Le Pacte des loups(Vučje bratstvo)

Razgovori ugodni o horor temama
A$H

Post by A$H » 04 Jan 2008, 12:53

la terza madre wrote:to je dobar film....
onda se odlluci jel film jeben ili dobar :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

la terza madre

Post by la terza madre » 04 Jan 2008, 12:56

meni je jeben ali vi govorite horror nije horror je horror...pa sma na pisao to je dobar film...ne treba uvjek govorit dali je horror ili nije :oops: :lol:
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun-1.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/aliencat.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun2.gif[/img]

A$H

Post by A$H » 04 Jan 2008, 12:58

la terza madre wrote:meni je jeben ali vi govorite horror nije horror je horror...pa sma na pisao to je dobar film...ne treba uvjek govorit dali je horror ili nije :oops: :lol:

znaci ako je film horror onda je jeben,ako nije onda je dobar :lol:
Last edited by A$H on 04 Jan 2008, 13:05, edited 1 time in total.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

la terza madre

Post by la terza madre » 04 Jan 2008, 13:02

svi filmovi su jebeni :D
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun-1.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/aliencat.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun2.gif[/img]

Wendigo

Post by Wendigo » 04 Jan 2008, 13:37

dobar i zanimljiv filmić. jedino mi je kraj malo lol..

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 04 Jan 2008, 23:32

Boby wrote:Film mi se najviše srozao kada se je razjasnio misterij. Gluplja stvar teško da im je mogla pasti na pamet. A po pitanju stvarnih događaja, ako je istina kaj gonzo kaže, sigurno je riječ o velikom vuku budući da su ubojstva prestala nakon što je ubijen. Jedino ne kužim zašto onda nisu uspoređivali rane na žrtvama s zubima i pandžama dotične zvijeri pa tako razjasnili misterij
Ta priča o velikom vuku mi nije baš sijela (jedino ako je to vučina kao onaj vukodlak u "Američkom Vukodlaku u Londonu" i onolikih dimenzija), jer treba životinja imati snažne ralje za otkinuti ženi glavu u jednom skoku i onda pobijeći u šumu... isto tako ljudi su viđali vukove...zar ne bi onda svi govorili da je to ogroman vuk (a i vukovi nisu baš neki skakači, kao što je bila Zvijer)...

Forenzika nije bila tako jaka onda da bi mogli uspoređivati rane (a i rijetki preživjeli bi bili osakaćeni ili bez noge ili bez ruke ili bi imali jake razderotine...)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Vorador

Post by Vorador » 04 Jan 2008, 23:41

Ma ne pušim ja te stvari. To su sve izmišljene pričice koje su s vremenom zapisane i opstale do dana današnjeg. Kako netko može pozdano tvrditi što se dogodilo u nekoj francuskoj zabiti ( ili gdje već) i to u 18. stoljeću kada su ljudi bili tisuću puta praznovjerniji i neobrazovaniji nego što su danas pa makar to bilo i zapisano negdje. Vjerojatni ima n takvih priča i legendi i sličniih zapisa o njima.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 05 Jan 2008, 00:13

Vorador wrote:Ma ne pušim ja te stvari. To su sve izmišljene pričice koje su s vremenom zapisane i opstale do dana današnjeg. Kako netko može pozdano tvrditi što se dogodilo u nekoj francuskoj zabiti ( ili gdje već) i to u 18. stoljeću kada su ljudi bili tisuću puta praznovjerniji i neobrazovaniji nego što su danas pa makar to bilo i zapisano negdje. Vjerojatni ima n takvih priča i legendi i sličniih zapisa o njima.
Da je to tako kažeš ne bi sama vijest uzbunila kralja Francuske Luja XV da djeluje (pucao bi njemu prsluk za tamo neke pizdarije u pripizdini), jer je mogla uslijediti velika pobuna seljaka u tom dijelu Francuske. Isto tako ne bi se sramotili uvaženi lovci na vukove (većinom grofovi i markizi) odlazeći na to područje da nečega nije bilo...
Isto tako ima dosta zapisanih slučajeva kada bi čopori vukova napadali ljude (Vukovi iz Périgord iz 1766 godine)...

Uz to koliko god to vrijeme bilo prepuno neobrazovanih ljudi, bilo je uvijek ljetopisaca koji su sve lijepo arhivirali (opisi, ljudi, mjesta), a to su bili učeni ljudi...

Koliko god događaj izgledao legenda, moje je mišljnje da nije niti legenda niti mit nego stvarni događaj...jedino se na zna što ili tko je ubijao...
Reći za ovaj slučaj da je izmišljenja pričica je isto kao reći da je slučaj Jacka Trbosjeka samo pričica :lol: (samo nemoj spominjati da kod njega imaju fotke, da su žrtve evidentirane u policijskim dosjejima... :roll: ) :lol: 8) :wink:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Vorador

Post by Vorador » 05 Jan 2008, 00:26

dr_gonzo wrote:
Vorador wrote:Ma ne pušim ja te stvari. To su sve izmišljene pričice koje su s vremenom zapisane i opstale do dana današnjeg. Kako netko može pozdano tvrditi što se dogodilo u nekoj francuskoj zabiti ( ili gdje već) i to u 18. stoljeću kada su ljudi bili tisuću puta praznovjerniji i neobrazovaniji nego što su danas pa makar to bilo i zapisano negdje. Vjerojatni ima n takvih priča i legendi i sličniih zapisa o njima.
Da je to tako kažeš ne bi sama vijest uzbunila kralja Francuske Luja XV da djeluje (pucao bi njemu prsluk za tamo neke pizdarije u pripizdini), jer je mogla uslijediti velika pobuna seljaka u tom dijelu Francuske. Isto tako ne bi se sramotili uvaženi lovci na vukove (većinom grofovi i markizi) odlazeći na to područje da nečega nije bilo...
Isto tako ima dosta zapisanih slučajeva kada bi čopori vukova napadali ljude (Vukovi iz Périgord iz 1766 godine)...

Uz to koliko god to vrijeme bilo prepuno neobrazovanih ljudi, bilo je uvijek ljetopisaca koji su sve lijepo arhivirali (opisi, ljudi, mjesta), a to su bili učeni ljudi...

Koliko god događaj izgledao legenda, moje je mišljnje da nije niti legenda niti mit nego stvarni događaj...jedino se na zna što ili tko je ubijao...
Reći za ovaj slučaj da je izmišljenja pričica je isto kao reći da je slučaj Jacka Trbosjeka samo pričica :lol: (samo nemoj spominjati da kod njega imaju fotke, da su žrtve evidentirane u policijskim dosjejima... :roll: ) :lol: 8) :wink:
preuveličano. volio bih vidjeti knjige tih učenih ljudi i pročitati što su oni pisali. a razlika između jacka trbosjeka, serijskog ubojice i čudovišnog, đinovskog vukodlaka iz pakla je prilično drastična.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 05 Jan 2008, 01:10

Nitko ne kaže da je to bio vukodlak :lol: , ali je bio neki četveronožni sisavac (lav tobolčar, Europski lav...) ili čovjek koji je dresirao neku beštiju ogromnih dimenzija i to za ubijanje (ne bi bilo prvi put....jer je poznato da su neke vosjke imale sa sobom pse rata - mastife za ratne diverzije)...

A možda je to samo djelo poludjelog serijskog ubojice ne bi bilo prvi put - recimo slučaj Petera Stubba (zvanog Vukodlak iz Bedburga, blizu Colognea) koji je ubio 14 djece i 2 trudne žene, jeo fetuse, a čak je zadnju žrtvu svog sina ubio rascopavši mu glavu i potom mu pojeo mozak... Tvrdio je da je vukodlak.

Ipak, cijeli slučaj Petera Stubba bih uzeo sa zadrškom jer je to ipak kasno 16 stoljeće, a izgleda da je prošao mučenja nalik onima inkvizicije, pa je moguće da je čak i nevin čovjek (umjesto nekog drugog) osuđen...iako su dokazi bili protiv njega i bez obzira na mučenje (opet...mogla je biti namještaljka)...
No, imamo mi i drugi slučaj - Manuela Blanca Romasante, psihopata kriminalca (1809 - 1854) i jednog od prvih zabilježenih serijskih ubojica, koji je ubio 9 ili 13 ljudi i od njih radio prvoklasne sapune, a uz to bi ih opljačako naravno... Na sudu se branio da je čovjek koji se može pretvoriti u vukodlaka (eto već je i tada bilo pozivan na neuračunljivost...a činjenica je da je ubijao ljude radi koristi)....

Montague Summers ima dosta opisa u svojim knjigama o ljudima koji su patili od kliničke likantropije...

- Charles Bukowski -

Boby

Post by Boby » 05 Jan 2008, 01:36

dr_gonzo wrote:Nitko ne kaže da je to bio vukodlak :lol: , ali je bio neki četveronožni sisavac (lav tobolčar, Europski lav...) ili čovjek koji je dresirao neku beštiju ogromnih dimenzija i to za ubijanje (ne bi bilo prvi put....jer je poznato da su neke vosjke imale sa sobom pse rata - mastife za ratne diverzije)...

A možda je to samo djelo poludjelog serijskog ubojice ne bi bilo prvi put - recimo slučaj Petera Stubba (zvanog Vukodlak iz Bedburga, blizu Colognea) koji je ubio 14 djece i 2 trudne žene, jeo fetuse, a čak je zadnju žrtvu svog sina ubio rascopavši mu glavu i potom mu pojeo mozak... Tvrdio je da je vukodlak.

Ipak, cijeli slučaj Petera Stubba bih uzeo sa zadrškom jer je to ipak kasno 16 stoljeće, a izgleda da je prošao mučenja nalik onima inkvizicije, pa je moguće da je čak i nevin čovjek (umjesto nekog drugog) osuđen...iako su dokazi bili protiv njega i bez obzira na mučenje (opet...mogla je biti namještaljka)...
No, imamo mi i drugi slučaj - Manuela Blanca Romasante, psihopata kriminalca (1809 - 1854) i jednog od prvih zabilježenih serijskih ubojica, koji je ubio 9 ili 13 ljudi i od njih radio prvoklasne sapune, a uz to bi ih opljačako naravno... Na sudu se branio da je čovjek koji se može pretvoriti u vukodlaka (eto već je i tada bilo pozivan na neuračunljivost...a činjenica je da je ubijao ljude radi koristi)....

Montague Summers ima dosta opisa u svojim knjigama o ljudima koji su patili od kliničke likantropije...
Pisal sam o tim torturama seminarski; kasnije me je bilo sram prezentirati pred profesoricom i studentima s obzirom na koje sam grozote naišao. Tada se je moglo, uz političku volju, natjerati čovjeka da prizna bilo što.
A za ove slučajeve ubojstava u kojima se ljudi pozivaju na vukodlake smatram da su neka od njih uistinu počinili vukovi ili njima slične zvijeri jer mora postojati poveznica između zbilje i legende o vukodlacima a vuk je tu neizostavan element. Tako bi i ovaj francuski slučaj mogao biti jedan od onih koji su ojačali život ove legende.
Inače, čuo sam jednom u "Psi Faktoru" na uvodnoj špici kako je do danas dokumentirano oko 600 slučajeva o vukodlacima. Za neke od njih zasigurno moraju biti odgovorne životinje a ne ljudi

Post Reply