Vampiri ili zombiji

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply

Koja su vam bića bolja?

Poll ended at 19 Dec 2007, 08:21

Vampir
15
56%
Zombiji
12
44%

Total votes: 27

dodo

Post by dodo » 17 Dec 2007, 12:22

FilmTV wrote:
dr_gonzo wrote:Zombiji definitivno...tek onda vukodlaci...a onda vampiri 8)
FilmTV wrote:Zombiji, pogotovo "rage generacija" iz 28 Days Later. Dan, noć - nema bjega ;)
@FilmTV - to nisu zombiji nego samo zaraženi ljudi koji se lako mogu ubiti :mrgreen:
Tu se mišljenja razlikuju općenito, ja ih zovem "brzim zombijima" jer su u načelu ista stvar - live undead.

Ali ako idemo pak tim putem, onda mijenjam glas za vampire, spori zombiji su zanimljivi i strašni koliko i prhut :lol:
Kako nisu zombiji to mi izgleda smješno to je nova generacija zombija baš onako kako je film tv rekao a neki ih još zovu zomboloidi pa i vampiri se mjenjaju isto tako u filmovima pa ih nazivamo isto vampirima a ne nekim drugim imenima

metallicat

Post by metallicat » 17 Dec 2007, 17:56

vampiri. nekako su mi sočniji više.
Image

marcato

Post by marcato » 17 Dec 2007, 19:19

Zombi......aha.........Sto se mene tice meni je Romerov Night of The Living Dead jedan od najboljih horror-a uopce...........Romero je tu u ultra niskobudjetnom produktu napravio jedno remek dijelo doticajuci se teme rasizma i politike i klasifikacije u ljudima.............sto se kasnije "debelo" odrazilo u njegovom Dawn of The dead filmu iz 77.

meni su u tom filmu jezivi zombiji bas zato sto su tromavi i spori, i na kraju s tim njihovim tempom, uhvate zrtvu koja je od njih superiornia u pokretu i ostalim stvarim itd.A da ne govorim sta su u Romerovom filmu zombije glumili lokalni stanovnici.......i to vrlo uspjesno.........

Zombiji su na svoj nacin obiljezili horror filmsku industriju...........pocevsi tamo od velicanstvenog White Zombie iz 1932... itd.
Tu moram spomenuti po meni dva velika Zombie filma a to su The Living Dead at Manchester Morgue iz (1974) i Zombi 2 iz 1979 od Fulci-ja. Zombie,fala bogu,jednostavno imaju svoj "respekt" u horror filmskoj industriji.

A sto se tice Vampira i same tematike o njima.......he he.....to je posebna prica,To je ultra velik pojam....to je nesto nadivnije sta se dogodilo u filmskoj idustriji...uopce.

Zato mozda mrvicu dajem glas vise za vampire.....jer sam jednostavno uzivao u tim filmovima i njihovoj atmosferi otkad znam za sebe.......Od briljantnog Vampyr-a Carl Theodor Dreyer-a iz 1932 pa sve do danas (?).....

Mshai

Post by Mshai » 17 Dec 2007, 19:23

Vampiri naravno. :wink:
[url=http://imageshack.us][img]http://img513.imageshack.us/img513/8495/sigbaza02za1.jpg[/img][/url]

pure_evil

Post by pure_evil » 17 Dec 2007, 19:46

zombiji

jasa

Post by jasa » 17 Dec 2007, 21:20

Iako su vampiri maestralni i bez njih je horor nepojmljiv, dajem prednost zombijima! Vjerojatno bi mišljenje bilo drugačije, da se nisu pojavili filmovi sa rage zombijima koji trče, kidaju... I spori su zabavni, ali brzi stvore pravu napetost i osjećaj krizzzze.

Mshai

Post by Mshai » 17 Dec 2007, 22:51

jasa wrote:Iako su vampiri maestralni i bez njih je horor nepojmljiv, dajem prednost zombijima! Vjerojatno bi mišljenje bilo drugačije, da se nisu pojavili filmovi sa rage zombijima koji trče, kidaju... I spori su zabavni, ali brzi stvore pravu napetost i osjećaj krizzzze.
To je istina - rage zombiji stvarno znaju stvorit napetost. Trce, skacu, penju se, vriste... brrrrr. 8)
[url=http://imageshack.us][img]http://img513.imageshack.us/img513/8495/sigbaza02za1.jpg[/img][/url]

The Undertaker

Post by The Undertaker » 18 Dec 2007, 14:43

jasa wrote:Iako su vampiri maestralni i bez njih je horor nepojmljiv, dajem prednost zombijima! Vjerojatno bi mišljenje bilo drugačije, da se nisu pojavili filmovi sa rage zombijima koji trče, kidaju... I spori su zabavni, ali brzi stvore pravu napetost i osjećaj krizzzze.
word!
None off you all seem to understand.
I'm not locked in here with you,
you're locked in here with me!

Freddy

Post by Freddy » 18 Dec 2007, 16:25

vidima da su tu negdje...ali me i zanima ...kad bi bila anketa ko je jači vampiri ili zombiji...vampiri definitivno
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

elrania

Post by elrania » 18 Dec 2007, 17:29

zombiji su mi najdraza filmska cudovista i rade cu pogledat neki film s njima, nego s vampirima, ali ako uzimam u obzir cijeli imiđ vampira koji postoji kroz povijest, ne koncentrirajuci se samo na filmove, onda definitivno glasam za njih
predivna mi je ta gracioznost, poeticnost... dok su zombiji pak prezestoki i prezabavni
ali, vampiri it is

jasa

Post by jasa » 18 Dec 2007, 18:51

Freddy wrote:vidima da su tu negdje...ali me i zanima ...kad bi bila anketa ko je jaèi vampiri ili zombiji...vampiri definitivno
Ne bih ja to tako posmatrao! Zombiji rijetko napadaju sami, grupa zombija bi rastrgala i najjaceg vampira! Dok su vampiri uvijek u malim grupama ili hordama te se ne bi snašli protiv nekoliko stotina razjarenika!

Boby

Post by Boby » 18 Dec 2007, 18:57

jasa wrote:
Freddy wrote:vidima da su tu negdje...ali me i zanima ...kad bi bila anketa ko je jači vampiri ili zombiji...vampiri definitivno
Ne bih ja to tako posmatrao! Zombiji rijetko napadaju sami, grupa zombija bi rastrgala i najjaceg vampira! Dok su vampiri uvijek u malim grupama ili hordama te se ne bi snašli protiv nekoliko stotina razjarenika!
A dajte; otišli ste predaleko. Pa vampira ima na tisuće vrsta; pogledal sam stotinjak filmova o vampirima i to ne predstavlja ni 1% ukupnog broja filmova o vampirima; da ne govorim o knjigama i narodnoj predaji. U knjigama Anne Rice pojedini vampiri su doslovno neuništivi dok u nekim filmovima o Drakuli je dovoljan samo križ da ga se uništi

Scarface

Post by Scarface » 18 Dec 2007, 20:59

jasa wrote:
Freddy wrote:vidima da su tu negdje...ali me i zanima ...kad bi bila anketa ko je jači vampiri ili zombiji...vampiri definitivno

Ma daj, Kako ti je Boby reka, vampira ima masu vrsta, ali onaj prototip vampira ima nadljusku snagu i ne može mu ništa ni tisuću zombija odjednom jer će se ili pretvorit u šišmiša i izmaknit im pa ih u naletima sve pobit ili će ih jednostavno sve izmasakrirat. Mislin, ovo izgleda ka neko dječje prepiranje "ko je jači" ali ne možemo opet valjat gluposti, zombiji vampirima jednostavno u nijednoj stvari, u nijednom mediju nisu ni do kolina. I to vridi i za rage zombije.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

jasa

Post by jasa » 18 Dec 2007, 21:30

U redu to, ali da bi ih pobio, mora se barem za trenutak pretvoriti u ljudski oblik, a to je dovoljno da se izgubi u masi krvoločnih gadova ( ni neuništiv vampir ne može funkcionirati ako nema ruku, glave i ostalih dijelova tijela, osim ako ne izrastu iz svakog ostatak pa će to umnogostručiti broj heheh :lol: ), ehheheh, šalim se ja, nema smisla ova rasprava o tome ko je jači!

The Undertaker

Post by The Undertaker » 18 Dec 2007, 21:41

Ja mislim da bi u toj borbi vampir ispao cava i pobegao u vidu slepog miša :lol:
None off you all seem to understand.
I'm not locked in here with you,
you're locked in here with me!

Post Reply