Dylan Dog

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
john_constantine

Post by john_constantine » 05 Mar 2007, 14:18

Prije bi rekao da je Veliki blek homić. Mrzi žene, osramoćuje ih, govori loše o njima, nijedanput se nije ljubio s njima, ne pali ženske čari na njega i stalno hoda polugol u šumi (mislim, osim hlača, skoro da nema ništa gore na sebi :lol: ) i još malome puni glavu istim pizdarijama. :lol:
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 05 Mar 2007, 14:27

Joj bio sam vidio na jednom CRŠ-u ,kratki strip sa Zagorom kako guzi Cika...LOL :lol: :lol: :lol: :lol: Kak sam se nasmijal... :lol: :lol:

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Mar 2007, 14:38

ma meni je bila najgora izjava kada su za chica rekli da je pedofil. :shock: :roll:

Sada ćemo onda svaku mušku osobu koja se druži s djecom smatrati pedofilima? :roll:
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 05 Mar 2007, 15:13

HorrorHR wrote:Danas na kiosku želim kupiti jedan Dylan Dog da si ubijem vrijeme, a ono brdo odabira... Bio je neki "Mala Smrt", pa neki produženi broj gdje Dylana neke zrake vuku u nekakvu kuću, pa neki još ekstra veći broj sa 2-3 priče, a ja sam odabrao "Ispisano Krvlju". Nekako me je cover podjsetio na Hooperov "Toolbox Murders"... Valj što? Kakvi su ovi drugi koje sam spomenuo?
zapisano krvlju je dobar slasher.. čitao sam srpsko izdanje prije 10tak godina.. :lol:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 05 Mar 2007, 22:44

Wendigo wrote:zapisano krvlju je dobar slasher.. čitao sam srpsko izdanje prije 10tak godina.. :lol:
Je baš sam ga riješio - zanimljiva priča, oku ugodna ubojstva i par puta sam se i dobro nasmijao...

Ok, a sada

Možda ste već pričali o tome, ako jeste bacite mi link na kojoj stranici od ove teme ali: KOja je razlika između Dylan Doga, Dylan Doga Extra, pa tog 160 ili koliko već stranica stripa i naposlijetku onog sa preko 220. Mislim znam koja je fizička razlika, ali zašto paralelno recimo običan i Extra, u kojem redu izlaze, kakvi su to special i slično.

Ajmo comic geekovi, bar vas ima :lol:

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 05 Mar 2007, 23:02

Dylan Dog (obični) - su ti one epizode koje su novije
Dylan Dog (extra) - su reprinti starih epizoda (i poneke koje su bile izostavljen) još od vremena Juge, a sve sa namjerom da se na kraju poklopi sa izlascima običnih Dylan Dog izdanja, a to onda znači i prestank izlaženja extra Dylan Doga...
Dylan Dog (specijalni) - su slične epizode kao obični Dylani, ali sa tim da imaju više stranica i skoro uvijek dodatak (sa Gručom u tim epizodama); no ponekad se Dylan u takvim epizodama udružio i sa Marti Misterijom (do sada u dvije epizode)
Dylan Dog (alamanah) - su epizode uglavnom u boji (isto u povodu neke obljetnice ili jubilej (svakih 200 brojeva)
Dylan Dog (gigant) - su posebno napravljene epizode (većinom po tri odjednom) i većinom su vezane za neki jubilej (100 broj, 200 broj...)

Tako je i sa osatalim Bonelijevim junacima (pogotovo se to odnosi na Zagora, koji je započeo tu odiseju...)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Mar 2007, 23:12

Da, gonzo je dobro rekao.

A za laika, moje mišljenje. Extra dylan je prerada starijih epizoda kada su bili trash tematike i najbolje epizode, a ove novije koje nisu extra su po mom mišljenju vrlo loše, naročito zbog glupih ideja i svakakvih gluposti kao buba carmagedon i sve to.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 05 Mar 2007, 23:14

Arigatou dr-gonzo-san 8)

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 05 Mar 2007, 23:18

Kako je netko lijepo rekao prije su izlazili izdanci kao HORROR, gdje su se pojavljivali Drakula, Vukodlak i Swamp Thing i još poneki kojima se sada imena ne mogu sjetiti, ali edicija je bila vrlo dobra (ali tada nisam imao love da to kupujem)...

Ne znam sjeća li se tko GordonLinka?
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 05 Mar 2007, 23:26

dr_gonzo wrote:Kako je netko lijepo rekao prije su izlazili izdanci kao HORROR, gdje su se pojavljivali Drakula, Vukodlak i Swamp Thing i još poneki kojima se sada imena ne mogu sjetiti, ali edicija je bila vrlo dobra (ali tada nisam imao love da to kupujem)...
Je to je bilo legendarno štivo. Par komada se sjećam i stvarno su bili legendarni (makar su u globalu bile kopije ili licenciranja izdanja razno raznih stripova prekobarskih ako se ne varam)
dr_gonzo wrote:Ne znam sjeća li se tko GordonLinka?
U sjećam se ja, mislim da je to počelo izlaziti negdje kada je rat počinjao. ne sjećam se previše detalja ali znam da su lovili neke duhove, da su hranili neku ogromnu biljku (ala Little Shop of Horrors) i da su imali nekakvog mezimca koji je bio ala onaj duh iz Ghostbustersa...

maddjuro

Post by maddjuro » 06 Mar 2007, 09:07

jel neko čito teamup zagora i dilana?
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Mar 2007, 09:15

dr_gonzo wrote:Kako je netko lijepo rekao prije su izlazili izdanci kao HORROR, gdje su se pojavljivali Drakula, Vukodlak i Swamp Thing i još poneki kojima se sada imena ne mogu sjetiti, ali edicija je bila vrlo dobra (ali tada nisam imao love da to kupujem)...

Ne znam sjeća li se tko GordonLinka?
Imam većinu brojeva koje je izašlo, ali stvarno blesavi strip. Prva epizoda je bila prejaka za onim čudovištem od stakla i divovskim paukom. Ali glavni lik je katastrofa, 40 godišnjak sa lulom koji ševi curice? :lol: :lol: I još uzput ševi i svoju bivšu koja ga ne želi ostaviti jer se boji da ga ne bi varala s drugima? :roll: Najjača epizoda je ona druga sa Jackom connorom, nemrtvim kaubojem koji ubija sve što vidi. Cool. 8) A tek ona epizoda Pretkazanje s efektnom scenom kada tip izlazi iz tijela, rukama istrgne glavu i takav izađe van.
Horor elementi su bili dobro napravljeni i pogođeni, ali jednostavno nisu valjali likovi i humoristični neozbiljni štih.
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 06 Mar 2007, 10:19

Gordon Link je bio sasvim ok strip. bilo je par lapsusa poput loših likova npr. kako Cons veli..

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Mar 2007, 11:29

Wendigo wrote:Gordon Link je bio sasvim ok strip. bilo je par lapsusa poput loših likova npr. kako Cons veli..
Da, recimo, kao onaj Nick, mišićavi koji jede samo banane. Meni je taj lik kao da je ispao iz johna bravoa.
Michel puši karu.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Mar 2007, 14:04

Djuro19 wrote:jel neko čito teamup zagora i dilana?
Koliko ja znam za sada je:
- Dylan bio samo sa Marti Misterijom (2 puta + 2 puta što su jedan drugoga spomenuli + što su se jednom čuli preko telefona u DD epizodi "Ananga";)
- Mark i Blek u epizodi Komadanta Marka "Tajanstveni Zaštitnik" + "Markovo Vječanje" (zadanja epizoda)
- Marti Misterija i stari Mister No (ne znam koja je epizoda jer ne čitam Marti Misteriju od kada je Dylanu rekao da je Mistern No jedna ishlapljela pijandura);
- Nathan Never i Marti Misterija u jednoj specijalnoj epizodi, koja bi trebala uskoro doći kod nas na kioske...

od ostalih Team-Up stvari bilo je ideja:
- Tex Willer i Zagor
- Tex Willer i Kit Teller
a čak su postajle neke nazanke Tex Willer i Dylan Dog (ne znam kako ali sam gledao neke skice naslovnica...)

- Charles Bukowski -

Post Reply