Manga
- DrugsBunny
Re: Manga
Ja gledah Monster. Genijalan anime, s tim da su prve epizode poprilično monotone. Teško bi bilo reći koji je više evil, i jedan i drugi imaju iskrivljene percepcije. Doduše, možda Johan jer on ima ultimativni plan koji namjerava izvršiti. U globalu mi je Death Note bolji.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
- john_constantine
prava manga se čita s desna na lijevo. Ali brzo se navikneš.filmophil wrote:dakle, čitam mangu sada jednu i zanima me dal moram čitat s desna na lijevo ili ko normalan strip? to sam nešto čuo prije
Michel puši karu.
- Scarface
Svaka manga se čita zdesna nalijevo, osim ako se radi o manwi (korejskom stripu)- kod njih je slijeva nadesno ka i u ostalim stripovima. Uostalom, brzo se skuži i po logici radnje ukoliko čitaš na krivi način.filmophil wrote:dakle, čitam mangu sada jednu i zanima me dal moram čitat s desna na lijevo ili ko normalan strip? to sam nešto čuo prije
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Scarface
Ma za sekund ćeš. Kad san jedno vrime čita samo mange, čim san uzeja neki američki strip počeja san iz navike čitat zdesna nalijevo.filmophil wrote:da, jako mi je čudno, valjda treba vremena da se priviknemGhostface wrote:Jel to govoriš o Crowsu?

I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- Wendigo
meni je žao kaj znam da ima odličnih mangi, ali jednostavno nemrem probaviti taj meni grozan stil crtanja... -.-
dao sam šansu berserku i odustao nakon kojih 3otak stranica.
jedino mogu čitati lone wolf and cub jer izgleda ozbiljno i nema onih gadnih velikih očiju i sličnih cute pizdarija.
isto je i sa animama.

jedino mogu čitati lone wolf and cub jer izgleda ozbiljno i nema onih gadnih velikih očiju i sličnih cute pizdarija.
isto je i sa animama.

- Scarface
Da, stvarno šteta, neke od najboljih priča san upravo sreja čitajući mange i gledajući anime. Blade of Immortal ti nema taj tipičan anime stil, a i dosta manhwi (tipa Priest), pa probaj to.
- maddjuro
Wendigo wrote:meni je žao kaj znam da ima odličnih mangi, ali jednostavno nemrem probaviti taj meni grozan stil crtanja... -.-
isto je i sa animama.
ako te zanima
http://stripovi.com/index.asp?page=auct ... ID=2609454
I may be an idiot, but i am no fool.
- Wendigo
vrlo rado da se trenutno može potrošiti toliko love na stripove.maddjuro wrote:Wendigo wrote:meni je žao kaj znam da ima odličnih mangi, ali jednostavno nemrem probaviti taj meni grozan stil crtanja... -.-
isto je i sa animama.
ako te zanima
http://stripovi.com/index.asp?page=auct ... ID=2609454

-
ufurao sam se sad skroz u to čitanje mange, radi se o crows, za sad mi se sviđa, ali nema pola likova iz filma
valjda će se kasnije pojaviti, makar sumnjam jer za neke je vjerojatno samo smišljena alternativa u filmu
manga je dosta neozbiljnija od filma i to nekad zasmeta, al ipak ne tolko jer je priča dovoljno dobra da te drži da čitaš dalje

manga je dosta neozbiljnija od filma i to nekad zasmeta, al ipak ne tolko jer je priča dovoljno dobra da te drži da čitaš dalje
This is the Zodiac speaking.
- Scarface
Manga ti se zbiva godinu dana iza filma, zato tamo enma ni Genjija, tamao-a ni ostalih seniora u filmu. Freshmeni u filmu (onaj trio) ti je kako si vidija sad druga godina (Hiromi, Pon i Mako) i dio su Bouyine ekipe. Rindaman je pada puno razreda pa je zato još senior u mangi. Bandou iz Front of armamenta je bija u filmu (jedinici) ka onaj vođa koji je tražija Makisea da žrtvuje uho za napad nevinih, i u mangi se vidi da je senior koji se vraća nakon suspenzije (u kojoj je bija u filmu).filmophil wrote:ufurao sam se sad skroz u to čitanje mange, radi se o crows, za sad mi se sviđa, ali nema pola likova iz filmavaljda će se kasnije pojaviti, makar sumnjam jer za neke je vjerojatno samo smišljena alternativa u filmu
Gle, cili film ti je nasta nakon mange i Miike ga je uvelike upotpunija i učinija svojom pričom, pa zato katkad djeluju toliko udaljeno, ali onaj originalni štih mange je zadržan.
Kako ćeš i kasnije vidit, onaj plavušan iz Housena (Tatsuya Bitou) kojem su ubili brata, biva u mangi druga godina poput Bouye i tad se odvija prava borba. Film je dakle upotpunija priču i služi ka prequel. Dosta stvari iz tog razloga katkad nema smisla (ka sama smrt starijeg Bitou brata) al to ćeš već skužit s vremenom.