Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jan 2007, 13:50

childs play 3 - lošije od prva dva, jedino dobro je kako ubiju Chuckyja nego kako on njih ubija.

A$H

Post by A$H » 10 Jan 2007, 14:36

The Comedy of Terrors - http://www.imdb.com/title/tt0056943/

Odlično,sa humorom kao Young Frankenstein 10 god. kasnije..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jan 2007, 16:49

seeds of Chucky - luda crna komedija, meni najbolja u serijalu. :wink: Najjača je ona scena kada Chucky drka na časopis Fangoria. :lol: A tek završetak.

pain_of_salvation

Post by pain_of_salvation » 10 Jan 2007, 17:03

pumpkinhead (1989)

lance henriksen rastura

undying

Post by undying » 10 Jan 2007, 20:01

Danas sam pogledao remake "Omen"-mogu reci da me ugodno iznenadio-dobar film! Da krenem sta mi se svidjelo: atmosfera u filmu mi je dobra, prica odavno nije pricana.. glumci jako dobri + jos kad sam vidio Kramera u ulozi svestenika riknuo sam od smijeha ali odlicno mu pod stare dane lezi uloga svastenika!!! Produkcijski nije puno nabudjen jel se redatelj skoncentrisao vise na pricu i sa te strane od mene ima veliki plus!!! Sad minusi - slab odabir djecaka, onaj iz prvog filma je 10 puta opakiji(izgledom)+ ona scena kad mali vozi biciklo je ukradena iz "Isijavanja" ali kad se uzme u obzir da je to redatelj namjerno uradio i nije nista skrivao, ne moze mu se uzeti kao nesto lose, ali ipak ja takve stvari ne volim.

+Mislim da sam negdje citao da je film dobio loshe kritike-jesam u pravu ili grijesim-zanima me kakve je kritike film dobio, pa eto ako neko zna volio bi da posalje..

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jan 2007, 20:50

Za imdbd - a jedna

I'm not one of these crazy people who go mental every time Hollywood remakes a movie. Such movies can be appropriate and interesting if they are brought into a contemporary setting or given a new political twist. But for every brilliant Dawn of the Dead there are a million pathetic Wicker Men or The Grudge. It's an easy, lucrative business practise but the shocking thing is how often directors screw it up when the template on how to make a good movie from the material is right there in front of them.

Let me begin with saying that The Omen 2006 is, hands down, one of the worst films I have even seen in my life. Simply saying this is an understatement, I left it feeling insulted, offended and angry. But I don't want to waste energy and word-space aptly describing how wretchedly incompetent the film is at absolutely everything so we'll leave it at that.

It's been over a decade since I saw the original, I was about 12 when I caught it on TV late one Saturday night. It would probably wouldn't scare me now but I was mildly freaked out by it then. With Richard Donner behind the camera you can rely on it being a strong movie regardless of the scares. Working from, more or less, the exact script, hack, nobody director John Moore hasn't got a rat-arsed clue and makes a mess of this from the very beginning.

Ditching the scope-widescreen photography of the original he shoots the film in plain old 1.85:1, which would be fine if he did something slightly artistic with it. But instead he gives us the blandest cinematography possible and it looks incredibly TV-movie-ish. Which is weird considering his cheap, Wal-Mart widescreen photography in Behind Enemy Lines and Flight of the Phoenix (another remake). Every single 'scare' he has up his sleeve is no more than an amateurish, simple-minded 'stinger' which you will ALWAYS see coming because they only 'work' when they are put into a scene of total silence. So whenever there is a sudden silence in the movie, prepare for the 'boo'.

I can't see any reason why any of the cast would appear in this drek other than the fat paycheck. Liev Schreiber sleepwalks his way through almost entirely monosyllabic role (or perhaps he's just a terrible actor) while surrounded by a bunch of equally stupid characters who deserve to die for being so foolish. All the slasher-movie elements are in place here eh? That's all it is.

Considering the material there was so much potential for so much more. How about some insight into the inner workings of heaven and hell? How about the tiniest bit of plot logic? Where's the atmosphere? But no! They chuck it all away because their imagination and creativity cannot stretch that far and serve up yet another bog-standard, run-of-the-mill crap-fest that will only appeal to brain-dead philistines.

Marco Beltrami's generic score (is this man capable of anything else?) is almost as bad Moore's direction (if you can call it that). Once again, here we have so much potential for a great score (Jerry Goldsmith knew this and won an Academy Award for the original), but you need talent to do this or care about the project instead of just being involved for the sake of food and heat. Nobody, NOBODY, from the director all the way down to the dolly grip, gave anything to this far inferior remake. It was a chore to make and a chore to sit through.

Of all the terrible remakes that have come and gone in recent years (it's frightening how many there are now) this one has to be the most pointless. How stupid do they think we are? Who on earth would fall for this crap? John Moore has insulted both God AND The Devil with this garbage.

I could give you 666 reasons why you shouldn't watch this movie. But I'm almost out of word-space.

FilmTV

Post by FilmTV » 10 Jan 2007, 20:52

undying wrote:Danas sam pogledao remake "Omen"-mogu reci da me ugodno iznenadio-dobar film! Da krenem sta mi se svidjelo: atmosfera u filmu mi je dobra, prica odavno nije pricana.. glumci jako dobri + jos kad sam vidio Kramera u ulozi svestenika riknuo sam od smijeha ali odlicno mu pod stare dane lezi uloga svastenika!!! Produkcijski nije puno nabudjen jel se redatelj skoncentrisao vise na pricu i sa te strane od mene ima veliki plus!!! Sad minusi - slab odabir djecaka, onaj iz prvog filma je 10 puta opakiji(izgledom)+ ona scena kad mali vozi biciklo je ukradena iz "Isijavanja" ali kad se uzme u obzir da je to redatelj namjerno uradio i nije nista skrivao, ne moze mu se uzeti kao nesto lose, ali ipak ja takve stvari ne volim.

+Mislim da sam negdje citao da je film dobio loshe kritike-jesam u pravu ili grijesim-zanima me kakve je kritike film dobio, pa eto ako neko zna volio bi da posalje..
Meni je osobno film bio općenito loš u svakom pogledu a nije ni čudo pošto se radi o remakeu tako utjecajnog filma. Najviše me ubio u pojam mulac koji djeluje razočarano i kao da se dosađuje a ne jezovito kao što bi trebao.

Evo nekoliko kritika, s nekima se definitivno ne slažem, pogotovo sa BBC-om koji tvrdi da je ovo bolje od originala.

Rolling Stone - Not since Gus Van Sant inexplicably directed a shot-by-shot remake of Hitchcock's Psycho has a thriller been copied with so little point or impact.

Variety - ...pic is deficient on a few levels. Shot principally in Prague theoretically to keep costs down, the production in places betrays a low-budget look. Also, the final act lacks the pacing, punch and suspense of the original -- or maybe they just don't breed Rottweilers like they used so.

BBC - These days, spooky children are as integral to movies as popcorn, so John Moore's remake - while arguably better than its source - can't help but feel a bit stale.

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 10 Jan 2007, 21:33

Ja neću reći da mi je film bio ne znam kako loš, jednostavno je dosadan. Nema skoro nikakve rezlike u radnji s originalom (u čemu je onda uopće bit remake-a), + što su glumci duplo neuvjerljiviji. Ako želiš dobar remake, pogledaj Dawn of the dead ili Hills have eyes.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

undying

Post by undying » 10 Jan 2007, 21:33

FilmTV wrote:
undying wrote:Danas sam pogledao remake "Omen"-mogu reci da me ugodno iznenadio-dobar film! Da krenem sta mi se svidjelo: atmosfera u filmu mi je dobra, prica odavno nije pricana.. glumci jako dobri + jos kad sam vidio Kramera u ulozi svestenika riknuo sam od smijeha ali odlicno mu pod stare dane lezi uloga svastenika!!! Produkcijski nije puno nabudjen jel se redatelj skoncentrisao vise na pricu i sa te strane od mene ima veliki plus!!! Sad minusi - slab odabir djecaka, onaj iz prvog filma je 10 puta opakiji(izgledom)+ ona scena kad mali vozi biciklo je ukradena iz "Isijavanja" ali kad se uzme u obzir da je to redatelj namjerno uradio i nije nista skrivao, ne moze mu se uzeti kao nesto lose, ali ipak ja takve stvari ne volim.

Meni je osobno film bio općenito loš u svakom pogledu a nije ni čudo pošto se radi o remakeu tako utjecajnog filma. Najviše me ubio u pojam mulac koji djeluje razočarano i kao da se dosađuje a ne jezovito kao što bi trebao.

Evo nekoliko kritika, s nekima se definitivno ne slažem, pogotovo sa BBC-om koji tvrdi da je ovo bolje od originala.

Rolling Stone - Not since Gus Van Sant inexplicably directed a shot-by-shot remake of Hitchcock's Psycho has a thriller been copied with so little point or impact.

Variety - ...pic is deficient on a few levels. Shot principally in Prague theoretically to keep costs down, the production in places betrays a low-budget look. Also, the final act lacks the pacing, punch and suspense of the original -- or maybe they just don't breed Rottweilers like they used so.

BBC - These days, spooky children are as integral to movies as popcorn, so John Moore's remake - while arguably better than its source - can't help but feel a bit stale.
1. Prijatelju de mi to prevedi ako ti nije smor-nesto natucam ali nije to to..

2. Gore si rekao "Omen stari utjecajan film" je, slazem se sa tobom 100%, bas mi je palo na um sta da je ovo prvi Omen koji je napravljen, da ne postoji stari film.. Mislim da bi ovo bio hit film-neko moje razmisljanje mozda je krivo-pojma nemam??? +Mislim da je reditelj pogrijesio sto je Omen stavio u sadasnjost-ne valja mi to nikako!!!
Last edited by undying on 10 Jan 2007, 21:56, edited 1 time in total.

undying

Post by undying » 10 Jan 2007, 21:36

Zombiemachine wrote:Ja neću reći da mi je film bio ne znam kako loš, jednostavno je dosadan. Nema skoro nikakve rezlike u radnji s originalom (u čemu je onda uopće bit remake-a), + što su glumci duplo neuvjerljiviji. Ako želiš dobar remake, pogledaj Dawn of the dead ili Hills have eyes.
Nisam ja fan zombija-pogotovo ne Romerovih western fazona-ok, postujem ko voli-ja ne.

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Jan 2007, 17:08

Videodrome - bizaran, bolestan, nadrealan, neobičan, perverzan, odličan. A James woods je tako odličan da mu opraštam što se prodao za 1000 $ samo da bi jebao opsjednutu curu i povraćao po svećeniku. Ali da me netko pita koji je smisao filma, ne bi znao pošto nisam ništa shvatio.

undying

Post by undying » 11 Jan 2007, 17:22

john_constantine wrote:Videodrome - bizaran, bolestan, nadrealan, neobičan, perverzan, odličan. A James woods je tako odličan da mu opraštam što se prodao za 1000 $ samo da bi jebao opsjednutu curu i povraćao po svećeniku. Ali da me netko pita koji je smisao filma, ne bi znao pošto nisam ništa shvatio.
Bit je STVARNOST!!! Sve sto si vidio u filmu je STVARNOST!!! Ljudima polako ali sigurno izmicu stvari iz ruku.. Film ispred svog vremena-danas taj film mnoge stvari objasnjava!!! 8)

pain_of_salvation

Post by pain_of_salvation » 11 Jan 2007, 18:18

john_constantine wrote:Videodrome - bizaran, bolestan, nadrealan, neobičan, perverzan, odličan. A James woods je tako odličan da mu opraštam što se prodao za 1000 $ samo da bi jebao opsjednutu curu i povraćao po svećeniku. Ali da me netko pita koji je smisao filma, ne bi znao pošto nisam ništa shvatio.
film je u neku ruku kritika suvremene američke TV stvarnosti, dakle, ljudi koji non stop vise pred televizijama i žele jače, više i bolje.... i to dolazi do te granice da netko mora početi prikazivati snuff filmove, da bi održao gledanost.... ovo je čisto definiranje američke schizomanie i opsjednutosti tv programom, sve dok ih televizija jednoga dana ne "pojede" toliko da počnu živjeti nju i zatim ubijati sve oko sebe (tj. uglavnom kriviti sve oko sebe za njihov nestanak života).... tako bi to otprilike trebalo biti....

Betmen

Post by Betmen » 11 Jan 2007, 22:45

Phantasm 1979

Stephen Kings Desperation

Nisu dosadni :)

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Jan 2007, 22:57

u, desperation. Moram jednom to pogledati, imam ga...

E, zahvaljujem na tekstovima, vas dvojica. :wink: imao sam zasada samo ideju da film potiče na nasilje, gledanje televizije i takvo što.

Post Reply