My Monster Secret (Jitsu wa Watashi wa)- Asahi je ,naravno, srednjoskolac kojeg prati reputacija da nemože čuvati tajno. Nakon nastave upadne u svoj razred i zatekne jednu od učenica kako proteže krila, i naravno ustanovi se da je vampirica. Kako počne plakati da sad kada je otkrivena mora napustit razred , asahi obeca da ce joj cuvati tajnu. Kasnije se u igru upletu jos neka nadnaravna bica tipa alienka; koja je esencijalno liliputanka od 20ak cm u bioskeletu kojim upravlja, ravnateljica je stoljecima stara demonka koja izgleda kao da ima 10ak god... Tražih malo neke horror mange, i na listi je bilo ovo. Po opisu me podsjetilo na rosario vamoire mangu u kojoj je glavni lik ljudsko biće u školi za nadnarava bica, di se također splete sa vampiricom. Nažalost ovo nije ni blizu toj mangi. Iako je harme manga, pono je blaža od "standarda", nema klišeja da ga sve tri naganjaju, on neodlucan isl. Vise manje mu sve djevojke otvoreno kazu da ga vole, a on im nonšalantno veli da je zaljubljen u tu vampiricu. Nema nikakvog konkretnog konflikta, samo idu iz situacije u situaciju di im se dešavaju gluposti; najčešće ih ravnateljica "trolla". Vampiri ovdje nemoraju piti krv (štoviše to se smatra intimnom radnjom među partnerima, i nece pretvoriti osobu u vampira), od sunca samo pocrne... Crtež nije baš oku ugoda, ponajviše zbog proporcija elemenata lica. Postoji i anime koji pokrije nekih 60% mange; ali paleta boja koje su odabrai za frizure, odjecu bode u oči tako da se nisam zamarao gledanjem. Ako tražite neku romantičnu mangu, bez previše shonen harem elemenata, neke konkretne radnje ovo bi vam se moglo dopasti. Osobno sam ovo čitao na preskokce jer kako nema praktički nikakve konkretne radnje nije mi se dalo previse zamarati, a i sam kraj ja bio predvidljiv .Manga ima 22 sveska. Odlucih sad napisat recenziju pošto je jučer objavljeno konačno poglavlje.
I may be an idiot, but i am no fool.