Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
jigsaw

Post by jigsaw » 16 May 2007, 15:25

Meet the Fockers...(2004)

http://imdb.com/title/tt0290002/

john_constantine

Post by john_constantine » 16 May 2007, 16:49

Oldboy - prejebeno odličan film. :wink: Mislio sam pogledati i lady of vengeance danas, ali nemam baš "živaca" :lol: Sada mi treba nešto zabavno poput Scream. 8)
Michel puši karu.

Aryx

Post by Aryx » 16 May 2007, 16:55

dada oldboy je remekdijelo :D
Last edited by Aryx on 16 May 2007, 17:08, edited 2 times in total.
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

john_constantine

Post by john_constantine » 16 May 2007, 17:06

Aryx wrote:dada oldboy je remekdijelo :D
Misliš, remekdjelo. :wink:
Michel puši karu.

jigsaw

Post by jigsaw » 16 May 2007, 17:07

Vjerojatno je mislio na remek dijelo.

Aryx

Post by Aryx » 16 May 2007, 17:08

dosta off topica :D
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

john_constantine

Post by john_constantine » 16 May 2007, 17:11

jigsaw wrote:Vjerojatno je mislio na remek dijelo.
ma znam na što je mislio, ali mislim da to nije ispravno, osim ako ne slijedi onaj "novi pravopis". :lol: :lol:
Michel puši karu.

Truba

Post by Truba » 16 May 2007, 20:35

:twisted: zapravo se piše

remek-djelo
www.lasetta.net :axe:

elrania

Post by elrania » 17 May 2007, 14:34

the nine lives of tomas katz i goyine duhove

ovaj prvi me odusevio prilikom prvog gledanja... fantasticna glazba, odlicna satira
goyine duhove bijah prisiljena ic gledati u kino, al ispalo je da nije lose ko sto sam ocekivala

Truba

Post by Truba » 17 May 2007, 16:11

gledao sam Jesus camp
i ne znam zasto se digla tolika pompa... dokumentarac kao i svi drugi
zanimljiv i pokazuje drugu stranu vjerskih sloboda u americi
posebno me impresionirala cinjenica da u americi postoji sistem skolovanja u KUCI gdje ti je mama profa :twisted: :P

FilmTV

Post by FilmTV » 17 May 2007, 23:00

Truba wrote:osebno me impresionirala cinjenica da u americi postoji sistem skolovanja u KUCI gdje ti je mama profa :twisted: :P
To postoji svugdje već godinama, čudi me da do sada nisi to vidio u masu filmova, serija, dokumentaraca a i u svom životu. Mi smo imali u školi razne sportaše koji nisu nikada morali biti na nastavi, samo bi došli na ispite.

Truba

Post by Truba » 17 May 2007, 23:21

ja sam isao u katolicki gimnaziju tako da mi je sve to strano :cry:

ma dobro poznati i njihova djeca

ali obicni slinavci... :roll:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 18 May 2007, 12:50

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 May 2007, 19:00

Donnie Darko 3/5 - ne znam, pošto sam ga ja prvi puta gledao, i pošto sam potaknut takvim hypom koji prati ovaj film očekivao mnogo, ostao sam nekako razočaran na kraju. Ima tu mnogo odličnih stvari, ali u cjelini, djelovalo mi je to sve skupa dosta nejasno. Ne vidim zašto tolik strka oko ovog filma, i zašto je prozvan kultnim!!?? Možda bih trebao baciti još koje gledanje, ali to zasigurno neće biti tako skoro...

Nobody's Fool 5/5 - fenomenalna humorna drama, sa odličnim Paul Newmanom i Bruce Willisom u glavnim ulogama. Njih dvojica su odlični u filmu, uspjeli su razviti odličnu međuigru, i užitak ih je gledati u istom kadru. Fora sa krađom kosilice koju podvaljuju jedna drugome je fenomenalna. Također, za pohvalu je i muzika, baš uđe u uho i stara jednu sjetnu i ugodnu atmosferu.
Sve u svemu, odlična film, za svako gledanje.

Drive 4/5 - film ko film, ako uzmemo u obzir mlaku, pa čak i lošu glumu, predvidljivu i lošu priču i tome slično, zaslužuje jedva 2, no kao akcić B produkcije, snimljen za malo para (budžet 3 mil.$), i gdje se manje više sve svodi na akciju (u ovom slučaju tučnjave na koje sam ja slab), a koja je odlično režirana i koreografirana, odličan je! Kakav "Matix"??!! Keanue može visjeti na stotine žica i opet nikada neće uspjeti izvesti ono što uspijeva ovdje Dacascosu bez žica. Inače, baš šteta tog propalog akcijskog glumca, a imao je toliko potencijala, i mogao je stajati rame uz rame sa Li-em i Chanom, no na žalost...ne stoji tu.
Sve u svemu, ovo mu je uz "Crying Freemana", "Brotherhood of the Wolf" i "Only the Strong" film vrijedan gledanja. Naravno, samo za ljubitelje no brane kvalitetno režirane akcije.

Born American 3/5 - ovaj film me baš ugodno iznenadio, a opet, nije da sam i očekivao nešto mnogo, pa možda zato. Evo što se dogodi kada Amerikanci odluče raditi pizdarije po Rusiji, i još k tome tamo 80-ih godina, za vrijem hladnog rata...završe u njihovom opakom zatvoru. Ima tu dosta bedastoća, i možda malo previše "smrdi" na eksplozivne 80-e, ali opet, ima i dobrih elementa (iako gluma nije među njima).
U svakom slučaju...sasvim solidan debi Renny Harlina, iako daleko do naslova kakve je snimao kasnije (možda da je Chuck Norris bio u glavnoj ulozi...tko zna, možda bi bio klasik 80-ih haha).

Space Rage 0/5 - Isuse Bože...koji ultra loš SF akcić B...ma ne B, već žnj produkcije iz 80-ih. Kako sam nasjeo!!! Naime, na teletekstu sam bio pročitao da se radi o SF westernu (a vidim isto piše i na imdb-u, iako tamo stoji i upozoravajuća ocjena 2/10), još k tome iz 80-ih, rekoh, moglo bi biti zabavno, a kad tamo, katastrofalan film, sa jadnom i prelošom glumom, jeftinom pop rock muzikom u pozadini i Michael Paréom u ulozi pljačkaša/zatvorenika koji svima jebe mater (da prostite na izrazu ali kad je tak) koji mu stanu na put, ali baš svima!!!
Preloše kad vam kažem...ne znam uopće zašto je to kakti SF, kad jedino što asocira na to je kadar kada se brod spušta na planetu, a također, ne znam ni zašto je to western, kad jedino što asocira na to je nekakav kvazi dvoboj na kraju...bez veze!!

Open Range 4,5/5 - Kevin Costner je uz Clint Eastwooda vjerojatno jedini od novijih filmaša koji je učinio mnogo za western žanr, a upravo je ovim za sada svojim posljednjim westernom Open Range, odao i hommage žanru koji ga je proslavio, te je bez premca snimio posljednji kvalitetni klasični western (u ostalom, nije da je i snimljen još koji western nakon ovog, izuzev "The Proposition", koji je sve samo ne klasićni). Doduše, jednostavan zaplet, ali odlična režija, odlična drama, odlična gluma, te odlična atmosfera je ono što krasi ovaj film. A da ne spominjem fenomenalni završni dvoboj, snimljen u ala spagette western stilu.
Za svaku pohvalu, zbilja ga je užitak gledati.

Sonantine 2,5/5 - očekivao sam mnogo, a dobio malo. Film ima kvaliteta, ima dobrih elemenata, ali je spor do zla Boga, i do kraja ubije gledatelja u pojam. Doduše, kao šro je i Mariosu rekao, Kitano je spor po defaultu, ali Sonatine se bas razvlači, te su (pre)spor ritam i nedostatak neke smislenije radnje sem zafrkancija na obali tijekom skrivanja od mafije, učinile svoje...vidio i zaboravio.

Hana-Bi 3,5/5 - S druge strane, Hana-bi mi je mnogo bolje sjeo, i dramski i akcijski i ritmički. Zanimljiva i osjećajna priča, mjestimični humor i krvavo nasilje. Možda još malo brži ritam ne bi škodio, ali ajde, i ovako može nekako proći.
U svakom slučaju, Yakuza i Zatoichi, su mi mnogo bolji Kitanovi filmovi.

The Bourne Identity 4/5 - Prvi put mi i nije baš tako sjeo, no na ovo drugo gledanje...jako dobro. Intrigantan zaplet, dobra režija, jako dobra gluma, i sve u svemu, neizvjesno do samog kraja. No opet, nije savršen, pa tako iako film pokušava biti što realniji od samog početka, ipak ima tu malih propusta iliti naivnih scena, ali otom-potom. Sve u svemu, zabavan i ležeran špijunsko akcijski film. Matt Damon je za čudo sasvim uvjerljiv u ulozi špijuna, iako mi ga malo teško zamisliti kao hladnokrvnog ubojicu, koji za vladu obavlja prljave zadatke. No, ipak, dokazao je da zna znanje hehe...

The Bourne Supremacy 4/5 - Kad sam ga prvi puta gledao, bio mi je mrvicu bolji od originala, no sada mi je i original se malo poboljšao, pa su tu negdje, niti mi je nastavak lošiji, ali niti bolji. Eventualno je ritmički i akcijski nešto brži, nabrijaniji, a tu je i histerična kamera koja pridonosi realnosti ali i ritmu, a koja mi se svidjela, jer to nije baš uobičajeno u takvoj vrsti filma (npr. svi noviji Bondovi i Nemoguča misija 2). Priča je za razliku od originala dosta zbrkana, ali na kraju sve sjedne na mjesto, i shvatimo da je to zapravo dobro i inteligentno upakirana priča o osveti i iskupljenju, sa špijunskim prizvukom. Matt Damon je ponovno dobar kao izmučeni akcijski junak, a tu je i odlična gluma Briana Coxa te Joan Allen. Dobra režija, stil je ostao dosljedan prvom dijelu. A ovaj film se može pohvaliti i sa najboljom potjerom na filmu u novije vrijeme još od Ronina nije bilo tako dobro snimljene potjere. Nemojte me krivo shvatiti, skoro svaki dugi noviji film ima potjeru (npr. Bad Boys 2, Terminator 3, Matrix 2, Torque, Brzi i žestoki), ali u svim tim potjerama su većinom korišteni specijalni efekti da bi bile tako dobro prikazane i nabrijane. A u Bourneu su se kaskaderi i snimatelji pomučili da bi snimili ovako napetu i žestoku a opet realnu jurnjavu. Sve u svemu, i nije nešto posebno (kao ni prvi film), ali zbog drugačijeg pristupa filmu takve tematike, dobre glume (a ne tamo nekog preseravanja) i dobro snimljene i režirene jurnjave...isplati ga se pogledati.
Last edited by Dragonrage on 22 May 2007, 09:24, edited 1 time in total.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 21 May 2007, 19:08

Dragonrage, jebote razum kako možeš filmu sa Michael Pareom dati 0/5 :D :D :D :D

Post Reply