Manga
- maddjuro
Re: Manga
Green blood- manga smještena u americi u vremenu nešto nakon završetka građanskoga rata; točnije u "5-points-s"(da onom 5-pointsu iz filma bande new yorka). Radnja se vrti oko dva brata, irska imigranta. Jedan se muči i radi dok je drugi u tajnosti plaćeni ubojica za jednu od mangi. Uz to stariji traži jednu osobu. U početku se radnja vrti oko ta dva lika, usljedi uskoro i rat bandi; njih tvojca, prvenstveno ovaj stariji traži ubojicu jnihove majke. Kasnije se radnja prebaci na divlji zapad, dok love tu osobu da se osvete. Crtež je vrhunski, izgleda zapadnjački te nema ničega "nadnaravnoga . Akcije , nasilja ni krvi ne manjka. Manga ima samo 5 svezaka i toplo vam je preporučam. Ako se nevaram isti je autor kreirao i kratku oneshoot mangu "Hideout" koju sam vec recenzirao u ovom tipicu
I may be an idiot, but i am no fool.
- HorrorHR
- Site Admin
Toriko Vol 4

Toriko se po prvi puta obračunava sa GT robotom za kojeg se saznaje je riječ o "teleexistence" primjerku. Riječ je o nečemu poput drona, samo što se ovim ne upravlja računalom već posebnim odjelom tako da GT robot sa 1/1000 sekundi zakašnjenja radi poteze osobe koja njim upravlja.
U lov na Regal Mammotha Toriku i Komatsu se pridružuju trenerica Rin (sa mogućnošću iskorištavanja mirisa u borbi) i drugi od četiri kralja (uz Torika) - Sunny. Sa Sunnyem u priču ulazi i druga strana prežderavanja - on je Torikova čista suprotnost - dok Toriko ždere sve, Sunny je više "haute cuisine" đir - cijeni prehranu svoje "namirnice" itd. Zabavna kontra i ubacivanje tog fancy dijela u gastronomiji. Otvaraju se karte i glede neprijatelja, upoznajemo par likova iz Gourmet Corp-a, od kojih se ističe Vice-Chef Starjun (druga slika dole).
Dok sam u zadnjih mjesec dana definitivno odlučio prestati kupovati i čitati neke mange (Food Wards, Assasination Classroom), nakon čitanja Toriko #4 odmah sam naručio i sljedeće dvije knjige.
Par slika:
Objed u gourmet svijetu

Uvodni kadar sa novim negativcem

Toriko se po prvi puta obračunava sa GT robotom za kojeg se saznaje je riječ o "teleexistence" primjerku. Riječ je o nečemu poput drona, samo što se ovim ne upravlja računalom već posebnim odjelom tako da GT robot sa 1/1000 sekundi zakašnjenja radi poteze osobe koja njim upravlja.
U lov na Regal Mammotha Toriku i Komatsu se pridružuju trenerica Rin (sa mogućnošću iskorištavanja mirisa u borbi) i drugi od četiri kralja (uz Torika) - Sunny. Sa Sunnyem u priču ulazi i druga strana prežderavanja - on je Torikova čista suprotnost - dok Toriko ždere sve, Sunny je više "haute cuisine" đir - cijeni prehranu svoje "namirnice" itd. Zabavna kontra i ubacivanje tog fancy dijela u gastronomiji. Otvaraju se karte i glede neprijatelja, upoznajemo par likova iz Gourmet Corp-a, od kojih se ističe Vice-Chef Starjun (druga slika dole).
Dok sam u zadnjih mjesec dana definitivno odlučio prestati kupovati i čitati neke mange (Food Wards, Assasination Classroom), nakon čitanja Toriko #4 odmah sam naručio i sljedeće dvije knjige.
Par slika:
Objed u gourmet svijetu

Uvodni kadar sa novim negativcem

- maddjuro
izaslo zadnje poglavlje Assasination classrooma. Samo se govori o tome di je koji ucenik zavrsio. Sve u svemu manga za jedno čitanje koju baš i nebi imao u svojoj kolekciji (mislim bi ako mi je netko poklni), ali enbi investirao neke novce u to. KAo sto sam već spominajo manga počne interesantno, ali se brzo pretvori u ,više/manje, standardni shonen di se mora imati bar jedan ucenik koji je određeni stereotip....
- HorrorHR
- Site Admin
da ja sam stao sa kupovinom na 4 ili 5 knjizi, dosadnjikavo postalo, eventualno digitalno nastavimmaddjuro wrote:izaslo zadnje poglavlje Assasination classrooma. Samo se govori o tome di je koji ucenik zavrsio. Sve u svemu manga za jedno čitanje koju baš i nebi imao u svojoj kolekciji (mislim bi ako mi je netko poklni), ali enbi investirao neke novce u to. KAo sto sam već spominajo manga počne interesantno, ali se brzo pretvori u ,više/manje, standardni shonen di se mora imati bar jedan ucenik koji je određeni stereotip....
- maddjuro
preporucam da si kupis onaj claymore boxset; ili s oglasa nasih kupiš prvu polovicu serijala za siću a ostarak pomalo narucujes ili u algoritmu kupis http://www.stripovi.com/aukcije/claymor ... /11555224/
- maddjuro
All You Need Is Kill-manga po kojoj je snimljen film "Edge of Tomorrow"; naravno manga mi je bila daleko bolja, pošto nije nepotrebno amerikanizirana. Iako ima nešto sličnosti sa filmom, određeni su elementi , uključujuć i kraj, izmjenjeni. Crtež je dobar. Manga ima svega 2 sveska, tako da je svakako preporučam pročitati
- HorrorHR
- Site Admin
baš planiram ovih dana, kad rijesim attack on titanmaddjuro wrote:All You Need Is Kill-manga po kojoj je snimljen film "Edge of Tomorrow"; naravno manga mi je bila daleko bolja, pošto nije nepotrebno amerikanizirana. Iako ima nešto sličnosti sa filmom, određeni su elementi , uključujuć i kraj, izmjenjeni. Crtež je dobar. Manga ima svega 2 sveska, tako da je svakako preporučam pročitati
- maddjuro
to s neta naručuješ ili u pohodima po svijetu kada obilazis striparnice kupujes?HorrorHR wrote:baš planiram ovih dana, kad rijesim attack on titanmaddjuro wrote:All You Need Is Kill-manga po kojoj je snimljen film "Edge of Tomorrow"; naravno manga mi je bila daleko bolja, pošto nije nepotrebno amerikanizirana. Iako ima nešto sličnosti sa filmom, određeni su elementi , uključujuć i kraj, izmjenjeni. Crtež je dobar. Manga ima svega 2 sveska, tako da je svakako preporučam pročitati
- maddjuro
20th century boys- manga počne sa grupom klinaca koji se u igri šale kako bi "uništili" svijet, imaju par skica u svojoj "knjizi proročanstava"...Nešto u budućnisti jedan od klinac Kenji dobije pismo od jednoga od thih klinaca koji je počinio samoubojstvo, a nedugo nakon toga se počnu dešavati čudni događaji koji se podudaraju sa time sto su oni kao klinci zamišljali. Uskoro se pojavi lik "Friend" koji osnuje kult, koji za simbol koristi znak koji su oni kao klinci koristili kao svoju zastavu. Odluči skupiti staru ekipu da pokušaju dokučiti tko je taj "Friend", te ga spriječiti da uništo svijet... (neću dalje pisati da ne spoilam) Manga se odvija kroz par desetljeća, likovi su odlično odrađeni i razrađeni, crtež je također za pohvalu pošto su elementi lica normalnih proporcija. Iako manga nije nešto pretjerano po mom ukusu nije mi žao da sam je pročitao, te bi vam je svakako preporučio ima 24 sveska. Za kraj cu napomenuti da je ovo manga od istoga autora koji je kreirao mangu "Monster" koja je također jedna odlična manga svakako vrijedna čitanja ili bar gledanja pošto je anime pokrio kompletan serijal.
- maddjuro
world only god knows-(Romantic comedy, Parody, Fantasy,)-Keima je srednjoškolac koji je zaluđen dating sims igrama i poznat je kao "god of conquest", u smislu da može osvojiti svaku (digitalnu) djevojku. Kada mu stigne mail u kojemu mu se nudi "posao" da pokori djevojke on klikne agree i time "sklopi pakt" s demonskim svjetom po kome mora postići da se djevojke u njega zaljube kako bi iz njihovih usamljenih srca istjerao "duhove" koji su pobjegli iz pakla. Kao asisenticu ima jednu demonicu koja mu pomaže. Kada istjera duha djevojka bi izgubila sječanja na njegovu ulogu....Kasnije se još koješta počne dešavati sa dijelom djevojaka s kojima je imao posla.... Sjećam se da sam ovo pred koju godinu probao gledati kao anime jer su svi preporučali kao odličnu komediju, ali sam odustao jer mi je animacija bila pre-sladunjiva. Odlučih ovo probati čitati pošto sam naletio na klip u jednim AMVu, a pošto je manga dovršena rekoh zašto ne. Generalno sam zadovoljan. Glavni lik je interesantan, pogotovo kada analizira kako pristupiti osvajanju svake djevojke po principu video igara, nema forsiranoga fan-servicea, nema onih standardnih harem idiotarija ,crtež je generalno ok, ali ipak je lik mogao malo normalnije proporcije lica odabrati.
KAo što rekoh, nebi rekao da je ovo loša manga, iako mi se činilo da je lik htio/morao mangu brzo dovršiti pa je kraj takakv kakav je (nije da je kraj loš, ali vidim an forumima puno prepucavanja oko toga koju je djevojku trebao odabrati). Probajte pročitati par poglavlja pa sami odlučite isplatili se pročitati serijal. Ima 26 svezaka i dovršen je
KAo što rekoh, nebi rekao da je ovo loša manga, iako mi se činilo da je lik htio/morao mangu brzo dovršiti pa je kraj takakv kakav je (nije da je kraj loš, ali vidim an forumima puno prepucavanja oko toga koju je djevojku trebao odabrati). Probajte pročitati par poglavlja pa sami odlučite isplatili se pročitati serijal. Ima 26 svezaka i dovršen je
- john_constantine
Nakon izvrsne trilogije Adolf, Fibra će izdati njegove nove mange Oda Kirihitu.
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/oda ... i-dio/389/
Kvragu, sedmi mjesec će biti udarac na moj novčanik.
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/oda ... i-dio/389/
Kvragu, sedmi mjesec će biti udarac na moj novčanik.
Michel puši karu.
- john_constantine
Da, ali interliber je tek u desetom mjesecu, ako se ne varam. Mange nisu skupe, 240 kn za 800 stranica je više nego poštena cijena. Čudovište iz močvare zadnje knjige nema straha da će se rasprodati. Samo spagethi brothers integral ću morati odmah nabaviti čim bude u prodaji. Prve knjige iz serijala su rasprodane tako da ostatak knjiga nema smisla kada nemožeš kompletirati.maddjuro wrote:kupi to na interliberu, kada ce biti po sniženoj cijeni
Ionako do kraja godine ne planiram ništa, jedino walking dead omnibus 3 koji je najavljen za interliber. Možda tu tamo uskoči nešto interesatno od fibre. Ali ne vjerujem da će ove godine izdati Preacher ili Punisher Max.
Michel puši karu.