Manga

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
maddjuro

Re: Manga

Post by maddjuro » 26 Jul 2015, 23:39

Ajin- to pratim, ali izlazi užasno sporo. Generalno mi se dopada. Radi se o tome da na svijetu postoje "besmrtnici" koji ujedno imaju kontrolu nad nekim "bićima" vidljivih samo njima (prozvanih Ajin) koje samo drugi besmrtnici mogu viditi. Jedini način da se dozna jeli netko besmrtan je da pogine, samo ranjavanje neće otkriti jeli netko besmrtan. Ti se besmrtnici jedino mogu regenerirati ako ih se ubije, tako da ako ih se osakati dok ne poginu ce ostati osakaćeni. Da sad nejdem u detalje, formira se jedan extremistička frakcija tih besmrtinka koji pomoću Ajina počnu ubijati (iako ne sasvim bez razloga jer su nad njima vršili razne experimente uključujuć crash testove autima). Glavni lik se pridruži agenciji da ih zaustavi... Generalno ok manga no izlazi jednom mjesečno.

Assasination classroom- ovo je komedija. Jedno nadnaravno biće uništi 3/4 mjeseca u dođe na zemlju. Dogovori se s vladama svijeta da ce unuštiti zemlju ako ga u roku godine ne ubije netko iz razreda u kojemu će predavati. Naravno odabrao je (neznam još zašto pošto sam preključer ovo počeo čitati) razred u koji stavljaju svojevrsne "otpatke" iz drugih razreda; bilo jer imaju loše ocjene bilo zbog vladanja; to je neka super elitna srednja. Taj stvor je ,naravno, odličan profesor, pomaže studentima da se oslobode i da nevjeruju u stigmu koju ime je ta skola stavila, jer biti u razredu E je teška sramota. Učenici ga uvjek pokušavaju ubiti što im , zasada neide, jer se lik kreće brzinom 20 maha, regenerira se...Ovo me podsjetilo donekle na GTO, iako nije baš toliko dobra. Zasada mi se manga dopada, likovi su interesantni, iako taj alien ili štoveć zna biti dosadan. Humor je ok.

Bloody Monday i Prophecy još nisam čitao
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Jul 2015, 08:10

Čujem da opet kreće berserk mjesečnim ritmom...
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 27 Jul 2015, 10:31

maddjuro wrote:Ajin- to pratim, ali izlazi užasno sporo. Generalno mi se dopada. Radi se o tome da na svijetu postoje "besmrtnici" koji ujedno imaju kontrolu nad nekim "bićima" vidljivih samo njima (prozvanih Ajin) koje samo drugi besmrtnici mogu viditi. Jedini način da se dozna jeli netko besmrtan je da pogine, samo ranjavanje neće otkriti jeli netko besmrtan. Ti se besmrtnici jedino mogu regenerirati ako ih se ubije, tako da ako ih se osakati dok ne poginu ce ostati osakaćeni. Da sad nejdem u detalje, formira se jedan extremistička frakcija tih besmrtinka koji pomoću Ajina počnu ubijati (iako ne sasvim bez razloga jer su nad njima vršili razne experimente uključujuć crash testove autima). Glavni lik se pridruži agenciji da ih zaustavi... Generalno ok manga no izlazi jednom mjesečno.
šta inače mange generalno izlaze brže? nisam upzonat sa njihovim periodima izlaska budući da čitam kada kupim volume koji.

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Jul 2015, 13:08

Pa ovisi. One piece izlazi svaki tjedan, a berseker svaki mjesec. Makar je autor imao dugogodišnju pauzu. Sve to ovisi o njima i njihovom tempu.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Jul 2015, 13:26

Berserk je lik pauzirao i po koju godinu. A što se tiče mangi; imaš tjedna mjesečna, dvotjedna dvomjesečna izdanja.... Tu je uvjek i faktor prijevoda, jer ne prevode se sve mange čim izađu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 27 Jul 2015, 19:30

maddjuro, a ovo:

Ikigami
All you need is kill
Blue Exorcist
Food Wars
Biomega
Dorohedoro
Terra Formars

?

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Jul 2015, 21:12

Ikigami- bio mi je bezvezan; ukratko da bi se "regulirala" populacija ili štoveć se svoj djeci u japanu ubrizga neki otrov koji ce se aktivirati između njihovre 20 i 25 godine. Svaki 1 od mislim 500 000 umre. Osoba dobije 24h ranije obavjest da ce umrti. Te u ta 24h može trošiti kolko hoće, ali nesmije se sama ubiti ili ubiti druge ljude... Generalno se radi o osobama koje su primile to pismo da ce umrti i kako se nose s time. Jedina poveznica je taj jedan detektiv koji nešto radi zaboravih što tično. Ugl meni se manga nije dopala.

Dorohedoro- jedna nadasve interesantna horror manga. Radnja se odvija u, izgleda, postapokalipticnom okruženju. Tu postoje dvije frakcije, jedna koja može koristiti "magiju", kojom vladaju demoni. Svi ti "magičari" nose razne groteskne maske. Druga frakcija su ljudi koji nemaju magije i žive u "hole" u. Te su dvije frakcije razdjeljene necim nadnaravnim i nemoze se samo tako prelaziti iz jedne u drugu. Ti "magic useri" nerjetko idu u Hole i tamo ubijaju stanare; što da testiraju svoje sposobnosti sto iz objesti. Glavni lik je čovjek s reptilskom glavom. Nema sječanje tko ga je u to pretvorio; te skupa s svojom kolegicom lovi "čarobnjake", te im zagrize glavu u kojoj mu živi nešto, kada bi izvadio glavu iz usta bi pitao čarobnjaka sto mu je ta glava rekao. Sama atmosfera i crtež mi se čine nekako zapadnjački. Dosta je taj svijet "prljav". Dizajn maski čarobnjaka je dosta groteskan. Ima i nesto humora te "koljaže".Najveći minus je što dosta sporo se radnja odvija i tek na samom kraju se nešto konkretnije dozna. Manga je treuntno na zadnjem svesku i trebala bi uskoro završiti.
SpoilerShow
Image
BLue exorcist- ovo je , u najbolju ruku, prosječan shonen anime. Glavni lik je "sin vrhovnog femona" koji je poharao zemlju pred 16ak god, pobio tonu ljudi navodno je "zlostavio" njgovu majku. On se rodio s tim nekim moćima, dok njegov brat blizanac, bet zasad, ne pokazuje nikakve nadnaravne sposobnosti. Kasnije ga , nakon smrti njegovog skrbnika, brat upisuje u srednju školu di postoji tajni razred u kojemu se treniraju ekzorcisti. I to je sad više manje standardni treninzi, on je u početku izopćen jer je napola demon a svi učenici imaju neku žrtvu haranja njegovog "oca". Pa se sad dešavaju neke gluposti koje neću spoilati. Naravno ovo je više za mlađe uzraste pa nema nešto specialno nasilja, više se ide na humor. U početku mi je bila interesantna manga ali sada je pročitam kada izađe tu i tamo neko poglavlje.

Ostalo nisam čitao

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 27 Jul 2015, 22:04

thx na feedbacku. mislim da cu food wars probati jer se vrti oko hrane/restorana, a baš me zanima kako bi se ta tema pratila kroz mangu. inace volim food related showove/emisije. all you need is kill je nova tsvar izgleda, izašao jedan ili dva volumea za sada. neka borba sa vanzemaljcima na zemlji. biomega hvale da je kao za 18+, neznam baš detalje ali sam vidio par puta da ga se spominje u topicima gdje ljudi predlažu dobre mange.

dorohedoro je izaslo dosta toga koliko vidim, a drago mi je da se zavrsava pa ce biti cjelina. crtež u prvoj epizodi mi nije nesto, poslije se popravlja, ali ne znam vidjeti ću...

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Jul 2015, 22:14

Mislim da se i "toriko" vrti oko hrane.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 27 Jul 2015, 22:56

bacim oko thx... preporuke jos primam, planiram poceti sa kupovinom jedno 5-6 serijala uskoro, pa jos biram

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Jul 2015, 23:25

Kupi i meni gantza (brojeve 6 nadalje); švorc sam :)

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 28 Jul 2015, 10:29

maddjuro wrote:Kupi i meni gantza (brojeve 6 nadalje); švorc sam :)
jebate koliko toga ima, vidim volume 35 minimum da postoji :D

maddjuro

Post by maddjuro » 28 Jul 2015, 14:59

i savki svezak dojde 12-ak eura (jer naravno dark horse dere bezobrazno)

maddjuro

Post by maddjuro » 31 Jul 2015, 22:07

AKUMETSU- ovu bi mangu najbolje mogao opisati nesto kao japansku verziju V for Vendeta. Maskirani(a) lik/organizacija počne tamaniti korumpirane japanske političare, vlasnike banki i ostale ljude koji su uzrokovali ogroman japanski deficit. Akumetsu, kako se lik naziva, ide principom "one man one death" i kada bi poginuo na ovaj ili oanj način uvijek bi mu glava bila raznesena maskom. Jedna od stvari koju moram pohvaliti je da je dio "negativaca" baziran i sliči stvarnim japancima koji su zadnjih godina bivali osuđivani za razne skandale. Manga ima 18 svezaka i pošto je priča jednostavna brzo se čita. Naravno ima kontinuitet tako da nije svako poglavlje priča za sebe. Dobar dio ubojstava je "nemalo" grafički prikazan. Manga je smještena u sadašnje vrijeme.Glavni lik je interesantan. Necu više u detalje da ne spoilam previše; no manga mi se dopala.

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 02 Aug 2015, 16:54

Wolf guy-u skolu dojde novi učenik, za kojega se ispostavi da je "wukodlak",Naravno on preferira da ga se ostavi na miru, no kako to biva u japanskim mangama, počnu ga gnjaviti i provocirati, pa se "zarati" s učenikom koji je sina jakuze... Ovo je remake istoimene mange koja je orginalno izlazila 70-ih. Tu orginalnu nisam čitao, no ova je bila teška osrednjost (a koliko čujem jako se razlikuje od verzije iz 70-ih).Crtež je jako dobar. Iako ima dosta nasilja i krvi, te nešto "18+ poglavlja koja nebi bilo preporučljivo da vam ih bolja polovica vidi u history-u", manga je relativno dosadna, likovi su jednodimenzionalni, nema nikakvog objašnjenja tko,što i zašto; te kraj koji je klišej. MAnga ima 12 svezaka pa tko voli neka izvoli

Post Reply