moko wrote:volim priče iz doba WW2 ali ovo "SF" me zabrinjava... u kojoj je mjeri to izraženo?
ne volim pretjerivanje, ali ako je u funkciji opisa nekih pokusa iz WW2 onda je dobrodošlo tj poželjno
nije SF u 'standardnom' obliku. ja ga iskreno ne volim i preskacem ga, ali ovo je bilo nesto vrijedno citanja.
knjiga je prvenstveno drama i kronologija zivota jedne osobe koja preskace kroz vrijeme i od strane jedne rase iz svemira slusa o vremenu i zivotu, te uci o postojanju i kako sve tece, te prikazuje slike iz svog zivota.
WW2 nije predstavljen u standardnom obliku, jedino 'true' ratno sto se dogada je zarobljivanje amerikanaca i vodenje njih u dresden 30 dana brije bombardiranja.
knjiga je u neku ruku ispovijest drustva i antiratne ekspresije stvaralastva u doba 60-ih.
uostalom, knjiga je dosta poznata u knjizevnim krugovima, tako da se da nac kvalitetnih referenci na nju po netu.
a buduci da je mi obradujemo na knjizevnim seminarima ko jedno od bitnijih djela nastalih u sezdesetima, smatram da je se isplati procitati. ponavljam, mene je iznenadila, jer sam pronasla dubinu u njoj i prvi put sam nakon dugo vremena ostala zadovoljna sto sam morala nesto pod prisilom obraditi.
definitivno cu je opet procitati.