Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Michel

LISTA NAJBOLJIH

Post by Michel » 06 Sep 2024, 22:26

Image

Non si sevizia un paperino (1972) - prvi put sam ga gledao prije 11 godina u sklopu zimskog specijala. Meni se jako svidio sa dosta uznemirujućih scena. Radnja se dešava u malom gradiću u kojem ubrzo budu ubijana djeca, a ubojica je na slobodi. Fulci nas cijelo vrijeme navodi na krivi trag. Sviđa mi se što nasilje prikazuje direktno kao i ona stvarno uznemirujuća scena
SpoilerShow
kad onu zgodnu žensku četiri tipa pretuku s lancima te prikažu direktno lupanje lancima, masnice, krv... Baš mi je bilo žao, a nije bila ubojica već svećenik.
gledao sam dub pa me malo sad odvratilo ali ok pregrizao sam jezik (ne doslovno hehe) i stisnuo zube (doslovno hehe). I kraj mi je i dalje urnebesno smiješan, ali nekako ga cijenim sad. Taj pad pa udarci :zubifale: 7.4/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - danas se smatra najboljim Fulchievim filmom i značajnim giallo filmom. Nema prepoznatljivost kao neki drugi njegovi naslovi, ali utjecaj je solidan. A+, A, +B, B, C+, C
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

John_Ryder

Re: LISTA NAJBOLJIH

Post by John_Ryder » 06 Sep 2024, 23:22

Michel wrote:
06 Sep 2024, 22:26
Image

Non si sevizia un paperino (1972) - prvi put sam ga gledao prije 11 godina u sklopu zimskog specijala. Meni se jako svidio sa dosta uznemirujućih scena. Radnja se dešava u malom gradiću u kojem ubrzo budu ubijana djeca, a ubojica je na slobodi. Fulci nas cijelo vrijeme navodi na krivi trag. Sviđa mi se što nasilje prikazuje direktno kao i ona stvarno uznemirujuća scena
SpoilerShow
kad onu zgodnu žensku četiri tipa pretuku s lancima te prikažu direktno lupanje lancima, masnice, krv... Baš mi je bilo žao, a nije bila ubojica već svećenik.
gledao sam dub pa me malo sad odvratilo ali ok pregrizao sam jezik (ne doslovno hehe) i stisnuo zube (doslovno hehe). I kraj mi je i dalje urnebesno smiješan, ali nekako ga cijenim sad. Taj pad pa udarci :zubifale: 7.4/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - danas se smatra najboljim Fulchievim filmom i značajnim giallo filmom. Nema prepoznatljivost kao neki drugi njegovi naslovi, ali utjecaj je solidan. A+, A, +B, B, C+, C
"hehe, hehe"....koji cringe majko mila...
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

maddjuro

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by maddjuro » 10 Sep 2024, 20:12

Beetlejuice Beetlejuice - film nije loš, ali nije mi bio dobar kao jedinica. "zagrobni" život ljepo izgleda; sviđaju mi se praktični efekti. Sama priča je ok ima nekih uistinu nepotrebnih likova; ali bilo je ljepo viditi orginalne glumce u ulogama koje su imali prije 30ak godina. Ok za pogledati ako ste ljubitelj prvoga dijela..
I may be an idiot, but i am no fool.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 10 Sep 2024, 21:11

maddjuro wrote:
10 Sep 2024, 20:12
Beetlejuice Beetlejuice - film nije loš, ali nije mi bio dobar kao jedinica. "zagrobni" život ljepo izgleda; sviđaju mi se praktični efekti. Sama priča je ok ima nekih uistinu nepotrebnih likova; ali bilo je ljepo viditi orginalne glumce u ulogama koje su imali prije 30ak godina. Ok za pogledati ako ste ljubitelj prvoga dijela..
tebe rijetko šta impresionira

Image
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Sep 2024, 23:34

John_Ryder wrote:
10 Sep 2024, 21:11
maddjuro wrote:
https://9gag.com/gag/aBdpKnA

John_Ryder

Post by John_Ryder » 11 Sep 2024, 08:15

maddjuro wrote:
10 Sep 2024, 23:34
John_Ryder wrote:
10 Sep 2024, 21:11
maddjuro wrote:
https://9gag.com/gag/aBdpKnA
Nihilistu. :P

Image
Image

Michel

LISTA NAJBOLJIH

Post by Michel » 21 Sep 2024, 01:54

Image

The Babadok (2014) - uh, kako vrijeme leti jer je već prošlo 10 godina od izlaska ovog već sad kultnog horora. Gledao sam ga u slično vrijeme, koji mjesec kasnije, ali znam da sam bio jako zadovoljan pa da vidimo jesam li i dalje. Radnja filma je o majci i sinu koji se bore sa gubitkom muža to jest oca. Sin i ne toliko jer se još nije ni rodio niti ga je ikada upoznao, ali majka lagano počinje pucati. Sin je uvjerava da postoji nekakvo čudovište po imenu Babadook (anagram A Bad Book) što ima značenje kada znamo za knjigu o Babdooku i da je majka Amelia pisala dječje knjige. Ono što me oduvijek kopkalo jel Babadook stvaran ili ne, povela se zanimljiva rasprava na samoj temi o filmu koju sam tad otvorio. Naišao sam otad na zanimljiva rješenja o tome da je čudovište kreacija podsvijesti zbog gubitka muža i sva ta bol je pretočena u njezinu unutarnju borbu koju prenosi i na svojeg sina. On Babadooka nikad i nije vidio iako ona završna borba možda govori drugačije. Babadook živi u njima što je i simbolično prikazano kroz podrum (njihova podsvijest) i to što ga drže zaključanim. I dalje vrlo dobar horor, a Babadook jedno od najblje kreairanih čudovišta u modernom horor filmu. 7.6/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - utjecaj je prilično velik jer je utjecao na novi val psiholoških horora i film je postao jako brzo kultan te je hvaljen od strane kritike i publike no najveći utjecaj leži u tome što je film kao i sami Babadook postao simbol LGTBQ zajednice i prihvatili su to čudovište kao dio njih. Jedan od naših članova ovog foruma, forumaš Inferno je ponosni član LGTBQ zajednice i ponosno ga je prihvatio tijekom izlaska. Evo što kaže wiki
In October 2016, a Tumblr user joked that the Babadook is openly gay; in December 2016, another Tumblr user posted a viral screenshot showing the movie classified by Netflix as an LGBT film.[63][30] Despite the absence of overt references to LGBT culture in the film, fans and journalists generated interpretations of queer subtext in the film (dubbed "Babadiscourse"[63]) that were often tongue-in-cheek, but occasionally more serious, highlighting the character's dramatic persona, grotesque costume, and chaotic effect within a traditional family structure. In June 2017, The Babadook trended on Twitter and was displayed as a symbol during that year's Pride Month.[64][65] The social media response became so strong that theatres in Los Angeles took the opportunity to hold screenings of the film for charity.[66] Michael Bronski said to the Los Angeles Times: "In this moment, who better than the Babadook to represent not only queer desire, but queer antagonism, queer in-your-faceness, queer queerness?", and drew comparisons to historic connections between queerness and horror fiction such as Frankenstein and Dracula.[67]

Kent said that she "loved" the meme, saying that "I think it's crazy and [the meme] just kept him alive. I thought ah, you bastard. He doesn't want to die so he's finding ways to become relevant."
A+, A, B+, B, C+, C

Michel

LISTA NAJBOLJIH

Post by Michel » 02 Oct 2024, 01:33

Image

Dead End (2003) - i evo nakon devet godina došao na red ovaj može se reći izuzetno podcijenjeni kultni hororac iz ranih 00-ih, a sad je još više podcijenjen jer sam mu dao nešto veću ocjenu. Obitelj putuje na badnju večer prema doma kroz jednu šumu da bi se u jednom trenutku počele događati čudne stvari. Film vrhunske atmosfere to je ono što se prvo primijeti, ali nevjerojatno je koliko je ovo pametan horor. Čitao sam neke i tad zamjerke gluma loša, čak i da ga ne kuže, ali sve ima odgovore.
SpoilerShow
Zabili su se u drugi automobil u kojem su bile žena i njezina kćerkica. Žena i njezino dijete poginuli su pri udaru. Svi putnici u automobilu Harrington ostali su ondje bez svijesti i smrtno ozlijeđeni, tijekom cijelog filma sve do njihove smrti. Svaki put kad vidimo da član obitelji nestaje, a zatim ga pronađu mrtvog s užasnim, neobjašnjivim, krvavim ozljedama? Tada je njihovo 'pravo' tijelo umiralo u nesreći i vraćalo se na način na koji su zapravo izgledali nakon nesreće. Na primjer, dečko je prvi umro jer je on sigurno bio najteže ozlijeđen. Ali u svom snu na drugoj ravni između života i smrti, nisu znali što mu se dogodilo ili što se događa. Ali trenutak kada su ga pronašli mrtvog bio je točan trenutak kada je njegovo PRAVO tijelo preminulo u autu od ozljeda koje je zadobio u nesreći... itd. sa svim ostalima... na kraju su ostali samo tata i kćer. Na kraju i tata umire. Razlog zašto je samo kći preživjela je jednostavno zato što je ona bila najmanje ozlijeđena, a uspjela je izdržati do dolaska pomoći.
fale ovakvi horori. I sad vidim da je ovo francuski film. Engleski govore, ali country piše Francuska tako da ide pod tu državu. 7.7/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - nažalost ovaj film nema nikakvog utjecaja to mi je nevjerojatno. Jedino što je s vremenom postao voljen, podcijenjen i ljudi ga iznova otkrivaju, ali nedovoljno za bilo što. A+, A, B+, B, C+, C

Michel

USUSRET HALLOWEENU 2024.

Post by Michel » 03 Oct 2024, 21:52

Reincarnation (2005) - imam dosta azijaca u ovom maratonu pa rekoh da krenem malo sa njima. Radi se o jednoj djevojci koja želi postati glumica pa ide na tečaj gdje će glumiti jednu djevojčicu za koju se otkrije da je ubijena od strane svojeg oca. Film započinje dosta dobro sa par jako jezivih i creepy scena pogotovo ona na cesti u kamionu jesam se stresao na tu. Kako odmiče, klupko se počne odmotavati i nekako sam izgubio volju. Vidim neki govore da je podcijenjen i da je odličan, ali ne bih se složio jer osim par jezivih scena, film ne nudi nešto super. Je, priča je solidna, ali samo to. Na kraju, solidan J-horor. 6/10

Michel

USUSRET HALLOWEENU 2024.

Post by Michel » 05 Oct 2024, 10:07

Suspiria (2018) - ovo mi je prvi put da gledam, a izbjegavao sam radi originala ali onda sam s vremenom čuo dobre stvari pa rekoh ajde da to riješim. Film nije remake originala, ali je inspiriran kako kaže redatelj (isto talijan). Glavni lik je Suzy kao u originalu i ona dolazi u tu jednu školu u Njemačkoj gdje su vještice i redatelj nam daje dosta brzo do znanja da se radi o vješticama. Mislim što reći, ali ovo je prosječno, na trenutke sa lošom glumom i konfuznim scenama. Nema mi neke atmosfere, a horor scene se baš vidi da ih je radio netko tko ne poznaje horor. Ajd, barem sam se riješio ovoga. 5/10

Michel

USUSRET HALLOWEENU 2024.

Post by Michel » 07 Oct 2024, 18:38

Svaha: The Sixth Finger (2019) - južno korejski film o jednom budističkom kultu u malom gradiću. Likovi su dva policajca, neki tajanstveni lik, neka ženska i još neki ali je bilo toliko messy i dosadno da mi je bilo nezanimljivo. Loše je sve balansirano. Kao folk horor, ali nabacali svega i svačega. 4/10

Michel

USUSRET HALLOWEENU 2024.

Post by Michel » 08 Oct 2024, 12:42

The Ghost of Yotsuya (1959) - evo jedan stariji japanski horor u Kabuki stilu prema najslavnijoj japanskoj horor priči Yotsuya Kaidan. Radi se o jednom kukavičkom samuraju koji počne ubijati i ubije muškarca od kojeg je trebao oženiti kćer. Dolazi se naći sa tom kćeri i planira njezino ubojstvo da bi se ona vratila kao osvetnički duh. Iskreno, očekivao sam više. Prva polovica me ubila sa dramom, nikako se nisam mogao upiti u film. Druga polovica nešto bolja jer tu počinje horor. Film je utjecao na Ju-on i Ring, pogotovo na lik Sadako. 6.3/10

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Oct 2024, 21:40

Dragged across concrete - nakon sto sam po neznam ni sam koji put vidio scenu na 9agu (lik koji kupuje bindirani kombi, pa ga izrešeta da vidi jeli onakav kakv bi trebao biti), odlučio sam ovo pogledati. Ok film s Mel Gibsonom i Vince VAughnom, ali osobno smatram da je mogao biti jedno sat vremena kraći. 

The Ward (2010)-  zujeć po netu, naletio sa na ovaj carpenterov film. Ovaj film je jedan koji možete komotno preskčiti; ima par "jumpscareova" i twist koji je očit nakon 10ak min.

Halloween kills i  Halloween Ends - nakon sto sam se razočarao Wardom; sjetio sam se da nikako da "odradim" ova zadnja dva halloweena, tako da sam ih jučer i danas pogleda.   Da skratim, Kills priča u najbolju ruku ok, ali efekti (čitaj ubojstva) su jako ljepo odrađena.  Ends koji traje skoro 2 sata je smeće. Kraj je ok, ali izuzev toga dosadan film.

Michel

USUSRET HALLOWEENU 2024.

Post by Michel » 09 Oct 2024, 18:02

Rituals (1977) - film odiše atmosferom 70-ih, a radi se o grupi prijatelja koji odluče kampirati u nekoj pripizdini okruženi sa šumom i rijekom da bi ih netko počeo progoniti i lagano jedan po jedan nestajati. Film napravljen u vrijeme kad su se radili ovakvi filmovi, mogu reći da je solidan iako bih neke stvari bolje napravio. Gluma Hala Holbrooka je odlična i nosi fil na svojim leđima. Završnica je dobra i bolesna možda da je prije reagirao, bilo bi drugačije. Početak isto nije loš, na sredini mi se lagano gubi iako je to sve ok. 6.5/10

Ju-on: The Curse (2000) - svi smo gledali Ju-on: The Grudge iz 2002., film koji i imam na listi najboljih, ali ne znam koliko je vas gledalo originaln, The Curse. Traje sat i deset, amaterski low budget praktički kao TV film sa ne baš sjajnom glumom, ali prihvatljivom radi se o filmu u šest aktova/segmenata i o posjeti te kuće gdje su duhovi. Creepy faktor je next level shit, stvarno se radi o jednom izuzetno jezivom filmu i još sam gledao sa slušalicama. Nevjerojatno je kako je redatelj majstor atmosfere po danu i u unutrašnjosti kuće te čudnih i bizarnih zvukova i odlično napravljenih scena plašenja. Uživao sam u ovome. 7/10

Michel

USUSRET HALLOWEENU 2024.

Post by Michel » 10 Oct 2024, 21:28

November (2017) - rekao bih da mi je legao ovaj film iako kako je krenuo očekivao sam neki novi gem. Dakle, radnja se događa u jednom selu gdje se miješaju narodni oobičaji, folk priče i vjerovanja. Ima svega, drame, fantazije i elementi horora, ali ono što film čini posebnim je iznimna atmosfera i vizualna poslastica. Pratimo više likova, ali najviše tu jednu mladu djevojku. Ima i Vraga u filmu i sviđa mi se ova verzija, baš čudno izgleda ali funkcionira. Film ima odličan početak i tih prvih 20 minuta baš mi je bilo sjajno, ali onda idućih sat vremena pada, nekako je sve solidno ništa više iako i dalje atmosfera top. Završnica nešto bolja, ali ne kao početak. Ustvari tragična priča. Zanimljivi su oni Krattovi koji su dio estonske mitologije i Vrag daje čovjeku Kratta da mu služi i kada čovjek umre, Kratt donosi njegovu dušu Vragu. Nemojte očekivati čisti horor, ovo je više suptilni horor i mješavina žanrova. 7/10

Post Reply