Horori s vampirima ??
-
Unreal
Ja volim filmove s vampirima, jedni od dražih horror žanra
Evo par mojih lista
Najbolji Vampire filmovi koje sam pogledao
1.Fright Night
2.Blade 1 i 2
3.Lost boys
4.Vampires
5.Dracula
i ne mogu e više sjetit nekih dobrih
Vampire filmovi koje nisam pogledao ,ali bi htio
1.Vampire Hunter D( pitanje dali je ovaj Vampire Hunter D: Bloodlust remejk Vampire Hunter D iz 1985 ili nastavak?)
2.Near Dark
3.Salem's Lot(stariju verziju prvo ,a onda noviju i ne smjem zaboraviti nastavak na stariju verziju koj je napravio Larry Cohen)
4.From Dusk Till Dawn trilogiju
5.Dracula 2000 trilogiju
6.Cronos
7.The Forsaken
8.Shadow of the Vampire
9.The Monster Squad(možda i nije pravi Vampire film ,ali koliko znam ima vampira)
Evo par mojih lista
1.Fright Night
2.Blade 1 i 2
3.Lost boys
4.Vampires
5.Dracula
1.Vampire Hunter D( pitanje dali je ovaj Vampire Hunter D: Bloodlust remejk Vampire Hunter D iz 1985 ili nastavak?)
2.Near Dark
3.Salem's Lot(stariju verziju prvo ,a onda noviju i ne smjem zaboraviti nastavak na stariju verziju koj je napravio Larry Cohen)
5.Dracula 2000 trilogiju
6.Cronos
7.The Forsaken
8.Shadow of the Vampire
9.The Monster Squad(možda i nije pravi Vampire film ,ali koliko znam ima vampira)
- john_constantine
- jigsaw
Morao bi svakako pogledati ako nisi The Fearless Vampire Killers...Unreal wrote:Ja volim filmove s vampirima, jedni od dražih horror žanra
Evo par mojih lista
1.Fright Night
2.Blade 1 i 2
3.Lost boys
4.Vampires
5.Dracula
2.Near Dark
5.Dracula 2000 trilogiju
6.Cronos
7.The Forsaken
8.Shadow of the Vampire
- Boby
Načelno mi se sviđaju vampirski filmovi u klasičnom smislu. Ovi su mi jedni od dražih kojih se trenutno mogu sjetiti. Naveo bih i Hammerove ali davno je bilo kada sam ih gledal
1. Fearless Vampire Killers - meni najdraži Polanskov film iako je konkurencija više nego jaka
2. Interview with the Vampire - najbolja ekranizacija nekog djela Anne Rice
3. Shadow of the Vampire - film se radi o snimanju orginalnog "Nosferatua" s premisom da je Max Schreck zaista vampir
4. Bram Stoker's Dracula - Coppolina ekranizacija Stokerova djela, najvjernija (tužno)
5. Nosferatu: Phantom der Nacht - remake s Klausom Kinskim; e da i Isabelle Adjani
1. Fearless Vampire Killers - meni najdraži Polanskov film iako je konkurencija više nego jaka
2. Interview with the Vampire - najbolja ekranizacija nekog djela Anne Rice
3. Shadow of the Vampire - film se radi o snimanju orginalnog "Nosferatua" s premisom da je Max Schreck zaista vampir
4. Bram Stoker's Dracula - Coppolina ekranizacija Stokerova djela, najvjernija (tužno)
5. Nosferatu: Phantom der Nacht - remake s Klausom Kinskim; e da i Isabelle Adjani
- Dragonrage
-
GreenHornet
- Freddy
najbolji filmovi o vampirima
1-intervju s vampirom
2-bram stoker-dracula
3bal vampira-
4.30 days of night
5.blade 2
1-intervju s vampirom
2-bram stoker-dracula
3bal vampira-
4.30 days of night
5.blade 2
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...
- Scarface
Najbolji su mi From dusk till dawn, Blade, Bal vampira, Dracula ofkors, Vampiri, 30 days of night i ima ih još al se ne mogu sitit. Meni i Rakosi u Zagoru i sva tri njegova pojavljivanja nose pravu vampirsku atmosferu, posebno prvi i početak trećeg sa pukovnikom Manfredijem i Ylenijom Vargom u onoj krčmi i sa Farkaskoldoima, to mi je jedna od najupečatljivijih scena uopće, ima san 10-11 godina kad san to čita i sićan se tog nezaboravnog straha čitajući tu epizodu.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
GreenHornet
baš tako!rakosijevo 2.pojavljivanje ima najjezovitiju atmosferu ali je po meni najlošije napravljeno...Ghostface wrote:j Meni i Rakosi u Zagoru i sva tri njegova pojavljivanja nose pravu vampirsku atmosferu, posebno prvi i početak trećeg sa pukovnikom Manfredijem i Ylenijom Vargom u onoj krčmi i sa Farkaskoldoima, to mi je jedna od najupečatljivijih scena uopće, ima san 10-11 godina kad san to čita i sićan se tog nezaboravnog straha čitajući tu epizodu.
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Asfodel
Što se tiče baš Brama Stockera po mom mišljenju Copollin Dracula nije dovoljno vjeran (inače mi je taj film jadan), nešto najvjernije knjizi je neka talijanska mini serija s Patrickom Berginom koja se prikazivala na hrt-u prije par godina. Baš je bilo cool.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Boby
Potpuno se slažem. A kada govoriš o onoj talijanskoj seriji valjda ne misiliš o priči čija je radnja smještena u sadašnjost a samo su likovi preuzeti iz knjige. Bojim se da je Coppolin Dracula za sada najvjerniji knjizi što je tužno s obzirom koliko se filmova o vampirima do sada snimilo. Šteta je i zbog toga što je knjiga odlična i dao bi se iz nje snimiti Drakula bolji od svih dosadašnjihAsfodel wrote:Što se tiče baš Brama Stockera po mom mišljenju Copollin Dracula nije dovoljno vjeran (inače mi je taj film jadan), nešto najvjernije knjizi je neka talijanska mini serija s Patrickom Berginom koja se prikazivala na hrt-u prije par godina. Baš je bilo cool.