Koji je to film?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
dr.lecter

Post by dr.lecter » 20 May 2009, 09:32

pozdrav,

prvo moram reci da mi je stvarno zadovoljstvo biti na ovom forumu jer sam procitao toliko stvari i nasao puno filmova koje sam nekad gledao. Medjutim ima jedan koji ne mogu naci, pa bih vas zamolio da mi pomognete...

Ovaj film sam gledao prvi i zadnji put negdje prije 15-tak godina i do dan danas nisam mogao da ga nadjem. Radnju filma sam donekle zapamtio pa se nadam da ce neko prepoznati o cemu se radi...

radi se o vukodlaku... u nekom dvorcu u tamnici je zatvoren covjek koji je iskljucivo jeo zivo meso. posle izvjesnog vremena u istu tamnicu zatvore jednu djevojku gdje ona u kratkom periodu vremena zatrudni. kasnije ta djevojka je oslobodjena i radja musko dijete. e sad sam zapamtio detalj da na krstenju je dijete nenormalno plakalo pa sad nisam siguran ali mislim da je svestenik odustao od dalje ceremonije. kasnije to dijete odrasta i oni ljudi su ga uvijek zatvarali kad je bio pun mjesec. da zakljucim. na kraju je vukodlaka ubio njegov djed (barem mislim da je tako) u vetrenjaci ili nekoj kuli iz puske srebrnim metkom...

pozdrav

Ghrall

Post by Ghrall » 20 May 2009, 09:37

dr.lecter wrote:pozdrav,

prvo moram reci da mi je stvarno zadovoljstvo biti na ovom forumu jer sam procitao toliko stvari i nasao puno filmova koje sam nekad gledao. Medjutim ima jedan koji ne mogu naci, pa bih vas zamolio da mi pomognete...

Ovaj film sam gledao prvi i zadnji put negdje prije 15-tak godina i do dan danas nisam mogao da ga nadjem. Radnju filma sam donekle zapamtio pa se nadam da ce neko prepoznati o cemu se radi...

radi se o vukodlaku... u nekom dvorcu u tamnici je zatvoren covjek koji je iskljucivo jeo zivo meso. posle izvjesnog vremena u istu tamnicu zatvore jednu djevojku gdje ona u kratkom periodu vremena zatrudni. kasnije ta djevojka je oslobodjena i radja musko dijete. e sad sam zapamtio detalj da na krstenju je dijete nenormalno plakalo pa sad nisam siguran ali mislim da je svestenik odustao od dalje ceremonije. kasnije to dijete odrasta i oni ljudi su ga uvijek zatvarali kad je bio pun mjesec. da zakljucim. na kraju je vukodlaka ubio njegov djed (barem mislim da je tako) u vetrenjaci ili nekoj kuli iz puske srebrnim metkom...

pozdrav
To bi trebao biti The curse of the werewolf

dr.lecter

Post by dr.lecter » 20 May 2009, 21:08

Ghrall wrote:
To bi trebao biti The curse of the werewolf
To je to. Sad sam skinuo film preko torrenta. Hvala prijatelju

Jandra

Post by Jandra » 20 May 2009, 22:14

filmophil wrote:
Jandra wrote:Ahh!!! Nema za skinut!!
Kak nema za skinuti?
Ima samo jedan i taj ima 3 seedersa??

gogoCK

Post by gogoCK » 21 May 2009, 09:18

btjunkie ti ima 12 seedera,nije puno ali ja sam skidal teško nabavljive filmove i tam di je bil samo jedan seeder

Jandra

Post by Jandra » 21 May 2009, 12:33

Ah, ma skinut cu valjda kasnije sad skidam Knowing.

Boby

Post by Boby » 21 May 2009, 15:24

Kak se zove onaj film s rukom? S obzirom da je pitanje tak kratko trebao bi biti onaj film kojim vam prvo padne na pamet; ne znam jel iz 70-tih ili 80-tih

Scarface

Post by Scarface » 21 May 2009, 15:42

Misliš na onaj s Michael Cainom (The hand) ili ne?

Boby

Post by Boby » 21 May 2009, 15:52

Vjerojatno je to; pitam za nekog tko mi nije ponudio nikakve detalje već samo da je to horror o ruci koji svatko zna.
Hvala ti na informaciji

Scarface

Post by Scarface » 21 May 2009, 15:58

Nema problema, bilo je preočito pa san mislija da je neka finta posrijedi. :lol:

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 22 May 2009, 02:08

Boby wrote:Kak se zove onaj film s rukom? S obzirom da je pitanje tak kratko trebao bi biti onaj film kojim vam prvo padne na pamet; ne znam jel iz 70-tih ili 80-tih

The Beast With Five Fingers (1946) – govori o umrlom pijanistu kojem šaka oživi i počne ubijati po okolici; u filmu glumi Peter Lorre (da to je onaj iz Casablace) i to mu je bio zadnji film za Warner Bros.

The Hand (1981) – Michael Caine glumi glavnu ulogu crtača stripova koji u automobilskoj nesreći gubi desnu šaku, te ona pošto nije pronađena na mjestu nesreće počne ubijati one koji razljute Caina (gledao sam film i neloše ostvarenje)

Quicksilver Highway (1997/TV) – horor omnibus od dvije priče (prva priča naslova je «Chattering Teeth» a napisao ju je Stephen King) od kojih je nama važna ona druga naslova «The Body Politic» napisana od Clivea Barkera, gdje se ruke pobune protiv tijela (čistokrvna krađa «Evil Dead II»)

Idle Hands (1999) – tinejđerski horor koji dobro započinje, a onda negdje poslije 20 minuta sve ode dovraga, no film vrijedi gledati radi slatke Jessice Albe (glumi djevojku Molly i skoro zadnju trećinu filma je polugola) i Vivice A. Fox (kao Debi LeCure i slaba uloga skroz). Radi se o nekoj opsjednute ruke koja uvijek ima želju ubijati ljude bez obzira što je vlasnik priseban i nema takve želje..

Return of the Living Dead part II (1988) – ukradena jedna scena iz «Evil Dead II» kad ona ruka od zombija na autocesti kad ju junaci naši ostave iza sebe pokaže srednji prst, što odmah prisjeća na 'Ashovu opsjednutu ruku' kad nakon što ju je plesnula mišolovka ona u znak prosvijeda isto pokaže ljutito srednjak (čak mu i viče kurvin sine!!)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

horkolerbus

Post by horkolerbus » 07 Jun 2009, 12:11

preveli ga kod nas odavno kao ,,kosac'' ,neke stvari sa kompjuterom kada udje u njega kao itd.. neznam kako se zove na engleskom ,u pitanju je sf triller nije horror ja mislim i mislim da ima 2 dela
Istina postoji. Izmisljati se moze samo laz

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Jun 2009, 12:31

Michel puši karu.

horkolerbus

Post by horkolerbus » 07 Jun 2009, 13:07

trebalo bi kad na kraju filma pokusava da izadje iz tog kompjutera a oni ga ubiju nekom eksplozijom
Istina postoji. Izmisljati se moze samo laz

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Jun 2009, 13:36

horkolerbus wrote:trebalo bi kad na kraju filma pokusava da izadje iz tog kompjutera a oni ga ubiju nekom eksplozijom
da, to je taj film. :)

The Lawnmower Man (1992)
Michel puši karu.

Post Reply