Manga

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: Manga

Post by HorrorHR » 15 Aug 2015, 15:59

In clothes called fat (Moyocco Anno)

Naletio na ovu u striparnicu u Las Vegasu, zanimljiva tema u globalu pa me zanimalo kako je ispalo. Priča o curi koja ima probleme sa kilama. Dečko je sa njoj samo zato jer ima traume u odnosu sa svojom majkom. Što napraviti kada te svi mrze na poslu, dečko počne šiljiti ženu sa kojom radiš, a kile se samo skupljaju. Psihološki dobro posložen strip, uz poneku manu (neuvjerljivi postupci "djedice" koji sa svojim postupcima zrači sa "fat is beautiful").

Inače cijela priča je u jednoj knjizi.

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Aug 2015, 01:21

Blame!-ovo je jedna od neobičnijih mangi koje sam čitao. Vizualno i po ugođaju bi je opisao kao mješavinu H.R.Giger-a i Nathan Nevera. Radnja se dešava u nečemu što liči na Megagradove s mnogim razinama kakove smo vidili u nathanovom serijalu; knkretno na nižim razinama koje su spoj metala i betona di ne prodire svjetlo (samo što ih ovdje ima vjerojatno na tisuće). Glavni lik Killy traži "Net Terminal Genes", te putuje tim oronulim razinama koje variraju od relativno malih do ogromnih. Tu i tamo naiđe na džepove "života", koji su nerjetko groteskni spojevi koji me donekle podsjetiše na Gigiera ili tehnodroide iz nathana, te razna groteskna silikonska bića. Također sam dizajn likova više podsjeća na zapadnjački crtež. Još jedna stvar je da u tih 10 svezaka koliko ima serijal ima JAKO malo dijaloga pa se priča malo teže da skontati. Meni se osobno serijal dopao, crtež mi je bio super, a priča koliko sam je pohvatao, ok. Meni se dopala pa bi vam je preporučio. Moram upozoriti da je ova manga već odavno out of print pa ako hoćete (na engleskom) ovo skupiti cete morati to platiti.
evo i par slika
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
I may be an idiot, but i am no fool.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Aug 2015, 23:31

Pronašao doma Battle Royale Ultimate Edition #1 mangu - HC (3 volumea ako se ne varam). Išao sam vidjeti na netu dali ima još za kupiti preostale knjige - i šokirao se kada sam skužio da se neke prodaju na ebayu po $400 :shock: Cijena inače je bila oko $25 ako se sjećam dobro što piše na korici...

maddjuro

Post by maddjuro » 20 Aug 2015, 00:24

HorrorHR wrote:Pronašao doma Battle Royale Ultimate Edition #1 mangu - HC (3 volumea ako se ne varam). Išao sam vidjeti na netu dali ima još za kupiti preostale knjige - i šokirao se kada sam skužio da se neke prodaju na ebayu po $400 :shock: Cijena inače je bila oko $25 ako se sjećam dobro što piše na korici...
kada se nešto rasproda cijena dobrano skoči (nathan giganti; konkretno prva dva su strašno skupa). Doduše da citiram zvijezde zalagaonice "dali na ebayu tu cijenu traže ili je po toj cijeni prodaju"

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 21 Aug 2015, 19:13

pocinjem ponovno, nikad ni procitao do kraja

Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 27 Aug 2015, 21:09

Osamu Tezuka: Adolf

Kada nešto ima 1300 stranica, a ti pročitaš u dvije večeri (skoro u jednoj da je bilo još vremena pred spavanje). Odličan rad Tezuke koji prati niz ljudskih sudbina od par godina pred početak drugog svjetskog rata, pa do (u malom, ali završnom dijelu) do sredine osamdesetih. Priča o tri Adolfa - Hitleru koji je uzrok svih nedaća koje utječu na sve likove, te dva prijatelja Adolfa židova i Adolfa polu Japanca kojemu je otac visokopozicionirani nacist u zemlji izlazećeg sunca. Sa jedne strane jednostavna, ali sa druge i veoma kompleksna priča o nizu ljudi vezanih za skrivanje tajnih dokumenara koje bi mogle promijeniti cijelu nacističku Njemačku.

Imam neke stvarno male zamjerke, ponajviše radi laganih repetitivnih situacija koje uopće na tih 1300 stranica nisu baš ni bitne bitne.

Adolf je fantastično djelo i preporučam svesrdno ako niste čitali!

Image Image Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 06 Sep 2015, 23:10

Bosonogi Gen - Knjiga 1 i Knjiga 2

Često mi se desi da kada oko nečega imam visoka očekivanja, utisci nakon čitanja/gledanja ispadnu prilično mlitavi. Kod Bosonogog Gena to uopće nije slučaj, ne volim previše kvantificirati stavove o onome što sam čitao ili gledao, ali ako je ikada nešto po mom zaslužilo 10/10 - riječ je o ovom uradku. Prva knjiga počinje sa prikazom teškog odrastanja u Hiroshimi za vrijeme rata. Ma koliko sam pratio materijale vezane za taj period u ljudskoj povijesti, iznenadili su me prikazi jada i siromaštva u japanskim gradovima. U tom čemeru, Gen kao dijete od šest godina proživljava djetinjstvo isprepleteno dječačkim zanosom, igrom, nepodobštinama, ali i čestim danima bez zalogaja, nesigurnom budućnosti i kriznim situacijama vezanim za oca "izdajnika" - u realnosti izrazitog openenta ratu. Do pred kraj prve knjige, skoro pa dnevne gungule kroz koje Gen prolazi vezane su za nepravdu, koju radi očevih stavova većina susjeda gaji prema njegovoj obitelji, ali nakon pada atomske bombe, šestogodišnji dječak, koji je već tada bio mnogo odrasliji od svojeg "godišta na papiru", mora dodatno odrasti i pokušati sebi, svojoj majci i sestrici svakog novog dana ponuditi nadu u preživljavanje. Prvu knjigu sam završio sa čvorom u želucu, a druga knjiga je Nakazawin pakao na zemlji u strip formatu. Gen je u potrazi za malim komadićem riže, a u trenucima nakon eksplozije bombe i kataklizmičkim stanju u gradi i regiji, to uopće nije jednostavno. Grafički vrlo eksplicitno prolazimo kroz horore generirane eksplozijom i njenim posljedicama. Kako i završna misao druge knjige kaže - "atomska bomba je stvorila pakao umirućima, ali i onima koji su preživjeli"...

Vrhunsko djelo!

Image Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 09 Sep 2015, 20:56

Djuro, naletih u jednoj mangi (Food Wars) cesto ovaj tip crteza gdje se nekome nebitnom u kadru uopce ne ucrtava lice. Jel to mozda subjektivan stav crtača ili ima neka filozofija oko toga?

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 09 Sep 2015, 22:38

desi se da u većim gužvama necrtaju lica, ali to su uglavnom lica toliko sitna da ni nema potrebe za licima. Ali ovako nešto se nesjećam da sam vidio. Moguće da je riječ i o previdu

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 09 Sep 2015, 22:44

maddjuro wrote:desi se da u većim gužvama necrtaju lica, ali to su uglavnom lica toliko sitna da ni nema potrebe za licima. Ali ovako nešto se nesjećam da sam vidio. Moguće da je riječ i o previdu
u prvom poglavlju je bar 4-5 slične situacije, tako da mi djeluje da nije previd

john_constantine

Post by john_constantine » 30 Sep 2015, 22:21

Konačno novi chapteri od mange Berserk, ali čini mi se da je autor potpuno izgubio inspiraciju i da više ne zna što bi dalje... Opet sam pročitao Berserk i totalno bolesno ludilo od mange, od fantastičnog crteža do ideje uopće (šteta jedino što je anime i filmovi smeće u usporedbi s mangom). A ovih nekoliko chaptera koje je izašlo, fakat djeluje razvlačenje... Valjda će ako uopće i završi taj volumen konačno vratiti Gutsu i njegovom oklopu. I nastaviti dalje radnju.
Michel puši karu.

Decadentor

Post by Decadentor » 30 Sep 2015, 22:47

Meni su anime i filmovi jebeni vrh. Manga ima onog malog gnoma koji sve kvari losim humorom i nikako mi se ne uklapa u sve to (no procitao sam skoro nista)...
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Oct 2015, 06:02

A kužim na koga misliš, he, he. I nije gnom, nego pixies
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 05 Oct 2015, 22:53

Gledam malo, Attack on Titan #17 koji je u Japanu izašao u kolovozu, do sada je prodao 1,714,283 kopija. Dakako pričam samo o #17

maddjuro

Post by maddjuro » 13 Oct 2015, 00:08

Post Reply