Toriko Vol 3
Nastavljajući se direktno na prijašnju knjigu, Toriko i Coco u spilji sa Puffer Whaleom naiđu na čudno biće kojeg se i oni čak preplaše. Izgleda da je riječ o nečemu neživom, a iza sebe pušta samo trag stotine leševa životinja i drugih gourmet huntera koji su se našli u blizini Puffer Whale lovišta. U upravi IGO (International Gourmet Organization) shvaćaju da je ovo direktan napad neprijatelja iz, čitateljima upravo najavljenog Gourmet Corporation.
Toriko kreće na Biotope 1, ogroman IGO rasadnik bizarnih životinja gdje se uz genetske modifikacije i testove održavaju i borbe u areni za najbogatije i nautjecajnije ljude svijeta. Jedna od borbi postane nešto više i dolazi do kaosa.
Od svih ovih "laganijih" tj. zabavnijih mangi koje čitam, Toriko mi najviše paše. Sviđa mi se korak uvođenja novih informacija i likova i konstantno širenje Gourmet Worlda. Ubacivanje superjakih neprijatelja (ova njuška ala Sasquatch sa prve slike dole) dobar je uvod za najavu pozivanja sva četiri kralja (Toriko, Coco, Zebra i Sunny) i njihove očito zajedničke avanture.
Za sada, drago mi je da postoji još tridesetak knjiga. Toriko #30 na engleskom u izdanju Viz Medie izlazi za nešto manje od mjesec dana.
Par slika:
Negativac - novi model GT robota
Dio životinja iz "svi na sve" battle matcha u Biotope 1 areni: