Anime

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
John_Ryder

Re: Anime

Post by John_Ryder » 06 Mar 2015, 22:30

hvala na preporukama :partyman:

skinuo sam: attack on titan,berserk,cowboy bebop,fullmetal alchemist,hellsing ultimate,monster i neon genesis evangelion, pa ćemo vidit :kokicarenje:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 13 Mar 2015, 19:25

Terror in Resonance- u tokyu explodira bomba u jednoj gradskoj/političkoj zgradi. Napad za to preuzme par koji se nazivaju "sfinga". Te putem videa najave di ce ubuduće postaviti bombe; no to naprave kroz zagonetku. Jedan detektiv uspijeva rješiti zagonetke..... Kasnije u priču dolaze još neke teorije zavjere ili što god da to bilo. Anime ima samo 11 epizoda; izlazio je krajem 2014-e. Vidih da su ga nahvalili i odlučio sam ga pogledati. Osobno smatram da je precjenjen. Priča je nešto ozbiljnijeg tona, no nekako je "zbrženjata"; iako barem je zaokružena. Nakon prvih par epizoda očekivao sam nešto tipa igre mačke i miša kakvu smo imali u deathnoteu, no to ovdje nije bio slučaj. Nebi rekao da je anime bezveze i da se pogledati. Osobno bi animeu dao ocjenu 6/10.
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Mar 2015, 19:30

John_Ryder wrote:hvala na preporukama :partyman:

skinuo sam: attack on titan,berserk,cowboy bebop,fullmetal alchemist,hellsing ultimate,monster i neon genesis evangelion, pa ćemo vidit :kokicarenje:
Soul eater. Isto vrijedi pogledati, a i dovršen je. Zabavan s otkačenim likovima i odličnom akcijom. Samo što manga ima zbilja ružan crtež.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 28 May 2015, 19:56

Tokyo gohul- došlo mi da odgledam dvije sezone ove serije koje su dosada izašle. Generalno su ok, iako mi je cenzura išla na živce. Čak i necenzurirana verzija animea je "cenzurirana". Koliko se sijećam mange donekle je prati, ali previše su je razvodnili i izbacili dosta interesantnih stvari. Osobno vam preporučam pročitati mangu (prvi arc je završio i on je pokriven u prve dvije sezone, dok je drugi arc počeo pred koji mjesec). Manga je daleko bolja i brutalnija, te bi vam se kao horroroljubcima svakako trebala dopasti

Decadentor

Post by Decadentor » 05 Jul 2015, 06:38

Wicked City - Mracan i atmosferican horror anime, da nisu napravili neke djelove smjesnima bio bi i bolji 7/10
Image

Image
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Jul 2015, 02:54

Angel beats (Action, Comedy-drama, Fantasy, Tragedy)- radnja se odvija u limbu, koji je prikazan kao poveći studentski kampus. Počinje kada se glavni lik, Otonashi, probudi tamo bez sijećanja i susretne glavni žensli lik Yuri . Da sada neidem previše u detalje i ne spoilam; radnja se odvija na tom kampusu-limbu. Večina učenika tamo su nešto tipa NPC-evi i ne reagiraju na "gluposti" koje rade , ajmo ih nazvati duše, koje tamo zaglave jre nakon smrti imaju nešto za čim žale ili što god , čime su vezani na svoj prijašnji život te nemogu prijeći na drugi svijet dok se ne pomire sami s sobom. U početku se bore protiv djevojke koju oni kategoriziraju kao anđeo koja ih napada kada rade probleme. Naravno svi su besmrtni pa ako i poginu budu "oživili".... Ovo sam odlučio pogledati jer čuh da je anime dobar. Generalno se time i slažem, iako je animacija pomalo sladunjiva s ogromnim očima i dosta šarena, sama ideja mi je bila interesantna, likovi interesantni iako po meni nedovoljno razrađeni. Humor je generalno ok. Anime ima samo 13 epizoda pa se da začas odgledat. Ako vam se gleda jedan "light" anime, malo za nasmiajt se bez neke pretjerano složene tematike ovo bi vam preporučio.(iako nije horror)

maddjuro

Post by maddjuro » 07 Aug 2015, 02:40

Shingeki no Bahamut: Genesis- pred jedno 2000 godina ljudi anđeli i demoni su se ujedinili da pobjede i "zapečate(sealaju)" bahamuta; nekakovo zmaj-ish stvorenje koje bi u protivnome uništilo zemlju, ključ kojim je sealan je podjeljen na dva dijela, jedan dan demonima drugi anđelima. Nakon što jednu polovicu ukrade "djevoka" dvije frakcije ga se nastoje domoći; djevojka izgubi pamčenje pa se pridruži lovcima na ucjene (bountyhunterima) da joj pomognu doci do nekoga grada.....
Ukratko fantasy serijal od 12 nastavaka; orginalan anime (nije pravljen po nekoj mangi ili romanu). Vizualno je jako ljep, dizajn likova, čudovišta je hvale vrijedan, čak i noseve imaju. Ima svakojakih demona, zombija, anđela.... Glavni likovi imaju interesante osobnosti, iako su neke stvari već odavno bile klišej.
Osobno mi je anime u početku bio dobar, no nekako mi je dojadio pred kraj; doduše neznam ni sam zašto. Nekako mi je vukao na Final fantasy serijal po nekim idejama i likovima. Ima humora i dobre akcije čak i nešto "necenzurirane krvi", ali ništa što bi ga svrstalo u horror žanr. Anime je s kraja 2014-e.

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Aug 2015, 02:28

Parasyte- Iznenađujuće dobra adaptacija istoimene mange. Pokrili su kompletnu mangu. S obzirom na količinu nasilja i krvi anime praktično da i nije cenzuriran. Što se tiče radnje pročitajte što sam napisao (a mislim da jesam) u manga topicu. Jedina stvar koja mi se nije dopala je što su za koju godinu pomladili likove, no to je samo do mene; i dalje izgledaju kao prosječni srednjoškolci. Anime ima 24 epizode.

maddjuro

Post by maddjuro » 09 Aug 2015, 03:06

Karas- radnja ovog šestodjelnog anime-a je smještena u (nekoj alternatovnoj) verziji Tokya. Radnja mi se dopala, iako je malčice zeznuta za pratiti. Anime se vrti oko Karasa, koji je svojevrsni zaštitnik grada, te se bori s prijapšnjim zaštitnikom i njegovim slugama/podanicia. Ti neprijatelji , nerjetko, imaju interesantan i groteskan izgled. Od žanrova ovo spada u Dark fantasy, Action iako ima elemenata horrora. Vizualno je anime jako ljep i kada je izšao dobio je i nagrade za to područje. ANime je u 2Du s time da su borbe u ,svojevrsnim, 3D animacijama. Ako tražite nešto za ubiti jedno 3 sata ovo se isplati pogledati; postoji sinkronizirana verzija

maddjuro

Post by maddjuro » 26 Aug 2015, 21:23

Mardock scramble - radnja je smještena u jednom futurističkom gradu.Glavna lik-inja ,Rune Ballot je prostitutka koju pokuša ubiti jedan mafijaš, no znanstvenik je spasi preobrazivši je u cyborga. Skupa s jednom umjetonom inteligencijom (koji-a može poprimati kojekakove oblike) pokušava se prilagoditi novom tijelu te preživiti napade tog mafijaša protiv kog treba svjedočit...
Ova je serijal od tri jednosatna filma. Ima određeni ghost in shell ugođaj. Animacija je odlična. Ima akcije, nešto groteske te nisu cenzurirali nasilje kao ni određene dijelove tijela. Ovo bi vam preporučio

maddjuro

Post by maddjuro » 03 Sep 2015, 01:22

Psycho-pass - anime od dvije sezone i 33 nastavka (prva ima 22 a druga 11 nastavaka). Radnja je smještena u donekle blisku budućnost di cijelim japanom, više manje, upravlja super računalo sibyl. Ono određuje "psihološku razinu" svih pojedinaca te ako netko ima previsoki broj ta osoba biva zatvorena, eliminirana isl., a taj broj ujedno vas i definira kao kvalificiranog za pojedina zanimanja. To vrši specialna jedinica/jedini oblik policije. Tu se pojavljuje glavni lik, pozornica Akane Tsunemori koja je taman počela raditi i ima strašno nizak psychopass. Tu su još i "enforseri", odnosno potencijalni kriminalci od koji i neki bivši policajci koji imaju opciju ili raditi u toj policiji ili biti u zatvoru. Jedina oružja su im "enforceri" nekakvi pištolji koji detektiraju pyscho pass i ako je on previsok mogu eliminirati ili onesposobiti pojedince. Samo okružje u kojemu se radnja dešava je jako slično današnjem, iako imaju razne robote, holograme isl. Prvih par epizoda je čisto informativno da se gledatelje upozna s svijetom u kome se anime odvija. Kasnije se pojavljuje određeni kriminalac koji želi srušiti taj sibyl sustav, on je izrazito inteligentan i makr i ubijao pyscho pass mu ostaje nizak tako da ga nemogu upucati s oružjem. U drugoj sezoni se pojavljuje jedan drugi "negativac" koji želi taj sustav uništiti zbog drugih razloga. necu u detalje da ne spoilam. Vizualno anime je odličan, likovu su normalnih proporcija iako glavna junakinja Akane Tsunemori ima nešto veće oči od ostalih likova. Neka su ubojstva dosta "brutalna"(i necenzurirana). Po žanru je anime klasificiran kao Dystopia, Crime fiction, Cyberpunk.
osobno mi se dopao i preporučio bi vam ga. Dub je jako dobar, u slucaju da vam se ne gleda s titlovima

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Sep 2015, 02:00

Počeo je one punch man anime, manga je odlična i jedna od najorginalnijih koje su zadnjih godina izašle (recenzirao sam je u manga topicu). Tu je link za prvu epizodu

maddjuro

Post by maddjuro » 20 Sep 2015, 16:47

Zetsuen no Tempest (Blast of Tempest) - za ovaj sam anime čuo da je dobar i nenmalo podcjenjen, te da je jako dobro pokrio cijelu mangu. Ukratko anime je bio , barem meni, bezveze. Iako je počeo donekle zanimljivo brzo postane dosadan. Nedam mi se čak ni pisati o čem se radi. Ima samo 24 epizode, animacija je ok, po žanru Fantasy, Mystery, Drama Romance, Action (jako malo actiona). Ako ovo preskočite necete ništa izgibiti

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Sep 2015, 14:32

Mononoke (serija; ne film s istoimenom princezom)- serija u kojoj se radnja vrti oko putujućeg apotekara/egzoricista. Serija ima 12 nastavaka u kojima je pokriveno 5 priča/slučajeva. Svaka je priča cjelina za sebe. Vizualno neznam kako bi je tično opisao jer nesjećam se da sam sreo ovakav tip animacije. Sve je puno žarkih boja, nešto tipa "yellow submarine" glazbeni video (naravno s boljm animacijom), te elementima Kabukia. Način vršenja egzorcizama je bio također unikatan,naime prije nego je moguće izvršiti egzorcizam treba otkriti ;"oblik/formu, istinu i razlog" zašto je uopće došlo do opsjedanja; tako da ima i određeni krimić element. Iako horror elementi nisu toliko vizualno odrađeni same priče su, generalno, odlični horrorci. Kada se malo priviknete na animaciju, ovo je jedan jako dobar anime. Svih 12 epizoda možete naći na youtube-u i svakako vam ih preporučam pogledati

Michel

Post by Michel » 26 Sep 2015, 22:25

Jedno pitanje. Koja je dobra stranica gdje mogu si stavljati pogledane animee i one koje ću tek pogledati. Našao sam ovu http://myanimelist.net/ jel ta najbolja ili ima boljih?
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply