Koji tip ubice u slasher filmu vas plasi?

Razgovori ugodni o horor temama
Unreal

Post by Unreal » 05 Feb 2008, 18:43

filmophil wrote:
Freddy wrote:
Freddy wrote:neznam baš za halloween...ne valja mi opčenito uopče film
i naravno...freddy ima puno veči status od halloween i svih ostalih filmova...naravno sa Evil Deadom .
veći status od halloweena? to možda među djecom jer je freddy iskomercijaliziran kolko god je to moguće...a komercijalizirali su ga baš zbog toga što ne djeluje tako opasno kao myers i jason...i zato halloween i friday the 13th uživaju veći ugled među horor fanovima...na freddya se ljudi osvrću više zbog komičnosti nego zbog toga što je on nekakav opasan lik...naravno, halloween i friday the 13th računam samo one prve dijelove jer ovo poslije je čisto smeče...eh da, nisam ja rekao da nightmare on elm st nije horor ali JA ga nisam tako vidio jer sam se smijao svakoj pojavi freddya i film mi je bio fora al ništa više od toga...evil dead je druga priča jer je građen oko lika koji bi trebao biti humorističan i upravo to se postiglo...freddy je rađen na istu šemu kao i michael i jason al to mu nije uspjelo, dijelom zbog toga što za razliku od ostalih slasher psihopata on (previše) priča...
ja mislim da freddy ne bi bio toliko komicno prihvacen da nije bilo nastavaka,u orginalu je meni jos strasan i dan danas :wink: . istina da su nastavci izgleda vise ciljali na mladu publiku pa su humoristicni,ali meni su puno zabavniji covjece od dosadnog halloween serijala. jos ideja da freddy prica ga je ucinila po meni orginalnijim,karizmaticnijim i zabavnijim nego druge slasher manijake u to doba.

Boby

Post by Boby » 05 Feb 2008, 20:39

Unreal wrote:
filmophil wrote:
Freddy wrote: i naravno...freddy ima puno veči status od halloween i svih ostalih filmova...naravno sa Evil Deadom .
veći status od halloweena? to možda među djecom jer je freddy iskomercijaliziran kolko god je to moguće...a komercijalizirali su ga baš zbog toga što ne djeluje tako opasno kao myers i jason...i zato halloween i friday the 13th uživaju veći ugled među horor fanovima...na freddya se ljudi osvrću više zbog komičnosti nego zbog toga što je on nekakav opasan lik...naravno, halloween i friday the 13th računam samo one prve dijelove jer ovo poslije je čisto smeče...eh da, nisam ja rekao da nightmare on elm st nije horor ali JA ga nisam tako vidio jer sam se smijao svakoj pojavi freddya i film mi je bio fora al ništa više od toga...evil dead je druga priča jer je građen oko lika koji bi trebao biti humorističan i upravo to se postiglo...freddy je rađen na istu šemu kao i michael i jason al to mu nije uspjelo, dijelom zbog toga što za razliku od ostalih slasher psihopata on (previše) priča...
ja mislim da freddy ne bi bio toliko komicno prihvacen da nije bilo nastavaka,u orginalu je meni jos strasan i dan danas :wink: . istina da su nastavci izgleda vise ciljali na mladu publiku pa su humoristicni,ali meni su puno zabavniji covjece od dosadnog halloween serijala. jos ideja da freddy prica ga je ucinila po meni orginalnijim,karizmaticnijim i zabavnijim nego druge slasher manijake u to doba.
Ma i u jedinici je komičan htio on to ili ne. Sam sebi reže prste i tome se smije, i tu je vragolast s jezikom... Ima toga još al se nemrem sjetiti jer ima već par godina da nisam gledao film.
A ne bih se složio sa filmophilom da je sve smeće u Halloween serijalu nakon prvih djelova. Meni je H2O bolja i od dvojke i jedan je od najbolji slashera 90-tih. Film ima toliko detalja koji se referiraju na orginal kao i na korjene cijelog slasher žanra da ih oni koji film samo jednom gledaju ne mogu niti primjetiti

Freddy

Post by Freddy » 05 Feb 2008, 21:37

filmophil wrote:
Freddy wrote:
Freddy wrote:neznam baš za halloween...ne valja mi opčenito uopče film
i naravno...freddy ima puno veči status od halloween i svih ostalih filmova...naravno sa Evil Deadom .
:pointlaugh: :pointlaugh: :klapklap: nemoj me nasmijavat
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

filmofil

Post by filmofil » 05 Feb 2008, 21:38

Freddy wrote:
filmophil wrote:
Freddy wrote: i naravno...freddy ima puno veči status od halloween i svih ostalih filmova...naravno sa Evil Deadom .
dobro...vidim da si ti njegov veliki fan :lol:
nema smisla tebi objašnjavat neke stvari... :P
This is the Zodiac speaking.

Freddy

Post by Freddy » 05 Feb 2008, 21:45

filmophil wrote:
Freddy wrote:
filmophil wrote: veći status od halloweena? to možda među djecom jer je freddy iskomercijaliziran kolko god je to moguće...a komercijalizirali su ga baš zbog toga što ne djeluje tako opasno kao myers i jason...i zato halloween i friday the 13th uživaju veći ugled među horor fanovima...na freddya se ljudi osvrću više zbog komičnosti nego zbog toga što je on nekakav opasan lik...naravno, halloween i friday the 13th računam samo one prve dijelove jer ovo poslije je čisto smeče...eh da, nisam ja rekao da nightmare on elm st nije horor ali JA ga nisam tako vidio jer sam se smijao svakoj pojavi freddya i film mi je bio fora al ništa više od toga...evil dead je druga priča jer je građen oko lika koji bi trebao biti humorističan i upravo to se postiglo...freddy je rađen na istu šemu kao i michael i jason al to mu nije uspjelo, dijelom zbog toga što za razliku od ostalih slasher psihopata on (previše) priča...
dobro...vidim da si ti njegov veliki fan :lol:
nema smisla tebi objašnjavat neke stvari... :P
ma objašnjav mi kolko očeš....nema veze jel sam ja njegov veliki fan...poštujem i Jasona i Myersa....freddy je zanimljiviji lik,spretniji,pametniji, i naravno...nešto što su ljudi uvjek željeli..priča...ima crni humor...naravno da su strašniji Jason i Myers...ali po meni samo zato kaj ne pričaju...i hodaju ko zombiji uokolo....i naravno Nightmare serijal je puno maštovitiji......po tebi je da Jason I myers imaju veči ugled među horor fanovima....ali ja tvrdima da nema...dao bih svoju ruku za to....99% sam siguran u to....i opet ponavljam nije zbog toga kaj sam veliki fan freddya več jednostavno mislim da je tako...siguran sam

Unreal

Post by Unreal » 05 Feb 2008, 21:52

ma ne treba se oko ovoga toliko svađati,ipak stvar ukusa. neki vole šutljive hladnokrvne ubojce,dok neki vole brbljave sa više luđakog ponašanja.

filmofil

Post by filmofil » 05 Feb 2008, 21:55

freddy pametniji? :lol: :lol:
freddy vs jason je dovoljan argument protiv te tvoje tvrdnje...kako je tamo ispao naivan :lol:
za jasona nema sumnje da je glup i tu se nema šta pričati...ali nebi rekao da je freddy pametniji od michaela...ustvari siguran sam da nije...ako oćeš baš primjer njegove pameti uzet ću onaj iz halloween 7/8 kad je zamjenio policajca za sebe...znam da je to smiješno ali mi je prvo palo na pamet sada :D
This is the Zodiac speaking.

Freddy

Post by Freddy » 05 Feb 2008, 21:55

Unreal wrote:ma ne treba se oko ovoga toliko svađati,ipak stvar ukusa. neki vole šutljive hladnokrvne ubojce,dok neki vole brbljave sa više luđakog ponašanja.
,ma nije svađa,prepiranje :wink:

Unreal

Post by Unreal » 05 Feb 2008, 22:09

filmophil wrote:freddy pametniji? :lol: :lol:
freddy vs jason je dovoljan argument protiv te tvoje tvrdnje...kako je tamo ispao naivan :lol:
za jasona nema sumnje da je glup i tu se nema šta pričati...ali nebi rekao da je freddy pametniji od michaela...ustvari siguran sam da nije...ako oćeš baš primjer njegove pameti uzet ću onaj iz halloween 7/8 kad je zamjenio policajca za sebe...znam da je to smiješno ali mi je prvo palo na pamet sada :D
bom ni on nije neki pametnjakovič po meni. umjesto da si odmah ubije sestru dok ima vremena on ubije cjelu bolnicu i njene prijateljice umjesto nje i fali mu samo jedan ubrzani korak da je uhvati u liftu,no umjesto toga nastavlja sporo hodat(mogao je barem u tom trenutku uključit mozak i prestati glumiti zombija da uhvati sestru).u petici me još ubila njegova idiotarija da vozi curu umjesto da je ubije dok ima priliku,da ne govorim još o sceni kada se rasplako pred djevojčicom. :lol: nijedan lik u slasher filmu nije previše pametan,ali priznam da je michael među štreberima(još od prvog filma kada je pobjegao pametno iz ludnice tako da je oslobodio ostale pacvijente):wink:

Freddy

Post by Freddy » 05 Feb 2008, 22:24

filmophil wrote:freddy pametniji? :lol: :lol:
vidi se kak je pobjedio Jason u tom filmu...pomoču one trebe..to je malo smješno...mislim nije pobjedio...ipak je namignuo freedy ali tak je ispalo.....uvjek i uvjek če biti svi korak iza freddya

undying

Post by undying » 05 Feb 2008, 23:16

filmophil

ne vrijedi se sa djecakom raspravljati - slazem se sa tobom u vecini stvari..

Freddy

Post by Freddy » 05 Feb 2008, 23:19

undying wrote:filmophil

ne vrijedi se sa djecakom raspravljati - slazem se sa tobom u vecini stvari..
dječak :lol: :lol: ,puknut ču od smijeha..nisam dječak...odavno sam prerasto to razdoblje

Wendigo

Post by Wendigo » 05 Feb 2008, 23:36

Unreal wrote:ma ne treba se oko ovoga toliko svađati,ipak stvar ukusa. neki vole šutljive hladnokrvne ubojce,dok neki vole brbljave sa više luđakog ponašanja.

ja volim i jedne i druge. :lol:

Knatchbull

Post by Knatchbull » 06 Feb 2008, 01:01

mene recimo Myers uopće ne plaši. on dođe, zakolje i gotovo. niti ga vidiš, niti ga čuješ niti ga očekuješ tako da jednostavno nemaš vremena za strah, eventualno za paniku par sekundi prije smrti dok Freddy više igra igrice, straši te u snu, prijeti ti onime čega se najviše bojiš, pusti te da bježiš iako znaš da nemaš šansi i onda te brutalno ugasi 8)
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Scarface

Post by Scarface » 06 Feb 2008, 01:04

Definitvno su mi strašniji tihi, hladnokrvni i mukli ubojice od "brbljavih", ali svi su na svoj način strašni, Freddy pogotovo jer ima adut da može ubijat u snu, i to je u biti njegova glavna odlika, nikakav crni humor ili nastranost, najviše ga čini strašnin činjenica da on ubija u onim trenucima kad misliš da si najsigurniji, van realnosti.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Post Reply