Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- john_constantine
The punisher - E, mogu reći da sam uvijek bio fasciniran likom Punisher, super naslovnice, zanimljiva ideja, wallpaperi i slike koje sam skupljao sa interneta, zanimljiva povijest o nastanku stripa, i sve to. Ali kao i u stripu, uvijek ga zamišljam kao opakog antijunaka u svom superjunačkom odijelu bez maske (koja mu nije potrebna pošto nema život, što je još jedan razlog zbog koje me fascinira) s oznakom lubanje, i koji ubija kriminalce kao gamad i sukobljava se s drugim superjunacima poput spidermana ili daredevila.
Original s Dolphom Lundrenom nisam gledao, ali vidio sam trailer i izgleda solidno, ali ne izgleda kao punisher.
I sada pogledam ovu noviju verziju koja je obećavala, mislio sam pogledati The stands Stephena kinga, ali nije mi se dalo, htio sam onako nekakvu akcijsku razbribrigu i na kraju dobio smeće od filma.
Mlak početak, dosadnih 20 minuta filma, ukradena scena iz Mad maxa, neuvjerljiv pokušaj ubojstva punishera, bezvezni likovi i susjedi, dobra tučnjava protiv rusa, glupi "desperados" s crnim noktima. Koja glupost. On je ubio mafijaševog sina, pa mu ovaj ubije sina i sada mu ovaj uništava novce? Što hoće? da bankrotira? I na kraju kada očekujem konačno nekakvu akciju, opet šugava eksplozija, brza smrt s tekstom: to se zove progutati nož i šugavi završak s Johnom travoltom koji me isto razočarao - kakav to negativac puši lulu? A sam punisher, ubiju mu obitelj, pojavljuje se u javnost i samo čeka da mu pošalju ubojice? I na šugavi način muči glupana u stanu gdje ima ljudi?
A to za tučnjavom protiv rusa, nije loše, ali je puno bolje izvedeno u igri Punisher za koju bi čak rekao da ima i puno bolju priču nego film. U igri je ono pravi punisher kakav treba biti, hladnokrvan, krvoločan, ubojit, ne štedi nikoga, i razara do srži, a ne ovaj mlakonja koji pušta da ga pogađaju, i s dvije ruke drži običan pištolj.
Ukratko, sranje od filma, razočaran sam.
Original s Dolphom Lundrenom nisam gledao, ali vidio sam trailer i izgleda solidno, ali ne izgleda kao punisher.
I sada pogledam ovu noviju verziju koja je obećavala, mislio sam pogledati The stands Stephena kinga, ali nije mi se dalo, htio sam onako nekakvu akcijsku razbribrigu i na kraju dobio smeće od filma.
Mlak početak, dosadnih 20 minuta filma, ukradena scena iz Mad maxa, neuvjerljiv pokušaj ubojstva punishera, bezvezni likovi i susjedi, dobra tučnjava protiv rusa, glupi "desperados" s crnim noktima. Koja glupost. On je ubio mafijaševog sina, pa mu ovaj ubije sina i sada mu ovaj uništava novce? Što hoće? da bankrotira? I na kraju kada očekujem konačno nekakvu akciju, opet šugava eksplozija, brza smrt s tekstom: to se zove progutati nož i šugavi završak s Johnom travoltom koji me isto razočarao - kakav to negativac puši lulu? A sam punisher, ubiju mu obitelj, pojavljuje se u javnost i samo čeka da mu pošalju ubojice? I na šugavi način muči glupana u stanu gdje ima ljudi?
A to za tučnjavom protiv rusa, nije loše, ali je puno bolje izvedeno u igri Punisher za koju bi čak rekao da ima i puno bolju priču nego film. U igri je ono pravi punisher kakav treba biti, hladnokrvan, krvoločan, ubojit, ne štedi nikoga, i razara do srži, a ne ovaj mlakonja koji pušta da ga pogađaju, i s dvije ruke drži običan pištolj.
Ukratko, sranje od filma, razočaran sam.
- Zombiemachine
- Aryx
a bi popizdioZombiemachine wrote:Da, film je zakurac. Ja sam ga čak išao gledati u kino.
Inače, gledao sam i taj sa Lundgrenom i isto mi je ostao u sjećanju kao nešto dosta loše, ali priznajem da sam ga gledao pred dosta godina, pa možda griješim.
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
- Zombiemachine
- Zombiemachine
- elrania
- Dragonrage
Tomas Jane je odlično odglumio Punishera, kao cool antijunaka u stilu Prljavog Harrya, te je uvjerljivo prikazao njegovu bol koja ga razdire i zbog koje je postao osamljenik bez ikakvih emocija osim mržnje. A i fizički je nalik stripovskom Punisheru, zahvaljujući čestom provođenju vremena u teretani prije snimanja, da bi se nabildano do stripovskih proporcija, u čemu je moram priznati i uspio. Tako da na kraju ispao dobar izbor za ulogu, iako sam bio skeptičan oko izbora prije ogledanog filma.Punisher je naime puno više od običnog razbijača koji kolje ekipu naokolo. Punisher je zapravo opsjednuti čovjek, kojeg progoni njegova prošlost i krivnja za smrt njegove obitelji, i upravo ga to ono što ga tjera da progoni kriminalce...krivica, i potreba da kažnjava njih, ali i sebe. Inače, akcija je izvrsna, i snimljena je u maniri starih akcića iz 80-ih godina, bez korištenja CGi-a efekata, samo stuntovi i pirotehnika, te često koketira sa humorom ( npr. tučnjava Punishera sa velikim Rusom uz pratnju operne arije, dok u pozadini pratimo paralelnu radnju kako spomenuta trojka pleše u kuhinji, tako da je ta sekvenca istovremeno zabavna ali i spektakularna) i duhovito se poigrava sa poznatim klišejima.john_constantine wrote:A to za tučnjavom protiv rusa, nije loše, ali je puno bolje izvedeno u igri Punisher za koju bi čak rekao da ima i puno bolju priču nego film. U igri je ono pravi punisher kakav treba biti, hladnokrvan, krvoločan, ubojit, ne štedi nikoga, i razara do srži, a ne ovaj mlakonja koji pušta da ga pogađaju, i s dvije ruke drži običan pištolj.
S druge strane, slažem se u vezi Travolte. Travolta je do sada bio nekoliko puta izvrstan negativac...pašu mu takve uloge...sjeti se samo njegovih izvrsnih nastupa u filmovima "Broken Arrow", "Face/Off" i "Swordfish", no ovdje je bio nekako...premlak...
Mislim da mu je ovo jedna od najgorih izvedaba negativca, iako ne gora od one ogromnog aliena iz filma "Battlefield Earth". Jednostavno nije bio dovoljno "opak", kako on to zna biti.
Pa baš i ne socka ako si dobro upoznat sa tim strip junakom koji je BTW meni najomiljeniji strip junak na kojem sa odrastao...film iako ima spor ritam, i predugo traje, i ne potrebno je toliko bilo objašnjavati zašto i kako je on postao Punisher - klasična priča osvete, tipu pobiju obitelji te on postane osvetnik pod imenom Punisher, ali unatoč svemu ipak ima onu atmosferu stripa i filmova 80-ih. Film je dosta mračnim, kao što rekoh nasilan i brutalan, ali istovremeno i zabavan, a ništa drugačiji nije ni strip...spor s početka, ali kad jednom krene onda krene...samo kaj mu treba malo vremena da krene. A likovi, desperados sa gitarom, rus i još neki su uzeti direktno iz stripa...Aryx wrote:ma Punisher je totalno socka , pa rekli smo ti vec pirje filmtv i ja ...![]()
![]()
A kja se tiče te verzije iz 80-ih sa Lundgrenom....totalni trash...osim imena nema nikakve veze sa Punisherom. Lik čak nema ni lubanju na majci, te ne nudi ništa više osim eksplozivne akcije, tipičnu za filmove 80-ih.Zombiemachine wrote:Da, film je zakurac. Ja sam ga čak išao gledati u kino.
Inače, gledao sam i taj sa Lundgrenom i isto mi je ostao u sjećanju kao nešto dosta loše, ali priznajem da sam ga gledao pred dosta godina, pa možda griješim.
za razliku od Lundgrenovog Punishera, ovdje je Punisher prikazan kao obični čovjek, sa emocijama, a ne ko obični razbijač obučen u crno koji se vozika na svom motoru i koka ekipu naokolo, te brije nešto gol sam sa sobom u kanalizaciji...gdje i živi(?!). Koliko god sam ja volio Dolpha kao klinac, i još i sad volim pogledati njegove filmove, jer imao i ponešto kvalitetnih akcića, Punisher, iako ok akcijski film, nije nikako dobra ekranizacija stripa...nit ima atmosferu, nit je taj lik dublje razrađen od običnog razbijača sa puškom. Istina, film je imao par dobrih fora, kao npr., kad Punisher uleti nekim kung fu maherima u sobu za trening, i taman kad pomisliš da će se šorat s njih 50-ak, on ih sve pokoka sa svojim M 60 kojeg je imao kod sebe, ali nije nudio ništa više od običnog razbijačkog akcića 80-ih.
Ovdje Punisher je nešto više, ima tu drame, humora, Punisher krvari, osjeća bol, on je sadista i ubojica, te ne preže ni pred čim da bi uhvatio, odnosno ubio kriminalce. I upravo zbog toga često u očima javnosti, ali i policije, ni on nije ništa više do li običan kriminalac...ubojica. Tu je i mračna atmosfera, kakva je krasila i strip, i još mnogo sitnica koje neću sad nabrajati...
- Dragonrage
E da, a kaj se toga tiče...ta dva lika, i ta dva filma općenito imaju mnogo toga zajedničkoga, ali to ne znali da je nešto "ukradeno". Jedino što je zajedničko tim jurnjavama sa autima je to što su izvedene bez CGI efekata, samo stutmeni....john_constantine wrote:...ukradena scena iz Mad maxa...
Similar to the First MAD MAX
* Both Frank Castle and Max Rockatansky are cops
* Both were on some sort of leave from the force when their families were murdered. (Frank was with his family celebrating a family reunion, Max is taking a holiday with wife and Baby after his best friend Goose's death).
* Both Max and Frank were hunted down after getting one of the gang members in each movie murdered (Bobby Saint in Punisher, and The NightRider in Mad Max) by accident.
* Max's wife and Baby son were chased down the highway and run over by motorcycles, Frank's wife and son were chased down the jetty and run over by a Red Bronco ute.
* Both Wives and children tried to escape by driving away. Max's wife in the Sandman, and Frank's wife in the Bronco with a boat attached.
* Both Max and Frank end up becoming renagade cops and end up hunting down the baddies.
* Oh yeah and both drive converted cars, which are both coloured Black, and have V8 Motors. Frank's car was a Pontiac GTO,done up with metal venetian window shields, Max's car was a Ford Falcon XB coupe, V8 351 (The Black Interceptor).
- Zombiemachine
- Dragonrage
- Evil Xander