Koji tip ubice u slasher filmu vas plasi?

Razgovori ugodni o horor temama
Knatchbull

Post by Knatchbull » 03 Feb 2008, 23:34

Freddy, straši me pomisao da me netko može ubiti u snovima jer volim spavati 8)
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Scarface

Post by Scarface » 04 Feb 2008, 00:01

Boby wrote:
John_Ryder wrote:
majstoro wrote:pa najvise me plasi ona tabitha ako se tako zove iz kruga
od kad je krug slasher ? :shock: :?
Ma kada se je već počeo spominjati Pennywise iz "It" neka se onda proširi i na ostatak ekipe. Uostalom, koliko slasher manijaka vrijednih spomena možete nabrojiti izuzev par ikona

Triba čut ima li koga ko se priplašija onog metro rokera iz Slumber party massacre 2. :lol: :lol:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

jigsaw

Post by jigsaw » 04 Feb 2008, 00:04

Michael Myers...i dan danas... :wink:

Wendigo

Post by Wendigo » 04 Feb 2008, 00:22

michael myers (stari i novi) i njegova bezizražajna faca/maska + spori hod.
od ostalih slasher manijaka leslie vernon i miner imaju nešto spooky u sebi..

carver

Post by carver » 04 Feb 2008, 10:09

@majostro:zove se Samara

Pa kad sam bio mali najviše me plašio klaun iz Stephen King's IT :D Sad me više ništa ne plaši :( :( :(
[img]http://img179.imageshack.us/img179/6641/werecopyyl8.png[/img]

Unreal

Post by Unreal » 04 Feb 2008, 14:34

Freddy Kruger-u prvom i sedmom je jeziv u ostalim djelovima je više zabavan

Jason Voorhees-pa onaj iz dvojke mi nije previše strašan jer ga svi razbijaju,ali u trojci i četvorci gdje je još polu čovjek mi več je. Najviše sam ga se uplašio u četvorci zbog iznenadnih ubojstva poput bacanja kroz porozor i zabijanja sjekire sa druge strane vrata,još mi je jaka scena kada izvadi čekič iz vrata i razvali ga u zid i ona odvratna faca na kraju. Dok je postao zombij od šestog djela mi više nije bio strašan,ali je ostao zabavan i ultimate killing machine.

Michael Mayers-kao lik mi i nije nekaj poseban i strašan iskreno. Onaj iz orginala je jeziv zbog više šuljanja i bolje maske,dok onaj u nastavcima mi ne ostavlja neki dojam zbog svojih idiotaria(vozi curu umjesto da je ubije,plače pred djevojčicom,razbija ga neka crna budala i ubije sve u bolnico koje nije trebao umjesto svoje sestre koju je imao prilike zaklat) i več pretjerano dosadnog sporog kretanja. Onaj ogroman iz novog filma mi je još gluplji i manje strašniji nego ovaj stari.

Leatherface-u orginalu ispada realistično i zbilja je strašan. U dvojci je retardirani moron,a u trojci je več bad ass,ali manje strašniji. Onog novijeg nisam još vidio.

Chucky- samo zato što je lutak je strašan i zbog odličnog glasa Brad Dourifa.

Leprechaun-e ovaj lik uopče nije na trenutak strašan,jedino kada su mu filmovi sranje :lol:

Pinhead- gledao sam samo prva dva filma u serijalu i mogu reči da se radi o jednom od boljih i strašnijih horror likova,najviše zahvaljujuči bolesnoj faci,dobro napisanim dijalozimam i brutalnim lancima

Matt Cordell- uz Jasona najači po snazi horror lik,a najviše mi je strašan u prvom djelu kada mu se vidi faca na kraju. :shock:

Candyman- zbog strašne izvedbe Tony Todd i mIchael Mayers bi se sakrio u ormar

Wendigo

Post by Wendigo » 04 Feb 2008, 14:39

Unreal wrote:Freddy Kruger-u prvom i sedmom je jeziv u ostalim djelovima je više zabavan

Jason Voorhees-pa onaj iz dvojke mi nije previše strašan jer ga svi razbijaju,ali u trojci i četvorci gdje je još polu čovjek mi več je. Najviše sam ga se uplašio u četvorci zbog iznenadnih ubojstva poput bacanja kroz porozor i zabijanja sjekire sa druge strane vrata,još mi je jaka scena kada izvadi čekič iz vrata i razvali ga u zid i ona odvratna faca na kraju. Dok je postao zombij od šestog djela mi više nije bio strašan,ali je ostao zabavan i ultimate killing machine.

Michael Mayers-kao lik mi i nije nekaj poseban i strašan iskreno. Onaj iz orginala je jeziv zbog više šuljanja i bolje maske,dok onaj u nastavcima mi ne ostavlja neki dojam zbog svojih idiotaria(vozi curu umjesto da je ubije,plače pred djevojčicom,razbija ga neka crna budala i ubije sve u bolnico koje nije trebao umjesto svoje sestre koju je imao prilike zaklat) i več pretjerano dosadnog sporog kretanja. Onaj ogroman iz novog filma mi je još gluplji i manje strašniji nego ovaj stari.

Leatherface-u orginalu ispada realistično i zbilja je strašan. U dvojci je retardirani moron,a u trojci je več bad ass,ali manje strašniji. Onog novijeg nisam još vidio.

Leprechaun-e ovaj lik uopče nije na trenutak strašan,jedino kada su mu filmovi sranje :lol:

Pinhead- gledao sam samo prva dva filma u serijalu i mogu reči da se radi o jednom od boljih i strašnijih horror likova,najviše zahvaljujuči bolesnoj faci,dobro napisanim dijalozimam i brutalnim lancima

Matt Cordell- uz Jasona najači po snazi horror lik,a najviše mi je strašan u prvom djelu kada mu se vidi faca na kraju. :shock:

hmm.. pinhead baš i nije slasher manijak. :wink: no dobro..

Unreal

Post by Unreal » 04 Feb 2008, 14:40

Wendigo wrote:
Unreal wrote:Freddy Kruger-u prvom i sedmom je jeziv u ostalim djelovima je više zabavan

hmm.. pinhead baš i nije slasher manijak. :wink: no dobro..
ma zaboravio sam da se priča o slasher manijacima,sve dok nisam ugledao naslov

GreenHornet

Post by GreenHornet » 04 Feb 2008, 15:37

iz kojeg je slasher cordell?
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 04 Feb 2008, 15:51

GreenHornet wrote:iz kojeg je slasher cordell?
maniac cop

sikeone

Post by sikeone » 04 Feb 2008, 18:22

Freddya je teško sjebati kada se pojavljuje samo u snovima

Vorador

Post by Vorador » 04 Feb 2008, 18:39

Myers mi je manijak totalni. Maska mu je ful brutalna.

Knatchbull

Post by Knatchbull » 04 Feb 2008, 18:46

sikeone wrote:Freddya je teško sjebati kada se pojavljuje samo u snovima
to ti je kao da se boriš s morskim psom u moru Image
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

filmofil

Post by filmofil » 04 Feb 2008, 21:35

ne znam zašto se masa ljudi boji/bojala freddya?? meni je freddy uvijek bio smiješan lik i ništa više od toga...nightmare on elm st čak nit ne smatram hororom...nekako te nadnaravne fore u slasherima meni ne pale jer bi slasheri ustvari trebali dočaravat nešto što je moguće u stvarnosti...naravno, ovdje se mora napraviti odmak od myersa, jasona i sličnih walking dead villaina koji sigurno nisu mogući u stvarnosti ali ono što rade je jako moguće dok je vrlo mala vjerojatnost da će vas netko ubit u snu :lol:
This is the Zodiac speaking.

Unreal

Post by Unreal » 04 Feb 2008, 21:46

filmophil wrote:ne znam zašto se masa ljudi boji/bojala freddya?? meni je freddy uvijek bio smiješan lik i ništa više od toga...nightmare on elm st čak nit ne smatram hororom...nekako te nadnaravne fore u slasherima meni ne pale jer bi slasheri ustvari trebali dočaravat nešto što je moguće u stvarnosti...naravno, ovdje se mora napraviti odmak od myersa, jasona i sličnih walking dead villaina koji sigurno nisu mogući u stvarnosti ali ono što rade je jako moguće dok je vrlo mala vjerojatnost da će vas netko ubit u snu :lol:
Freddy makar je više komičniji je po meni puno zabavniji,orginalniji,drskij,perverzniji,opakiji i orginalniji nego ostali slasher manijaci i Wes Criven je dobio ideju jer je pročitao da je jedan osoba zbilja umrla u snu. Evo ti pa čitaj ako ti se da.
The concept of A Nightmare on Elm Street was inspired by several newspaper articles printed in the LA Times on a group of Cambodian refugees and their children, who, after fleeing to America from Pol Pot's Khmer Rouge regime, were suffering horrific nightmares, after which they refused to sleep. Acting on medical advice, their parents encouraged them to do so. However, each of the children died in their sleep soon after, following the second dream.After Craven read the articles covering these events, he began writing the film. Craven asserts:

it was a series of articles in the LA Times, three small articles about men from South East Asia, who were from immigrant families and who had died in the middle of nightmares—and the paper never correlated them, never said, ‘Hey, we’ve had another story like this.’ The third one was the son of a physician. He was about twenty-one; I’ve subsequently found out this is a phenomenon in Laos, Cambodia. Everybody in his family said almost exactly these lines: ‘You must sleep.’ He said, ‘No, you don’t understand; I’ve had nightmares before—this is different.’ He was given sleeping pills and told to take them and supposedly did, but he stayed up. I forget what the total days he stayed up was, but it was a phenomenal amount—something like six, seven days. Finally, he was watching television with the family, fell asleep on the couch, and everybody said, "Thank God." They literally carried him upstairs to bed; he was completely exhausted. Everybody went to bed, thinking it was all over. In the middle of the night, they heard screams and crashing. They ran into the room, and by the time they got to him he was dead. They had an autopsy performed, and there was no heart attack; he just had died for unexplained reasons. They found in his closet a Mr. Coffee maker, full of hot coffee that he had used to keep awake, and they also found all his sleeping pills that they thought he had taken; he had spit them back out and hidden them. It struck me as such an incredibly dramatic story that I was intrigued by it for a year, at least, before I finally thought I should write something about this kind of situation.

Post Reply