Manga

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
maddjuro

Re: Manga

Post by maddjuro » 29 Jun 2015, 21:45

Gamaran-ovo je jedna shonen samurai-ska manga koja nit smrdi niti miriše. Ništa nema specialno u njoj vrijedno spomena ili nesto po čemu bi se isticala iz gomile sličnih mangi. U 99% borbi uvijek netko spomene "sada cu se početi boriti ozbiljno" ili "vrijeme je ta moj super ultra ultimate secret napad"; U svakoj botrbi ima nešto "okrzanaca"... No manga je relativno kratka i ima "samo" 194 poglavlja odnosno 21 svezak. Crtež je dosta dobar, likovi su dizajnirani s normalnim frizurama i oružjima , bez nekih nadljudskih napada. Ima samo jedan turnir, relativno malo poglavlja s "flashbackovima", nema nekih ljubavnih sub-scenarija. Kao što rekoh na početku, ovo je jedna prosječna shonen samurajska manga koja se ni-po-čemu ne ističe iz gomile. Slike neću stavljati jer nema smisla zbog generičnosti.
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 05 Jul 2015, 12:59

Apocalypse no Toride- zombie manga o dječaku koji biva poslan u popravni dom. NEdugo nakon toga izbije zombie apokalipsa, pa nas glavni lik skupa s ljudima iz iste ćelije mora preživiti. Neznam previše o ovoj mangi nedavno sam na nju naletio, ali nisam htio previše ulaziti u čitanje jer je manga on-going. No sudeć po slikama bi mogla biti dobra
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image
SpoilerShow
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 07 Jul 2015, 19:28

KONGOU BANCHOU- još jedna shonen manga puna borbi, likova s svakojakim moćima isl. Počne nekim vladinim projektom di je tokyo podjeljen u zone, svaka zona ima svoj zaštitnika (naravno srednjoškoolca) s nekim moćima. Ideja toga je da onaj koji osvoji sve zone ce moći nanovo izgraditi japan kako želi. Turnir je bio osnovan od strane vlade, koju kontrolira (necu reci tko da ne spoilam). Tu se pojavi naš glavni lik koji želi spriječiti taj turnir. NAravno i on sam postane sudionik, pa se onda pokažu alternativni motivi turnira..... Manga po opisu zvuči kao deseci njima sličnih, no ova je bila neloša. Znali su da je skroz "opičena" radnja, te to ne skrivaju već su tim načinom cijelu mangu odradili. Likovi imaju svakojake moći, smiješne motive što žele učiniti kada zavladaju japanom. Humor je ok. Manga je relativno kratka. Samo 112-ak svezaka odnosno nekih 100-tinjak poglavlja. Ako volite šašave mange s hrpom borbi, bez previše ulaženja u "origine" likova, jednostavnom radnjom bez nekih ljubić sub-radnji; Ovo bi vam se moglo dopasti. JA sam naišao na to kada sam kliknuo "suprise me" na stranici di citam mange.

maddjuro

Post by maddjuro » 16 Jul 2015, 14:48

Ga-Rei- glavni junak ima "šesto čulo" kojim vidi duhove cijeli život. No jednoga dana vidi da djevojku napadnu duhovi, on je krene obraniti i ispostavi se da je ona (svojevrsni) egorcist i dio organizacije koja lovi i "istjerava" duhove. Kasnije se ispostavi da ima neke specialne "spiritual" moći pa se pridruži toj tajnoj vladinoj organizaciji. Naravno standardno ovome tipu mange djevojka postane ljubavni interes, kasnije se pojavi i suparnica toj djevojci, tu je i dežurni kolega/perverznjak....
Ovo sam odlučio čitati jer mi je rečeno da je horror, pogledah prvu epizodu animea koja mi se dopala i odlučih prije animea pročitati mangu. Iako nije najlošija manga koju sam čitao, nebi je preporučio kao horror; više kao "action-comedy- romance (za musku publiku)". Iako ima nešto horror elemenata oni nisu toliko naglašeni. Što se tiče radnje tu je standarna rivalna frakcija, onda nešto što ce uzrokovati smak svijete, te klišeji kao "ljubav sve pobjeđuje". Ima nekih momenata za nasmijati se no ništa pretjerano orginalno. Manga ima 12 svezaka i završena je pa tko voli neka izvoli. Anime ima 12 epizoda i radnja se odvija prije početka mange. Anime iako počne interesantno nije baš nešto. Ima 12 epizoda, postoji dub.

maddjuro

Post by maddjuro » 17 Jul 2015, 18:13

Nakon poduže pauze, manga D.GRAY MAN se nastavila. Danas izaslo novo poglavlje

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Jul 2015, 23:10

maddjuro jesi čitao attack on titan?

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Jul 2015, 02:15

jesam, sada zadnjih par mjeseci čekam da ga se nakupi jer mi je glupo čitati jednom mjesečno. Generalno ok manga, no pošto je mjesečno izdanje zaboravi se što se dešavalo prijašnjih mjeseci. Srbi su krenuli ovo izdavati ubrzanim tempom, a čujem da su im izdanja neloša

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Jul 2015, 09:20

trazio sam nesto slicno "pametno" kao death notepa spominju bas attack on titan. jel to takav kalibar ili? neka druga preporuka?

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Jul 2015, 13:23

ako hoćeš pametno čitaj "Monster"; attack on titan iako zanimljiv više ide na natprirodno/akciju. Nebi rekao da je nešto extra pametno, no svejedno je zanimljiv, kao i tokyo gohul.

olio

Post by olio » 19 Jul 2015, 13:31

+1
preporuka za Monster

jebena manga i anime

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Jul 2015, 15:42

Death Note sam sve postove isčupao iz ovog topica u zaseban, budući da ima dosta toga.

maddjuro, kao "kurator" ovog Manga topica, ako ima još nekih horor mangi unutar ovuh 24 stranica a da imaju više postova pa mogu u svoj topic, samo reci, pa prebacim.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Jul 2015, 15:43

I da, Monster mi je definitivno na tapetu poslije Death Notea. Za dva tjedna idem preko bare pa posjetim lokalni comic shop... Vidim da izlaze u nekim "Perfect edition" ombnibusima koji spajaju po dva volumea.

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Jul 2015, 16:42

Evo jedne interesantne "tablice" koja može poslužiti kada je riječ o tome što gledati/čitati

http://vignette3.wikia.nocookie.net/ani ... 1203231510

također, Lone wolf and cub ti je jedna odlična ozbiljnija manga; o kojoj sam ranije pisao u ovom topicu

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Jul 2015, 20:49

Needless- ukratko se radi o tome da u budućnosti , nakon WW3, se u nekim nuklearinm zonama (proglašenih blackspots) kod ljudi počnu razvijati natprirodne moći. pa tako mogu raditi sve (nesto slično moćima u one pieceu)... Ugl; tražio sam neki action-comedy s prenapuhanim borbama i ovo mi je izbačeno kao preporuka; no nakon jednoga sveska sam odustao. A razlog tome je što je autor ovoga serijala teški lolicon-ist; a lolicon (pogotovo s većom dozom fanservice-a) je nešto di povlačim liniju. Crtež je ok; borbe (bar ono malo sto sam vidio) su solidne; a i sam serijal je završen. No kao što rekoh, neke stvari nisu moj ukus.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 26 Jul 2015, 23:08

Djuro, any comments na:

Ajin
Bloody Monday
Prophecy
Assasination Classrom

Možda si već pisao o tome, ali teško je kroz search naći

Post Reply