Manga

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
DrugsBunny

Re: Manga

Post by DrugsBunny » 29 Apr 2010, 18:29

Ja gledah Monster. Genijalan anime, s tim da su prve epizode poprilično monotone. Teško bi bilo reći koji je više evil, i jedan i drugi imaju iskrivljene percepcije. Doduše, možda Johan jer on ima ultimativni plan koji namjerava izvršiti. U globalu mi je Death Note bolji.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

filmofil

Post by filmofil » 17 Aug 2010, 18:52

dakle, čitam mangu sada jednu i zanima me dal moram čitat s desna na lijevo ili ko normalan strip? to sam nešto čuo prije
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 17 Aug 2010, 19:01

filmophil wrote:dakle, čitam mangu sada jednu i zanima me dal moram čitat s desna na lijevo ili ko normalan strip? to sam nešto čuo prije
prava manga se čita s desna na lijevo. Ali brzo se navikneš.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 17 Aug 2010, 19:14

filmophil wrote:dakle, čitam mangu sada jednu i zanima me dal moram čitat s desna na lijevo ili ko normalan strip? to sam nešto čuo prije
Svaka manga se čita zdesna nalijevo, osim ako se radi o manwi (korejskom stripu)- kod njih je slijeva nadesno ka i u ostalim stripovima. Uostalom, brzo se skuži i po logici radnje ukoliko čitaš na krivi način.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 17 Aug 2010, 19:48

e hvala, zbunjuje me to sve, prvi put sam uzeo čitat neku mangu

Scarface

Post by Scarface » 17 Aug 2010, 22:22

Jel to govoriš o Crowsu?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 17 Aug 2010, 22:42

Ghostface wrote:Jel to govoriš o Crowsu?
da, jako mi je čudno, valjda treba vremena da se priviknem

Scarface

Post by Scarface » 17 Aug 2010, 22:50

filmophil wrote:
Ghostface wrote:Jel to govoriš o Crowsu?
da, jako mi je čudno, valjda treba vremena da se priviknem
Ma za sekund ćeš. Kad san jedno vrime čita samo mange, čim san uzeja neki američki strip počeja san iz navike čitat zdesna nalijevo. :mrgreen:

Wendigo

Post by Wendigo » 18 Aug 2010, 11:59

meni je žao kaj znam da ima odličnih mangi, ali jednostavno nemrem probaviti taj meni grozan stil crtanja... -.-
dao sam šansu berserku i odustao nakon kojih 3otak stranica. :lol:
jedino mogu čitati lone wolf and cub jer izgleda ozbiljno i nema onih gadnih velikih očiju i sličnih cute pizdarija.

isto je i sa animama. :?

Scarface

Post by Scarface » 18 Aug 2010, 15:15

Da, stvarno šteta, neke od najboljih priča san upravo sreja čitajući mange i gledajući anime. Blade of Immortal ti nema taj tipičan anime stil, a i dosta manhwi (tipa Priest), pa probaj to.

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Aug 2010, 17:46

Wendigo wrote:meni je žao kaj znam da ima odličnih mangi, ali jednostavno nemrem probaviti taj meni grozan stil crtanja... -.-
jedino mogu čitati lone wolf and cub jer izgleda ozbiljno i nema onih gadnih velikih očiju i sličnih cute pizdarija.

ako te zanima
http://stripovi.com/index.asp?page=auct ... ID=2609454
I may be an idiot, but i am no fool.

Wendigo

Post by Wendigo » 19 Aug 2010, 01:11

maddjuro wrote:
Wendigo wrote:meni je žao kaj znam da ima odličnih mangi, ali jednostavno nemrem probaviti taj meni grozan stil crtanja... -.-

ako te zanima
http://stripovi.com/index.asp?page=auct ... ID=2609454
vrlo rado da se trenutno može potrošiti toliko love na stripove. :lol:

filmofil

Post by filmofil » 22 Aug 2010, 23:53

ufurao sam se sad skroz u to čitanje mange, radi se o crows, za sad mi se sviđa, ali nema pola likova iz filma :shock: valjda će se kasnije pojaviti, makar sumnjam jer za neke je vjerojatno samo smišljena alternativa u filmu

manga je dosta neozbiljnija od filma i to nekad zasmeta, al ipak ne tolko jer je priča dovoljno dobra da te drži da čitaš dalje

Scarface

Post by Scarface » 23 Aug 2010, 02:09

filmophil wrote:ufurao sam se sad skroz u to čitanje mange, radi se o crows, za sad mi se sviđa, ali nema pola likova iz filma :shock: valjda će se kasnije pojaviti, makar sumnjam jer za neke je vjerojatno samo smišljena alternativa u filmu

manga je dosta neozbiljnija od filma i to nekad zasmeta, al ipak ne tolko jer je priča dovoljno dobra da te drži da čitaš dalje
Manga ti se zbiva godinu dana iza filma, zato tamo enma ni Genjija, tamao-a ni ostalih seniora u filmu. Freshmeni u filmu (onaj trio) ti je kako si vidija sad druga godina (Hiromi, Pon i Mako) i dio su Bouyine ekipe. Rindaman je pada puno razreda pa je zato još senior u mangi. Bandou iz Front of armamenta je bija u filmu (jedinici) ka onaj vođa koji je tražija Makisea da žrtvuje uho za napad nevinih, i u mangi se vidi da je senior koji se vraća nakon suspenzije (u kojoj je bija u filmu).

Gle, cili film ti je nasta nakon mange i Miike ga je uvelike upotpunija i učinija svojom pričom, pa zato katkad djeluju toliko udaljeno, ali onaj originalni štih mange je zadržan.

Kako ćeš i kasnije vidit, onaj plavušan iz Housena (Tatsuya Bitou) kojem su ubili brata, biva u mangi druga godina poput Bouye i tad se odvija prava borba. Film je dakle upotpunija priču i služi ka prequel. Dosta stvari iz tog razloga katkad nema smisla (ka sama smrt starijeg Bitou brata) al to ćeš već skužit s vremenom.

filmofil

Post by filmofil » 23 Aug 2010, 02:21

e sad mi je dosta toga jasnije...malo sam se i pogubio s tim imenima

Post Reply