Le Pacte des loups(Vučje bratstvo)
- Freddy
film mi je jedan od dražih....obožavam francuske horore....jer su uglavnom temeljeni na istinitim događajima
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...
-
GreenHornet
- A$H
nije po istinitom dogadaju nego je inspiriran serijom ubojstava u 18 stoljecu i legendom,te su to dvoje spoili u filmu...
The film is loosely based on a real-life series of killings that took place in France in the 18th century and on the famous legend around the Beast of Gévaudan. Parts of the movie were filmed at Château de Roquetaillade.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- bakero
to je meni isti k...cA$H wrote:nije po istinitom dogadaju nego je inspiriran serijom ubojstava u 18 stoljecu i legendom,te su to dvoje spoili u filmu...
The film is loosely based on a real-life series of killings that took place in France in the 18th century and on the famous legend around the Beast of Gévaudan. Parts of the movie were filmed at Château de Roquetaillade.
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.
- john_constantine
- dr_gonzo
A$H wrote:nije po istinitom dogadaju nego je inspiriran serijom ubojstava u 18 stoljecu i legendom,te su to dvoje spoili u filmu...
Izgleda da nisi do kraja pročitao onaj moj post A$H
Film je napravljen prema stvarnom događaju (izbacimo sada fight i malo izmišljenu priču o lavu i tajnom društvu...sve ostalo je točno u filmu)... Ja sam upravo dovršavam esej o toj temi... - evo malih informacija:
Zvijer iz Gévaudana
- južno-središnja Francuska (planine Margeride, područje Auvergne - Gévaudan, današnji Lozere)
- vrijeme pojave: 1764 - 1767 godina
- ubila: 68 djece, 25 žena i 6 muškaraca, te 35 ljudi ozbiljno ranila ili osakatila
- vrlo mobilna (moguće da je bilo čak dvije takve životinje - mužjak i ženka, jer se po opisu dosta razlikuje)
- raspon od traga do traga otisaka između 3,5m i 4m, a mogla je skočiti i do 9m u dužinu
- ima veliku glavu i vrat, oštre zube (sa kojima kida grkljan žrtve), velika poput krave, imala vrlo oštre i jako duge kandže, mogla je žrtvu vući dosta daleko, nije se libila sa mnogobrojnim psima goničima
- govorilo se o vukodlaku, pjegavoj hijeni, serijskom ubojici, ogromnom psu ali i o nekom sisavcu koji je možda praživotinja
- iako je moglo mnogo puta napasti krave, ovce ili koze to nikada nije radila, već je isključivo lovila žene i djecu (pastire), mnogo puta su našli leš doslovno otkinute glave, dok je krava ili stado ostalo nedinuto
- napuštana su mnoga sela, a bilo je i očevidaca da ih je zvijer gledala sa prozora njihovih domova
A$H nemoj misliti da se ja tu nešto ljutim ili da ti zamjeram, ali ono što su oni napisali nije točno (nisam mogao izdržati
To što su oni u film ubacili kung fu, Indijanca, Zvijer koja je lav i neko tajno društvo je izmišljeno radi bolje prolaznosti priče, ali sve ostalo što si vidio u filmu je bazirano prema stvarnim događajima...i to :
- ubijanje pastirica (pogledaj gore skor ubojstava)
- lov (u spisima koje sam ja našao na netu u jednom trenutku u hajci na Zvijer je bilo i 300 ljudi plus 57 draguna (tj. dvije vojne kompanije) od kojih je bilo 40 naoružanih pješaka i 17 na konjima, a ucijenjena je 1767 godine na čak 29 000 livri (kao 5 godišnja plaća kraljevskog konjušara)
- Jean Chastel - je prema spisima bio jedan od hajke koji je ubio abnromalno velikog vuka (koristio se srebrnim metcima) i od tada su ubojstva nestala
- Capitaine Duhamel (kapetan-major iz Clermonta) je bio stvarno prvi koji je organizirao hajke na Zvijer, ali bez uspijeha
- grof Moncan - je bio vojni guverner Languedoca i prema njegovoj je naredbi poslan Duhamel
- markiz d'Apcher (pravim imenom Jean Joseph de Chateauneuf) je u filmu imao ime Thomas, je stvarno prvi od plemića započeo bezuspješne hajke (te 1766 je ubijeno tucet ljudi) toliko je bio omiljen kod seljana da kad je zajedno sa obitelji trebao završiti na giljotini (kraj filma) da je svjetina organizirala demonstracije. Umro u španjolskoj
- likovi u filmu poput: Grégoire de Fronsaca, Sylvie, Manija su izmišljeni
Moje mišljenje je da je nešto tamo ubijalo i sakatilo ljude, a sada bio to:
- maskirani čovjek (serijski ubojica ili ubojice?) sa dresiranim npr. velikim islandskim mastifom (ili nekim hibridom psa i vuka)
- neka nama nepoznata zvijer (prahistorijska mačka iz roda Dinofelis?) ili poznata (prugasta hijena?)
- vukodlak (
još jedna je činjenica da to nije jedini slučaj da je nešto napadalo ljude po cijeloj europi npr.
- srpanj od 6 - 24-tog, 1893 god. Orel Oblast, Rusija neka nepoznata zvijer napal 10 žena i djece, te ubila 3...bilo je toga puno (samo slični slučajevi u 500 godina zauzmaju mi 4 stranice zadaće A4 formata)...
Inače ovakve stvari me fasciniraju još od kada sam gledao onu seriju od Arthura C. Clarkea... Imam namjeru kad sve podatke posložim kronološki i po redosljedu napišem knjigu o samo najzanimljivijm slučajevima (a ne one tipične pizdarije tipa - NLO vidio sam svijetlo u daljini, Loche Nes čudovište i sl. nezanimljivosti)...jer ja težim samo čistim činjenicama...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- A$H
opet mi sve to isto...legend + stvarna nerazjasnjena ubojstva...
ok, ubili su abnormalno velikog vuka(vjerojatno genetika) i to srebrnim mecima(vjerujem da bi i obicni isto posluzili,ali eto imali su srebne pa necemo nikad znat) i ubojstva su prestala,znaci vuk ih je ubijao,*izbacimo sada fight i malo izmišljenu priču o lavu i tajnom društvu* i kaj nam onda ostaje
nekoliko puta su isli lovit,bezuspjesno-dokazuje nista...ovo ostalo mi opet vuce na folklor i babske price....bez uvrede..nije me tako lako uvjerit u nekaj takvo...dok ne vidim neke prave dokaze...jel ima stvarnih dokumenata sa imenima svih tih osoba koje su ubijene/nestale ili samo pise ohhh nestalo 20 seljaka tu i tu...jel ima toga u novije vrijeme ili je sve prestalo sa pojavom novih tehnologija..
ajde posto si toliko ufuran u to mi posalji na PM neke linkove di ima vise info-a o tome,a mozemo i nastavit preko PM-a...
ok, ubili su abnormalno velikog vuka(vjerojatno genetika) i to srebrnim mecima(vjerujem da bi i obicni isto posluzili,ali eto imali su srebne pa necemo nikad znat) i ubojstva su prestala,znaci vuk ih je ubijao,*izbacimo sada fight i malo izmišljenu priču o lavu i tajnom društvu* i kaj nam onda ostaje
ajde posto si toliko ufuran u to mi posalji na PM neke linkove di ima vise info-a o tome,a mozemo i nastavit preko PM-a...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- john_constantine
a nije li moguće da je riječ o nekom lavu? Ono, da ga je prošvercao i pobjegao iz svog zatvora. Pa poznat je onaj slučaj dva lavova ljudoždera koji su ubijali samo ljude. Ghost and darkness. I još ti lavovi, kada su jednom kušali ljudsko meso, više nisu htjeli loviti životinje, već samo ljude.
Michel puši karu.
- Boby
Film mi se najviše srozao kada se je razjasnio misterij. Gluplja stvar teško da im je mogla pasti na pamet. A po pitanju stvarnih događaja, ako je istina kaj gonzo kaže, sigurno je riječ o velikom vuku budući da su ubojstva prestala nakon što je ubijen. Jedino ne kužim zašto onda nisu uspoređivali rane na žrtvama s zubima i pandžama dotične zvijeri pa tako razjasnili misterij
- Dragonrage
Uuu...odličan film...sjećam se kad sam ga gledao ostao sam totalno impresioniran viđenim. Izvrsna režija, produkcija, akcija, koreografije...pomalo stipovski film...
Tada nisam ništa posebno znao o Francuskom filmu, ali privuklo me to da je baziran na istinitim događajima...
Još jednom Fenomenalan film
PS: Trebo bih si naviti trostruko izdanje iz Kanade...

Tada nisam ništa posebno znao o Francuskom filmu, ali privuklo me to da je baziran na istinitim događajima...
Još jednom Fenomenalan film
PS: Trebo bih si naviti trostruko izdanje iz Kanade...
- la terza madre
- horkolerbus
- A$H
- la terza madre