28 Weeks Later (nastavak 28 days later)

Razgovori ugodni o horor temama
dodo

Post by dodo » 07 Dec 2007, 15:17

pure_evil wrote:Ima dobrih efekata,jako mi se svida brza kamera,bolja je jedinica ali isplati se pogledati
6.5/10
Nastavak isto tako odličan ko i prvi dio.
Meni je jedan od boljih filmova u 2007 koji sam gledao
1 dio ocijena 5/5
2 dio ocijena 5/5
Zbog same orginalnosti(priče) prvog dijela mi je malo bolji prvi ali inače oba dva :rock:
Vjerojatno se puno ljudi neče složiti sa mojim ocijenam ali meni su oba filma :supz:

Studeni

Post by Studeni » 07 Dec 2007, 19:30

dodo wrote:
pure_evil wrote:Ima dobrih efekata,jako mi se svida brza kamera,bolja je jedinica ali isplati se pogledati
6.5/10
Nastavak isto tako odličan ko i prvi dio.
Meni je jedan od boljih filmova u 2007 koji sam gledao
1 dio ocijena 5/5
2 dio ocijena 5/5
Zbog same orginalnosti(priče) prvog dijela mi je malo bolji prvi ali inače oba dva :rock:
Vjerojatno se puno ljudi neče složiti sa mojim ocijenam ali meni su oba filma :supz:
meni je sasvim okej nastavak. scenario prvog mi je bolji, a ovdje masa scena....
elem, slažem se da su oba filma :supz: jedino mi nisu čiste petice u pitanju :lol:
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

Deimos

Post by Deimos » 29 Dec 2007, 16:06

koje je ovo sr*nje. tipično holivudski, dvjesto rupa u priči; kak frajer dođe do ženske koja je zaražena (a sad je po novom i imuna), kak izađe van, loša kontrola vojske, te "glavni" zombi cijelo vrijeme ganja svoju obitelj. bez veze 1/5

John_Ryder

Post by John_Ryder » 29 Dec 2007, 16:43

Deimos wrote:koje je ovo sr*nje. tipično holivudski, dvjesto rupa u priči; kak frajer dođe do ženske koja je zaražena (a sad je po novom i imuna), kak izađe van, loša kontrola vojske, te "glavni" zombi cijelo vrijeme ganja svoju obitelj. bez veze 1/5
ni meni se nie baš svidio,ali ipak zaslužuje ocijenu 3/5,veću ne.
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 29 Dec 2007, 17:23

Deimos wrote:koje je ovo sr*nje. tipično holivudski, dvjesto rupa u priči; kak frajer dođe do ženske koja je zaražena (a sad je po novom i imuna), kak izađe van, loša kontrola vojske, te "glavni" zombi cijelo vrijeme ganja svoju obitelj. bez veze 1/5
Izgleda da nisi baš dobro pratio film, pa evo laganih objašnjenja:

1) kak frajer dođe do ženske koja je zaražena?
- zato jer ima propusnicu, a ima je jer je dio osoblja iz osiguranja zgrade

2) koja je zaražena (a sad je po novom i imuna)...
- ona nije imuna (imun znači da si nezaražen kao npr. Robert Neville u "I am Legend"), jer je zaražena (slično kao npr. Jared Nomak u "Blade II samo što je kod Nomaka to malo složenije), nego je prenosilac (naizgled nezaražena ipak može virus prenositi na druge kao npr. stvarna osoba Mary Mallon koja je bila prenosioc tifusne groznice 1909 godine, a sama nije davala nikakve simptome)

3) kak izađe van...
- pa valjda je naišao čuvar kad je čuo krike (jel treba sad tražiti dlaku u jajetu)

4) loša kontrola vojske...
- pa Ameri su inače poznati po zajebima u svojoj vojsci, a po aljkavosti ih prate britanci i to u tajnim službama

5) "glavni" zombi cijelo vrijeme ganja svoju obitelj..
- ako si gledao "28 Days Later" onda se sjećaš onog dječaka u restoranu kojeg je ubio Jim a koji je vikao "Mrzim te...", znači da 'zaraženi' imaju neku osobnost koja je ostala u njima (pogledaj ponašanje 'zaraženog' crnog vojnika Mailera), pa tako i Don ima osobnost (slično kao zombi Bub u "Day of the Dead" samo što je ovdje to malo sporije prikazano u procesu) koja je ostala u njemu, samo mu umjesto ljubavi prema djeci virus izbacuje u prvi plan mržnju...

p.s. - ovo ti je sve ukratko, jer se ovdje može još toga napisati...ali se nadam da si shvatio poantu onoga što sam ti želio objasniti
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Studeni

Post by Studeni » 29 Dec 2007, 17:29

dr_gonzo wrote: (imun znači da si nezaražen kao npr. Robert Neville u "I am Legend")
čisto s tehničke strane.....imun ne znači "nezaražen" nego otporan, zaštićen, izuzet (nekad)........usput, nije cjepidlačenje da me ne bi krivo shvatio :wink:
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 29 Dec 2007, 17:51

Studeni wrote:
dr_gonzo wrote: (imun znači da si nezaražen kao npr. Robert Neville u "I am Legend")
čisto s tehničke strane.....imun ne znači "nezaražen" nego otporan, zaštićen, izuzet (nekad)........usput, nije cjepidlačenje da me ne bi krivo shvatio :wink:
Hvala na dopunjenu i ispravci :wink:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

The Undertaker

Post by The Undertaker » 29 Dec 2007, 19:45

dr_gonzo wrote:

Ja sam o ovome već pisao u vidu komentara na sajtu, koliko se sećam Robert Karlajl nije pripadnik osoblja iz osiguranja zgrade, već neki šef u gradskoj čistoći. Takodje mi je smešno i to da nadju ujedenu ženu koja se ipak nije pretvorila u zombija i postave 0 (rečima: nijednog) vojnika da je čuva već se oslone na kompjuterski nadzor zgrade u koju može da svojom propusnicom neometano udje jedan čistač. Na skali od 1 do 10, ja bih ovaj film ocenio sa 3. I ovo je samo jedan od primera, mislim da je scenario prepun, ali bukvalno prepun gomilom rupa.
None off you all seem to understand.
I'm not locked in here with you,
you're locked in here with me!

Deimos

Post by Deimos » 30 Dec 2007, 01:25

dr_gonzo wrote:

2) koja je zaražena (a sad je po novom i imuna)...
- ona nije imuna (imun znači da si nezaražen kao npr. Robert Neville u "I am Legend"), jer je zaražena (slično kao npr. Jared Nomak u "Blade II samo što je kod Nomaka to malo složenije), nego je prenosilac (naizgled nezaražena ipak može virus prenositi na druge kao npr. stvarna osoba Mary Mallon koja je bila prenosioc tifusne groznice 1909 godine, a sama nije davala nikakve simptome)

3) kak izađe van...
- pa valjda je naišao čuvar kad je čuo krike (jel treba sad tražiti dlaku u jajetu)

4) loša kontrola vojske...
- pa Ameri su inače poznati po zajebima u svojoj vojsci, a po aljkavosti ih prate britanci i to u tajnim službama

5) "glavni" zombi cijelo vrijeme ganja svoju obitelj..
- ako si gledao "28 Days Later" onda se sjećaš onog dječaka u restoranu kojeg je ubio Jim a koji je vikao "Mrzim te...", znači da 'zaraženi' imaju neku osobnost koja je ostala u njima (pogledaj ponašanje 'zaraženog' crnog vojnika Mailera), pa tako i Don ima osobnost (slično kao zombi Bub u "Day of the Dead" samo što je ovdje to malo sporije prikazano u procesu) koja je ostala u njemu, samo mu umjesto ljubavi prema djeci virus izbacuje u prvi plan mržnju...

p.s. - ovo ti je sve ukratko, jer se ovdje može još toga napisati...ali se nadam da si shvatio poantu onoga što sam ti želio objasniti

1.
The Undertaker wrote:
dr_gonzo wrote:

Ja sam o ovome već pisao u vidu komentara na sajtu, koliko se sećam Robert Karlajl nije pripadnik osoblja iz osiguranja zgrade, već neki šef u gradskoj čistoći. Takodje mi je smešno i to da nadju ujedenu ženu koja se ipak nije pretvorila u zombija i postave 0 (rečima: nijednog) vojnika da je čuva već se oslone na kompjuterski nadzor zgrade u koju može da svojom propusnicom neometano udje jedan čistač. Na skali od 1 do 10, ja bih ovaj film ocenio sa 3. I ovo je samo jedan od primera, mislim da je scenario prepun, ali bukvalno prepun gomilom rupa.
da ne tupim bezveze...

2) imun ne znači nezaražen, već da nećeš dobiti simptome neke bolesti (tifusarka mary je imala tifus, ali je bila imuna na njega)

3) pa nije dlaka u jajetu. bolnica "visokog" osiguranja i on bez problema uđe i izađe van. čak i ak je došao jedan, kaj onda i drugi i treći, itd... a nitko ne diže alarm (da ne spominjem nadzor kamerama...)

4) sad pričaš o stvarnom svijetu. u takvim filmovima roknu nuklearku ili imaju neki drugi plan. mislim, mogli su grad podijelit u sektore. tako da se lako jedan sektor isključi i uništi...

5) po tome bi on trebao mrziti svoju djecu. ako se ti sječaš u 28 dana kasnije zombiji uglavnom šetkaraju bezveze naokolo, a kad vide nekog - reagiraju. u ovom filmu djeluje kao da on njih lovi cijelo vrijeme

a kaj se tiče bub-a, to nije samo njegovo; u land of the dead glavni zombi pokušava natočit benzin svaki put kad čuje zvonce (valjda im se polako sjećanja vraćaju)

Dragonrage

Post by Dragonrage » 04 Jan 2008, 11:41

Moram priznati da se u nekim stvarima slažem sa Deimosom. Prvenstveno s ovim zadnjim...kako on uspijeva preživjeti i bombardiranje napalmom i onim smrtonosnim plinom, te kako je non stop na tragu svoje djece mi nije bilo jasno...i to kako ih je svaki put samo promatrao umjesto da ih je napao, jer je opće poznato da ljudi čim se zaraze odmah pobjesne i ne mogu se kontrolirati već napadaju sve što vide da se miče...to mi je nekako najviše smetalo, to što film ima "glavnog negativca"...ali inače mi je film ok...

Mislim da sam mu dao 3,5/5

la terza madre

Post by la terza madre » 04 Jan 2008, 12:35

kad ga pogledam cu vam znat rec svoje misljenje.
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun-1.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/aliencat.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun2.gif[/img]

Clayman

Post by Clayman » 04 Jan 2008, 12:39

Morao bih ga još jednom pogledati, dosta sam toga zaboravio. Ali koliko se sjećam OK mi je film, jedino mi se ne sviđa kako je do novog širenja zaraze došlo. To su prenaivno napravili.

la terza madre

Post by la terza madre » 04 Jan 2008, 17:27

Dragonrage wrote:Moram priznati da se u nekim stvarima slažem sa Deimosom. Prvenstveno s ovim zadnjim...kako on uspijeva preživjeti i bombardiranje napalmom i onim smrtonosnim plinom, te kako je non stop na tragu svoje djece mi nije bilo jasno...i to kako ih je svaki put samo promatrao umjesto da ih je napao, jer je opće poznato da ljudi čim se zaraze odmah pobjesne i ne mogu se kontrolirati već napadaju sve što vide da se miče...to mi je nekako najviše smetalo, to što film ima "glavnog negativca"...ali inače mi je film ok...

Mislim da sam mu dao 3,5/5
tako nesto i ja mislim...malo me kraj razocarao...nakraju je onaj mali ipak zarazio onog ili koji kurac...malo glupo :S
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun-1.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/aliencat.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun2.gif[/img]

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 09 Apr 2008, 01:45

Može li mi netko reći kako se zove ona stvar što svira na foršpanu za film...?

Nabavih soundtrack a nema te mjuze....a prejebena je...

- Charles Bukowski -

Studeni

Post by Studeni » 09 Apr 2008, 19:25

dr_gonzo wrote:Može li mi netko reći kako se zove ona stvar što svira na foršpanu za film...?

Nabavih soundtrack a nema te mjuze....a prejebena je...
MUSE --- Shrinking universe

na to misliš?
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,

Post Reply