Dylan Dog

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
maddjuro

Re: Dylan Dog

Post by maddjuro » 28 Jun 2015, 20:52

Image

u londonu se počnu dešavati neobjašnjive smrti, pojavi se rabin iz jedne od ranih dylanovih epizoda "ubojica". Ok priča i crtež no kraj mi je mogao biti bolji

Image

priča se vrti oko djevojek koju, na kampusu, svi optužuju da je vještica jer je nacrtala crtež koji je donekele prikazao smrt jede od osoba koje su je mrcvarile a ta je osoba kasnije umrla takvom smrću; okratko priča s twistom koji je par puta bio u ovome serijalu. Groucho ima jedan odličan vic "Samci su obično mršaviji od oženjenih. Kad se vrate s posla pogledaju što ima u hladnjaku i odu u krevet... Oženjeni pak pogledaju što ima u krevetu i odu u hladnjak."

Image

uredu priča, ali imao sam osjećaj da nisu znali točno što bi s idejom koju su imali pa su nešto "zmuljali". Crtež je bio ok.

Image

ova priča je većim dijelom pravi detektivski osmišljena s nečim nadnaravnim ubačenim čisto reda radi. Nemogu reći da je smeća, ali nije ni nešto specialno hvale vrijedna.

Image

dylan je optužen za više ubojstava za koja , po svim dokazima, ispada da je on počinio. Sadad jeli to on uistinu učinio, dali mu netko podvaljuje ili je nešto treće posrijedi pročitajte i doznajte.
Uvod je vezan za razne filmove s kojekakvim virusima. Što zombiji , što virusi iz svemira isl...

Image

ovo je najnoviji talijanski dylan koji su naši odlučili izdati preskočivši dosta brojeva.

"sumrak živih mrtvaca"

Ova je priča inspirirana zombie filmom "Fido". Dešava se u budućnosti, blcoh je u mirovini, london je ograđen zidom iza kojega su zombiji.... Interesantna epizoda, bilo je interesantno viditi ovako jednu "What if" epizodu. POmalo je bilo žalosno viditi što se desilo s nekim likovima. BTW, epizoda počne sa sprovodom Lorda wellsa.

"Susjeda"

Kratka epizoda o dylanovom susjedu (ne onome s topom nego onome s druge strane)

"Bestjelesna veza"

Dylan je u komi, ali uspjeva nekako telepatski komunicirati s doktoricom koja se za njega brine, te mu pomaže oko slučaja koji ga je doveo u to stanje te je pitanje vremena i života jedne žrtve ubojice. Interesantna epizoda za dobrim twistom na kraju

"U vezi s onom stranom"

Još jedna kratka i interesantna epizoda (dostojna jednog horror filma, makar i B produkcije). Ukratko dylana pokupi par djevojaka nakon što mu se buba pokvarila te su stali na benzinskoj da dylan pozove vučnu službu. Ubrzo ih par koji vodi tu benzisku napadne i počne tamaniti djevojke. Neću u detalje da ne spoilam, no ova mi se mini-epizoda dopala.
I may be an idiot, but i am no fool.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 28 Jun 2015, 21:13

maddjuro wrote:Image

ovo je najnoviji talijanski dylan koji su naši odlučili izdati preskočivši dosta brojeva.

"sumrak živih mrtvaca"

Ova je priča inspirirana zombie filmom "Fido". Dešava se u budućnosti, blcoh je u mirovini, london je ograđen zidom iza kojega su zombiji.... Interesantna epizoda, bilo je interesantno viditi ovako jednu "What if" epizodu. POmalo je bilo žalosno viditi što se desilo s nekim likovima. BTW, epizoda počne sa sprovodom Lorda wellsa.
ček jel to ono što započinje novi dylan dog serijal? čitao sam pred koje vrijeme na stripovi.com da se pokreće kao drugi dylan dogov svijet gdje su stvari promjenjene dosta?

maddjuro

Post by maddjuro » 28 Jun 2015, 22:05

je bio svojevrsni reboot u italiji,ali giganti ne spadaju pod to (bar mislim da ne) pošto giganti su izvanredna izdanja pa ne spadaju u glavni serijal. Kao što sam rekao, pretpostavljam da je to više jedna od onih "what if" budućnosti. U tom "rebootu" u italiji se dylan još uvjek bavi svojim poslom, svi su živi i zdravi, a kod nas ce to doći tek za jedno 4 godine, taj reboot tj.

Inferno

Post by Inferno » 29 Jun 2015, 09:48

Ovo iz giganta spada u taj what if koji se zove Planet mrtvih.
Planet mrtvih je ciklus priča smještenih u alternativni svemir gdje je Dylan inspektor Scotland Yarda i brdo ljudi je umrlo od pošasti zombija. Do sada su izašle tri priče iz tog ciklusa i sve je pisao Bilotta, prva je izašla u 2. colorfestu, druga u 10. a treća u ovogodišnjem gigantu.

btw još nisam stigao otići do kioska i kupiti gigant :axe:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 29 Jun 2015, 14:46

DD 139 Tuđinska Epidemija

Image

Zanimljiva priča, mindufckovski orijentirana, prikaz svijeta kada bi ljudi bili iskreni.

maddjuro

Post by maddjuro » 04 Jul 2015, 19:27

Image

"onaj hotel na plaži"
Dylan se sučeli s nekim serijskim ubojicom koji se naziva "Shadow", te nakon pretrpljenih lakših ozljeda mu Bloch preporuči/naredi odlazak na neko dosadno mjesto da se odmori od stresa. U tom penzionerskom hotelu se ubrzo počne dešavati štošta (tipa vidi da su neki od stanara mrtvi, no kada se vrati u sobu se ispostavi da im nije nista), tamo sretne djevojku koja vidi sto i on...
Ovo je bila najbolja priča u ovome kolorcu, s solidnim twistom na kraju.

"Ledeni grob"
Ok pričica u kojoj se pojavi čuvar limba iz jednoga ranijeg dylana "Igra sa smrću" koji je bio odličan.

"sedefno dugme"
Kako nisam romantična duša ova mi je priča bila bezveze.

"nemirne duše"
Priča počne ok, ali je twist i kraj bio bezveze

Sve u svemu, ovo je jedan ispodprosječan broj, sa jednom dobrom pričom.

Image

"Zbogom groucho"
Priča počinje kakao dylan ubija zombia, koji je ugrizao groucha. U priči se više puta pojavljuje smrt (koja traži neki novi posao), te doktor Hicks (on se pojavio ,koliko se sijećam, u dva prijašnja broja), te i dvoglavi upravitelj pakla. Također je vrijedno napomenuti da je ova priča "prequel" onoj iz najnovijeg dylanovog giganta.

"šarena vrpca"
Ovo je dylanova pustolovina, ali napisana od strane Arthura Conana Doyle-a, te smještena u ta vremena. Meni se dopala

"Crni dani"
U ovoj priče vidimo što bi se desilo da Caligosto nije prebacio dylana u budućnost te da je ostao sa Xabarasom.

"Dvostruki indetitet"
Neznam što bi ovdje napisao da ne spoilam, no generalno mi je priča bila bezveze.

Ovaj kolorac, za razliku od prethodnoga je bio odličan. Od crteža do priče. Svakako bi ga preporučio.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 04 Jul 2015, 19:50

priča se vrti oko djevojek koju, na kampusu, svi optužuju da je vještica jer je nacrtala crtež koji je donekele prikazao smrt jede od osoba koje su je mrcvarile a ta je osoba kasnije umrla takvom smrću; okratko priča s twistom koji je par puta bio u ovome serijalu. Groucho ima jedan odličan vic "Samci su obično mršaviji od oženjenih. Kad se vrate s posla pogledaju što ima u hladnjaku i odu u krevet... Oženjeni pak pogledaju što ima u krevetu i odu u hladnjak."
DD 142 Legija kostura

solidna priča, makar je bolji početni dio nego završni. Btw imao je i ovo dobru foru:

Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 11 Jul 2015, 14:01

Dylan Dog Ludens 119 - Daisy & Queen (#201)

Dylan Dog u Misery vodama. Lagani ljetni stripić u kojemu Dylan nakon automobilske nesreće zaglavi kod sestara Daisy i Queen. OK su se pozabavili sa twistom, od očekivanog do preokreta, makar neki elementi nakon takvog kraja ispadaju bedasti -
SpoilerShow
kada joj tip skine periku pred kraj
Marijev crtež mi je li-la.

5/10

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 11 Jul 2015, 14:35

Dylan Dog Ludens 122 - Uskrsnuće (#204)

Borba između inspektora Cornella i čovjeka koji mu je ubio ženu završava tako da oboje umiru u požaru. Murjak se naizgled vraća iz mrtvih i kreće u osvetu - ubijajući sve kriminalce koji su sa njegovim nemesisom bili u kombinaciji. Tema kao neki horor iz osamdesetih, odličan monstrum i vrlo kreativan u ubojstvima. Lagana debilana sa "fan clubom" koji podržavaju Cornella. Ubod medijskim stvaranjima pozitivaca i negativaca OK. Kraj, khm, mora biti twist ali ovaj baš i nije preuspješan.

Bigliardov crtež mi je pasao, jedino je malo zakisksao Blocha.

6.5/10

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Jul 2015, 16:03

Kupio paket dylan doga. Broj 200 u boji. Sjajna epizoda s brojnim referencama i završetkom.
Znakovi kraja. Izvrstan crtež i odlične krvave scene. A i dobra priča. Ali uz to je išao i almanah XIII. Odmah znam da su u pitanju loše epizode kao i kod zagora. Loš crtež i solidna radnja o čudovišnom vlasniku cirkusa i curama s posebnim moćima.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 11 Jul 2015, 23:37

Dylan Dog Ludens 74 - Dostava smrti (#152)

Nakon pomora jeftine radne snage u tvornici na Madagascaru, pošiljka opsjednutih usisivača stiže u London ;) Simpatični i priprosti trgovački putnik pod utjecajem demona Peya počne ubijati svoje klijente i nakon toga super čistiti mjesta zločina. Uz komentar na kapitalisitički svijet koji zarađuje na radnicima iz trećeg svijeta, epizoda je totalno bedasta. Nešto dobre makljaže i solidan Cassertanov crtež, a ostalo sve za zaborav.

Inferno

Post by Inferno » 16 Jul 2015, 17:32

HorrorHR wrote:

DD 142 Legija kostura

solidna priča, makar je bolji početni dio nego završni. Btw imao je i ovo dobru foru:
Pročitao i ja! Malkice razočaran jer sam očekivao više od ove epizode, ipak je sve radio Stano koji ovdje očito i nije imao nešto inspiracije. Priča stvarno prosječna, unatoč tomu što ima dosta splattera :supz: , twist na kraju malo glup. Crtež je objektivno dobar i priliči ovakvoj epizodi, ali budući da je Stano sve sam radio očekivao sam više autorske slobode i inovatnijeg štiha. Sviđa mi se veća uloga Groucha u epizodi, u ovima novijima ga bude rijetko kroz cijelu epizodu :( Ipak osim spomenutog nema nekih većih zamjerki, al se bojim da budem ovu epizodu relativno brzo zaboravio.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 21 Jul 2015, 10:25

Dylan Dog Ludens 141 -Znakovi kraja (#314)

Nedavno sam čitao Dylan Doga sa opsjednutim usisivačem, a evo nam sada ubojiti grafiti ;) Tupava ideja, ofrle razrađena "filozofija" grafiti scene, loš i nezanimljiv rapslet.

3/10

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 22 Jul 2015, 10:43

Dylan Dog Ludens 140 -Krah (#313)

Intrigantna ideja, gotovo filmovski, ali zadnja trećina itekako lošija od početka. Ludensovom izdanju brdo grešaka, fale slova, krivi rod na jednom mjestu, a što reći kada se strip zove Krah, a unutra je naslov na dva mjest Urušavanje. :facepalm:

Inače slažem se sa komentarom Deersa sa stripovi.com foruma: "Barbato je u ovoj priči dosta uložila u to da je nekonvencionalno i nelinearno ispripovijeda i to tako da na kraju epizode svi dijelovi ove puzle sjednu na svoje mjesto a kad je vidjela da to neće uspjeti koristila je ogromnu količinu ljepila (prepričavanja) da priča imala smisla."

6/10

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 04 Aug 2015, 19:10

U sljedećem kolorcu koji izdaje Libellus bi trebala izaći epizoda u kojoj Dylan i Mister No rijesavaju Ananga slučaj za sva vremena. Veseli Četvrtak je taj kolorac već izbacio pa me zanima kakva je epizoda?
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Post Reply