28 Weeks Later (nastavak 28 days later)
-
Unreal
-
jasa
- HorrorHR
- Site Admin
- elrania
meni taj film nije bio bas nesto posebno
nije los, ali ga nisam bas previse dozivila
ima djelova koji su mi bili izuzetno zamorni i nije mi nista tjeralo da budem vezala za ekran tokom gledanja
nekim poznanicima je jedan od favorita sto se horror zanra tice i treba ga pogledati, no osobno, da dodem u priliku gledati ga po drugi put, galantno bih ga preskocila
mozda mi se nastavak vise svidi :-/
nije los, ali ga nisam bas previse dozivila
ima djelova koji su mi bili izuzetno zamorni i nije mi nista tjeralo da budem vezala za ekran tokom gledanja
nekim poznanicima je jedan od favorita sto se horror zanra tice i treba ga pogledati, no osobno, da dodem u priliku gledati ga po drugi put, galantno bih ga preskocila
mozda mi se nastavak vise svidi :-/
- john_constantine
hm, kao i saw, 28 days later uopće ne smatram zombijevskim filmom.
Očekivao sam puno od njega, i razočarao se, ima tu par dobrih scena, ali traljavo napravljeno. Ako ne možeš prikazati nasilje, onda nemoj niti snimati. A zombiji su totalno razočaranje. Ipak sam kao klinac gledao romeove filmove, i više volim raspadnuta trupla za uništavanja ili za zabavu, a ovo je pak više postapokalipstična drama nego horor.
Michel puši karu.
- elrania
-
FilmTV
Kao da si opisao neki indie film gdje valjda 10 sekundi. Traljavo napravljeno? Nipošto.john_constantine wrote:ima tu par dobrih scena, ali traljavo napravljeno.
Šta bi ovo trebalo značiti? Ti si očekivao X količinu nasilja pa pošto je nema onda film nije vrijedan snimanjajohn_constantine wrote:Ako ne možeš prikazati nasilje, onda nemoj niti snimati.
Nasilja ima DALEKO više nego u nekim drugim filmovima istog žanra. Za razliku od starih zombija koji se samo gegaju i možeš ih bez problema izbjegavati šepajući krečući se 20 metara na sat, ovdje je situacija bitno drugačija. Ovdje ti samo jedan može sjebati cjelokupni koncept preživljavanja za 10 ljudi.
Nitko nije ni rekao da film nema više dubine nego standardni horror proljev za tinejdžersko američko društvo, tvoj je problem što si očekivao nešto drugo.john_constantine wrote:ovo je pak više postapokalipstična drama nego horor.
Zajebano je to kada ljudi nešto očekuju, onda im to ne drži vodu i zato je film govno. Da su očekivali nešto drugo film bi bio dobar iako je možda sranje. Treba imati manje predrasuda i očekivanja i pokušati film gledati film objektivno, kako ga je redatelj zamislio a ne kako si ti mislio da je trebao biti.
-
Unreal
-
Black Stena
- john_constantine
FilmTV wrote:Kao da si opisao neki indie film gdje valjda 10 sekundi. Traljavo napravljeno? Nipošto.john_constantine wrote:ima tu par dobrih scena, ali traljavo napravljeno.
Šta bi ovo trebalo značiti? Ti si očekivao X količinu nasilja pa pošto je nema onda film nije vrijedan snimanjajohn_constantine wrote:Ako ne možeš prikazati nasilje, onda nemoj niti snimati.
Nasilja ima DALEKO više nego u nekim drugim filmovima istog žanra. Za razliku od starih zombija koji se samo gegaju i možeš ih bez problema izbjegavati šepajući krečući se 20 metara na sat, ovdje je situacija bitno drugačija. Ovdje ti samo jedan može sjebati cjelokupni koncept preživljavanja za 10 ljudi.
Nitko nije ni rekao da film nema više dubine nego standardni horror proljev za tinejdžersko američko društvo, tvoj je problem što si očekivao nešto drugo.john_constantine wrote:ovo je pak više postapokalipstična drama nego horor.
Zajebano je to kada ljudi nešto očekuju, onda im to ne drži vodu i zato je film govno. Da su očekivali nešto drugo film bi bio dobar iako je možda sranje. Treba imati manje predrasuda i očekivanja i pokušati film gledati film objektivno, kako ga je redatelj zamislio a ne kako si ti mislio da je trebao biti.
1.pa recimo kod scene kada zaraženi majmun ugrize onu aktivisticu, zapravo se ne vidi baš previše bogznašto. Prebrza akcija, mračna slika i kamera. A isto tako i za scenom kada ona cura raskomada svog prijatelja.
2.He, pa da mi je važno nasilje, onda bi mi hostel bio odličan film. Pa mislim, meni je bezveze scena kada nekome odrube glavu, a to ne prikažu. A ionako je uz zombijevske filmove uvijek vezano nasilje, naročito pri njihovom komadanju i takvih stvari.
3.He, pa nisam niti rekao da je film sranje, samo mi se jednostavno nije dopao. Od redatelja mi je zabavan njegov prvijenac shallow grave. a probati ću filmu opet dati priliku, ipak je scena bijega od zapaljenog čovjeka bila prejebena.
Michel puši karu.
- dr_gonzo
U "28 Days Later" ne radi se o zombijima nego o 'zaraženima' koje može jedan metak u prsa zaustaviti znači nije kao kod zombija da ih tek metak u glavu može zaustaviti (ponekad ni to - ROTLD enybody)...john_constantine wrote:hm, kao i saw, 28 days later uopće ne smatram zombijevskim filmom.Očekivao sam puno od njega, i razočarao se, ima tu par dobrih scena, ali traljavo napravljeno. Ako ne možeš prikazati nasilje, onda nemoj niti snimati. A zombiji su totalno razočaranje. Ipak sam kao klinac gledao romeove filmove, i više volim raspadnuta trupla za uništavanja ili za zabavu, a ovo je pak više postapokalipstična drama nego horor.
Film je napravljen ponajviše kao posveta Romerovim zombijima (što je Doyle mnogo puta napomenuo), ali ga je opet napravio na svoj štih (neki djelovi filma mi bacaju na "Warning Sign" ) i prezentirao klaustrofobično postapokaliptični osječaj koji se proteže cijelim filmom... jedino što mi se nije svidjelo onaj kraj koji su prekrojili za Amere...
Odličan ugođaj, odličan početak, odlična glazba i odlični glavni glumci....
p.s. - Doyleovi zaraženi su opasniji od Romerovih zombija, jer samo jedna kap njihove krvi ako padne u oči ili u usta ti postaješ jedan od njih (a taj virus prouzrokuje krvarenje iz očiji i povraćaju krv), a bogme moraš biti i sprinter da bi im pobjegao...
p.s. - gledajući film već mi je pala na pamet misao koja je vrsta virusa zahvatila 'zarežene'
- bjesnilo - nasilje, bezrazložno ubijanje nezaraženih (tipični su znaci te bolesti u najrazvijenijem obliku)
- žuta groznica - (bolovi, mučnina, povraćanje tamne krvi...)
- Ebola virus - (krvave oči, krvarenje...)
Eto, zamišljam to tako kao neki novi virus koji je evoluirao kombinacijom ta tri gore...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -