Koji ste horror zadnji gledali?
- alecto
- john_constantine
Re: Koji ste horror zadnji gledali?
Priest (2010) - Ma odličan film. Ništa drugo nisam niti očekivao od akcijskog SF horora B kategorije. Dobri likovi, zabavan negativac, odlične borbe protiv vampira, solidna zanimljiva radnja, puno akcije, vratolomije i dobrih specijalnih efekata. Baš kakvi akcijski filmovi trebaju biti. Da, moglo se i dublje u radnju i slično, ali onda bi to samo usporilo tempo. Ali više cijenim dijaloze - ubij ih sve!. Ili borbu između svećenika i glavnog negativca. A i ideja mi je baš odlična... Ja sam zadovoljan odgledanim i što sam očekivao, dobio sam. Vrlo zabavan film, makar sumnjam u uspjeh filma, ali nadam se da će biti nastavka. 4/5
Michel puši karu.
- Info
April Fool's Day - dobar slasher, iznad mojih očekivanja, ne znam što da mislim o kraju. U jednu ruku mi je glup, a u drugu dosta dobar. Ubojstva ništa posebno makar koliko je to bilo moguće zbog takve radnje 6/10
Stepfather - dobar, dobar, Locke je odličan u ovoj ulozi, totalno realno i ubojstva su jako dobra. 7/10
SpoilerShow
kada sam vidio onaj preokret i da je sve to bila šala, prvo mi je palo napamet zašto je toliko riskirala, što ako su se išli braniti i slučajno su je mogli ubiti. Onda mi je došlo u glavu da je možda i na to mislila pa je sklonila sve opasne predmete, ali opet, u borbi za život i čačkalica dobro dođe. Ali sve u svemu dobra šala 

Stepfather - dobar, dobar, Locke je odličan u ovoj ulozi, totalno realno i ubojstva su jako dobra.
SpoilerShow
baš me zanima što je sa drugim dijelom pošto vidim da isto glumi Locke, a ubijen je u originalu
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM
- dr_gonzo

Recenzija filma - ''Dolly Dearest'' (1992)
Onako ništa sepcijalno, ali se da pogledati...no zagriženije horor fanove bi mogao čak i razočarati. Kod mene niti miriše niti smrdi iako se počelo kvariti

"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- cactus
The Reef (2010)-8/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
- Victor Crowley
Mask of Satan 7/10
Ilsa - Harem Keeper of the Oil Sheiks 7/10
Monster in the Closet 7/10
Ilsa - Harem Keeper of the Oil Sheiks 7/10
Monster in the Closet 7/10
- Hobotshy
Drive Angry - znam da ovo baš i nije horror u klasičnom smislu, više nekakva akcijska komedija sa elementima nadnaravnog
ali je meni bio ludo zabavan... naravno ne očekujte previše od ovog filma ..... 7/10

-
The Tunnel (2011) - kopija Rec-a,ali losa. Koliko para toliko muzike.
The Resident (2011) - nije los 7/10

The Resident (2011) - nije los 7/10
- Jane Doe
insidious 10/10
hoću još ovakivih filmova, ko ovaj i ko the shrine !!!

hoću još ovakivih filmova, ko ovaj i ko the shrine !!!

-
The Woman - 8/10 ,odličan,preporuka svima,što dulje traje to postaje bolji
- Sammy
Romerov serijal Living Dead + rimejkovi..
prosječna ocjena - 5.8/10
SpoilerShow
Night of the Living Dead (1968) – klasik je, i to dobar. Atmosferičan uz prigodnu glazbu koja daje dodatnu dozu jeze u cijelu tu priču. Ono što drži ovaj horror je odnos između likova, napetost među njima te naravno oživjeli mrtvi. – 8/10
Dawn of the Dead (1978) - vrlo dobar zombie film, napet, uz puno zombija i dobru šminku, odličnu napetu glazbu, na dobroj lokaciji, al jebemu stvarno je predug. Zbog te duljine trajanja gubi na dinamici, spor je u nekim trenucima i počinje padati. Al zato su masakar na kraju, gumena crijeva i iznutrice popravile cjelokupnu ocjenu. - 8/10
Day of the Dead (1985) - eh, najslabiji među prva tri. Nekako je premlak, premalo akcije, zombija i sveg ostalog. Ideja da se od zombija napravi kućni ljubimac mi je malo blesava, al nije toliko loše izvedeno tako da moze proci. Likovi su odlični, osim iritantnog crnca. Najjaci je kapetan Rhodes, umiro sam na svako njegovo divljanje. - 7/10
Night of the Living Dead (1990) - e ovo ja zovem remake. Uzmeš nešto dobro i barem pokušaš napraviti nešto bolje. Odlični zombiji, jezivi, smješni, a opet su nekakva prijetnja, gluma je odlična, čast izuzecima, akcija od samog početka, epic quote na početku, ali kraj mi nikako nije sjeo, vise mi smeta to sto je mogao bit puuno bolji. - 8/10
Dawn of the Dead (2004) - oke, ovo je glup film. U prvih pola sata toliko nelogičnosti i gluposti da je to za nepovjerovat
. Objasnicu u spojleru. Sto film ide dalje i nije tako pretjerano loš, ali ništa od dinamike koju su brzi zombiji trebali donjeti, nula bodova. Vremenom postaje sve više zamoran, i onda aj kolko tolko dobro finale, ali nemoze proci bez slinavog kraja. Razočaranje - 5/10
Land of the Dead (2005) - opet pokušaj usađivanja blesave ideje o pametnim zombijima, a to mi se nimalo ne sviđa. Nije mi fora, kad zombiji komuniciraju, koriste oružje i cak imaju svog alfa romea. Inače je sasvim solidan film, dobri likovi i odličan prikaz grada, ali glup kraj i cijela je radnja malo wtf. - 6/10
Diary of the Dead (2007) - ovo da je amatersko djelo shvatio bih, ali Romero?? Teško sranje od filma koje vec u startu nije imalo smisla, zombi apokalipsa, a lik ladno s kamerom sve snima bez da ikome pomogne. Likovi su zbljuv kao i odnos među njima, nelogične situacije i ljigav kraj koji poručuje da su ljudi đubrad, bravo, evo ti banana. Istinski jedino valjaju zombiji, taj dio je majstorski obavljen. - 3/10
Day of the Dead (2008) - ovako stupidno i neinteligentno da neko moze napravit
. Film je odmah u startu promašio tematiku čim se radi o zaraženima, a ne zombićima. Ali i bez toga, scenarij je pun rupa, imo sam osjecaj da mu fali nekoliko scena kolko je bilo glupo, nelogično, likovi su katastrofa, kamera užasna, BuD je očajan, a zaraženi bože sačuvaj
. Izbjegavanje metaka je vrh vrhova. Jedino dobro u filmu jer par killova, a i tog je bilo na kapaljku. - 2/10
Survival of the Dead (2009) - nakon prijašnjeg Diary of the Dead sam očekivao jad i bijedu, ali sam se bome ugodno iznenadio. Odlična ideja koja je nažalost traljavo izvedena ipak uspijeva učiniti film zabavnim i ne dosadnim. Gluma je opet mali problem kao i CGI, ali šta je tu je, nisam očekivao nekakvo remek djelo već nešto za mozak na pašu i to sam i dobio. Prepun raznih raspucavanja zombijevskih guzica, komedije i ugodne atmosfere čine film stvarno zabavnim, čak i prolaznim. - 6/10
Dawn of the Dead (1978) - vrlo dobar zombie film, napet, uz puno zombija i dobru šminku, odličnu napetu glazbu, na dobroj lokaciji, al jebemu stvarno je predug. Zbog te duljine trajanja gubi na dinamici, spor je u nekim trenucima i počinje padati. Al zato su masakar na kraju, gumena crijeva i iznutrice popravile cjelokupnu ocjenu. - 8/10
Day of the Dead (1985) - eh, najslabiji među prva tri. Nekako je premlak, premalo akcije, zombija i sveg ostalog. Ideja da se od zombija napravi kućni ljubimac mi je malo blesava, al nije toliko loše izvedeno tako da moze proci. Likovi su odlični, osim iritantnog crnca. Najjaci je kapetan Rhodes, umiro sam na svako njegovo divljanje. - 7/10
Night of the Living Dead (1990) - e ovo ja zovem remake. Uzmeš nešto dobro i barem pokušaš napraviti nešto bolje. Odlični zombiji, jezivi, smješni, a opet su nekakva prijetnja, gluma je odlična, čast izuzecima, akcija od samog početka, epic quote na početku, ali kraj mi nikako nije sjeo, vise mi smeta to sto je mogao bit puuno bolji. - 8/10
Dawn of the Dead (2004) - oke, ovo je glup film. U prvih pola sata toliko nelogičnosti i gluposti da je to za nepovjerovat

Land of the Dead (2005) - opet pokušaj usađivanja blesave ideje o pametnim zombijima, a to mi se nimalo ne sviđa. Nije mi fora, kad zombiji komuniciraju, koriste oružje i cak imaju svog alfa romea. Inače je sasvim solidan film, dobri likovi i odličan prikaz grada, ali glup kraj i cijela je radnja malo wtf. - 6/10
Diary of the Dead (2007) - ovo da je amatersko djelo shvatio bih, ali Romero?? Teško sranje od filma koje vec u startu nije imalo smisla, zombi apokalipsa, a lik ladno s kamerom sve snima bez da ikome pomogne. Likovi su zbljuv kao i odnos među njima, nelogične situacije i ljigav kraj koji poručuje da su ljudi đubrad, bravo, evo ti banana. Istinski jedino valjaju zombiji, taj dio je majstorski obavljen. - 3/10
Day of the Dead (2008) - ovako stupidno i neinteligentno da neko moze napravit

Survival of the Dead (2009) - nakon prijašnjeg Diary of the Dead sam očekivao jad i bijedu, ali sam se bome ugodno iznenadio. Odlična ideja koja je nažalost traljavo izvedena ipak uspijeva učiniti film zabavnim i ne dosadnim. Gluma je opet mali problem kao i CGI, ali šta je tu je, nisam očekivao nekakvo remek djelo već nešto za mozak na pašu i to sam i dobio. Prepun raznih raspucavanja zombijevskih guzica, komedije i ugodne atmosfere čine film stvarno zabavnim, čak i prolaznim. - 6/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
-
The Reef - solidno. Nije baš da ima pretjerane napetosti... ako će te pojest, pojest će te 

- ZeroX
haha, potpisujem ovo. Oba sam ih pogledo u jednom danu. Sad vjerojatno u sljedećih par mjeseci neću vidjet horror koji je dobar ko ova dvaJane Doe wrote:insidious 10/10
hoću još ovakivih filmova, ko ovaj i ko the shrine !!!![]()

"The fear of blood tends to create fear for the flesh."
- john_constantine
Pogledao jučer navečer Feast trilogiju - normalno da su mi snovi bili puni tih čudovišta...
Feast - s svakim gledanjem, kvaliteta filma polako opada jer sve ono posebne scene poput jebanja cure u usta od strane čudovišta i riganje spermija više nisu ništa bogznašto... Dobra glumačka ekipa, neke originalne fore, brza akcija, zabavne scene s čudovištima i hrpa gore scena. Naročito završnica. 4/5
Feast 2 - nekako je bilo bezveze gledati stvorenja u cijelosti kako trče po gradu, poput nekih deformiranih golišavih ljudi s repovima... Novi likovi pomalo bezvezni, uz debilnu crnohumornu scenu obdukcije koja je ipak potpuno besmislena, s dodatnom još blesavom scenom "otkrića". A bajkerice su baš cool, he. Neinspirativna scena s bebom koja ide na živce radi forsiranja na slow motion... Tek nekoliko dobrih fora i više groteksnog crnog humora koji često prelazi granice ukusa. 3/5
Feast 3 - eh, definitivno najgori nastavak u serijalu obogaćen novim likovima, ali debilan humor i idiotska završnica koja niti nakon drugog gledanja nema nikakvog smisla + epilepstična scena obračuna u kanalizaciji. Preludo ono kad se pojavi pojebena cura od strane čudovišta s kurcem, ali ostalo je sve debilno... No, scena na početku s Honey Pie, brutala koliko odvratno. 2/5

Feast - s svakim gledanjem, kvaliteta filma polako opada jer sve ono posebne scene poput jebanja cure u usta od strane čudovišta i riganje spermija više nisu ništa bogznašto... Dobra glumačka ekipa, neke originalne fore, brza akcija, zabavne scene s čudovištima i hrpa gore scena. Naročito završnica. 4/5
Feast 2 - nekako je bilo bezveze gledati stvorenja u cijelosti kako trče po gradu, poput nekih deformiranih golišavih ljudi s repovima... Novi likovi pomalo bezvezni, uz debilnu crnohumornu scenu obdukcije koja je ipak potpuno besmislena, s dodatnom još blesavom scenom "otkrića". A bajkerice su baš cool, he. Neinspirativna scena s bebom koja ide na živce radi forsiranja na slow motion... Tek nekoliko dobrih fora i više groteksnog crnog humora koji često prelazi granice ukusa. 3/5
Feast 3 - eh, definitivno najgori nastavak u serijalu obogaćen novim likovima, ali debilan humor i idiotska završnica koja niti nakon drugog gledanja nema nikakvog smisla + epilepstična scena obračuna u kanalizaciji. Preludo ono kad se pojavi pojebena cura od strane čudovišta s kurcem, ali ostalo je sve debilno... No, scena na početku s Honey Pie, brutala koliko odvratno. 2/5
Michel puši karu.
- elrania
+1ZeroX wrote:Oba sam ih pogledo u jednom danu. Sad vjerojatno u sljedećih par mjeseci neću vidjet horror koji je dobar ko ova dva
nisam vjerovala da ću doživjeti tak skoro toliko dobar filmski dan.