja na tradiciju onih iznimaka gdje nastavak nadmašuje orginalni film u svakome pogledu.
Prije svega bih napomenuo kako je ovo uistinu i jedan od rijetkih sjučajeva u kojima se prvi i drugi dio čine kao jedna cijelina, odnosno, kao da je već prilikom snimanja orginala bio napisan scenarij za dvojku. Jedan od nedostataka orginala upravo je bila njegova nedoričenost, osjećaj da je priča prerano završila i ostavila mnoge potencijale neiskorištenima. Upravo ovaj film te potencijale koristi da se uzdigne na još jedan nivo više.
Čudovište koje je utjelovio Boris Karloff ovaj je puta mnogo kompleksnije portretirano a sama Karloffova gluma toliko je maestralna da me ne bi iznenadilo da je bio nominiran za Oskara.
Film se može pohvaliti i prekrasnom fotografijom te gotovo svaka scena izgleda poput nekog gotičkog umjetničkog prizora.
Uz sve to, ovdje su ubrojene mnogo antologijske scene koje će poslužiti kao temelj za daljnje reinterpretacije i parodiranja a od svih njih osobito se ističe snažna scena s Frankensteinovim čudovištem i osamljenim slijepcem kojeg glumi također odličan O.P. Heggie.
Kada smo već kod glumačkih izvedbi, ne bi valjalo izostaviti niti Ernesta Thesingera u ulozi poludjelog kolege dr. Frankensteina.
Ako u filmu postoji ikoja mana, onda bi to bilo neukusno preglumljavanje pojedinih sporednih likova kao i činjenica da je lik doktora Frankensteina ovdje u trećem planu.
Uza sve to, "Bride of Frankenstein" za svoje je vrijeme izrazito nasilan, jeziv, inteligentan, duhovit i emotivan film te ga najtoplije preporučam svima uz napomenu da se ova priča može pratiti jedino ukoliko se pogleda prethodni nastavak koji je, istina nešto slabiji ali također vrlo gledaljiv horror.

9/10

cactus

Post by cactus » 30 May 2010, 16:29

Pulse-2006
Režija i gluma-nebitno
Remake japanskog filma Kairo a to se u ovom ostvarenju i vidi jer postoji neki japanski pristup duhovima,međutim na jako loš način. Priča je neuvjerljiva,atmosfera nikakva,režija i gluma ne uspijevaju zaintrigirati ni malo. Ovo su loše strane sa time da mi se čini da čak postoji još jedan ili dva nastavka koje naravno neću gledati. Dobre strane filma su da me je koštao 10 kuna na kiosku. Ostaje mi samo enigma o kvaliteti filma Kairo jer ga nisam gledao ali možda jednom...
3/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

Post Reply