Tu se uz potpunosti slažen. Nikad nisan shvaća gutače kojekakvih romana koji su u stanju smazat knjigu u jedan dan. Mislin, ono, ukoliko to nije nešto od R.L. Stinea ili Harry Potter koji te prilipi uz knjigu, ja čak ni stripove ne čitan brzo.Andrej wrote:To se ne zove spor, nego pažljiv. Neko se jako trudio da napiše nešto i najveće nepoštovanje prema piscu i delu je brzinsko čitanje.Zadro wrote:Čitam igru prijestolja več mjesec dana i nikak da pročitam![]()
Volim čitat al sam užasno spor.
Enciklopedija svetske mitologije. Prejako. Svi bogovi tu, sa detaljnim objašnjenjem porekla i statusa svakog. Žurka.
Hindu božanstva me malo zbunjivala u početku, ali kad uđeš u tematiku - odlično.
Koju ste knjigu zadnju čitali?
- Scarface
Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Wendigo
i ja sporo čitam (i stripove, da..), jedino sam ASOIAF progutao znaš već zašto... 
- Asfodel
Ja brzo čitam, kao što i sve brzo radim (jedem, pijem, hodam..) ..htjela bih da nije tako, pokušavala sam, al ne možeš promijeniti živčenjačku osobnost, jbg.
Ima to i svojih prednosti, hrpe pročitanih knjiga, recimo
Ima to i svojih prednosti, hrpe pročitanih knjiga, recimo
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Andrej
J. R. R. Tolkien - Silmarillion.
Iako nikada od strane autora nije sklopljena, već pisana u odvojenim segmentima te kasnije od strane njegovog sina pretočena u celinu, Silmarillion je najlepši,
najmaštovitiji i najpoetičniji skup bajki o Srednjoj Zemlji.
Celokupna svetska mitologija poslužila je nepresušnoj Tolkienovoj mašti, da svetu podari jedno ovako književno savršenstvo.
Stilovi pisanja su toliko divno različiti i kreću se od Starozavetno narativnog do sumersko-epskog nalik drevnoj odi o Gilgamešu.
Delo su s pravom nazavli Biblijom Srednje Zemlje, i poput nje, zahteva pažljivo i temeljno čitanje zbog nebrojenih loza Bogova,
njihovih Avatara na zemlji i svih predivnih i stravičnih stvorenja pod nebom Arde.
Jednom pročitan, Silmarilion vas zarobljava u svoj magični svet bajkovite istorije i apsolutno je siguran da ćete mu se kad-tad vratiti.
Iako nikada od strane autora nije sklopljena, već pisana u odvojenim segmentima te kasnije od strane njegovog sina pretočena u celinu, Silmarillion je najlepši,
Celokupna svetska mitologija poslužila je nepresušnoj Tolkienovoj mašti, da svetu podari jedno ovako književno savršenstvo.
Stilovi pisanja su toliko divno različiti i kreću se od Starozavetno narativnog do sumersko-epskog nalik drevnoj odi o Gilgamešu.
Delo su s pravom nazavli Biblijom Srednje Zemlje, i poput nje, zahteva pažljivo i temeljno čitanje zbog nebrojenih loza Bogova,
njihovih Avatara na zemlji i svih predivnih i stravičnih stvorenja pod nebom Arde.
Jednom pročitan, Silmarilion vas zarobljava u svoj magični svet bajkovite istorije i apsolutno je siguran da ćete mu se kad-tad vratiti.
We're all mad here...
- Bub
Nikad nisam pročitao, samo mi je on ostao, ali ima najviše stranica.
"When there's no more room in hell the dead will walk the earth." with Johnny Cash and The "DEAD" series
- john_constantine
+ 1. Počeo sam čitati, ali odustao...Bub wrote:Nikad nisam pročitao, samo mi je on ostao, ali ima najviše stranica.
Michel puši karu.
- Andrej
Hahaha, jeste, na prvo čitanje zna da bude konfuzno i preteško(nekome dosadno), ali tu mi je najveća draž. Knjigu sam čitao pet puta i nikad mi ne dosadi zato što naletim na nešto što mi je promaklo.john_constantine wrote:+ 1. Počeo sam čitati, ali odustao...Bub wrote:Nikad nisam pročitao, samo mi je on ostao, ali ima najviše stranica.
We're all mad here...
- cactus
Agatha Christie-Autobiografija (1977)
Dobro ispričana,ima dušu i vidi se trud autorice i emotivnost. Sa druge strane imamo prikaz viktorijanskog doba kojeg više nema sa drugačijim ponašanjem,ishranom i lakšem pristupu životu.
Ne spominje se njen čuveni nestanak a i o samom pisanju i idejama za knjige imamo relativno malo podataka za svega nekoliko ideja ali zapravo i ne fali ništa,pošto je životopis inače vrlo uzbudljiv .
10/10
Dobro ispričana,ima dušu i vidi se trud autorice i emotivnost. Sa druge strane imamo prikaz viktorijanskog doba kojeg više nema sa drugačijim ponašanjem,ishranom i lakšem pristupu životu.
Ne spominje se njen čuveni nestanak a i o samom pisanju i idejama za knjige imamo relativno malo podataka za svega nekoliko ideja ali zapravo i ne fali ništa,pošto je životopis inače vrlo uzbudljiv .
10/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
- Jane Doe
O da, veliki potpis na sve ovdje napisano, izvrsna knjigaAndrej wrote:J. R. R. Tolkien - Silmarillion.
Zadnje pročitano : Stephen King - Dolores Clairborne
Trenutno se čita : Stephen King - Gole kosti
to je zbirka karćih prića i najnovija pridošlica mojoj King kolekciji
prva prića je Magla. tek sam počela, ali već vidim koliko je bolja od svoje ekranizacije. Kinga je jednostavno teško "skinut" za film, većinu toga jednostavno fulaju, na žalost

- DrugsBunny
Meni Kingove ekranizacije, generalno govoreći, jako teško sjedaju.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
- Jane Doe
Da, točno to. Knjige su izvrsne, i onda naiđem na nešto što mi je izvrsno bilo za čitati i polgedam i nakon toga sam on WDFDrugsBunny wrote:Meni Kingove ekranizacije, generalno govoreći, jako teško sjedaju.

- DrugsBunny
Nisam čitao skoro ništa od njega, al ono, ekranizacije su mi prepatetične.
- Jane Doe
Istina, točno ta riječ. Cujo, Desperation, It .... da ne nabrajam, to su pravi napeti horor romani sa pričom, likovima, i horor atmosferom, ono, a njihove ekranizacije su jadne, blago rečeno jadne.
King se čita, a ekranizacije se preskaču

- DrugsBunny
Ništa od toga nisam gledao, a nije kao da baš imam potrebu.
Čak ih nisam ni čitao, osim It-a koji mi je bio dosadnjikav pa sam presto.
Čak ih nisam ni čitao, osim It-a koji mi je bio dosadnjikav pa sam presto.
- Andrej
Problem u ekranizaciji njegovih knjiga je jednostavan.Jane Doe wrote:Istina, točno ta riječ. Cujo, Desperation, It .... da ne nabrajam, to su pravi napeti horor romani sa pričom, likovima, i horor atmosferom, ono, a njihove ekranizacije su jadne, blago rečeno jadne.
Kad je u pitanju ovaj književni žanr -
Dobar pisac - ima lepu rečenicu i zanimljivo/inteligentnu radnju.
Odličan pisac - stvara neverovatni svet kojim vas opčini.
Vrhunski pisac - vam samo pomaže u vašem stvaranju istog.
Onda se nađe neko sa svojim viđenjem knjige i razbije vam taj isti svet koji ste gradili.
We're all mad here...